Oranje wint in absolute slotfase van Wales dankzij goal Weghorst

door NielsOpdam 1265

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond in de absolute slotfase gewonnen op bezoek bij Wales. Wout Weghorst kopte in de extra tijd de 1-2 binnen voor de ploeg van Louis van Gaal. Eerder in de wedstrijd scoorde Teun Koopmeiners. De vier Ajacieden kwamen allemaal niet in actie tijdens het Nations League-duel.

Van Gaal koos in Cardiff voor elf andere namen dan tijdens de interland tegen België. Daley Blind, Davy Klaassen en Steven Berghuis zaten daardoor op de bank. Jurriën Timber moest zelfs plaatsnemen op de tribune. Oranje begon met Mark Flekken onder de lat. Jordan Teze, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt vormden de achterhoede. Op het middenveld speelden Hans Hateboer, Koopmeiners, Jerdy Schouten en Tyrell Malacia. In de voorhoede was er plaats voor Cody Gakpo, Weghorst en Noa Lang.

Na drie minuten kreeg debutant Teze direct een gele kaart. De PSV’er zette een stevig blok tegen Daniel James. In het eerste halfuur gebeurde er verder niks noemenswaardig in Cardiff. Het Nederlands elftal creëerde geen kans in de eerste dertig minuten, terwijl Wales wel wat mogelijkheden kreeg. Vlak voor de rust kreeg Oranje wel een kans via Gakpo. De aanvaller schoot op het doel van Wales, maar zijn inzet werd geblokt.

In de tweede helft begon Wales met een andere keeper. Danny Ward werd namelijk vervangen door Adam Davies. Na vijftig minuten kwam het Nederlands elftal op een 0-1 voorsprong in Cardiff. Debutant Schouten speelde de bal naar Koopmeiners, die met rechts raakschoot. Even later kreeg Gakpo een grote kans op de 0-2, maar hij miste deze mogelijkheid. Het deed er uiteindelijk ook niet toe, want het was buitenspel.

Na 67 minuten wisselde Van Gaal twee keer. Hij bracht Frenkie de Jong en Steven Bergwijn voor Schouten en Gakpo. Een kwartier voor tijd kwam ook de sterspeler van Wales binnen de lijnen. Gareth Bale verving Brennan Johnson. Zo’n vijf minuten voor tijd bracht Van Gaal Bruno Martins Indi nog in het elftal voor De Ligt en in de blessuretijd verving Guus Til Lang. Vlak daarna scoorde Wales de gelijkmaker via Rhys Norrington-Davies. Hierdoor leek Oranje de overwinning in de slotfase nog weg te geven.

Uiteindelijk scoorde Weghorst in de vierde minuut van de blessuretijd de winnende treffer voor het Nederlands elftal. De Jong speelde de bal naar Malacia, die de bal voorgaf. Weghorst kopte de bal goed binnen. Hierdoor heeft het Nederlands elftal woensdagavond met 1-2 gewonnen op bezoek bij Wales. Door de overwinning in Cardiff staat Oranje met zes punten uit twee wedstrijden bovenaan in de Nations League-poule.