'The worst tackle you'll see in a long time'

door BvdPloeg 47

'The worst tackle you'll see in a long time'

door BvdPloeg 47

Laatst geüpdatet

Rapid Wien - Ajax is al twee dagen achter de rug, maar in het buitenland heeft men het nog steeds over de bizarre overtreding van Stefan Schwab op de knieën van Jaïro Riedewald. Van Engeland tot aan Polen, verschillende media raken niet uitgepraat over 'the worst tackle you'll see in a long time'.

In Engeland vinden we een stukje tekst uit Engeland waar ietwat cynisch wordt gesproken over de sliding met twee benen. 'Je kunt moeilijk zeggen dat Rapid Wien er niet alles aan heeft gedaan om een goed resultaat te halen. Ze gooiden alles in de strijd om van 0-2 terug te komen tot 2-2, zelfs hun eigen lichamen. Een belachelijke actie van Stefan Schwab, die tijdens zijn schorsing de tijd krijgt om zijn zonden te overzien.'

Ook in Spanje wordt de overtreding breed uitgemeten. De tackle wordt 'de meest brute sliding van de zomer' genoemd. 'Dit hoort niet op een voetbalveld thuis, maar in de gevangenis', concludeert men. 'De sliding van Schwab kan worden gerangschikt als de meest walgelijke van deze zomer. Als een menselijke raket sprong hij met beide voeten vooruit. Gelukkig kon het slachtoffer verder zonder verdere medische hulp.'

In Oostenrijk lijkt men zich zelfs een beetje te schamen. Volgens Nachrichten wordt Schwab flink beboet en dezelfde site noemt de actie 'een brute aanval die de knieën van Riedewald had kunnen breken'. 'Wonder boven wonder kwam hij ongeschonden uit de situatie.' Daar sluit men zich in Tsjechië bij aan met de kop 'Killer-tackle op arme Riedewald'.

De Portugese media spreken over 'crimineel Schwab', in Polen noemt men het 'één van de ergste overtredingen uit de voetbalgeschiedenis'. 'De wedstrijd zal herinnerd worden vanwege de actie van Schwab. Hij viel Riedewald meedogenloos aan met twee voeten vooruit.' Vooralsnog is er nog geen straf bekend voor Schwab.

Heb al een Ajax-Rapid-sjaal al in huis?

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties