Overmars en Van der Sar onthullen borstbeeld Keizer en worden verrast met eigen beeld

door NielsOpdam 11

Bron Ajax.nl

Overmars en Van der Sar onthullen borstbeeld Keizer en worden verrast met eigen beeld

door NielsOpdam 11

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Marc Overmars en Edwin van der Sar hebben vrijdagmiddag het borstbeeld van Piet Keizer onthuld in het Ajax Supportershome, zo melden de Amsterdammers via de clubwebsite. Na de onthulling was er een verrassing voor de Ajax-directeuren, want Overmars en Van der Sar kregen zelf ook een borstbeeld.

'Het belooft een mooie traditie te worden in het Supportershome, onder de Johan Cruijff ArenA', schrijft de Amsterdamse club. 'De bedoeling is namelijk dat er naast de deze dag onthulde beelden, in de toekomst nog méér kunstwerken van Ajax-iconen de ruimte zullen verfraaien.'

Het beeld van Keizer was vrijdag de eerste in de rij. Het Ajax-icoon overleed op 10 februari 2017 op 73-jarige leeftijd. Keizer maakte deel uit van het Gouden Ajax, dat begin jaren zeventig drie keer op rij de Europa Cup I won. 'Hij is levensecht vastgelegd door Hans Jouta. Deze kunstenaar maakte ook de beelden bij de ArenA van Bobby Haarms en Johan Cruijff', schrijft de club.

Beelden voor Overmars en Van der Sar

Overmars en Van der Sar onthulden het beeld samen met Rinse Keizer, de zoon van Piet. Henk en Marcel, de beheerders van het Supportershome, wilden het borstbeeld van Keizer als eerste hebben staan. 'Bij de opening van het home spraken we al uit dat we voetballers die veel voor Ajax hebben betekend, hier een plek willen geven. Een soort Hall of Fame', vertellen de beheerders.

'Na die mooie woorden richtten Henk en Marcel het woord tot Overmars en Van der Sar', vervolgt Ajax op de clubwebsite. 'Zonder dat zij het in de gaten hadden werden de beelden van de Ajax-directeuren binnengebracht. ''Ook zij verdienen dit'', aldus Henk. ''Ik kan ook al verklappen van wie het vierde beeld wordt gemaakt: Jack Reynolds. Die man heeft Ajax veel successen gebracht. In de Tweede Wereldoorlog werd hij gedeporteerd en na de bevrijding keerde hij terug en oogstte nog meer prijzen. Dan ben je een held".'

Ajax is volgens bookmaker Bet365 de favoriet voor de topper tegen PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.