Oranje O16 verliest in Algarve van Argentinië

door ArthurV 1

Het Nederlands elftal O16 heeft maandag een teleurstellend resultaat geboekt tegen de leeftijdsgenoten van Argentinië. In de UEFA Development Tournament verloor de ploeg van Mischa Visser in de Portugese Algarve met 3-1. Namens Ajax verschenen Julius Dirksen, Youri Regeer en Dillon Hoogewerf in de basiself. Ook doelman Dani van de Heuvel behoorde tot de selectie.

Al na zeven minuten spelen was het raak voor de Argentijnen. Elías Lautaro Cabrera wist verkregen strafschop eenvoudig langs PSV-doelman Aron van Lare te schieten. Darío Ariel Sarmiento verdubbelde de score vlak voor rust, waardoor de talenten van Oranje met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzochten. Invaller Noah Ohio wist zeven minuten voor het einde nog de aansluitingstreffer te produceren, maar zes minuten later besliste Ezequiel Godoy het duel.

Ondanks het mindere resultaat, kijkt bondscoach Visser in gesprek met OnsOranje met een goed gevoel terug op het duel. 'Het was zeker bijzonder om een keer tegen zo’n land te spelen. De Argentijnen spelen met een temperament wat je bij Europese landen niet ziet. De manier waarop zij het spel beleven is ontzettend gaaf om te zien. Ze hebben de absolute wil om te winnen en stralen zoveel passie en trots uit om voor hun land te spelen. Daar kunnen wij van leren.'