NOS reageert op reactie Ten Hag: 'Nogmaals gecheckt en hij heeft het letterlijk gezegd'

door Gino Haverkamp 63

Bron NOS

NOS reageert op reactie Ten Hag: 'Nogmaals gecheckt en hij heeft het letterlijk gezegd'

door Gino Haverkamp 63

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De NOS heeft via Studio Voetbal-presentator Sjoerd van Ramshorst gereageerd op de uitspraken van Erik ten Hag. Volgens de oefenmeester is Ajax-aanvoerder Dušan Tadić niet goed geciteerd over de zaak rondom Marc Overmars. De NOS weerspreekt dat.

Tadić wekte in het interview de indruk dat zijn gedachten vooral bij Overmars zijn. De voormalig technisch directeur van Ajax vertrok eerder dit jaar wegens grensoverschrijdend gedrag naar vrouwen op de werkvloer. Na het interview met de NOS kreeg de Serviër kritiek dat hij niet genoeg gaf om de situatie van de vrouwen. Dit sprak Tadić later zelf tegen en volgens Ten Hag werd de Ajacied, die Servisch sprak in het gesprek, niet goed vertaald.

Van Ramshorst geeft aan dat het lijkt alsof de NOS de schuld heeft gekregen voor de interpretatie van Tadić uitspraken. 'Onze verslaggever spreekt vloeiend Servisch', legt hij uit. 'Vervolgens is het vertaald door een professionele Servische vertaler. Hij heeft het letterlijk gezegd. Dat hebben we nogmaals gecheckt en hij heeft het letterlijk gezegd.'

Ron Jans neemt het op voor Tadić

Daarmee doelt Van Ramshorst op dat Tadić heeft gezegd dat de zaak-Overmars hem niets interesseert. Tafelgast Ron Jans wil de Ajacied niet veroordelen. 'Ik zie het niet als dat hij verwaarloost dat er mensen zich heel vervelend gevoeld hebben. Zo komt het qua woorden misschien over, maar ik vind niet dat je te veel op zoek moet gaan naar dingen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.