Kühn velt Ajax-getint Nederland Onder 20

door Jesse ter Haar 4

Nederland Onder 20 is zondagmiddag onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. De ploeg van Bert Konterman kwam in de eerste helft nog op voorsprong, maar na rust bogen de Duitsers dit om tot een 1-2 overwinning.

Namens Ajax waren er zondag vier jeugdinternationals aanwezig. Bij Nederland startten zij - Kik Pierie, Jurgen Ekkelenkamp en Juan Castillo - allen in de basis, terwijl Nicolas Kühn bij de tegenstander op de bank begon. Voor laatstgenoemde zou er in de laatste fase van de wedstrijd een belangrijke rol weggelegd zijn.

Het begon nog goed voor Oranje, toen het via Tom van de Looi op een 1-0 voorsprong wist te komen. De jongeling kon profiteren na een afgeslagen hoekschop van Ekkelenkamp. Op die manier was de ruststand bereikt, maar de eindstand zeker nog niet. Alfons Amade, speler van Eintracht Braunschweig, kon na een uur de score gelijktrekken. Even hierna werd het zelfs 1-2, toen Ajacied Kühn zich tot matchwinner kroonde.