KNVB-coach Konterman stuurt vijf spelers Oranje O19 naar huis

door Bart Veenstra 88

Bron De Telegraaf

KNVB-coach Konterman stuurt vijf spelers Oranje O19 naar huis

door Bart Veenstra 88

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

KNVB-coach Bert Konterman heeft vijf spelers van zijn Oranje O19-selectie naar huis gestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Het gaat hierbij om Ajacieden Ar'jany Martha, Naci Ünüvar en Rio Hillen, terwijl ook Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (PSG) naar huis zijn gestuurd.

Volgens De Telegraaf zouden Martha en Benita twee meiden hebben uitgenodigd op hun hotelkamer. Simons, Ünüvar en Hillen zouden tijdens het spelen van FIFA21 harde muziek hebben gehoord uit de kamer van Martha en Benita en zijn daarop afgegaan. 'Bij het zien van wat zich afspeelde, keerden zij onmiddellijk terug naar hun kamer, maar liepen ze de teammanager tegen het lijf. Die informeerde Konterman over hun "betrokkenheid", aldus aanwezigen volgens de krant.

Dat Unuvar, Hillen en Simons naar huis zijn gestuurd, zorgt voor onvrede in de selectie van Oranje O19. Zo hebben Youri Regeer (Ajax), oud-Ajacied Solomon Bonnah (RB Leipzig) en Emanuel Emegha (Sparta) aangegeven dat het wegsturen van het drietal onterecht zou zijn.

Reactie KNVB

Tegenover De Telegraaf heeft de KNVB een reactie gegeven. 'Het klopt dat KNVB-coach Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs. Dillon Hoogewerf was inderdaad al eerder weggestuurd (vanwege herhaaldelijk te laat komen, red.)'. aldus de voetbalbond.

'Om besmetting binnen de nationale teams tegen te gaan worden er protocollen aangehouden om spelers en staf te beschermen', vervolgt de KNVB. 'Er wordt een zogenoemde "voetbalbubbel" gecreëerd en ook wordt er getest. Zo is de kans op besmettingen binnen een team het kleinst. De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren. Verder doen wij hier geen inhoudelijke uitspraken over.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties