'Jong Ajax verzoekt KNVB: vrijaf tijdens interlands'

door Gino Haverkamp 3

'Jong Ajax verzoekt KNVB: vrijaf tijdens interlands'

door Gino Haverkamp 3

Laatst geüpdatet

Jong Ajax en enkele andere teams uit de Keuken Kampioen Divisie hebben bij de KNVB aangegeven niet op vrijdagavond te willen voetballen tijdens de vier interlandweken in het komende seizoen. De betrokken clubs zijn bang om met verzwakte teams aan te treden, aangezien ze enkele spelers moeten missen wegens interlandverplichtingen.

Jong Ajax is niet de enige partij die dat verzoek heeft ingediend bij de bond. Ook NEC, NAC Breda, De Graafschap en de beloftenteams van AZ, PSV en FC Utrecht hebben bij de KNVB aangegeven liever niet op de vrijdagavond te spelen tijdens interlandperiodes, zo meldt De Gelderlander.

De KNVB legt de beslissing om op vrijdagavond niet te spelen bij de clubs zelf. Willen die niet op de vrijdag in actie komen, dan is dat prima, maar moeten ze wel de betreffende wedstrijd wel op de maandagavond afwerken. Vandaag (vrijdag) maakt de bond het hele speelschema van de Keuken Kampioen Divisie bekend.

Het discussiepunt kwam naar boven nadat Sparta Rotterdam vorig seizoen openlijk klaagde over het spelen op de vrijdagavond, terwijl het een interlandperiode is. De Rotterdamse club, vanaf het komende seizoen uitkomend in de Eredivisie, mistte tijdens de betreffende weken veel van haar talenten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.