Gelijkspel Pierie en Ekkelenkamp tegen Engeland

door Bart Veenstra 0

Het Nederlands elftal onder 20 jaar heeft donderdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Bondscoach Bert Konterman liet Kik Pierie en Jurgen Ekkelenkamp in de basis starten, terwijl Chelsea-huurling Juan Familia-Castillo als invaller in het veld kwam.

Voor Ekkelenkamp duurde de wedstrijd zo'n 67 minuten toen hij werd vervangen door Zakaria Aboukhlal. Familia-Castillo kwam in de 87e minuut in het veld voor voormalig Ajacied Ché Nunnely. Pierie bleef de hele wedstrijd staan.

Op de website van Ons Oranje valt te lezen dat Oranje O20 het in de beginfase lastig had met de fysiek sterke Engelsen, maar toen het na een kwartier spelen de controle had gepakt, resulteerde dat in meerdere kansen. Na rust hadden de Engelsen een betere fase, waarna Oranje in de slotfase weer het tempo bepaalde. 'Engeland blijft toch een heel groot voetballand. Als je daar gelijkspeelt, doe je het gewoon prima', aldus Konterman na afloop van het duel.