'Gakpo door management aangeboden bij Ajax; club hapte niet toe'

door Bart Veenstra 490

Bron De Telegraaf

'Gakpo door management aangeboden bij Ajax; club hapte niet toe'

door Bart Veenstra 490

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Cody Gakpo is na het vertrek van Antony bij Ajax door zijn management aangeboden bij de Amsterdamse club. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Ajax besloot echter niet toe te happen, aldus de krant.

Volgens De Telegraaf is het niet duidelijk of Gakpo ervan op de hoogte is geweest dat hij door zijn management werd aangeboden bij Ajax. Wel zou het duidelijk zijn geworden hoezeer Sports Entertainment Group (SEG) erop gebrand is geweest om voor het sluiten van de transferwindow nog tot een miljoenendeal te komen.

Op het moment dat Antony vertrok bij Ajax en de Amsterdamse club op zoek was naar een nieuwe buitenspeler legde SEG de naam van Gakpo neer bij Ajax. Daarnaast werd ook Viktor Tsygankov van Dinamo Kiev bij Ajax aangeboden. Hij was eerder door SEG-manager Kees Ploegsma junior naar voren geschoven bij PSV als de mogelijke vervanger van Gakpo bij een mogelijk vertrek.

De Telegraaf laat vrijdagochtend weten inzage te hebben gekregen in het app-verkeerd en bronnen binnen Ajax bevestigen de authenciteit ervan. Ploegsma junior zou om een reactie zijn gevraagd, maar heeft niet gereageerd.

Gakpo besloot zelf bij PSV te blijven

Waar Ajax geen werk maakte van de mogelijke komst van Gakpo en in zee ging met de Argentijnse aanvaller Lucas Ocampos, deed Southampton wel een poging. Naar verluidt waren Southampton en PSV zelfs akkoord over een transfersom van maximaal 43 miljoen euro, maar zou het Gakpo zelf zijn geweest die besloot bij PSV te blijven. Ook Leeds United had concrete interesse in de aanvaller van PSV.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Keert Steven Bergwijn tijdens Ajax - SC Cambuur terug op het scorebord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties