Ajax rondt komst Ocampos af en huurt Argentijn voor één jaar van Sevilla

door NielsOpdam 617

Bron Ajax

Ajax rondt komst Ocampos af en huurt Argentijn voor één jaar van Sevilla

door NielsOpdam 617

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Het was een race tegen de klok op woensdagavond, maar na een lange soap is Lucas Ocampos officieel Ajacied. De Amsterdammers huren de Argentijn voor één jaar van Sevilla. Dat meldt de club in de laatste minuten van de deadline day via de officiële kanalen.

Ajax meldt dat de huurovereenkomst duurt tot en met 30 juni 2023. Daarnaast heeft de Amsterdamse club ook een optie tot koop bedongen. De aanloop naar de huurtransfer was zeer turbulent, want in principe zou Ajax de aanvaller voor een bedrag van twintig miljoen euro overnemen van Sevilla.

De Raad van Commissarissen van Ajax ging daarvoor liggen, omdat zij het bedrag op dit moment onverantwoord vonden. Later op de woensdag wilde Sevilla de Argentijnse speler voor vijftien miljoen euro verkopen aan Ajax, maar ook daar stak de RvC een stokje voor. Sevilla betichtte de Amsterdammers van amateurisme, want de clubs hadden al een akkoord. Uiteindelijk zijn de clubs een huurtransfer overeengekomen.

In het verleden speelde Ocampos bij verschillende Europese clubs. Sinds 2019 stond hij onder contract bij Sevilla FC, maar daarvoor speelde hij ook voor AC Milan, Genoa, Olympique Marseille, AS Monaco en in Zuid-Amerika kwam hij uit voor River Plate.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.