[Update III] Romano: 'Ocampos naar Ajax is done deal'

door NielsOpdam 1862

[Update III] Romano: 'Ocampos naar Ajax is done deal'

door NielsOpdam 1862

Laatst geüpdatet

Ajax kan Lucas Ocampos voor vijf miljoen euro goedkoper overnemen van Sevilla. Eerder bereikte de Amsterdamse club een akkoord met de Spaanse club over een transfersom van twintig miljoen euro, maar de RvC van Ajax stak daar een stokje voor. Inmiddels heeft Sevilla aangegeven dat Ocampos voor vijftien miljoen euro overgenomen kan worden, zo bevestigt De Telegraaf de berichten uit Spanje.

De Telegraaf schrijft dat Sevilla woest is op Ajax en de club beticht van amateurisme. Maandag zette algemeen directeur Edwin van der Sar namelijk de seinen op groen voor de transfer van Ocampos, waarna technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar de deal in orde maakten. Een akkoord met Sevilla over een transfersom van twintig miljoen euro werd bereikt en bovendien was Ajax zo goed als akkoord met Ocampos over de persoonlijke voorwaarden.

Woensdagochtend kwam echter naar buiten dat de Raad van Commissarissen van Ajax het totaalpakket 'veel te duur' vond voor een speler met beperkte of geen restwaarde. 'Dat was zuur voor Ocampos, die al in Nederland was en voor zijn vertrek op de luchthaven al had verteld over zijn overstap naar Ajax. Gedesillusioneerd keerde hij dinsdagavond terug naar Spanje', schrijft De Telegraaf.

Sevilla heeft met Januzaj al opvolger voor Ocampos

Met Adnan Januzaj heeft Sevilla al een vervanger in huis gehaald en dus wil de club uit Andalusië alsnog van Ocampos af. Vanwege de Spaanse financiële regelgeving moet Sevilla Ocampos voor minstens vijftien miljoen euro verkopen om Januzaj in te schrijven. Voor dat bedrag is de Argentijnse aanvaller dus opnieuw bij Ajax aangeboden. 'Of de rvc daar wel mee akkoord gaat, blijkt de komende uren', besluit De Telegraaf.

De transfermarkt in Nederland is nog geopend tot woensdagavond 00.00 uur. Ajax heeft op het moment van schrijven nog zo'n twaalf uur om de deal met Ocampos af te ronden. Mocht dat niet lukken kan Ajax nog overschakelen naar een alternatief, al lijkt enige haast inmiddels wel geboden om een opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony aan te trekken.U

Update -  13.25 uur (31 augustus 2022) - RvC Ajax stemt niet in met transfersom van vijftien miljoen euro van Ocampos

De Raad van Commissarissen van Ajax stemt ook niet in met een transfersom van vijftien miljoen euro voor Lucas Ocampos. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag. De commissarissen hebben het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar wel toestemming gegeven om een huurdeal met Sevilla te sluiten. Op die manier zou Sevilla aanwinst Adnan Januzaj kunnen inschrijven. Of Ocampos en Sevilla open staan voor een verhuur is nog niet bekend.

Update II -  16.55 uur (31 augustus 2022) - 'Ajax en Sevilla zijn het eens over verhuur Ocampos'

Ajax gaat ervanuit dat de club Lucas Ocampos voor een jaar kan huren van Sevilla, zo schrijft De Telegraaf. Aanvankelijk wilden de Amsterdammers de Argentijn kopen, maar de raad van commissarissen van Ajax stak daar een stokje voor. 'Bronnen bij Ajax melden dat de clubs het eens zijn over de (ver)huur, maar dat de afspraken nog wel op papier moeten worden gezet. Dat is een race tegen de klok, omdat vanavond om twaalf uur de Nederlandse transfermarkt sluit', schrijft het medium.

In Argentinië werd er geschreven dat Ajax Ocampos voor een bedrag van vier miljoen euro zou huren. Daarnaast zouden de Amsterdammers een optie tot koop in de huurdeal hebben bedongen. Dat zou gaan om een bedrag van zestien miljoen euro. In Amsterdam wordt dat nog niet bevestigd, schrijft De Telegraaf. Voetbal International meldt dat Ajax Ocampos voor een jaar kan huren, mét een optie tot koop.

Update III -  23.45 uur (31 augustus 2022) - 'Ocampos naar Ajax is done deal'

De huurtransfer van Lucas Ocampos naar Ajax is een 'done deal', zo schrijft Fabrizio Romano woensdagavond. 'Lucas Ocampos naar Ajax, deal gedaan en bevestigd. Alle problemen zullen worden opgelost - er wordt een huurovereenkomst getekend tussen Ajax en Sevilla', schrijft Romano.

Doelman Odysseas Vlachodimos komt niet naar Amsterdam, meldt de transferexpert. Volgens Romano is die deal stuk gelopen, nadat het bestuur de onderhandelingen had stopgezet, toen het al klaar was.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.