'Ajax schakelt snel door en bereikt overeenstemming met Sevilla én Ocampos'

door Jesse ter Haar 1461

Bron De Telegraaf

'Ajax schakelt snel door en bereikt overeenstemming met Sevilla én Ocampos'

door Jesse ter Haar 1461

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een overeenstemming bereikt met Sevilla én Lucas Ocampos, zo schrijft De Telegraaf. De rechtsbuiten van de Spaanse club moet de vervanger worden van Antony, die dinsdagmiddag officieel de overstap maar Manchester United maakte. Ajax moet naar verluidt twintig miljoen euro betalen voor Ocampos.

Het persoonlijke akkoord met de Argentijn was er al. Club en speler vonden elkaar in een meerjarig contract. Dinsdag kwam daar dus ook het akkoord tussen Ajax en Sevilla bij. Bovendien trainde de buitenspeler al niet meer mee met zijn club en zou hij al gespot zijn op de luchthaven. De naam van Ocampos werd al enkele dagen aan Ajax gelinkt en daar blijft het dus niet bij. Hij lijkt spoedig gepresenteerd te worden als nieuwste aanwinst. Hiervoor moet het papierwerk wel met haast in orde gemaakt worden, want na woensdagavond sluit de transfermarkt voor Nederland.

Op die manier reageert Ajax snel op het vertrek van Antony. Manchester United trok al enige tijd aan hem, maar Ajax bleek geen gemakkelijke onderhandelingspartner. De Engelse club probeerde het met biedingen van tachtig en negentig miljoen euro, maar Ajax bezweek nog niet. Uiteindelijk verkocht de Amsterdamse club de Braziliaan voor een bedrag van 95 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen aan de topclub uit Engeland.

Als vervanger van Antony werden meer spelers dan Ocampos genoemd. Anwar El Ghazi - op weg naar PSV -, Justin Kluivert - vertrekt naar Fulham - en Leon Bailey behoorden tot de opties die Ajax overwoog. Zodoende leek van dat drietal alleen Bailey nog een optie, maar Ajax koos niet voor de Jamaicaan en liet zelfs niets meer aan de Aston Villa-buitenspeler horen.

Transfertargets Ajax

Mocht Ajax er definitief in slagen Ocampos vast te leggen, dan is de club nog niet klaar op de transfermarkt. Florian Grillitsch is de volgende speler die de overstap moet gaan maken. Alfred Schreuder werkte samen met de middenvelder bij Hoffenheim en bovendien kent Grillitsch momenteel een transfervrije status. Wel zou hij een 'riant Bundesliga-salaris' gewend zijn. Tot slot zou Ajax zijn keepersgilde nog kunnen uitbreiden. Benfica-keeper Odysseas Vlachodimos zou nog altijd in de belangstelling van Ajax staan.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.