'Ajax hakt knoop door en gaat voor Ocampos én Grillitsch'

door Jesse ter Haar 1225

Bron De Telegraaf

'Ajax hakt knoop door en gaat voor Ocampos én Grillitsch'

door Jesse ter Haar 1225

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax gaat voor het aantrekken van Lucas Ocampos en Florian Grillitsch, zo schrijft De Telegraaf maandagavond. De Amsterdammers ontvangen spoedig een bedrag van om en nabij de honderd miljoen euro voor de diensten van Antony en daarmee wil de club dus de markt op. Fabrizio Romano meldt dat Ajax al met Sevilla in gesprek is over de voorhoedespeler.

De naam van Ocampos viel al eerder, maar Grillitsch werd nog niet eerder aan Ajax gelinkt. De verdedigende middenvelder is een bekende van Alfred Schreuder, want de oefenmeester werkte bij Hoffenheim samen met de international van Oostenrijk. Zijn komst is overigens nog allesbehalve zeker, want hij verdient een 'riant Bundesliga-salaris' én Ajax heeft te maken met de concurrentie van Feyenoord. Grillitsch geniet momenteel wel een transfervrije status.

Ocampos moet dus de vervanger van de naar Manchester United vertrekkende Antony worden. De Braziliaan werd maandagavond gezien op het trainingscomplex van de club en zou zijn medische keuring hebben ondergaan. Ajax ontvangt een transfersom van ongeveer honderd miljoen euro en al snel kwamen er meerdere targets ter vervanging van de buitenspeler naar voren. Hakim Ziyech werd genoemd, maar zijn komst lijkt niet realistisch. In het buitenland schrijft men de transfer nog niet af, maar de berichtgeving in Nederland verschilt daarvan. Verder klonken ook de namen van Justin Kluivert, Anwar El Ghazi, Leon Bailey én dus Ocampos. Op de laatstgenoemde zou Ajax nu vol inzetten.

De krant schrijft dat de buitenspeler zelf een oversta naar Ajax wel ziet zitten. Hij kan in het begin van het La Liga-seizoen immers niet rekenen op een basisplek bij Sevilla. Drie jaar geleden betaalde de Spaanse club vijftien miljoen euro voor de Argentijn, maar nu lijkt hij ietwat meer te moeten kosten. De aanvaller speelde in het verleden voor onder meer AS Monaco, Olympique Marseille en AC Milan.

Grillitsch te maken met blessureleed

Grillitsch is pas sinds 1 juli dit jaar transfervrij. Vorig seizoen kon hij nog op zestien basisplaatsen rekenen in de Bundesliga, maar hij eindigde het seizoen met een spierblessure. Gedurende het seizoen kreeg hij ook te maken met een besmetting met het coronavirus, waardoor hij vaak moest toekijken. Het seizoen ervoor was hij het grootste gedeelte van het seizoen basisspeler, maar ook toen kreeg hij te maken met blessureleed. Door een buikspierverrekking miste hij toen vijf Bundesliga-wedstrijden op rij.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.