'RvC Ajax zet vooralsnog streep door transfer van Ocampos'

door Bart Veenstra 1757

Bron De Telegraaf, Voetbal International

'RvC Ajax zet vooralsnog streep door transfer van Ocampos'

door Bart Veenstra 1757

Bron De Telegraaf, Voetbal International

Laatst geüpdatet

De Raad van Commissarissen van Ajax zet vooralsnog een streep door de transfer van Lucas Ocampos naar Ajax, zo melden onder meer De Telegraaf en Voetbal International woensdagochtend. De RvC van Ajax heeft technisch manager Gerry Hamstra een tik op de vingers gegeven, zo valt te lezen.

Volgens de RvC van Ajax is een transfersom van twintig miljoen euro plus een meerjarig contract en een riant salaris voor een 28-jarige speler op dit moment onverantwoord. Bronnen binnen Ajax melden tegenover De Telegraaf dat de Argentijn in afwachting van het overleg van woensdag zelfs is teruggekeerd naar Sevilla.

Dat de RvC van Ajax ingrijpt mag opmerkelijk genoemd worden. Ajax heeft immers al een akkoord met Sevilla over de transfersom en is daarnaast op hoofdlijnen akkoord met Ocampos zelf. Het is echter wel zo dat transacties boven één miljoen euro aan de RvC moeten worden voorgelegd. Die oordeelde dit keer hard over de de door Hamstra (bijna) afgeronde transfer.

Weet directie Ajax de RvC alsnog te overtuigen?

Volgens De Telegraaf zou de transfer nog wel door kunnen gaan, maar dan moeten Hamstra, algemeen directeur Edwin van der Sar en Klaas-Jan Huntelaar de RvC nog weten te overtuigen. 'Als Ocampos, die al in Nederland was voor de medische keuring, nog wil tenminste', voegt De Telegraaf er nog aan toe.

In de komende uren zal duidelijk worden of Ajax Ocampos alsnog binnenhaalt of dat het overschakelt naar een alternatief. Zo worden Leon Bailey en Justin Kluivert - die zijn transfer naar Fulham afgeketst zag worden - nog genoemd. Ajax heeft tot 00:00 uur woensdagavond om nog nieuwe spelers aan te trekken.

Ajax is dringend op zoek naar een opvolger van Antony. De Braziliaan vertrok voor een bedrag van minimaal 95 miljoen euro plus maximaal vijf miljoen euro aan bonussen naar Manchester United.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.