[Update II] 'Huurtransfer Kluivert naar Fulham afgeketst om werkvergunning'

door Bart Veenstra 135

Bron Twitter

[Update II] 'Huurtransfer Kluivert naar Fulham afgeketst om werkvergunning'

door Bart Veenstra 135

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham, zo weet Fabrizio Romano donderdagochtend te melden op Twitter. De buitenspeler zet zijn zinnen op een overstap naar de Premier League, maar dan moet Fulham eerst tot een overeenkomst met AS Roma komen.

De onderhandelingen tussen beide clubs lopen nog en de inzet is dan ook om tot een transfer te komen. Afgevaardigden van Fulham en AS Roma ontmoeten elkaar donderdag opnieuw en hopen dan weer een stap verder te komen. Het zou met name gaan over de structuur van de transfer. Een verhuur met verplichte optie tot koop wordt genoemd.

Het vertrek van Kluivert uit Rome zit er al enige tijd aan te komen. De ploeg van José Mourinho ging in de voorbereiding op trainingskamp naar Portugal en daarbij maakte Kluivert geen onderdeel van de selectie. Tegelijkertijd werd hij toen - halverwege juli - al in verband gebracht met een transfer naar de Premier League.

Voor Kluivert geldt dat hij een vervolg zal willen geven aan een zeer behoorlijk seizoen bij OGC Nice. Tijdens de voorgaande jaargang huurde de Franse club hem van AS Roma en kon de oud-Ajacied vaak op een basisplaats rekenen. Uiteindelijk kwam hij in alle competities 31 keer in actie, waarvan 27 als basisspeler. Zesmaal trof hij daarbij doel, terwijl hij zeven keer een medespeler in staat stelde te scoren.

Update - 22.55 uur (29 augustus 2022) - 'Fulham huurt Kluivert met verplichte optie tot koop van AS Roma'

Fulham huurt Justin Kluivert met een verplichte optie tot koop van AS Roma, zo schrijft Fabrizio Romano op Twitter. De oud-Ajacied werd de voorbije dagen meermaals genoemd als transferoptie voor Ajax, maar zijn komst lijkt uitgesloten. Kluivert zal het seizoen afmaken in de Premier League, waarna hij - tenzij Fulham degradeert - een seizoen later opnieuw in Engeland actief is. Na avonturen in Italië, Duitsland en Frankrijk is het voor Kluivert zijn eerste club in Engeland.

Update II - 'Huurtransfer Kluivert naar Fulham afgeketst om werkvergunning'

Een huurtransfer van Justin Kluivert naar Fulham gaat (voorlopig) niet door. Dat meldt journalist David Ornstein van The Athletic. De middenvelder kan niet aan een werkvergunning in Engeland komen. Vorig seizoen speelde Kluivert nog veel wedstrijden voor OGC Nice, maar omdat hij nauwelijks in actie is gekomen voor zijn eigenlijke werkgever AS Roma kan hij niet voldoen aan de eisen van de FA en werd een beroep niet toegestaan. Ook transferjournalist Fabrizio Romano spreekt over issues met de werkvergunning. Volgens hem staat de huurtransfer nu op 'stand-by'.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.