Kluivert niet mee met AS Roma op trainingskamp; oud-Ajacied lijkt op weg naar uitgang

door Jesse ter Haar 46

Bron AS Roma, Voetbal International

Kluivert niet mee met AS Roma op trainingskamp; oud-Ajacied lijkt op weg naar uitgang

door Jesse ter Haar 46

Bron AS Roma, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert lijkt op weg naar de uitgang bij AS Roma. De buitenspeler werd door José Mourinho niet opgenomen in de selectie die meegaat op trainingskamp in Portugal, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. Tegelijkertijd wordt de oud-Ajacied in verband gebracht met een transfer.

Eerder schreef men in Italië al dat Kluivert de overstap van de Serie A naar de Premier League kon maken. De dribbelaar zou in de belangstelling staan van West Ham United. De club uit Londen werd vorig seizoen knap zevende in Engeland. Het perspectief van Kluivert in Rome is er niet op vooruit gegaan en dus is de kans op een vertrek nog een stukje groter geworden. De aanvaller zou vijftien miljoen euro moeten kosten.

Vorig seizoen speelde Kluivert op huurbasis bij OGC Nice. De club uit de Ligue 1 nam hem niet op definitieve basis over, maar toch kan de Nederlander volgens Voetbal International alweer naar Frankrijk verhuizen. Op basis van verschillende Italiaanse en Franse media weet het medium te schrijven dat Olympique Marseille topkandidaat is om Kluivert vast te leggen.

De zoon van Patrick Kluivert is inmiddels 23 jaar oud, maar was sinds zijn vertrek bij Ajax nooit ergens een seizoenlang vaste basisspeler. Vorig seizoen kwam er het het dichtst bij, toen OGC Nice hem 24 keer als basisspeler gebruikte. Een hamstringblessure voorkwam toen dat Kluivert tot meer wedstrijden zou komen. Zijn contract bij AS Roma loopt in medio 2023 af en dus is het moment om verder te kijken hoe dan ook nabij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.