Ajax bevestigt transfer van Antony naar Manchester United

door Bart Veenstra 348

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt transfer van Antony naar Manchester United

door Bart Veenstra 348

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdagmiddag bevestigd dat het met Manchester United een akkoord heeft bereikt over de transfer van Antony. De Amsterdamse club ontvangt minimaal 95 miljoen euro voor de Braziliaan. Middels bonussen kan de transfersom nog oplopen naar 100 miljoen euro, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Op de website van Ajax valt te lezen dat de transfer nog onder voorbehoud is van de medische keuring en de contractuele afhandeling van beide clubs met de speler. Dit lijkt echter een kwestie van tijd, waardoor er een einde komt aan de periode van Antony bij Ajax. Met zijn transfersom is Antony de duurste uitgaande transfer ooit bij Ajax.

De transfer van Antony naar Manchester United hing al langer in de lucht. De aanvaller speelde op 14 augustus zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Op die dag won Ajax overtuigend van FC Groningen (6-1). In aanloop naar het uitduel met Sparta Rotterdam op 21 augustus trainde Antony al niet meer mee bij Ajax. Zodoende ontbrak hij ook in de wedstrijdselectie voor die wedstrijd. Antony ontbrak vervolgens ook tegen FC Utrecht.

De Braziliaan speelde sinds de zomer van 2020 voor Ajax. Tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Sparta Rotterdam maakte hij direct de winnende goal. In totaal zou Antony 82 officiële wedstrijden voor Ajax spelen. Daarin was hij 24 maal trefzeker. Bij Ajax werd Antony twee keer landskampioen en won hij in 2021 de KNVB Beker.

Ocampos waarschijnlijke vervanger Antony

In de zoektocht naar een vervanger voor Antony is Ajax uitgekomen bij Lucas Ocampos. De Argentijn staat nu nog onder contract bij het Spaanse Sevilla. Afgaande op binnen- en buitenlandse media tekent de aanvaller dinsdag of woensdag nog zijn contract bij Ajax. Hoeveel Ajax voor Ocampos betaalt is nog niet bekend, maar in de media worden bedragen tussen de 20 en 23 miljoen euro genoemd.

De transfermarkt in Nederland is nog geopend tot en met 31 augustus. Opvallend genoeg is de markt in andere landen een dag langer open. Zodoende kunnen buitenlandse clubs op donderdag 1 september in theorie nog altijd spelers bij Ajax wegkopen.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.