[Update III] 'Ajax ontvangt 95 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen voor Antony'

door Jesse ter Haar 1422

Bron The Athletic

[Update III] 'Ajax ontvangt 95 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen voor Antony'

door Jesse ter Haar 1422

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Ajax en Manchester United zijn dicht bij een akkoord over de transfersom van Antony. Dat meldt The Athletic zondagmiddag. Vrijdag werd een derde bod van negentig miljoen euro afgewezen, maar United heeft er vertrouwen in dat de deal snel rond zal komen. Ook De Telegraaf meldt dat de transfer 'op een haar na' is gevild.

Volgens The Athletic heeft Manchester United vooruitgang geboekt in de onderhandelingen met Ajax, waardoor het vertrouwen op Old Trafford is gegroeid. Het zou gaan om een transferbedrag van 100 miljoen euro, inclusief bonussen.

Antony ontbreekt zondagmiddag al in de wedstrijdselectie van Ajax op bezoek bij FC Utrecht. Ook vorige week was de Braziliaan er niet bij, toen Ajax op bezoek ging bij Sparta Rotterdam. Sinds vorige week vrijdag is Antony niet op het Amsterdamse trainingsveld verschenen. De Ajax-aanvaller is al persoonlijk rond met Manchester United.

'Keuze Antony te laten vertrekken is door RvC en Lenderink genomen'

Volgens De Telegraaf kwamen Ajax en Manchester United zondagmiddag tot een overeenstemming op hoofdlijnen. 'De keuze de Braziliaanse buitenspeler tóch te laten vertrekken, is door de commissarissen en financieel directeur Susan Lenderink genomen. Het voetbalgedeelte – lees: technisch manager Gerry Hamstra, zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar en trainer Alfred Schreuder – stonden op het standpunt dat een transfer onbespreekbaar was', schrijft de krant.

Update - 11.30 uur (28 augustus 2022) - 'Manchester United bereidt contract van Antony al voor'

Manchester United zou al druk in de weer zijn met het samenstellen van het contract van Antony, zo brengt Fabrizio Romano zondag naar buiten via Twitter. Ajax en de Engelse club zouden elkaar naderen in een deal ter waarde van rond de honderd miljoen euro en Manchester United schakelt dus al door. De Braziliaan zou op een contract tot medio 2027 kunnen rekenen, waarbij er een optie voor een verlenging met nog eens een jaar zou worden opgenomen in de verbintenis. Ajax en Manchester United bespreken de laatste details, zo wordt gemeld.

Update II - 20.40 uur (28 augustus 2022) - 'Ajax en Manchester United akkoord over som van honderd miljoen euro voor Antony'

De transfer van Antony naar Manchester United is nu écht nabij. Fabrizio Romano heeft op Twitter een 'here we go' gegeven aan de naderende overstap. Hij geeft die stempel alleen aan een transfer wanneer deze zo goed als in kannen en kruiken is. Ajax en Manchester United zouden een principeakkoord hebben bereikt over een transfer ter waarde van honderd miljoen euro. De handtekeningen zullen naar verwachting maandag worden gezet.

Update III - 22.30 uur (28 augustus 2022) - 'Ajax ontvangt 95 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen voor Antony'

Ajax ontvangt 95 miljoen euro vast en 5 miljoen euro aan bonussen voor de diensten van Antony, zo schrijft Fabrizio Romano zondagavond op Twitter. De Amsterdammers hebben lang onderhandeld met Manchester United, maar lijken nu dan toch het gewenste bedrag binnen te slepen. Overigens spreekt De Telegraaf van een bedrag van 102 miljoen euro inclusief bonussen. Momenteel zouden advocaten een blik werpen op de te ondertekenen contracten, waarna de ondertekening op maandag daadwerkelijk plaats moet vinden.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.