Di Marzio: 'Ziyech alsnog dicht bij terugkeer naar Ajax als vervanger van Antony'

door Jesse ter Haar 736

Bron Gianluca Di Marzio

Di Marzio: 'Ziyech alsnog dicht bij terugkeer naar Ajax als vervanger van Antony'

door Jesse ter Haar 736

Bron Gianluca Di Marzio

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech wordt alsnog de vervanger van Antony bij Ajax, zo beweert journalist Gianluca Di Marzio zondagavond. De gesprekken tussen Ajax en Chelsea over de linkspoot zouden behoorlijk vastzitten, maar de transfer lijkt er toch nog te gaan komen.

De eerste berichten over de eventuele terugkeer van de oud-Ajacied stammen alweer van een dag of tien geleden. Ziyech moest de opvolger van de naar Manchester United vertrekkende Antony worden. Bovendien leek Ziyech het wel te zien zitten om terug te keren in Amsterdam, de stad waar hij zo'n succesvolle periode kende. Vervolgens werd bekend dat Klaas-Jan Huntelaar met Ziyech had gesproken. Er klonken positieve geluiden over de gesprekken, maar alles was nog onder voorbehouden van de transfer van Antony naar Manchester United.

Ajax zou de linkspoot willen huren, waarbij het de helft van het salaris van Ziyech zou willen overnemen. In Londen verdient hij tien miljoen euro, wat betekent dat Ajax bereid zou zijn om vijf miljoen euro per jaar te betalen aan de voetballer. De Amsterdammers zouden echter niet de enigen zijn met interesse in Ziyech, want ook Tottenham Hotspur zou lonken naar de diensten van Ziyech.

Niet de concurrentie, maar de financiën leken vervolgens roet in het eten te gooien. Chelsea zou Ziyech niet voor één seizoen aan Ajax willen verhuren, terwijl Ziyech zelf ook liever niet op huurbasis vertrekt. Hij wil immers niet na één seizoen weer terugkeren bij Chelsea. Een permanente transfer leek lastig voor Ajax, aangezien de club uit Londen het aankoopbedrag (grotendeels) terug wil verdienen. Chelsea kocht hem voor veertig miljoen euro van Ajax.

Antony dicht bij transfer

Inmiddels is de transfer van Antony naar Manchester United bijna in kannen en kruiken en lijkt Ajax alsnog toe te slaan. Volgens journalist Di Marzio komt de rentree van Ziyech in Amsterdam alsmaar dichterbij. Of het om een definitieve transfer of alsnog een huurperiode gaat, is vooralsnog niet bekend.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.