'Huntelaar sprak maandag namens Ajax met Ziyech'

door Jesse ter Haar 244

Bron Twitter

'Huntelaar sprak maandag namens Ajax met Ziyech'

door Jesse ter Haar 244

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech hebben elkaar maandag ontmoet, zo schrijft Fabrizio Romano op Twitter. Er vinden onderhandelingen plaats, maar alles is nog onder voorbehoud van de toekomst van Antony. De Braziliaan moet eerst plaatsmaken door naar Manchester United te verkassen.

Allereerst moeten Ajax en de Engelse topclub er nog uitkomen over de te betalen transfersom. Manchester United deed eerder al een bod van tachtig miljoen euro, maar dat was niet genoeg om de Braziliaan los te weken uit Amsterdam. Vanuit Brazilië verscheen maandag het gerucht dat Manchester United momenteel een bod van 94 miljoen euro voorbereidt. Gezien de eerder genoemde vraagprijs van honderd miljoen euro, lijkt Manchester United daarmee kans van slagen te hebben.

In afwachting van de overgang lijkt Ajax dus al op zoek naar een vervanger voor de linkspoot. De club zou in dat geval niet inzetten op Steven Berghuis, Mohammed Kudus of Francisco Conceição als nieuwe rechtsbuiten. Ziyech zou in de ogen van de Ajax-leiding de ideale vervanger van Antony zijn. De technicus zelf zou een terugkeer naar Amsterdam zien zitten.

Het zou in eerste instantie moeten gaan om een huurdeal, zo werd eerder bekend. De Amsterdammers willen Ziyech in dat geval een jaar later op permanente basis overnemen. De geruchten over de comeback van Ziyech werden maandag gevoed door de broer van de begaafde voetballer. Op zijn Instagramkanaal plaatste hij immers een foto van Ziyech in het Ajax-shirt.

Antony persoonlijk akkoord met Manchester United

Een deal lijkt echter überhaupt geen realiteit te worden voordat Antony de volgende stap zet. In principe is hij de vaste rechtsbuiten van Ajax, maar hij zet in op een transfer naar de Premier League. Hij zou al persoonlijk akkoord zijn met Manchester United, maar een overeenkomst tussen beide clubs is er nog altijd niet. In afwachting van het akkoord traint Antony niet mee bij Ajax en is hij mentaal niet in staat om wedstrijden te spelen voor zijn huidige club.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.