'Onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over Ziyech zitten muurvast'

door Jesse ter Haar 1175

Bron De Telegraaf

'Onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over Ziyech zitten muurvast'

door Jesse ter Haar 1175

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over Hakim Ziyech zitten muurvast, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De club uit Londen wil de linkspoot niet voor één seizoen verhuren, terwijl Ziyech de overstap naar Amsterdam ook liever niet op huurbasis maakt.

Er ontstond groot enthousiasme bij de Ajax-fans toen recent bekend werd dat de club Ziyech wil aantrekken als vervanger van Antony. De oud-Ajacied ging zelfs al gesprekken met Klaas-Jan Huntelaar aan en die verliepen hoopvol. Ziyech zou openstaan voor een terugkeer en gezien de naderende transfer van Antony zou er uitgerekend op zijn positie spoedig een plek vrijkomen binnen de selectie en zelfs de basiself van Ajax.

Toen Ajax en Chelsea met elkaar in gesprek gingen echter, veranderde de hoop in problemen. De Amsterdamse club wil de routinier immers voor één seizoen huren en daarbij de helft van het salaris (tien miljoen euro) overnemen van Chelsea. Zodoende wil Ajax al een behoorlijke investering doen, maar de club krijgt nul op rekest van zowel de Engelse club als Ziyech. Beide partijen zien een verhuurperiode niet zitten en zetten in op een permanent vertrek bij de club van trainer Thomas Tuchel.

Chelsea zou daarbij een transfersom van om en nabij de 44 miljoen euro, het bedrag dat Ajax voor Ziyech ontving toen de club hem aan Chelsea verkocht, verlangen. Een dergelijke transfersom lijkt voor Ajax niet reëel. Ziyech ziet een huurperiode niet zitten vanwege het feit dat hij dan na één jaar weer moet terugkeren bij Chelsea, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft. Zodoende zitten de onderhandelingen muurvast, want naast de transfersom zou ook het salaris van Ziyech een probleem vormen bij een definitieve overstap.

Antony naar Manchester United?

Mocht Ziyech definitief niet haalbaar blijken, dan is het nog maar afwachten wat Ajax met Antony doet. De Braziliaan dringt aan op een transfer naar Manchester United, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax zeker wil zijn van een vervanger van niveau. Momenteel heeft Ajax spelers als Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Francisco Conceiçao als opties voor de positie van rechtsbuiten.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.