Branie: 'De rechtsbuitenpositie is de Bermudadriehoek van dit Ajax'

door Thijs Zwagerman 89

Bron Ajax Showtime

Branie: 'De rechtsbuitenpositie is de Bermudadriehoek van dit Ajax'

door Thijs Zwagerman 89

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het was een bewogen Ajaxweek en dus valt er veel te bespreken in Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime. Ajax won zijn eerste echte Eredivisiegevecht, uit bij FC Utrecht, tamelijk eenvoudig met 0-2. Er rolde ranzig, virulent racisme van de tribunes. Tijdens de wedstrijd was er het nieuws dat Ajax en Manchester er bíjna uit zijn over Antony, die eerste 'Ajacied van 100 miljoen'. En dan werd er, voor het weekend, ook nog geloot voor de Champions League.

Het komt allemaal aan de orde bij presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie, Ajax Showtime-redacteur Thijs Zwagerman en speciale gast Sam Planting, die uitlegt waarom Ajax in de Champions League zo ongeveer de zwaarst mogelijke loting heeft getroffen. ‘Liverpool is écht sterk. Napoli vind ik van vergelijkbaar kaliber als Ajax en Rangers is een “pot 4-ploeg” die niet puntloos zal blijven. Echt geen loting waarvan ik zou roepen dat hij gunstig is.’

Waarom creëerde Ajax zo weinig kansen tegen een toch vrij zwak FC Utrecht? Waarom speelde Dusan Tadić zo slecht als rechtsbuiten? Hoe erg zou het zijn als Hakim Ziyech niet komt en Ajax uiteindelijk geen vervanger voor Antony haalt? Wat zijn dan de opties op rechts - en wat hebben die opties voor gevolgen voor de dynamiek in de rest van het team? ‘Die rechterflank is een soort zwart gat in de Ajaxopstelling, een soort Bermudadriehoek eigenlijk,’ zegt Dick Sintenie. ‘De puzzel in de voorhoede is echt lastig om kloppend te krijgen: wie moeten er spelen en wie is op welke posities op zijn best?”

Thijs Zwagerman en Sam Planting laten tot slot ook nog even hun licht schijnen op Jong Ajax en de talentvolle O18-lichting. En dat allemaal in 40 minuten Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag rond lunchtijd te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.