Frankrijk schakelt Tagliafico en Argentinië uit

door Thijs Zwagerman 227

Argentinië, met Nico Tagliafico de hele wedstrijd binnen de lijnen, is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het WK te bereiken. De Argentijnen werden uitgeschakeld door Frankrijk, waar Kylian Mbappé een hoofdrol vertolkte.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Antoine Griezmann. De Fransman mocht na acht minuten aanleggen voor een vrije trap, maar raakte de lat. De aanvaller van Atlético Madrid hoefde echter niet lang op zijn volgende kans te wachten. Nadat Kylian Mbappé na een uitstekende actie binnen het strafschopgebied ten val werd gebracht door Marcos Rojo, kreeg Frankrijk namelijk een strafschop. Griezmann benutte deze buitenkans feilloos en bracht Frankrijk na dertien minuten op voorsprong.

Kort hierna moest Tagliafico hoogstpersoonlijk aan de noodrem trekken. De linksachter werkte de razendsnelle Mbappé naar de grond en ontving geel. De vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd door Paul Pogba gelukkig voor Argentinië hoog over geschoten.

Veel gebeurde er vervolgens niet meer totdat Angel di María van zich deed spreken. De Argentijn schoot zo'n vijf minuten voor de rust van ruim dertig meter de gelijkmaker tegen de touwen. De linkspoot kreeg hiervoor opvallend veel ruimte van de Franse defensie, maar maakte hier wel optimaal gebruik van door de bal buiten het bereik van Hugo Lloris in de rechterhoek te schieten.

Direct na rust schoot Argentinië uit de startblokken. Lionel Messi nam van afstand het Franse doel onder vuur en zag zijn inzet van richting veranderd worden door zijn teamgenoot Gabriel Mercado. De touché van de rechtsachter was voldoende om Lloris op het verkeerde been te zetten en bezorgde Argentinië de voorsprong: 1-2.

Lang kon de ploeg van Tagliafico echter niet van deze voorsprong genieten, want het was de Franse rechtsback Benjamin Pavard die zijn land met een wonderschone volley weer naast Argentinië bracht. Na deze gelijkmaker leek het verzet van Argentinië gebroken en besliste Frankrijk in rap tempo de wedstrijd. Twee doelpunten van uitblinker Mbappé brachten de Fransen op een riante 4-2-voorsprong en hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.

Frankrijk kreeg vervolgens nog wat kansen om de score verder uit te bouwen, maar slaagde hier niet in. Vervolgens kwam Argentinië via Sergio Aguëro nog terug in de wedstrijd, maar uitschakeling kon niet meer worden voorkomen. Zo zit het WK er na slechts vier duels al op voor Argentinië en Ajax-verdediger Nico Tagliafico.

Het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Opstelling Frankrijk: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernández; Kanté, Pogba; Mbappé, Griezmann, Matuidi (75' Tolisso); Giroud.