Ekkelenkamp scoort voor winnend Oranje O20

door ArthurV 5

Oranje O20 heeft maandagavond een benauwde 1-2 zege weten te boeken op Polen. Hoewel de ploeg van Bert Konterman het in de tweede helft erg moeilijk had, werd in een hectische slotfase de overwinning uiteindelijk uit het vuur gesleept.

De talenten van Oranje kenden gedurende het eerste bedrijf erg weinig problemen met Polen. Zo wist Zakaria Aboukhlal na een kwartier de eerste treffer binnen te schieten na een steekbal van Thomas Buitink, waarna Jurgen Ekkelenkamp de score na een snelle aanval via Juan Familia-Castillo en Nathan Markelo vlak voor rust verdubbelde.

Ondanks het goede spel in de eerste helft, kwam Polen acht minuten na de pauze terug in de wedstrijd. In de tweede helft wist Oranje via Ekkelenkamp slechts één keer gevaar te stichten voor het Poolse doel, maar stelde het de zege toch veilig. 'Natuurlijk win je liever met dominant positiespel, maar dit is ook wel een keer mooi, winnen op vechtlust en karakter', laat Konterman weten tegenover Ons Oranje.