De Geruchtenmolen: Raiola, Sneijder en Mas

door Jesse ter Haar 82

De Geruchtenmolen: Raiola, Sneijder en Mas

door Jesse ter Haar 82

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is officieel geopend en dat zorgt bij Ajax jaarlijks voor vele geruchten. In 'De Geruchtenmolen' bespreken we wekelijks alle verhalen uit binnen- en buitenland, ingaand en uitgaand. Ook de afgelopen week kwamen er weer enkele verrassende geruchten naar buiten en Ajax Showtime deelt deze met jullie in deel 4, oftewel week 25:

Uitgaande geruchten:
We beginnen met de uitgaande geruchten. Ook deze week was er weer genoeg te melden over vertrekkende Ajacieden, maar in tegenstelling tot de vorige delen, zijn de uitgaande geruchten ditmaal in de 'minderheid'. Zou er misschien genoeg verzonnen zijn? We beginnen met Justin Kluivert en Kenny Tete. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou in een gesprek zijn met Internazionale over Tete en zou ook de naam van Kluivert hebben ingebracht. Wat ervan waar is blijft gissen, maar een overgang van de jonge Kluivert lijken we wel te kunnen uitsluiten. Wat er nog rondom Tete gebeurt, blijft afwachten. De verdediger lijkt te vertrekken, maar waarheen?

Inter bleek deze week niet de enige belangstellende in Tete, want ook Galatasaray wil de rechtsback dus al een tijdje hebben. Een akkoord tussen Ajax en de Turkse club zou er naar verluidt al zijn, maar de rechtsback zelf mikt op een betere competitie dan de Turkse Süper Lig. Dan nog maar een jongeling, Matthijs de Ligt. Ook in De Ligt zou Inter verregaande interesse hebben. Het is niet de eerste keer dat de geruchten opduiken, dus er zou zomaar een kern van waarheid in kunnen zitten. Van de kant van Ajax en De Ligt echter, lijkt een transfer toch echt onbespreekbaar.

Inkomende geruchten:
Dan de inkomende geruchten, die deze week duidelijk in de meerderheid zijn. We beginnen met Pawel Cibicki, de spits van het Zweedse Malmö FF. Ajax zou al langer geïnteresseerd zijn in de 23-jarige Zweedse centrumspits, maar of er daadwerkelijk een transfer inzit, blijft afwachten. Dan nog een spits, Moise Kean, het grote talent van Juve. Juventus zou van plan zijn om Keane zijn contract te verlengen en hem daarna meteen uit te lenen aan Ajax. Of hier enige kern van waarheid inzit is de vraag, want in Ajax 1 is de spitspositie met Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg dubbel bezet en in Jong Ajax lijkt het Kaj Sierhuis zijn jaar te gaan worden. En zolang Mateo Cassierra niet wordt verhuurd, moet Ajax ook met hem rekening blijven houden.

We blijven nog even bij de aanvallers. Munir El Haddadi zou nog altijd in de belangstelling staan van Ajax, maar in dezelfde week werd hij ook in één adem met Zenit genoemd. De Russen zouden een bedrag van maar liefst twintig miljoen over hebben voor de Spanjaard. In Turkije valt de naam van Emmanuel Mas. Ajax is nadrukkelijk op zoek naar een linksback en daarin zou de Argentijn ergens op een lijstje staan. Een bedrag van vijf miljoen euro werd genoemd, maar concrete interesse van Ajax werd nog nergens bevestigd.

We blijven nog even in Turkije, met twee bekende namen die genoemd werden. Nigel de Jong en Wesley Sneijder zouden in de belangstelling staan van Ajax en De Jong zou zelfs al bijna tot een akkoord zijn gekomen. Bij Sneijder zou er sprake zijn van een ruil met Tete, plus een aanbetaling van vier en een half miljoen euro van de kant van Ajax. Volgens een Turkije-kenner 'helemaal niet realistisch'. Ook in Brazilië is Ajax volgens buitenlandse bronnen actief. De twintigjarige aanvaller Richarlison zou, net als in de afgelopen winterse transferperiode, op de interesse van Ajax mogen rekenen. Destijds werd die belangstelling echter ontkracht door Nederlandse media.

Dan het laatste gerucht van deze week, namelijk die over Thiago Mendes. De middenvelder zou samen met zijn teamgenoot Maicon bij Sao Paulo in de belangstelling staan van Ajax, maar Maicon lijkt al op weg naar Galatasaray. De interesse van Ajax lijkt twijfelachtig, aangezien er na het vertrek van Davy Klaassen al werd gezegd dat de opvolging al aanwezig is.

OPGELET!
Nu de transfermarkt per 1 juli definitief is geopend, gaan we de Geruchtenmolen intensiveren voor jullie. Vanwege meerdere klachten over het gebrek aan geruchten op de website hebben wij een poll aangemaakt. Hieruit kwam naar voren dat een gedeelte graag alle geruchten (van super vaag tot zeer concreet) wil lezen en een andere grote groep leest liever eenmalig per week een rubriek. Vanaf maandag openen we dan ook wekelijks de De Geruchtenmolen aan het begin van de week en verversen we iedere dag de inhoud met de meest verse geruchten, tot en met de zondag. Zo kun je iedere week op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, zonder dat anderen zich daaraan per se hoeven te storen. Dus tot maandag!

Lees meer 'De Geruchtenmolen':
Week 22: Ajacieden volop gelinkt
Week 23: Muric, Dolberg en Munir
Week 24: Tete, Kadioglu en USA

Jesse ter Haar (Twitter: @Jesseth0344 | e-mail: jitihi22@live.nl)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties