De Geruchtenmolen: Muric, Dolberg en Munir

door BvdPloeg 25

De Geruchtenmolen: Muric, Dolberg en Munir

door BvdPloeg 25

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is officieel geopend en dat zorgt bij Ajax jaarlijks voor vele geruchten. In 'De Geruchtenmolen' bespreken we wekelijks alle verhalen uit binnen- en buitenland, ingaand en uitgaand. De afgelopen week werden er weer voldoende Ajacieden gelinkt aan buitenlandse clubs. Voor hen aandacht in deel 2:

Uitgaande geruchten:
Eerst de spelers die Ajax deze zomer zomaar kunnen verruilen voor een buitenlandse club, als we alle media in ieder geval mogen geloven. In de week waarin het vertrek van Peter Bosz centraal stond, werden namelijk ook twee spelers opmerkelijk snel in verband gebracht met de Duitse club. Kasper Dolberg was zelfs onderwerp van gesprek tijdens de persconferentie, maar alle partijen sluiten een transfer vooralsnog uit. Justin Kluivert reageerde nog niet, maar dat het bizarre gerucht over een transfer naar Dortmund voor liefst zeventig (!) miljoen euro waar is, lijkt uitgesloten.

Vast terugkerende naam in deze rubriek, en dat lijkt nog wel even te duren, is Davy Klaassen. De middenvelder linkten we vorige week al aan zo'n tien clubs en ook deze week noemen allerlei media vier namen die geïnteresseerd zijn. Schalke 04, AC Milan, Tottenham Hotspur en Lazio zouden toch echt een poging willen wagen voor de captain. Bij Lazio wordt Klaassen zelfs 'de uitverkorene' genoemd. Ook Internazionale is actief op zoek naar spelers, zo lijkt het. Davinson Sanchez en Matthijs de Ligt vonden we deze week terug in Italiaanse media voor een transfer naar Milaan.

Doorgaans kun je 99 procent van de geruchten met een korreltje zout nemen, maar dat Robert Muric bij Ajax lijkt te vertrekken, lijkt toch vrij serieus. De buitenspeler werd afgelopen seizoen verhuurd aan Pescara en in Amsterdam lijkt hij geen toekomst meer te hebben. Dinamo Zagreb, de club waar hij in 2014 van werd overgenomen, zou de Kroaat dolgraag terug willen halen. Met de aanwezigheid van Vaclav Cerny, Amin Younes, Justin Kluivert en David Neres lijkt speeltijd in Amsterdam niet heel dichtbij.

Ingaande geruchten:
Ook Ajax werd deze week weer aan allerlei spelers gelinkt. De reeds genoemde geruchten over Júnior Tavares blijven aanhouden, die over Guilherme Arana zijn 'nieuw'. De linksback van Corinthians werd afgelopen winter ook al met Ajax in verband gebracht en dat is nu niet anders. Dat Ajax een linksback gaat halen, lijkt een zekerheid, maar wie dat gaat worden, wordt dus nog een interessant verhaal.

Tot slot Munir El Haddadi, een bijna vast terugkerende naam in transferperiodes. Spaanse media claimen dat Ajax er serieus over nadenkt om de Spanjaard een jaar te huren, met een optie op koop. Dat de aanvaller, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Valencia, geen toekomst meer heeft in Barcelona lijkt in ieder geval zeker.

Lees meer 'De Geruchtenmolen':
Deel 1: Ajacieden volop gelinkt

Jesse ter Haar (Twitter: @Jesseth0344 | e-mail: jitihi22@live.nl)
Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties