Bizarre groei Instagram Ajax door Champions League

door Gino Haverkamp 20

Bizarre groei Instagram Ajax door Champions League

door Gino Haverkamp 20

Laatst geüpdatet

De Champions League-prestaties van Ajax doen ook de social media-accounts van Ajax veel goed. Vooral de Instagram-pagina van de club groeit als een malle. De Instagram van Ajax heeft donderdag namelijk de twee miljoen volgers aangetikt.

Dat een Nederlandse club al twee miljoen volgers heeft op het sociale medium is al bijzonder, maar ook de snelheid waarmee dat aantal is bereikt is bizar. Op 2 februari van dit jaar bereikte de club namelijk de één miljoen volgers. Precies drie maanden later zijn daar nog eens een miljoen mensen bijgekomen, terwijl het eerst jaren duurde om überhaupt de één miljoen volgers te bereiken.

Dat alles heeft natuurlijk te maken met de goede Champions League-prestaties van de Amsterdammers. In die drie maanden tijd liet Ajax zich zien op het wereldtoneel door overtuigend Juventus en Real Madrid uit te schakelen in het miljardenbal. Sindsdien stromen de nieuwe volgers binnen.

Ajax is op Instagram überhaupt de Nederlandse grootste club. Het is ook de enige met meer dan één miljoen volgers. PSV heeft 337.000 volgers en Feyenoord 311.000. In vergelijking met Europese clubs, valt het een beetje in een gat. Het loopt net achter op AS Roma (2,4 miljoen volgers), Internazionale en Leicester City (beide clubs 2,8 miljoen volgers).

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

2 MILLION FOLLOWERS, 1 JOURNEY! ♥️⚽️ ? 02/02/19 -> 1 million ? 02/05/19 -> 2 million Thanks to all of you! ?? #OurJourney

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.