'Álvarez mist WK-kwalificatiewedstrijd Mexico door knieblessure'

door Thijs Zwagerman 56

Bron Voetbal International

'Álvarez mist WK-kwalificatiewedstrijd Mexico door knieblessure'

door Thijs Zwagerman 56

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez moet het belangrijke WK-kwalificatieduel van Mexico met Panama in de nacht van woensdag op donderdag aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure. Álvarez liep de kwetsuur afgelopen zondag op tegen Costa Rica en blijkt niet tijdig hersteld om tegen Panama in actie te komen.

Tegen Costa Rica viel Álvarez aan het begin van de tweede helft geblesseerd uit met een knieblessure, maar in Mexico had men toen nog wel de hoop dat de Ajax-middenvelder op tijd fit zou zijn voor het kwalificatieduel met Panama. Dit blijkt nu volgens Voetbal International niet het geval.

De absentie van Álvarez is een flinke domper voor Mexico, dat niet van Panama moet verliezen om de derde plaats in hun kwalificatiegroep te behouden. Deze derde plek geeft namelijk recht op een direct WK-ticket, terwijl Mexico bij een nederlaag tegen Panama is veroordeeld tot het spelen van play-offs.

Vraagteken richting Heracles Almelo-thuis

Álvarez is zowel bij zijn nationale elftal als Ajax een onbetwiste basisspeler. Als controlerende middenvelder is de Mexicaan belangrijk in het bewaken van de verdedigende balans en onderschept hij veel ballen. Dit seizoen miste Álvarez pas twee competitieduels bij Ajax. Of de rechtspoot tijdig hersteld is om zondag tegen Heracles Almelo uit te komen, is op dit moment onduidelijk.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties