'Ajax voerde gesprekken met Kroes, maar de clubleiding raakte niet overtuigd'

door Jesse ter Haar 98

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax voerde gesprekken met Kroes, maar de clubleiding raakte niet overtuigd'

door Jesse ter Haar 98

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Alex Kroes is weldegelijk in beeld geweest bij Ajax als opvolger van Marc Overmars, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdagochtend. Van een dienstverband is het uiteindelijk niet gekomen, maar club en bestuurder voerden gesprekken met elkaar.

Men schrijft dan ook dat het maar weinig had gescheeld of Kroes was de nieuwe technisch directeur van Ajax. Na het vertrek van Overmars uit Amsterdam ging het vizier op Kroes, voerde de leiding van Ajax gesprekken met de voormalig eigenaar van Go Ahead Eagles en wekte het diens interesse, maar niet iedereen in Amsterdam bleek overtuigd. De meningen in de top zouden verdeeld zijn, waardoor een overstap uiteindelijk uitbleef.

Niet alleen was niet de gehele technische leiding overtuigd van de komst van Kroes, ook bleek zijn aanstelling een lastig verhaal te worden. Hierop heeft Kroes de kans uiteindelijk zelf ook aan zich voorbij laten gaan. Het zorgt ervoor dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar - voorlopig Ajax' technische leiding - het vertrouwen kreeg. Het duo heeft wegens meerdere vertrekkende Ajacieden een drukke zomer voor de boeg.

Eerder deze week werd bekend dat Kroes zijn aandelen van Go Ahead Eagles - hij beschikte over zestig procent van het totaal - van de hand deed. Hij verkocht de aandelen aan ondernemer Kees Vierhouten, waardoor de eigenaar van dierenwinkel Jumper nu negentig procent van de aandelen in zijn bezit heeft. Zodoende kreeg Kroes zijn handen vrij voor een nieuwe uitdaging en bijkomend kwam het nieuws dat zijn naam bij Ajax zou rondzingen.

Van der Sar spreekt vertrouwen uit

Dat nieuws bleek dus waarheid, maar een overeenstemming over een dienstverband bij Ajax kwam er nooit. Een week eerder liet Edwin van der Sar zich uit over het technisch directeurschap en daarbij sprak hij zijn vertrouwen uit in Hamstra en Huntelaar. 'Hamstra en Huntelaar hebben laten zien dat ze het kunnen, gedreven zijn en goed samenwerken. Ze bewegen zich goed binnen de organisatie en maken indruk', gaf hij aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties