Ajax contracteert AZ-jeugdspeler Rio Hillen

door Gino Haverkamp 31

Ajax contracteert AZ-jeugdspeler Rio Hillen

door Gino Haverkamp 31

Laatst geüpdatet

Het hing al even in de lucht, maar vanaf juli mag Rio Hillen zich officieel Ajacied noemen. Ajax heeft de zestienjarige jeugdspeler opgepikt uit de opleiding van AZ. Hij voegt zich vanaf 1 juli bij Ajax O17.

In maart waren er al berichten over een vertrek van Hillen, die in Alkmaar bekendstaat als één van de grootste talenten van de academie, naar Amsterdam. De centrumverdediger tekent een contact dat hem tot en met de zomer van 2022 in de hoofdstad houdt.

Dat Hillen in Alkmaar bekendstond als een groot talent, bleek afgelopen januari wel. Als toen vijftienjarig talent mocht hij met het eerste elftal mee op trainingskamp. Daar blijft het bij wat betreft zijn ervaring met AZ 1 nu hij is vertrokken naar Ajax.

Vanaf het komende seizoen mag Ajax geen spelers meer halen uit de jeugdopleiding van AZ. Dit vanwege een zogenoemd herenakkoord tussen de grote clubs in Nederland. Dat akkoord houdt in dat topclubs niet meer in elkaars jeugdopleiding mogen shoppen. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse zijn de clubs die zich vanaf het komende seizoen aan het akkoord gaan houden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties