'Toptalent AZ vertrekt in zomer naar Ajax'

GinoHaverkamp, 26-03-2019 om 07:30, 17815 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rio Hillen vertrekt mogelijk naar Ajax. De zestienjarige centrumverdediger van AZ O17 heeft bij de clubleiding aangegeven te willen vertrekken en zijn voorkeur zou bij Ajax liggen. Dat meldt De Telegraaf.

Eerder deze maand werd Hillen zestien en dus moet hij zijn eerste contract nog tekenen. Komende week zou hij, samen met zijn management, om de tafel zitten met Ajax om te praten over een contract van drie seizoenen. Mocht dat rondkomen, hoeft de recordkampioen enkel een opleidingsvergoeding aan AZ te betalen. Naar verluidt zouden ook Chelsea, Borussia Dortmund en PSV interesse hebben in de Nederlandse Braziliaan, maar Ajax lijkt aan het langste eind te trekken.

De linkspoot wordt gezien als een groot talent binnen de prestigieuze opleiding van AZ. Zo is hij al eens speler van de maand geweest en in januari mocht hij met het eerste elftal mee op trainingskamp. Zijn debuut in het eerste lijkt er echter niet van te komen. 

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VinAmsterdam
aan de ene kant wel jammer, competitie gaat er niet op vooruit
0 0
Stroeve
Zo hé, zelfs al talent van de maand geweest.
0 0
Leprechaun
Goede ontwikkeling. AZ heeft een opvallend goede jeugdopleiding. Zeker gezien Alkmaar gewoon het achterland van Amsterdam is. Zo'n Stengs had toch eigenlijk bij ons moeten spelen?
1 -1
Sampaoli
Wel kwalijk dat Ajax afgelopen jaren veel te weinig gescout heeft in onze eigen regio. Zowel Stengs, Hillen als Fitz-Jim (ander groot talent uit AZ O17) komen uit Amsterdam. Laatste twee hebben zelfs bij AFC gespeeld.
2 0
AjaxPassion
Wel 2 mega talentvolle lichtingen dan hoor 2002 en 2003. Alleen schiet Ajax inderdaad tekort voor de 2003 lichting.
0 0
AjaxPassion
Pas naar de KNVB gemaild, het schijnt in NL netzoals is België ook hier mogelijk te zijn om al een contract te tekenen vanaf 15 jaar. Is hier al een voorbeeld van? Volgens mij niet hè? Evt. Naci zou hiervoor anders wel in aanmerking komen, maar ik neem aan dat hij in de zomer (als hij 16 is) sowieso wel tekent.
2 0
AjaxPassion
Wat is zijn lengte? Is hij al uitgegroeid? Achilleshiel van Ajax CV's in de jeugd is vaak dat ze niet doorgroeien...
3 -2
Libero
Valt wel mee toch?
Doekhi 1m90, Bergsma 1m86, de Ligt 1m89 (oké, was middenvelder) , Botman 1m93
0 0
AjaxPassion
Dan heb ik het over spelers met basispotentie voor CV in 1. Tete, Lartey, Sidoel, Bakboord, van Gelderen.

Doekhi is pas laat gehaald, Botman en Bergsma zie je al jaren dat zij tekort komen.
0 0
Mikes
Hillen is al wel rond de 1.85.
2 0
AjaxPassion
Ah oké, ook als hij niet meer doorgroeit is dat een prima lengte
1 0
Mikes
Zeker weten!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ken hem niet, maar de beste talenten horen bij Ajax... Ben overigens benieuwd naar de 32 miljoen (volgens mij) investering in de Toekomst, wanneer gaat de renovatie gebeuren.?
0 0
Mikes
Is een linksbenige centrale verdediger die in mijn ogen de beste is in zijn categorie van AZ. Erg goede centrale verdediger. Duo met Rensch is volgend jaar veel te goed voor O17 competitie.

Toekomst moet in 2022 klaar zijn.
3 0
Moozz03
Was er niet laatst in het nieuws dat de topclubs (Ajax, Feyenoord, PSV, Utrecht, AZ en Vitesse) geen talenten meer bij elkaar mochten halen? Hoe past dit in dat verhaal dan? Desalniettemin heel erg tevreden met deze aankoop!
3 0
SilverHaze
Hij wil zelf weg. Volgens mij hebben de clubs afgesproken elkaars spelers niet meer te benaderen. Athans, dat lijk me logisch. Echter zullen die jongens wel blijven switchen.
1 0
wolterx
Hij is wel benaderd door meerdere ploegen al. Maar heeft inderdaad gisteren zelf bij AZ bekend gemaakt te gaan vertrekken na dit seizoen. Naar Ajax dus in dit geval. Benieuwd wat keuze van Fitz-Jim gaat zijn. Gaat hij Barasi achterna (die gaat contract bij AZ tekenen, zelfde zaakwaarnemer) of gaat hij net als zijn mede-Amsterdammer Hillen AZ verlaten?
2 0
Westerpark1982
Fitz Jim wordt als een nog groter talent gezien toch?
0 0
wolterx
Heeft intrensiek meer talent maar dat is wel normaal als je middenvelders af zet tegen verdedigers. Maar denk dat het lastiger is om een LCV beter dan Hillen te vinden als een middenvelder beter dan Fitz-Jim, zeker als je zelf Ünüvar hebt.
1 0
Mikes
Nee Hillen wordt gezien als het grootste talent van '03. Fitz-jim en Hillen zijn wel met afstand de grootste talenten, maar ik denk als je veel jeugdvolgers vraagt, veel voor Hillen kiezen.
2 0
AjaxPassion
Wat vindt je van Goudmijn (op zijn 16e al in de KKD), Fedde de Jong en Barasi?
0 0
KajanoKlaassen
Volgens mij gaat dat pas in vanaf 2020/1
0 0
Mikes
1. Gaat pas in de zomer van 2020
2. Is iets voor de bühne, die transfers blijven echt wel komen.
1 0
appeltje
Ze mogen wel talenten halen, maar dan wel voor een dubbele opleidingsvergoeding.
2 0
eros
Een optie om Adekanye en Castilo (gratis) weer terug te halen? Waren altijd grote talenten.
Tuurlijk zijn ze vertrokken op een mindere manier,... maar als ajax ze niet haalt zitten ze straks weer bij psv.
3 -1
altijdwelwat
De vraag moet daarbij altijd zijn zijn ze goed genoeg voor Ajax 1? Dan kan je Adekanye al doorstrepen , Castilo is dan een vraagteken. Fysiek was hij altijd in orde, maar qua spelintelligentie vond ik hem altijd zeer beperkt.
0 0
J3pp476
Oneens. Wanneer ze op hun 16e of eerder al kiezen voor een andere club boven Ajax, bijvoorbeeld vanwege het geld of aanzien, duidt dat wat mij betreft op een slechte mentaliteit. Gaan het dan toch niet redden in het betaalde voetbal. Wij hebben de beste opleiding maar als je geen geduld hebt als speler dan zoek je het maar uit. Ik heb liever spelers als Frankie en de Lift dan Kluivert en Malen.
2 0
SpursAjax
Vind dat een moeilijk verhaal. Aan de ene kant laat je dan talenten zien van als ik weg ga kan ik altijd nog terugkomen. Maar aan de andere kant spelen ze straks allemaal bij een psv straks. Maar jongens die vroeg zijn vertrokken zijn wel altijd een bepaald soort gasten die je misschien ook niet terug wil hebben.
1 0
Sunstridr
Adekanye gaat naar Lazio volgens mij.
1 0
AjaxDaniel
Eens, liever hier dan bij die boeren
0 0
Pheadrus
En ik was helemaal gefocust op Sepp van de Berg. Is deze Hillen beter?
0 0
Mikes
Hillen is van 03 en vd Berg is van 01. Hillen is linksbenig, vd Berg rechtsbenig. Weinig overeenkomsten. Beiden zijn zeer zeer talentvol en ik hoop dat vd Berg ook komt.
1 0
Sunstridr
Hillen is linksbenig en een jaar jonger.
Wie op het moment beter is, maakt niet zo veel uit want linksbenig centrale verdedigers zijn een stuk moeilijker om te vinden.
3 0
Juichtoon
Echt waar, uit de prestigieuze opleiding van AZ?
Aan de minners: jullie kennen jullie eigen historie niet. AZ is eerder pretentieus dan prestigieus. Maar goed jullie kennen vast talloze spelers uit de AZ jeugd die bij de top van Europa hebben gespeeld. Ik ken er niet 1 sinds 1967....
2 -10
31xAjax
Ja sinds AZ, ondanks concurrentie van de complete Europese top, Jonk binnenhaalde, is de opleiding daar enorm verbeterd.....
1 -5
Ozymandias
Wow... Jonk maakt nu zelfs jeugdopleidingen waar hij nog nooit heeft gewerkt beter. Die man moet haast god wel zijn... Jonk moet wel heel graag voor AZ hebben willen werken als hij de hele Europese top heeft afgeslagen terwijl AZ hem geen baan aanbood...
0 -1
Ajax#1900
Haha echt hè. Gaat helemaal nergens meer over hier. Heeft even wat in China gedaan en zou naar Volendam gaan volgend seizoen geloof ik
1 0
Sunstridr
Zij hebben toch nooit Jonk binnengehaald.
Jonk bod zichzelf aan maar AZ koos voor Doesburg (nu Scout van ons).
5 -1
Ruff Rhythim
Ja AZ heeft een uitstekende jeugdopleiding, is dat nieuws voor je?
4 -2
Juichtoon
Want? Vertel eens waarom? Je doet mee aan de hype.
1 -1
Farenza
Volgens mij volg jij het jeugdvoetbal niet. AZ heeft een meer dan uitstekende jeugdopleiding, met een aantal grote talenten. Zo hebben er de afgelopen zomer 4 15-jarige jeugdspelers hun officieuze debuut gemaakt en winnen ze regelmatig van de Ajax jeugdploegen.
1 0
Juichtoon
Ze winnen wel eens van de Ajax jeugd. Toe maar. Ja dan ben je geweldig. Ik volg het jeugdvoetbal op de voet en weet dat AZ flink heeft geïnvesteerd voor AZ begrippen.
Dat zal ik zeker niet ontkennen maar het gaat mij om de term prestigieus. Dat zijn ze zeker niet. Prestigieus, op basis van wat? Prestigieus betekent toonaangevend, machtig. ontzagwekkend.
0 -1
SpursAjax
Dit is een topper! Denk dat hij aansluit bij 019. Zou echt top zijn als dit doorgaat!
4 -1
iammike
Nice, top talent!
0 0