'Volop belangstelling voor Dijks, AC Milan deed al bod'

BVeenstra, 03-07-2019 om 07:25, 13567 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

De Telegraaf meldt woensdagochtend dat Bologna in verlegenheid is gebracht door verregaande belangstelling voor oud-Ajacied Mitchell Dijks. Meerdere clubs uit de Serie A zouden de linksback willen inlijven, waarbij vooral AC Milan geïnteresseerd lijkt.

De topclub uit Milaan zou al een bod van rond de twintig miljoen euro hebben uitgebracht op Dijks, zo weet de ochtendkrant. Vanwege de enorme belangstelling voor de oud-Ajacied vindt er woensdag spoedberaad plaats over de linksback. Bij dat gesprek is ook Dijks' zaakwaarnemer Dick van Burik aanwezig.

Dijks speelt sinds de zomer van 2018 bij Bologna en wist zich in zijn eerste seizoen te ontpoppen tot een belangrijke speler en publiekslieveling. Vooral na het ontslag van Filippo Inzaghi en de komst van Siniša Mihajlović is Dijks een vaste basisspeler geworden.

Denk jij dat de Oranje Leeuwinnen met 2-1 van Zweden winnen? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheTruth
Was voor niks een pispaal. Was op het moment dat hij alle gezeik op zich kreeg één van de dragers van het team.
0 0
Knalpot
Voor een powerteam wat een beetje op de organisatie leunt is het een prima voetballer, als Ajax zijnde speel je veelal op de helft van de tegenstander daarvoor is hij niet geschikt. Het zou leuk voor hem zijn als dit doorgaat het is hem gegund.
0 0
3sterren
Wat vertrouwen al niet kan doen met een speler.
Goed om te lezen dat hij eindelijk zijn draai heeft gevonden ...
2 0
Babayaka
Dijks is een beetje onderschat bij ajax, is niks minder dan onze argentijn
2 -6
Ajaxxxisdebeste
Serieus...?!
0 0
Rinus M.
Taglafico is een stuk beter en Magellan is een stuk slimmer dan Dijks dus hoezo onderschat....
4 -2
Simpelishetmoeilijkst
Zou het prachtig vinden voor Mitchell als hij eentoptransfer gaat maken; prachtvent.
4 0
Ajaxvooraltijd
Slechte motoriek wordt vaak verward bij een hoop mensen met slecht voetballen. Ik vind dat datzelfde geld met onze Deense vriend op rechtsback. Als je ziet hoe effectief ze vaak zijn met hun duels en voorzetten (en dan niet alleen cijfermatig) dan valt het best wel mee hoe slecht ze zijn. Alleen wij willen vaak alleen maar sierlijke en spectaculaire voetballers zien.
7 0
Ajax27
Erg mooi om te horen. Milan is al jaren in verval maar dat wil niet zeggen dat het een mooie club blijft die prima op je CV staat. Als ie daar aan spelen toe komt dan liggen er nog wat mooie jaren in het vooruitzicht! Pas 26 dus kan goed nog 5-8 jaar mooie jaren meepakken.
1 0
Jan Doedel
Echte Ajacied! Mooi voor hem. Succes Mitchel!
1 0
WZAWZDB14
Ik denk dat Dijks, in zn tijd van zn rentree bij ajax, voor zn carrière miss beter toen voor Feyenooit had kunnen kiezen. Ik denk dat dat voetbal hem beter had gelegen dan bij ajax. Maar toen ajax kwam, kon hij natuurlijk niet naar de kakkerlakken. Dijks is een echte Ajacied, in hart en nieren. Mooi ook dat zn kapotte shirt in het supportershome hangt. Het is je van harte gegund Mitchell!
0 -1
Peterv13
Vind ik mooi voor die jongen. Heeft bij mij altijd een hoge gunfactor gehad.
2 0
MPAjax
snap niet waarom hij zo verguist werd, is als beperkte back een verdedigend sterk en een goede mandekker maar aanvallend is het minder dan hadden ze maar een aanvallend ingestelde linksback moeten doorschuiven vanuit de jeugd, "de fans" hun reacties vond ik belachelijk, het waren dezelfde mensen die in 2011 zeiden dat Blind niks zou worden, wat mij betreft hoefde hij niet transfervrij weg
4 0
AsensioWillemsen
Verdedigend sterk? Hij kon zijn fouten herstellen door zijn combinatie van fysiek, drive en atletische vermogen. Maar op inzicht verdedigen, vooruit verdedigen, koppen zijn allemaal punten waar hij te kort in komt. En aanvallend is het natuurlijk lachwekkend, met voorzetten in de tweede ring en een balcontrole van een houten klaas
0 0
Web
Ook weer een opmerking waar je niets mee kunt
Het is gewoon geen Ajax voetballer, maar doet het in Italië meer dan goed.
Daar worden andere dingen van je verwacht als back
Van Bommel was ook een drama geweest voor Ajax, maar niet bij de clubs waar hij gespeeld heeft op Barcelona na
0 0
AsensioWillemsen
Hij doet het leuk bij een subtopper, niet overdrijven. Hij zit nog lang niet bij de beste 5 backs in de Serie A. Top 10 misschien net
0 0
Noxin
Mooi voor Dijks, het is 'm als echte Ajacied gegund.
4 0
AlexIbarra
Het zou mooi zijn als hij zich tot een soort Lichtsteiner kan ontwikkelen. (maar dan links)
0 0
BrandjeXL
Is er trouwens destijds nog een doorverkooppercentage bedongen door Ajax?
1 -2
Ferd
Hij vertrok transfervrij, Had geen contract meer bij Ajax, dus er kon door Ajax niets bedongen worden.
2 0
Bouke
ik vind hem een onderschatte voetballer .... Ajax is niet netjes omgegaan met hem en zelf was ie mentaal niet zo sterk en stabiel in het verleden .. heeft daar echt aan gewerkt en vergeet nooit de wedstrijd tegen Rostov thuis onder Bosz toen was hij weergaloos maar hij heeft soms te veel vertrouwen nodig van een trainer om goed te presteren... en het lijkt erop dat hij in Italië de knop heeft omgezet en gewoon is gaan voetballen ongeacht wat de trainer/supporters van hem vinden. Hij heeft snelheid, fysiek en kan goed opkomen aan de linkerkant . met vertrouwen in zichzelf komen ook zijn voorzetten aan want hij kan het wel !
1 0
BrandjeXL
AS ten voeten uit. Dijks bij Ajax kon er een reet van en was een schande voor het shirt. Dijks in de belangstelling van Milan en hij staat bijna op gelijke voet met Maldini.
3 -2
pizzapunt
Ik ken Maldini, jij wel?
2 -2
BrandjeXL
Mooie zin!
0 0
FissaDeGekste
Mitta! Gefeliciteerd man. Gouden gozer & prima linksback. We hopen je over 10 jaar op het ereterras terug te vinden. :-)
1 0
036AFCA97
Vond het altijd prachtig als die een buitenspeler opzij knalde en dan met die grote lompe passen iemand passeerde en naar voren sprintte. En dat je dan vervolgens al wist dat als die eenmaal voorin was hij een rare passeerbeweging zou proberen, enorm lomp mis zou schieten van afstand of de bal keihard voor het doel pompen.
3 0
Web
Ook die is hier belachelijk gemaakt door vele mensen
Enorme drive in zijn spel, niet verfijnd, heel knap wat hij uit zijn carrière haalt
Top goser ook nog eens
3 0
Noxin
Fucking stoomtrein, bleef maar gaan.
1 0
Henkstarr
Ben een paar keer gaan kijken (schoonfamilie) maar Mitch is echt dé held daar!
6 0
pizzapunt
Gun het hem zo! Klasse kerel. Als je een hogere transfersom oplevert als dat ze in Italië voor Kluivert hebben betaald lach ik me helemaal rot!
3 0
delphiero
Grappig dat Dijks het daar zo goed doet, past met zijn kwaliteiten perfect in de Italiaanse competitie. Bij Ajax wordt er van de backs vooral verwacht dat zij lichtvoetig, technisch begaafd zijn en meekunnen met het positiespel. Hierom snap ik ook niet hoe Kristensen gescout is, hij is zeker een back met potentie maar past totaal niet in het profiel wat Ajax voor een back wil. Zelfs bij de opleiding heb ik het idee dat zij hier niet altijd goed op letten want Bakboord, Tete en Zeefuik zijn allemaal verdedigend aardige spelers maar kwamen aanvallend gewoon te kort. Kanttekening hierbij is wel dat er met SAE en Dest twee echte Ajax-backs aankomen.
1 0
Noxin
Ik vind Kristensen aanvallend juist prima, zeker met een spits als Huntelaar die graag voorzetten wilt hebben. Verdedigend heeft ie echter geen idee waar hij mee bezig is.
1 0
rodnet
Mooi voor Dijks. Past met zijn duelkracht, drive en snelheid prima in de Italiaanse competitie. Ik heb Bologna dit jaar een aantal keer zien spelen en steeds hoorde hij bij de betere spelers. Zou leuk zijn als hij nog een stap kan maken.
1 0
Aeter
Zou toch prachtig zijn als Dijks gewoon voor Milan gaat spelen? Ik gun het hem van harte.
1 0
Schip
Volledig. Die jongen komt steeds weer bovendrijven. Geen goede voetballer, maar wel een powerback. In vorm toch echt een factor voor een tegenstander om rekening mee te houden, vanwege zijn energie op rushes.
2 0
WZAWZDB14
Er wordt nou eenmaal andere specifieke vaardigheden verwacht van een back bij ajax dan bij andere clubs. Dijks deed het bij zijn periode in Willem 2 ook echt uitstekend, dus achteraf misschien niet heel verrassend dat er wat grotere clubs (dan Bologna) interesse in hem hebben. Maar AC Milan is wel echter een hele mooie grote club waar passie en strijd geleverd moet worden. Ik denk dat Dijks daar best de concurrentie aan kan gaan en anders hoeft hij zich zeker niet te schamen om daar als stand-in te rond te lopen.
0 0
Yeshyeshyall
Leuk voor Dijks als het waar is. Moeten ook niet vergeten dat wij soms erg veel verwachten van nog heel jonge spelers. Als het team dan ook niet draait lijkt het al snel of iemand er niks van kan. Goed te horen dat Dijks zich blijkbaar positief ontwikkelt heeft
2 0
ajax4ever01
Milan is bereid ruim 20 miljoen euro voor Dijks te betalen als dat waar is dan is die 65-70 miljoen voor De Ligt een lachertje en belediging voor Ajax.
3 -5
mgtow
Ook als het niet waar is.
0 0
ETM
Overigens valt dit nieuws toch onder 'voetbalnieuws' ? Of is er nog een doorverkoop som voor Ajax in het geding?
1 -1
Ferd
Hoe kan je een doorverkoop bedingen op een transfervrije speler? Leg mij dat eens uit.
2 0
BrandjeXL
Je hebt gelijk. Was het ook even vergeten
0 0
ETM
Kan me niet herinneren hoe dat ging. Dus het was een vraag om te zien of het toch Ajax-nieuws was.
0 -1
Cruijff72
Zal dat AC Milan ooit nog de weg naar de top gaan vinden? Of wordt het een soort Feyenoord van Italie?
6 0
Ajacied33
Ik hoop het voor Milan. Vind dat sowieso de mooiste club van Italië, altijd al gevonden
2 0
ETM
Onvoorstelbaar slecht beleid gevoerd daar, maar weet niet goed wat de huidige status is. Misschien hebben ze een revolutie nodig ;)
1 0
Adios
Zou het geen goede opvolger van Kolasinač zijn bij Schalke?
0 -1
ram
Je weet dat die al een hele tijd bij Arsenal zit?
2 0
Adios
Hij was enorm belangrijk voor Schalke in die tijd en schakelde ons nog bijna uit in de EL. Vind hem als speler wel vergelijkbaar met Dijks. Ik weet dat hij al een paar jaar bij Arsenal speelt, maar bij Schalke kan dit type speler uitblinken is gebleken.
0 0
ETM
Tsja vrij verrassend, maar ook omdat ik hem niet meer zie spelen. Milan is niet het Milan van wel eer maar nogsteeds wel Milan, ambitieus en rijk.

Dat Dijks bij een andere club zeer waardevol kan zijn is niet verrassend. Dijks kon niet mee in de transformatie die Bosz bij Ajax inzette.
Maar van Dijks is onder supporters altijd een karikatuur gemaakt. In zn beste tijd bij Ajax was het ook gewoon een zeer degelijke kracht. Al die vroege voorzetten hadden met het algehele spel te maken. Dijks behoorde zeker tot de beste backs van de eredivisie- mag overigens ook wel als je bij Ajax speelt.
Voor het spel dat Ajax speelt waarin je back een grote rol heeft in het positiespel van achteruit, vaak tegenover een helft met 8 a 9 spelers, is Dijks ongeschikt. Maar Dijks is snel en sterk en zal ongewtijfeld tactisch gegroeid zijn.

T is m gegund. En ik hoop ook dat Milan de weg omhoog kan vinden.
6 -1
NelsonAFCA
Prachtige club voor Dijks.
0 0
ajax4ever01
Dijks is best een redelijke verdediger alleen niet voor Ajax geschikt omdat daar andere aspecten van je wordt verwacht en dat is techniek en dat is nou juist net wat aan hem ontbreekt dus voor andere clubs kan hij wel van waarde zijn. ik vind het altijd zo naïef van sommigen dat als een speler bij Ajax niet voldeed het voor andere clubs ook niks is.
1 0
RusselWestbrook
Is ook geen redelijke verdediger. Kan, ondanks zijn lengte, voor geen meter koppen. Laat zich, ondanks zijn grote, zware lichaam door gastjes van amper 70 kg opzij zetten. Als dat al nodig is, want hij staat (of stond, ik heb hem niet gevolgd in Italië) ook nog eens vaak aan de verkeerde kant te dekken.

Hij is wel retesnel voor zijn lengte, maar dan hebben we ook alle kwaliteiten van Dijks wel gehad
1 -1
ETM
Klopt, maar Dijks heeft vooral niet de techniek voor de veeleisendheid bij Ajax. Bij Ajax zijn backs aanvallende middenvelders.
Technisch is Dijks lang zo slecht niet als het beeld wat van hem geschetst wordt. Een lange houterige slungel.. Dijks komt uit de Ajax-school en kan gewoon heel aardig opbouwen. Niet goed genoeg voor Ajax.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Dit is dus het huidige niveau van AC Milan... En Dijks weet zijn beperkingen en het is hem meer dan gegund, want ondanks dat is hij wel een Ajacied altijd geweest en gebleven.
2 -1
afcasven1995
Het is Mitta gegund, topgozer!
3 -1
voorkennis
bijzonder bericht, sympathieke gast zonder meer, maar ik stond te juichen toen hij wegging.
Ik vond dat hij er geen klote van kon, het was soms lachwekkend.
Anyway, gun t hem van harte
5 -1
altijdwelwat
Natuurlijk gun ik het hem van harte maar het is en blijft een belachelijk bericht , en natuurlijk kijken wij anders en stellen we andere eisen aan verdedigers dan in Italië. Maar ook in zijn persoonlijke duels en puur verdedigend kon/kan hij er niet veel van. AC Milan is in ieder geval serieus de weg kwijt.
1 -4
ram
Ze hadden ook interesse in Manolev toen hij 'in topvorm' was bij PSV... Ze hebben iets met matige backs, I guess.
0 -1
altijdwelwat
20 miljoen is het nieuwe 4 miljoen .....
0 0
deeftherave
Is 'm van harte gegund! Sympathieke gozer en harde werker en bovenal echte Ajacied. Jammer dat hij voetballend wat minder paste. Voor de rest alles mee.
3 0
insectenverdelg
Weten we ook ongeveer wat de marktwaarde van Kristensen is. :)
1 0
masterrr
Toont maar weer eens aan hoe keihard we soms als supporters kunnen zijn. Niet dat dit ooit een Ajax-back zal zijn natuurlijk, maar toch. Een club legt niet zomaar 20 miljoen voor je neer!
1 0
Ajaxadept
Denk dat je hier de spijker op de kop slaat. Kritisch zijn is goed, maar veelal slaat het door. Kijk naar de kritiek op Overmars! De man heeft afgelopen jaar een fantastische selectie weten neer te zetten, we weten allemaal wat dat Europees gebracht heeft. Als dan diezelfde Overmars geen belachelijke bedragen voor een nieuwe aankoop wenst uit te geven wordt de man direct weer afgebrand door een deel van "de supporters"! Echt bespottelijk.
1 0
Maxwell_5
Supporters moeten onderscheid leren maken tussen wat een typische Ajax speler is en wat een minder goede speler is. Dijks heeft zijn waarde voor Ajax gehad. Al was dat grotendeels in een speelstijl dat alleen niet des Ajax was.
4 0
JesusZoonVanGod
Verdedigend een rots en dat wordt gewaardeerd in Italië. Kan prima onderscheppen en afleveren bij een medespeler.
0 0
Rentokill
Uitgekotst door veel aanhang van Ajax. Is ook geen verfijnde verdediger zoals Blind. Maar gewoon beer van een gast die gewoon is blijven ontwikkelen met zn PL en nu Serie A ervaring. In Italië, het land van de verdedigers kijken ze er weer heel anders tegenaan.

En stiekem vind ik Mike van der Hoorn ook helemaal niet zo slecht als menigeen hier m vond. Zou me niets verbazen als die ook nog ergens komt bovendrijven.
2 -5
grensjager
Hebben wij een terugkoopregeling?
0 0
Ferd
Nee, want hij is transfervrij vertrokken, had geen contract meer.
0 0
Tnera
Of een doorverkoop percentage? :-p
0 0
4xEC1
Geweldig dit. Twintig miljoen euro, wie had dat gedacht. Het is je echt gegund Mitchell! Altijd alles gegeven voor Ajax, ondanks zijn beperkingen, en zonder te klagen. Dát is de mentaliteit die nodig is om toch tot zo'n punt te komen waar hij nu staat. Chapeau!
7 0
kaashaas
Mooi voor hem!
2 0
Ajacied33
Hebben wij wat gemist? 20 miljoen voor Dijks?? Ik gun het hem van harte, maar wtf!!! Verder lijkt het logo van Bologna wel heel veel op die van Milan..
2 -2
Harrie Nak
Die Thai heeft weinig verstand van voetbal.
0 -5
AFCAsphere
Thai? AC Milan is in Amerikaans bezit en de sportieve en technische directeuren zijn beiden Italiaans.
1 0
Kibbahimovic
Lekker hoor Mitta
2 -1