UEFA denkt aan versnelde invoering VAR in CL

De UEFA wil mogelijk nog dit seizoen (2018/2019) de VAR gaan invoeren in de Champions League. De videoarbiter maakt sowieso in het nieuwe seizoen zijn intrede in het miljardenbal, maar mogelijk gaat de Europese voetbalbond al eerder overstag, zo meldt de BBC.

De angst voor grote fouten in grote wedstrijden en de prima ervaringen van de VAR op het afgelopen WK hebben gezorgd voor een heroverweging bij de UEFA. Een extra argument was de toegekende strafschop aan Manchester City. Raheem Sterling schopte namelijk zelf in de grond, ging onderuit, maar kreeg tot verbazing van alles en iedereen een penalty toegewezen.

Bij de UEFA is er verder genoeg vertrouwen in voldoende opgeleide videoscheidsrechters die ingezet kunnen worden tijdens de laatste duels in de Champions League. In december wordt een besluit verwacht als het uitvoerend orgaan van de UEFA samenkomt.

Het moment van Raheem Sterling zien? Spoel in onderstaande video dan door naar 00:30 seconden en oordeel zelf (link voor app-gebruikers).

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Vanaf de knock-out invoeren dit jaar. Zo blijft het eerlijk voor iedereen. Vanaf volgend seizoen dan meteen bij de voorrondes invoeren.
1 0
Tecmessa
Zou het toch raar vinden om het halverwege het CL seizoen ineens wél in te voeren. Hadden ze gelijk al moeten doen. Toch soort of je de regels halverwege het spel gaat aanpassen.
0 -1
Pierre Heno
Nee regels worden niet aangepast bij gebruik van de VAR maar de regels kunnen vooral beter worden gehandhaafd. Alsof je er een extra scheidsrechter bijzet. Prima toch? Wie walgt er nu niet van die Neymar / Lozano grasmaairol voorstellingen?! of van smerige 'professionele' overtredingen?
0 0
MáximaZorreguieta
Na deze duikelactie blijkt PSV wel interesse te hebben in Sterling.
0 0
Redrum
Meen me te herinneren dat Toivonen ook ooit in de 16 in de grond trapte terwijl er iemand achter hem liep. Penalty en rooie kaart was het gevolg. Was uit bij een of andere vage club.
0 0
Ajacied33
Ik vond de actie van Sterling echt schandalig. Hij kan in de grond getrapt hebben, oke, maar geef het dan aan man. Laat de scheidsrechter dan anders beslissen. Bovendien speel je al een gewonnen pot tegen een tegenstander die veel zwakker was. Het had Sterling gesierd, maar helaas
0 0
AlexIbarra
Het stond 1-0 op dat moment.

En als prof krijg je soms ook belachelijke beslissingen tegen dus moet het wel een heel bijzonder moment zijn, wil je je mond opendoen.
0 0
AFCA0492
geef het dan aan... wie de fuck zou dat wel doen.
0 0
Oliveira
Ik hoop echt dat de VAR het einde is van al die theatrale spelers die altijd moord en brand schreeuwen wanneer ze een duel verliezen en naar de grond gaan. Ik denk dat je zo in 1x een hoop "professionals" kan uitsluiten.
2 0
Bjorn2321
WAs het een schwalbe, of schopte hij in de grond.
In dat tweed geval had Sterling ook toe kunnen geven aan de scheidsrechter dat het geen strafschop was.
Misselijk kereltje, van mij mogen ze volgende pot zijn benen breken (tegen MU)
0 -2
AlexIbarra
Ellebogen, een nazi-groet, knietjes in de onderrug, wisselspelers die uit de dugout komen om Tagliafico een beuk te geven, tackles van achteren, Luuk de Jank, etc.

En van al die dingen die er op een voetbalveld gebeuren vind jij dit een goede reden om iemands benen te breken?
Dat iemand niet naar de scheids toe loopt en aangeeft dat hij zelf struikelde?

Apart...
0 0
SnifferClarke
WAs het een schwalbe, of schopte hij in de grond... misschien je ogen open doen als de beelden langskomen op tv?
0 0
AjaxPassion
Vrij radikaal dit...

Bovendien roomser dan de paus danwel schijnheilig. Want wat zou jij doen als je een staatslot vind waar een miljoen op is gevallen, terwijl deze niet van jou is?
0 0
EuforischeRealist
Stichting open deur. De Fifa was er al van overtuigd en maakt er gebruik van bij een WK en nu worden ze bij de Uefa ook wakker.
2 0
AjaxPassion
De UEFA is netzoals de FIFA een ratten organisatie om alle rijken rijk te houden, want anders was voetbal allang overstag gegaan voor alle vernieuwingen en verbeteringen. Voetbal kan eigenlijk direct veel van de revolutionaire regels van het Hockey overnemen, maar dat is niet in het belang van de plucheplakkers en rijke elite...
0 0