Overzicht: Eindelijk transfersucces Overmars?

BvdPloeg, 25-11-2015 om 11:21, 26914 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Overmars schiet op de transfermarkt lang niet altijd raak, maar afgelopen zomer zou zomaar eens bovengemiddeld succesvol kunnen blijken. Ajax Showtime gaf de kersverse Ajacieden vier maanden de tijd en komt nu met een eerste beoordeling. 

Negen spelers haalde Overmars, variërend van routine tot aan jonge jeugd. Zo kwam John Heitinga terug op het oude nest en kwam Francesco Antonucci juist de jeugdopleiding versterken. Dat alles in de wetenschap dat het slagingspercentage van Overmars de afgelopen jaren amper boven de dertig procent kwam. Presteren de laatste aankopen beter? 

Mitchell Dijks: +
De meest verrassende transfer kwam toch uit Tilburg. Een jaar geleden werd Dijks te licht bevonden en verkocht aan Willem II, nu al is hij niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. Frank de Boer stelde al meerdere malen dat Dijks volwassen is geworden, maar zonde is het wel dat beide partijen elkaar eerst pijn moesten doen alvorens de puzzelstukjes op hun plek vielen. 

Want Dijks biedt Ajax zekerheid en houvast op de linkerkant, iets wat vorig seizoen ver te zoeken was. Nicolai Boilesen zakte toen steeds verder weg en ook Nick Viergever kon niet aan de verwachtingen voldoen. Ajax-fans halen daarom hun hart op bij de rushes van Dijks, die sterk is, een puike voorzet heeft en bovenal verdedigend zijn mannetje staat. De twijfels waren groot bij zijn terugkeer, maar dat Ajax terugkwam op een eerdere, negatieve beoordeling van Dijks kan straks weleens de belangrijkste 'transfer' van de zomer blijken te zijn. 

John Heitinga: -
Amsterdam trilde op zijn grondvesten toen Heitinga in de voorbereiding zijn rentree maakte in de Amsterdam ArenA tegen VFL Wolfsburg. Een kind van de club was terug waar hij ooit begon, het vervolg van het verhaal kon zo geschreven worden. Ondanks de onvoorwaardelijke steun in woord en gebaar van de fans is de terugkeer van Heitinga vooralsnog echter geen succes.

Eerst werd er geschermd met het feit dat hij niet wedstrijdfit was, daarna zou hij een blessure hebben. In de beker tegen De Graafschap viel hij echter fit in en dus was zijn tribuneplek, enkele dagen later tegen FC Groningen een teken aan de wand. Joël Veltman is eerste keuze, maar ook Mike van der Hoorn staat nog voor Heitinga in de pikorde. De 'oude rot' wordt vooral gebruikt in oefenpotjes als verdedigende middenvelder, want als het om het echie gaat, vindt De Boer Heitinga niet snel genoeg.

Overmars en De Boer wilden bij de onderhandelingen inzetten op een contract voor twee seizoenen, maar hoe vermakelijk het "Oh, Johnny" ook is, Tscheu La Ling krijgt vooralsnog gelijk met zijn voorzichtigheid als voormalig adviseur voor dit seizoen. De fans zien hem het liefst op het veld, maar De Boer heeft hem (nog) niet nodig. Misschien dat een vertrek van Van der Hoorn in de winterstop Heitinga kan redden van een blijvende rol als 'vader' en cultheld.

Nemanja Gudelj: +/-
Hij werd gehaald als bijtertje en nieuwe drijvende kracht achter een nieuw Ajax-middenveld met een nummer tien. De Serviër worstelde echter met zichzelf, met het Ajax-spelletje en met een andere positie. Hij is niet meer de grote man, hij staat minder diep en dat vergt best wat aanpassing. De eerste weken vlogen er meer ballen over de zijlijn dan dat hem lief was en zijn veel geroemde duelkracht kwam er nog amper uit. De laatste weken lijkt hij te beseffen dat de opbouw niet bij hem moet beginnen.

En dus sprak De Boer vorige maand voor het eerst uit dat hij wel degelijk tevreden is over Gudelj. Niet zo gek, gezien de prijs die voor de middenvelder is betaald. Na de kritiek op de flinke investering in Daley Sinkgraven kan Ajax het zich niet veroorloven om opnieuw met een twijfelachtige aankoop achter te blijven. Gudelj moet slagen, anders wordt het gezichtsverlies voor Overmars wel erg groot. Wat Gudelj vooralsnog liet zien, is in dat opzicht niet voldoende, maar biedt wel perspectief. De cijfers van Ajax Life bieden wat dat betreft een treffend rapport. 

Amin Younes: +
De grote onbekende en daarom misschien wel de meest verrassende aankoop. Hij kampte zijn eerste weken nog met blessures en pijntjes, maar sinds zijn vorm bij Jong Ajax stijgende werd, is hij de nieuwe hoop van de Ajax-fans. In het eerste elftal deed hij de laatste weken regelmatig mee en eigenlijk deed hij daarin vrijwel niets verkeerd. Ajax betaalde zeker niet de hoofdprijs en dus mogen we voorzichtig juichen.

Voorzichtig, want iedereen herinnert zich de carrière van Tobias Sana. Ook de Zweed begon als goedkope onbekende fantastisch bij Ajax, maar zakte vervolgens ver weg. Dat begon met vermoeidheid, daarna kreeg hij geen kans meer van De Boer. Dat was zeker niet alleen Sana's eigen schuld, feit is wel dat hij tegenwoordig bij Malmö FF op de bank zit. Younes heeft alles om een attractie te worden, de vraag is hoe hij straks omgaat met ongetwijfeld naderende tegenslag. Ook De Boer zal daar benieuwd naar zijn, aangezien Younes vooral gescout werd op basis van één wedstrijd tijdens het EK U21 in Tsjechië.

Yaya Sanogo: -
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. De Boer kondigde eind vorig seizoen al aan dat Ajax op zoek ging naar een extra spits, maar deze kwam pas enkele weken voor het verstrijken van de transfermarkt. Vele namen passeerden de revue, Ajax wachtte echter eerst tot Kolbeinn Sigthórsson werd verkocht. De contacten met topclubs als FC Barcelona en Arsenal leverden de Amsterdammers al meerdere huurlingen op, geen van allen werden zij een succes. Toch kwam Sanogo.

De vraag is daarom waarom Ajax zich blijft stoten aan dezelfde steen. Huurlingen moeten wennen, huurlingen krijgen nieuwe concurrentie en voordat ze goed en wel weten wat er wordt gevraagd, zijn ze een half jaar verder. Met Sanogo is dat niet anders, helemaal nu hij de traditie onder huurlingen in stand houdt: blessureleed. De Fransman zal best een groot talent zijn, maar feit is wel dat Ajax na dit seizoen gewoon weer afscheid van hem neemt. De enige club die kon (en misschien kan) profiteren van de hele situatie is Arsenal en daar moet Ajax zich niet voor laten lenen.

Jeugdspelers: +
Waar het slagingspercentage van Overmars-aankopen in het eerste zeker niet meevalt, daar schiet hij regelmatig raak in de jeugdopleiding. De afgelopen jaren haalde hij onder meer Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Vaclav Cerny naar Amsterdam en van allen kan worden gezegd dat hun potentie duidelijk is. Ook in de jeugd waren er (mede door blessureleed) echter teleurstellingen. Overmars lijkt het imago van Ajax desondanks beter te gebruiken bij de jongere spelers dan de ouderen.

Met Francesco Antonucci, Frenkie de Jong en Kasper Dolberg werden er ook deze zomer prima zaken gedaan. Antonucci is een toptalent en of hij slaagt of niet, het is net als bij Cerny knap dat Overmars half Europa wist af te wimpelen. Dolberg laat in zijn eerste maanden zien dat ook hij zeker (nog) geen verspilde moeite is. De Deen begint te scoren en is ijzersterk aan de bal.

De Jong is een nationaal talent, dat wordt gestald bij Willem II, maar op jeugd-EK's aantoonde dat Ajax terecht ver ging voor hem. Speeltijd bij Willem II is wel een must, anders was een plekje in Jong Ajax misschien beter geweest. Dragi Gudelj kwam als broertje van Nemanja bij Jong, daalde af naar A1 en speelt momenteel in A2. Al met al vist Overmars onder de streep in een betere vijver bij de jeugd dan in het eerste elftal. En dat zonder groot scoutingsapparaat, afgaande op rapport Ling.

Conclusie: 4 plusjes, 3 minnetjes
Overmars wordt al enkele jaren gekscherend 'Marc Netto' genoemd, maar de laatste maanden trok hij geregeld zijn portemonnee. Sinds Marco van Basten in 2009 werd er niet meer zoveel geld uitgegeven in één jaar. En als er miljoenen worden betaald, mogen de supporters daarom ook meer verwachten. Met vooralsnog drie plusjes, één plus/min en twee minnetjes is de opbrengst in ieder geval wat beter dan afgelopen jaren. Geen één uit drie, maar meer dan vijftig procent positief.

De man van de transfers scoort doorgaans met hoogstens één of twee spelers per seizoen, de rest slaagt doorgaans niet. Vóór deze zomer had Overmars kort gezegd één van de drie keer succes, aan dat gemiddelde lijkt hij te gaan werken. Als je bedenkt dat winteraankoop André Onana loskomt bij Jong Ajax en Sinkgraven nog niet afgeschreven mag worden, kan hij straks misschien zelfs terugkijken op een redelijk geslaagd 2015.

De kritiek zal er door het aantrekken van spelers als Sanogo desondanks niet minder op worden. Helemaal als je bedenkt dat uit rapport Ling bleek dat Sanogo, maar ook Heitinga en Younes amper gescout werden. Daarnaast werd Dijks teruggehaald, enkele maanden nadat hij te licht werd bevonden. 'Fingers crossed en duimen dat het goed komt', zo komt het een beetje over. Aan Overmars de taak om zich daarom tot toptalenten en écht gerichte aankopen te beperken, mét een juist scoutingsapparaat. Daarmee zou hij tegemoet komen aan de supporters die schreeuwen om kwaliteit. Bovendien zou hij dan bewijzen dat hij toch nog wel iets heeft opgestoken van Plan Cruijff.

Check ook het overzicht van de verhuurde spelers van twee maandjes geleden. 

Wedstrijdactie Celtic – Ajax: Gratis verzending bij iedere aankoop in de Ajaxshop en 30% korting op het officiële thuis- en uittenue!

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Showtime Poll
Wat vind jij de beste zomeraanwinst? 49% Mitchell Dijks
3% John Heitinga
13% Nemanja Gudelj
16% Amin Younes
5% Yaya Sanogo
14% Drie jeugdspelers
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
toch wel triest sommige prezen Heitinga de hemel in en nu staat er 2% achter zijn naam.
1 0
Suarez16_
Hoezo Gudelj +/- geven? Hij speelt gewoon goed en heeft al aardig wat goals gemaakt voor een verdedigend ingesteld middenvelder. Sanogo en Heitinga -, maar Gudelj gewoon +.
1 0
Lekiam
Heitinga is absoluut een enorme miskoop. Dat kunnen die andere niet goed maken. En dan heb ik het niet over de kwaliteiten van Heitinga of het ontbreken daarvan. Het gaat er mij om als je een speler van buitenaf haalt en je gebruikt hem dan helemaal nooit, is het een miskoop. Dan had je net zo goed het geld van zijn salaris, tekengeld enz. in het grote pakhuis kunnen houden.
2 0
Fillow
6% op Sanogo .... Moooooooooooooi :-)
1 0
ambtenaar
Van mij mag Gudelj een plusje zonder minnetje, die jongen zit in zijn eerste jaar en is toch al belangrijk.
0 -1
Jornnn
Van mij mogen alleen de spelers een plusje krijgen als ze zichtbaar het niveau omhoog trekken. Dat was de bedoeling van een miljoenen aankoop.
0 0
Joy
voor zowel youness als gudelj is het veel te vroeg om te beoordelen.
Youness een dikke plus terwijl hij geblesseerd is geweest, bij jong zat en een paar halve wedstrijden bij Ajax 1. Gudelj word neergesabeld op transfersom en de eerste twee maanden waarin hij zich duidelijk nog moest aanpassen.
Na het seizoen de balans opmaken lijkt mij passender.
3 0
johnd
Gudelj speelt prima, maar is toch een slechte aankoop.

Bazoer en Gudelj zijn vergelijkbare spelers, een middenveld met Gudelj, Bazoer en Klaassen heeft enorm veel lopend vermogen, maar 0 creativiteit. Van tevoren wisten we al dat Bazoer doorgebroken was, dus dan moet je geen tweede Bazoer halen.
1 -2
jimba
Aankopen voor Ajax valt niet mee. Daar zijn we in de loop der jaren wel achtergekomen. Dat geldt niet alleen voor Overmars, maar ook voor al zijn voorgangers. Zelfs Cruijff haalde Meyer, Stapleton, Tiainen, Dick terwijl hij er echt wel een beetje verstand van heeft.......En hij brandde Zlatan af in zijn jaren bij Ajax, hij vond het niks. Het is gewoon ook moeilijk. Het adagium na de revolutie was ook dat Ajax niet meer diep in de buidel zal tasten voor spelers na het Sulejmani-debacle. En ik denk dat dat heeft geleid tot alle 'kansjes' zoals Poulsen, Zimling, Bojan, Cuenca, Sanogo en zelfs Heitinga. Daar moeten we duidelijk vanaf. Maar we moeten niet de illusie hebben dat we alleen maar met talentvolle jeugdspelers voor het landskampioenschap en Europees kunnen spelen. Supertalenten als Nouri en Van de Beek staan er niet gelijk en moeten zich ook kunnen ontwikkelen en niet afgebrand worden. Gelijkertijd is dat het dilemma: wat er ook in de pijplijn zit aan groot talent, in het hier en nu moet er gepresteerd worden door het eerste elftal. Daar worden de prijzen gewonnen en de centen verdiend. Dat is ook het primaire proces en niet omgekeerd. De jeugdopleiding en de jeugdscouting zijn het belangrijkste middel om met dat primaire proces succes te bereiken en dus ondersteunend. Je zult dus daarnaast gericht moeten scouten op toegevoegde waarde zodat je een evenwichtig team hebt die prijzen pakt. Bovengenoemde namen voldoen daar niet aan, ik zou Sinkgraven en Gudelj zeker nog tijd willen geven en het oog richten op routine en kwaliteit, waarbij vooral de aandacht moet uitgaan naar de spitspositie.
1 0
JohnDylan
Ik vind het nog veel te vroeg om Gudelj, Dijks en Younes echt te beoordelen. Laten we na dit seizoen beoordelen hoe ze het hebben gedaan.
4 -2
Sterretje73
Als je hier ook nog eens bij optelt dat het bestuur kennelijk ook nog eens wat transfers uit financiële overwegingen heeft afgeschoten dan valt het best mee. Ik maak me veel meer zorgen om de verhalen omtrent zijn sociale omgang met collega's zoals de scouting en de jeugdtrainers.
0 0
ram
Je hebt succes en "succes", wat mij betreft.

Als je Trabelsi, Zlatan, Pienaar, Mido, Grygera en Chivu haalt kun je stellen: dat is succesvol!

Als je Dijks terughaalt (foutje goedmaken en gescout met het bord op schoot), Gudelj haalt (uitblinker Eredivisie; met het bord op schoot gescout) en gokt op Younes (amper gescout maar een redelijke speler voor relatief veel geld), dan is het wat mij betreft "succes". Succes tussen haakjes dus. Daarbij zijn er heel veel spelers gehaald die duidelijk geen succes zijn.

Transfersucces Overmars? Absoluut niet wat mij betreft.
5 -2
ambtenaar
Andere tijden, nu is een paar miljoen (younes) net zoveel als een paar ton toen.
0 0
Jornnn
Onzin. Zlatan is voor 9 miljoen gehaald en bij elkaar werden er in die transferperiodes bergen geld betaald voor goed gescoute toptalenten zoals de spelers die RAM beschrijft.
Voor de bedragen die er vroeger over de toonbank gingen, bijvoorbeeld 10 miljoen voor machlas, kon je ook Bony kopen van Vitesse bijvoorbeeld. Je moet alleen tijdig de risico's durven nemen.
Nu geven ze liever 4,5,6 miljoen uit aan gokjes, om zo wat miljoenen uit te sparen. In mijn ogen een verkeerde keuze.
1 0
ram
Ik heb het niet puur over geld. Ik heb het vooral over kwaliteit van scouten en van aankopen.
0 0
RusselWestbrook
Vroeger zat je als scout regelmatig alleen naar een speler te kijken. Nu staat er bij elke speler die goed kan ballen een leger aan scouts. Topclubs, subtoppers uit het buitenland die zonder blikken of blozen een tiener een miljoen per jaar of meer betalen.

Het wordt nooit meer zoals vroeger. Ajax is in de meeste gevallen gewoon kansloos voor de supertalenten. Ajax moet de mazzel hebben dat een speler graag naar Ajax wil en niet zo heel veel om geld maalt.

Om over spelers die hun kwaliteiten bewezen hebben nog maar te zwijgen
2 -2
johnd
Het verschil tussen succesvol met geld gooien en succesvol scouten.
0 0
ram
Ik vind de huidige manier van "geld strooien" niet eens echt succesvol. Ik denk dat je beter kunt halen met de bedragen die wij betalen. Maar ik vind overigens niet dat Ajax met geld strooit hoor; zo is het volgens mij nu ook weer niet.
0 0
geronimo
Waarom kan Ajax geen betere technisch directeur vinden dan deze Overmars? Laten we daar maar eens over hebben.
5 0
trodat4030
Ik mis een stukje bespreking over ons 2 benig aanhangsel van Gudelj, broertje Dragi.. Die was, volgens Ajax, toch al in beeld vóórdat z'n broer in beeld kwam? Die hebben ze toch gescout toen hij bij de A1 van NAC op de bank zat omdat er een betere linksback voor hem stond in de pikorde? Das toch die knul die voor Jong Ajax is gehaald en inmiddels de slechtste speler is van de A2? Ben benieuwd naar zíjn scoutingsrapport.. Kan weer een minnetje bij imo..

Overigens, dat de jeugdaankopen het relatief beter doen heeft ook een reden, in de jeugd maakt Ajax nog wél gebruik van z'n scouts, bij het 1e zit niet scouts betaald voetbal Hans vd Zee of Roy Wesseling op de tribune (de laatste is oa verantwoordelijk voor het binnenhalen van El Ghazi, Bazoer, Muric en Antonucci, en heeft zodoende best een aardig trackrecord), maar FdB, Marc Overmars en Jeroen Slop(!!).. Blijft opvallend..
4 0
ram
Eens op beide punten!

Al vind ik het binnenhalen van die Dragi niet zo erg. Een speler kan ergens op de bank zitten maar je kunt er toch potentie in zien. Dit is een gokje geweest wat amper wat gekost heeft. Geen probleem wat mij betreft.

Je tweede punt is al tijden mijn stokpaardje! Ik ben zéér tevreden over onze jeugdscouting. Ik vind dat de jeugdscouts gewoon op hun plek moeten blijven en door moeten gaan met waar ze mee bezig zijn. Als je dat concludeert, is er maar één gevolg van die conclusie: we moeten meer scouts aantrekken. Mijn idee:

Investeer flink in het aantrekken van /- 10 topscouts en laat hen zoeken naar spelers tussen de 23-28 jaar. Spelers met ervaring, fysiek en een echte winnaarsmentaliteit.
Stuur de nieuwe scouts naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika, Mexico, Frankrijk, Portugal, het Oostblok. Ik ben ervan overtuigd dat daar voldoende beren rondlopen die héél veel toevoegen aan Ajax en haalbaar zijn.
0 0
trodat4030
Nou ja, misschien had ik die zin over het scoutingsrapport er niet bij moeten zetten aangezien ik 1 van onze scouts erover gesproken heb indertijd. Die gaf aan dat er negatieve scoutingsrapporten over Dragi in het archief zitten, dus Ajax heeft zich gewoonweg laten gebruiken. Dragi, was al geen basisspeler bij Nac(!) A1(!), mensen die hem wel eens hebben zien spelen waren er niet positief over, er liggen negatieve scoutingsrapporten...... Waarom haal je zo'n jongen dan als het niet was om z'n broer te plezieren? Precies, dan doe je dat niet. Maar Dragi was heel hard aan het juichen in een AZ shirt toen z'n broer scoorde (en volgens mij was dat ook net tégen NAC, al ben ik daar niet 100% zeker van) en was zodoende hard op weg naar de uitgang in Breda. Toen moest hij een nieuwe club hebben en kon ie gelukkig meeliften met z'n broer. Ik vind het gewoon vreemd dat Ajax zich daarvoor leent. Vooral als er richting de fans wordt uitgesproken dat ze hem al op de korrel hadden vóórdat Nemanja in beeld kwam.. Yeah, right! mij stoort het dat Ajax denkt de fans te kunnen voorliegen en verwacht dat wij erin trappen.. Hoe naïef denken ze wel niet dat we zijn?
0 0
ram
Als er inderdaad negatieve scoutingrapporten van die jongen zijn is het bizar. Evenals het voorliegen van de supporters.

Aan de andere kant: als je Nemanja ermee pleased én het amper wat kost kan ik het wel door de vingers zien. We hebben met Suarez-Lodeiro een beetje hetzelfde gedaan. Al was Lodeiro wel wat beter in verhouding tot Dragi.
0 0
BvdPloeg
Staat er bij inmiddels!
1 0
FWAjacied
De fans zien Heitinga het liefste op het veld? Alsjeblieft niet zeg. Het is al een schande dat hij is gehaald terwijl zijn carrière feitelijk gezien al voorbij is, maar om hem dan ook nog op te stellen ga je alleen maar last van krijgen als team. Ik zou afscheid nemen van hem als speler na volgend jaar en wellicht wil hij misschien iets voor de jeugd doen.

Gudelj vind ik eigenlijk ook een min waard. Was niet nodig, is niet nodig en brengt niet datgene wat Ajax nou echt nodig had. Met zijn geprezen gif valt het ook allemaal wel mee en voetballend is het een stuk minder ten opzichte van de andere middenvelders. Veel geld voor een speler die naar mijn mening niet nodig was geweest.
4 -2
WesleySonck
Het wordt nu gebracht alsof Gudelj speelt omdat hij een dure aankoop is, terwijl hij speelt omdat er simpelweg geen betere opties zijn. Neem Ajax nog niet zo bij de hand als AZ vorig jaar, maar dat kan je toch ook niet verwachten?

Krachtige speler, geweldige trap, gigantische arbeidsethos en Servisch international. Deze jongen kan je prima verkopen over twee jaar. Goede aankoop, anders was hij naar psv gegaan (en ik ben blij dat we in plaats daarvan proper niet gehaald hebben, die valt meer door de mand hoor). Voor mij een dikke plus.
5 0
Bensco
Gudelj een +/- maar younes wel een +? omgekeerde wereld want gudelj heeft sinds zijn intrede bijna constant in de basis gestaan bij ajax en is met regelmaat belangrijk geweest. Younes daarentegen heeft slechts enkele wedstrijden gedraaid en oogt enigszins belovend maar is bij lange na niet de talentvolle linksbuiten die wij nodig hebben op de flanken.

verder vindt ik dat Overmars met Sanago echt een ongelofelijke blunder heeft gemaakt want iedere voetbalkenner had kunnen zien dat dit zou uitlopen op een miskoop. Zelfde geld voor Heitinga eigenlijk alleen hoopten we allemaal op een mooie comeback, die blijft echter uit nu blijkt dat Heitinga geblesseerd is binnen gehaald. Dus om nou te zeggen dat die de stijgende lijn te pakken heeft omdat hij een goede aankoop heeft gedaan gaat mij te ver.
1 -4
Barra
Jij hebt het niet zo op Younes volgens mij, want ik heb je in meerdere posts al negatief zien reageren over hem. Prima dat kan natuurlijk, maar ik zelf snap het niet zo, want hebben we eindelijk een buitenspeler met een actie die ook nogeens frivool oogt en is het weer niet goed omdat we een speler hebben aangetrokken die vooral de bank warm hield en nog weinig gepresteerd heeft. In eerste instantie klinkt het ook niet als de benodigde aanwinst voor op de vleugels, maar na een paar keer spelen was ik eigenlijk al om. Vind hem veel meer brengen dan bv een Fischer, leuke dingen afwisselt met wedstrijden waarin hij helemaal niks brengt.
1 0
Bensco
nee, ik ben geen younes hater ofzo en dat ik elke keer negatief over hem ben vind ik ook wat overdreven. Ik vind het alleen geen buitenspeler en al helemaal geen directe versterking gezien het feit dat hij fischer nog voor zich heeft en nog geen onbetwiste basisklant is. Het probleem met hem is dat het gewoon geen buitenspeler is en net als Fischer, Schone, Andersen en Sinkgraven op de compleet verkeerde positie wordt neergezet. Je ziet aan alles aan hem dat het geen rasechte aanvaller is en die hebben we wel nodig voorin aangezien we slechts 2 echte inzetbare aanvallers hebben bij het eerste.
0 0
grapje
Ik vind ook dat de mensen die al helemaal happy zijn met Younes voorbij gaan aan het feit dat deze gozer toch 3 miljoen heeft gekost en gescout is op enkele wedstrijden. En hij speelt leuk maar dat neemt niet weg dat ik de tot stand komen van de transfer van een belabberd niveau vind.
1 0
RusselWestbrook
Dat is volstrekt irrelevant voor het beoordelen van of het een goeie transfer is geweest.

Je kan toch ook moeilijk zeggen dat Ronaldo naar Man U een slechte transfer was? Die is namelijk op 1 wedstrijd gescout. En zelfs dat niet eens eigenlijk, want hij speelde gewoon tegen Man U.
0 0
N-ajax
Younes was 2 miljoen gekocht. 2 Miljoen voor een goede wisselspeler is een goede deal.
0 -3
Bensco
juist niet, want je hebt wederom een speler voor in de breedte gekocht en geen directe versterking.
1 0
ibrahendriks
Begrijp alleen de spits van Arsenal niet. Heitinga uiteindelijk (vroeg versleten?), snap ik nog wel,gezien zijn routine. Geloof trouwens wel dat hij anderen op training / kleedlokaal iets leert. Als of die je niet via een harde tackle durft aan te pakken, indien nodig..
0 -2
N-ajax
Ik vind gudelj gewoon een - . De belangrijkste reden dat hij gehaald was omdat we iemand nodig hadden die gelijk mee kon draaien. Als dat dan niet het geval is hadden we al dat geld net zo goed ergens anders in kunnen steken. Hij doet het best aardig, maar we hebben al genoeg best aardige spelers in de selectie.
1 -5
Toekomst1900
Ik vind ook Gudelj een +! Ondanks dat het een aankoop is, en de meeste liever vdBeek daar zien staan. Ik denk juist dat vdBeek nu veel relaxter het team in kan gaan, een Bazoer kan met zijn 18 jaar niet alle wedstrijden aan. Gudelj brengt scorend vermogen, is redelijk ervaren met zijn 23 en Ajax zal geld aan deze jongen verdienen. Het is niet de mooiste speler, maar voor dít Ajax, wel een toevoeging!
4 0
flasher93
Niet als hij door Feyenoord steeds uit de wedstrijd wordt geschopt idd. Verder heeft Bazoer vorig jaar ook al redelijk wat gespeeld en ondertussen kan hij denk gewoon een volledig seizoen spelen. Er zijn nauwelijks slechtere wedstrijden bij van hem.
0 0
Nymphetic
Ja vandaar dat Bazoer nu geblesseerd is (geweest)? Iets wat komt door de te hoge belasting? Althans dat was te lezen hier op deze site. Gudelj is gewoon een goede middenvelder waar Ajax nog veel plezier aan zal hebben en gewoon nu al een aanwinst is op het middenveld. Het beste middenveld zou zijn Gudelj-Sinkgraven-Klaassen met Bazoer en Gudelj afwisselend in de basis, Sinkgraven op 10 en Klaassen als B2B speler.
0 0
CHRISSSSZ
Ik vind dat als je bij Gudelj een +\- uitdeelt, je dit bij Younes ook moet doen. Heeft nog amper rendement. Het enige wat hij kan is naar binnen en de bal breed leggen. Leuk spelertje voor Heerenveen imo..
0 -2
Barra
Ik vind Younes juist een buitenspeler met echte meerwaarde en hoewel hij nog niet heel beslissend is geweest komt er wel veel dreiging vanaf. Daarnaast is hij ook erg balvast en behoud vaak het overzicht en heeft een uitstekende passeer beweging, vaak binnendoor maar ook buitenom. Ik denk dan ook dat hij echt tot een dragende speler uit kan groeien bij ons en zie hem veel liever spelen dan een Fischer bv.
1 0
BvdPloeg
Daarom is het ook een opiniërend overzicht en juich ik de ontstane discussie toe! Er mag hier weleens kritisch gekeken worden naar de zomerse transfers van Overmars, het is zo onderhand wel een mooi moment. Ikzelf vind dat Younes met de speeltijd die hij kreeg, zijn achtergrond (blessureleed) icm zijn transferwaarde zeker een plus is tot zover. Gudelj wordt langzaam beter, maar op basis van zijn eerste 2 maanden verdiende hij eigenlijk een dikke min.
1 0
Stuyvesant
Beetje dubbel. Gudelj reken je de eerste twee maanden wel aan, waarin hij duidelijk zijn plek moest vinden. Younes reken je de eerste 2 maanden niet aan, want hij had tijd nodig om fit te worden. Of je telt bij beiden de eerste 2 maanden wel mee (en geeft ze dan allebei een /-) of je kijkt naar hun waarde op dit moment en (en geeft ze dan allebei een ). En aangezien je in je inleiding aangeeft dat je de aankopen 4 maanden de tijd geeft om in te passen neig ik naar de tweede optie en dus allebei een .

Met je algemene conclusie ben ik het wel eens. Ajax (Overmars) heeft dit seizoen goed ingekocht.
0 0
BvdPloeg
Bekijk anders die cijfers van Ajax Life (link staat in de tekst) even, Gudelj moet gewoon nog heel veel stappen maken. Laat er geen misverstand over bestaan dat Gudelj in potentie een geweldige speler kan zijn voor Ajax, maar dat is hij op dit moment nog niet. Younes speelt vanaf dag 1 dat hij fit was goed, ook in Jong Ajax. En dat is geen garantie, getuige alle eerste elftal-spelers die er met de pet naar gooien bij de beloften.
0 0
RusselWestbrook
Een dikke min? Puur en alleen op rendament alleen al verdient ie minimaal een plus. Stel je es voor dat ie ook nog eens echt goed gaat spelen.
1 0
flasher93
Ik had Dmric wel graag gezien als tweede spits, mits dat haalbaar was. Zit meer op de bank dan dat hij speelt. Al met al zijn dit jaar prima aankopen gedaan. Heitinga is wel een model-prof die zichzelf fit houdt. Zijn lichaam kan het waarschijnlijk niet meer aan, kan hij zelf weinig aan doen. Sanogo is gewoon pure opvulling voor één jaar, maar als Hendriks daar had gezeten op de bank, dan had Frank/Overmars ook gezeik gekregen. En dan volgend jaar als je 3 spitsen zou hebben, met Zivkovic terug, dan kregen ze weer commentaar waarschijnlijk. Dus dat ze een spits tijdelijk huren is ergens begrijpelijk. De keuze is dan misschien wel verkeerd, zeker nu hij zo veel geblesseerd is. Maar de vraag is ook welke spelers wel op huurbasis mogelijk waren, zeker qua Salaris.
1 0
ram
Geluisterd naar Gert-Jan bij VI? ;)
0 0
flasher93
Ik heb toevallig gekeken ja. Maar ik ben al langer van hem gecharmeerd. Ik volg af en toe het voetbal uit de Bundesliga als het mij uitkomt. Ik had het nog gecheckt en hij heeft niet extreem veel wedstrijden gespeeld. Maar goed, Maher kon Ajax ook overslaan en naar Arsenal gaan, volgens Gert-Jan. Daarom denk ik zelf ook wel na. Maar een redelijk jonge spits, international en speelt weinig. Zulke spelers moeten wij juist halen, zie Milik. Daar zit nog toekomst in en ervaring uit een betere competitie, waar hij toch al aardige dingen heeft laten zien.
0 0
Ruff Rhythim
Wat is onder de streep nu precies het transfersucces dan?
Doe mn best om dat te zien maar ik zie het niet....
0 0
BvdPloeg
Stond er gek genoeg ook niet in in de definitieve versie. Om precies te zijn 57 procent op basis van de plusjes en minnetjes die er gegeven zijn, maar het is een opiniërend overzicht dus over die plusjes en minnetjes mag best getwist worden.
0 0
Ruff Rhythim
Ja los van de discussie of de plussen en minnen wel kloppen komt het procentueel wel in de plus uit.
Maar daar is ook alles mee gezegd denk ik.
0 0
RusselWestbrook
En m.b.t. Dijks: ik denk dat ie nooit zo goed geworden was als ie niet verkocht was. Ook zelf heeft ie al toegeven dat ie er eigenlijk geen reet van snapte in zijn eerste periode bij Ajax.

Dat ze hem hebben laten gaan was niks mis mee, dat ze hem terug gekocht hebben net zo min. Zijn beide juiste beslissingen geweest.
3 0
RusselWestbrook
Dat rapport van Ling vind ik een vodje, verspilling van papier. Zó gekleurd.

Maar hij heeft Ajax wel een gigantische dienst bewezen met dat contract van Heitinga, moet gezegd worden.
1 -2
Joseph
Was dat het maar, je wilt gewoon niet geloven dat ze het zo verprutsen.
0 0