Driessen: 'Ook Ten Hag niet de Messias'

FinnDekker, 28-01-2020 om 07:50, 6935 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Erik ten Hag zijn beste elf nog niet heeft gevonden, laat volgens Valentijn Driessen nog maar eens zien dat ook Ten Hag fouten maakt. Na het succesvolle afgelopen seizoen hapert de machine dit seizoen vaker. Mede door blessures en transfers blijft de coach zijn opstelling wijzigen. 

'Op het moment dat het iets minder gaat, en hij een aantal spelers mist, is ook Erik ten Hag niet de Messias. Zo is hij eigenlijk altijd wel geweest. Bij FC Utrecht zag je dat vaker dan bij Ajax, omdat hij daar vaker verloor', oordeelt de verslaggever bij Voetbalpraat van FOX Sports. Toen Ten Hag zondag werd gewezen op de slechte reeks resultaten zou hij geïrriteerd hebben gereageerd, terwijl de vraagstelling 'helemaal niet prikkelend of iets dergelijks' was.

Naast de blessures is het contrast met de resultaten van vorig seizoen moeilijk te verkroppen voor de selectie van Ajax, denkt Kenneth Perez. 'Dat doet wel iets met zo’n ploeg en met het gevoel van eigenwaarde. Je tikte de meeste ploegen weg in de Champions League, maar dat is nu weggevallen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
niet de messias, zucht die gast heeft ook niet op zitten letten dus zeg hem maar niks
0 0
Harderwijk
Wanneer deze trainer aanblijft sta je over 4 weken al met lege handen.
Hij neemt voortdurend de verkeerde beslissingen kan geen wedstrijd lezen.
Waar is Schuurs waar is Ekkelenkamp misschien moet je eens wat kopstukken wisseneln
3 -6
Rentokill
Tuurlijk, je staat bovenaan, je verliest 3 x en je gaat de trainer ontslaan. Jij moet meedoen aan zo'n voetbalcoach spelletje. Ken je lache.
3 -1
Duif63
Is wel vaker gebeurd bij Ajax, een trainer ontslaan die bovenaan staat. Vraag maar is aan Aad de Mos.
0 -1
MPAjax
niet ontslaan maar als hij niet leert van de fouten en de resultaten blijven uit ...
1 -1
Lazell
Natuurlijk. Maar hij heeft hopelijk toch wel wat krediet verdient na vorig jaar, ofniet?
0 -1
aka
Juist
0 0
MNJ7
Ik begin toch steeds meer te denken dat Ten Hag niet zo’n bijzondere trainer is hoor.

Met die selectie wat wij vorig jaar hadden is het toch normaal dat we kampioen en de beker hebben gewonnen ( beker niet de moeilijkste route) in de CL is een ander verhaal maar je moet niet net doen alsof dat alleen door Ten Hag komt. In de CL zijn onze jongens net zo gemotiveerd als de tegenstanders in de eredivisie als ze tegen ons spelen.

Onana
Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
Schone De Jong
Van de Beek
Ziyech Tadic Neres

Dat is gewoon een HEERLIJK team
3 -3
SammyR
En zo slaat het weer he-le-maal om na een mindere periode. Barcelona had met Valverde als coach fenomenaal materiaal maar speelde zo slecht. Een top team dat goed voetbal speelt kan alleen met een goede coach. 11 goeie individuen zijn niet genoeg voor een team zoals het Ajax van vorig jaar.

Beetje jammer dat aan het begin van dit seizoen bijna iedereen hier zo erg zat te hopen dat Ten Hag zou blijven, en nu omdat het iets minder gaat door vele blessures is het ineens niet een bijzondere trainer.
0 -1
AlexIbarra
Schöne laat toch wekelijks in Italie zien dat hij ook niet zo bijzonder is?
Mazraoui doet datzelfde bij ons.
Tadic deed vorig jaar ook veel meer goed dan nu.

Het is niet mijn bedoeling om die spelers af te branden, integendeel. Maar het is gewoon knap om met dat team de halve finale CL én de dubbel te halen. Natuurlijk niet alleen de verdienste van TH (volgens mij zegt ook niemand dat) maar niettemin een prestatie.

Vervolgens hebben we netto voor ca. 130 mln verkocht, dan lever je vaak iets in.
Dat het niet loopt is duidelijk maar we begonnen het seizoen prima met dezelfde trainer. Heel NL schreef, lulde en jankte over onze dominantie vh NL voetbal.
Als je topscorer, je meest creatieve speler, je leider en spelmaker achterin, je beste nummer 10, beste dribbelaar en je beste rechtsback er dan allemaal een periode uit liggen, wordt het wel lastig om constant te blijven presteren.

Centraal op het middenveld hadden we al een matige bezetting maar vielen ook Eiting en Mazraoui nog weg als opties, en Marin valt tegen. Dus het hart van je elftal is sowieso nooit ideaal.
Daaromheen missen we bijne elke wedstrijd automatismen, routine, kwaliteit of scherpte door blessures en overbelasting, en is het nog meer puzzelen geblazen.

Vooropgesteld dat ik niet blij word van het spel dat we momenteel op de mat leggen, kunnen we deze dip beter nu hebben met 1 potje per week.
Ik sluit zeker niet uit dat we over een maandje weer een stuk beter voetballen, met alles nog in eigen hand.
4 0
louis60
Vorig jaar hadden we een magische elf maar een slechte bank. Dat gaat je nu opbreken. Vertrek Schreuder was ook een aderlating. Maar met zoveel pech en blessures heeft elke ploeg problemen. Getafe zal vol vetrouwen zijn. Zijn staan nu boven Valencia.
1 0
RuffRhythim
Nee, men moet niet net doen of de successen alleen dankzij de spelers zijn en de verliezen alleen dankzij de trainer is.
3 -1
ajaxdordtt
Een trainer is gewoon niet zo belangrijk. Kan meer verpesten dan toevoegen.
0 -1
Hagmag
Hoeveel voetbalverstand moet je hebben om Siem de Jong op de nr 10 positie te doen laten beginnen in de basis in Groningen. Volgens mij heb je dan niet veel verstand. Ik lees hieronder ook de tactiek thuis tegen Spurs, waar het mis ging terwijl we op een gegeven moment in de rust met 4-1 voor stonden. De Ligt die opdook bij de 16 van Spurs bij een vrije schop, waaruit de 2-1 ontstond.
Duo Blind - De Ligt stond niet goed.
Dat is toch verwijtbaar richting Ten Hag ?
We maken allemaal fouten maar Ten Hagmag nu ook wel eens zijn verstand gaan gebruiken.
Siem de Jong was voor iedereen al lang passé, maar voor hem niet. Onbegrijpelijk dat hij dat niet ziet. Weer 3 kostbare punten naar de haaien.
Dan had hij beter voor Marin kunnen kiezen, die wil het laten zien. Niet dat ik daar zo veel vertrouwen in heb, maar meer als in Siem de Jong.
Alvarez op middenveld gebruiken, terwijl hij gehaald is voor het centrum van de verdediging.
Ik verzin het niet, maar het zijn de feiten.
En als ik dan kijk naar zijn interview met Jan Joost na afloop tegen Groningen dan is het voor mij wel duidelijk. Ajax moet ook dringend op zoek naar een nieuwe trainer met echt voetbalverstand.
Ten Hag is uit de wind gebleven door de resultaten van een groep zeer goede spelers en maar topfit bleven. Nu er wat blessures zijn, Frenkie en Matthijs weg zijn, valt hij echt door de mand.
4 -7
AlexIbarra
Wanneer Schöne gewoon een geel kaartje pakt, als dertiger die weet dat het centrale duo mee naar voren / uit positie is, krijg je die goal niet tegen.
Ten Hag kan echter niet zelf Lasse's arm om Lucas Moura heen leggen.

Het is juist niet des Ajax om ineens al je aanvallende plannen overboord te gooien omdat je 2-0 voorstaat, en bijv. ineens Lasse ipv De Ligt de 16 in te sturen bij spelhervattingen.
Simpele positiewisselingen horen voor ervaren spelers niet zo moeilijk te zijn.
1 0
geDaante
Vergeet niet Alvarez op het middenveld zetten, en daar erg lang aan vasthouden, en één wedstrijd té lang, tegen Chelsea thuis. Had met het middenveld Ziyech, Van de Beek en Martinez en meer lef en aanvallen makkelijk gewonnen kunnen worden.
0 -3
Willem410
De 4-4 tegen Heerenveen, 6-2 tegen Feyenoord en de 1-0 bij Heracles van begin vorig jaar alweer vergeten?
Vorig jaar was het ook niet altijd vlekkeloos, dat kan ook niet.
Spurs zal je Ten Hag kunnen verwijten, maar tegen Real stond je waarschijnlijk wel op de banken toen ze maar bleven gaan in plaats van dat ze alles op de verdediging gooide.
4 0
RuffRhythim
"De Ligt die opdook bij de 16 van Spurs bij een vrije schop, waaruit de 2-1 ontstond.
Duo Blind - De Ligt stond niet goed.
Dat is toch verwijtbaar richting Ten Hag ?"

Ehhh...wat????
2 -2
JariHeijden
Totale onzin idd.

En Siem speelde echt niet best en ik had Siem ook niet opgesteld. Absoluut een fout. Maar daarom hebben we niet verloren. We hebben verloren omdat vrijwel geen enkele Ajaxspeler thuis gaf die wedstrijd. Dat kun je niet op het conto van Siem schrijven.
1 0
ajaxdordtt
Nee, wel op het conto van Erik die hem opstelt.
1 -2
Cupmetgroteoren
Ja, ik vind dat geïdealiseer van trainers altijd tenenkrommend, net zoals overigens nu het extreme gebash op ten hag. Als men nu eens trainers niet zo verschrikkelijk gaat overschatten, en als trainers zichzelf een keer niet vreselijk overschatten, dan kunnen we tot een wat genormaliseerder beeld van het trainerschap komen. Dat bespaart ook vernielingen als de harde kern verhaal gaat halen over prestaties, het bespaart onnodigd ontslagkosten en bespaart een veel te dik salaris voor al die trainers. Een trainer is niet meer dan een gymleraar die de spullen klaarlegt in de gymzaal, en verder hier en daar wat praatjes houdt met spelers. Meer is het allemaal niet, de kwaliteit van spelers doet de rest.
1 -2
geDaante
Kijk hoe Frank de Boer overal faalde, door dezelfde kansloze en eigenwijze aanpak, met steeds hetzelfde doodsaaie voetbal.

Tot hij in Amerika na weer te lijken falen is gaan luisteren naar zijn speler, en aanpassingen deed. Daarna ging het al meer lopen.

Kijk naar Klopp met Liverpool. DIe gegenpressing past bij die groep, en in die speelwijze kan beleving en tempo gelegd worden. Zat er een trainer a la Frank de Boer, zou het gezapig, risicoloos voetbal worden en zou Liverpool een tweede Man U zijn.
1 -1
Cupmetgroteoren
"Tot hij in Amerika na weer te lijken falen is gaan luisteren naar zijn speler, en aanpassingen deed. Daarna ging het al meer lopen."


Deze uitspraak is echt helemaal niet hard te maken. Je vult dat gewoon zelf in en trekt dan een conclusie op een zelf geponeerde stelling die je als feit neerzet.
1 -1
geDaante
Totale onzin wat je hier verkoopt natuurlijk.

Kijk alleen al naar het verschil tussen het voetbal van Frank de Boer en Bosz, twee tegenpolen qua opvatting, en dat kan met hetzelfde materiaal. De één gaat uit van angst en controle, de ander van vertrouwen en lef. Dat alleen al maakt nogal een verschil qua speelwijze, maar ook hoe spelers het veld opstappen, met wat angst in de benen en voorzichtigheid, of met lef, spelplezier en ervoor gaan.

En wat dacht je van de juiste spelers kiezen en op de juiste plek zetten, en zo laten handelen dat ze elkaar versterken, in plaats van verzwakken of in ieder geval er niet het maximale uithalen.

En daarbij spelers wel of niet volstampen met opdrachten, en waar hamer je op? Geen balverlies lijden of vooral durven voetballen en plezier hebben? Waar train je op? Kort combinatiespel of het langere werk?

Als je Alvarez op het middenveld zet is dat veel meer dan een praatje houden, dat is je team voetballend zwaar verzwakken. Net als De Jong op 10 samen met Van de Beek op één middenveld. Een goede trainer had van tevoren geweten dat de aanspeelbaarheid van achteruit en onderling op het middenveld dan zeer slecht zou zijn, zeker omdat Groningen zo druk zette.

Een trainer kan wel teren op kwaliteiten van spelers, puur omdat die spelers veel beter zijn dan de tegenstander, maar dat zegt niks over het maximale eruit halen, door ze nog beter neer te zetten, een betere tactiek te hanteren, etc.

Ten Hag teert vooral op de voorhoede spelers. Hij zet een defensief blok neer door te kiezen voor twee controleurs, en de voorhoedespelers moeten dan het verschil maken, wat ze meestal wel doen. Maar speltechnisch schort er teveel aan, en er worden teveel rare keuzes gemaakt die Ajax verzwakken, waardoor je Ten Hag geen toptrainer kan noemen. Hij kan denk ik wel goed coachen, en de teamgeest redelijk op peil houden. Maar dat gaat ook wel gepaard met spelers tevreden houden, en soms op zo'n manier dat het het spel niet ten goede komt.
1 -1
Cupmetgroteoren
Bosz had een veel beter elftal dan de boer. Je analyse is onbegrijpelijk. Kijk nog eens terug wie er in het elftal van bosz speelden en vergelijk dat met het team van de boer. Bazoer en tete zaten er gewoon nog in eerste seizoenshelft. Daarnaast had je klassen, de ligt, de jong, nouri, onana, sanchez, kluivert, ziyech, van de beek,younes en traore. De boer had bijna niks. Is geen vergelijking.
0 -1
JariHeijden
Zoals jij vindt dat de invloed van trainers overschat worden, zo onderschat jij het belang van een trainer.

Een trainer schiet de ballen er niet in, kan niet op voorhand weten als sommige spelers niet thuisgeven, uit vorm zijn, etc. Maar een trainer is wel verantwoordelijk voor het tactische plan, hoe het staat, hij is verantwoordelijk voor een groepsgevoel, zaken op scherp zetten, etc. Laten we niet doen alsof het niet anders is dan de gymleraar die de spulletjes klaarzet. Het is toch wel wat complexer dan dat.
1 0
ajaxdordtt
Hij is inderdaad verantwoordelijk voor hoe het staat en daar faalt hij x op x in.
0 -3
RusselWestbrook
Dat is natuurlijk waar. Tenminste, zolang je alle goede wedstrijden vergeet of wanneer je elk jaar op 1 januari een memory reset krijgt ofzo.

Altijd dat overdreven gedoe hier.
1 0
geDaante
Dit seizoen met zijn nieuwe staf, loopt het niet, in tegenstelling tot vorig seizoen. In hoeverre lag het dan vooral aan Frenkie of zijn staf van toen?

Het is vrij tekenend dat je van het controlerend duo Frenkie en Schöne, een paar maanden later kiest voor twee verdedigers, Martinez en Alvarez, op die posities. Dan ga je uit van een tegenovergestelde opvatting.
0 0
ajaxdordtt
Ik kan me genoeg goede wedstrijden herinneren met een compleet logische opstelling die elke lul kan verzinnen. En een hele hoop kutwedstrijden waar Erik een tactisch foefje had bedacht.
0 -1
ajaxdordtt
Eens. Een trainer kan een team 5% beter maken, meer invloed hebben ze niet. Wel kunnen ze een team 50% minder maken.
1 -4
Cupmetgroteoren
Dat is gewoon waar. En in die 5 procent zit een juiste opstelling en juiste wissels. Men gaat zo ontzettend verkrampt om met het trainerschap, niet te geloven. Het is heel simpel hoor: de jong, schöne en de ligt vallen weg, en precies op die plekken vinden de problemen plaats. Als ten hag een zogenoemde aanvallende trainer is met een zogenaamd strategisch concept, dan zou het spel even goed als vorig jaar moeten zijn. Dat is het niet, omdat er kwaliteit is weggevallen.
0 -1
ElPistolero9
Valt me op hoe erg Overmars de dans ontspringt in de publieke opinie. Ik ben lang fan geweest, maar hij is de draad al een tijdje volledig kwijt. De ene na de. andere afgeschreven veteraan wordt uit de mottenballen gehaald, alle gescoute spelers van de afgelopen 2 jaar zijn, op Martinez na, volledig mislukt en het vervangen van de Ligt, de Jong en Schone is op een fiasco uitgelopen. En dat met zoveel geld op de bank. Bijzonder treurig.
3 -5
Ansjo
Een coach die Blind op Llorente zet en de Ligt op Moura. Frenkie de Jong op Luuk de Jong terwijl we Schuurs hebben. Een Siem de Jong opstellen waarvan iedereen al weet dat die gast het niveau al jaren niet meer heeft. En meer van dat soort achterlijke beslissingen.

Denken jullie nou echt dat diezelfde vent verantwoordelijk is voor de resultaten van vorig seizoen? Ten Hag is een oplichter en een lafaard.

Als iedereen fit is dan is het makkelijk ja maar als er coaching dingen gevraagd worden dan valt ten Hag keer op keer door de mand. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die interviews. Lijkt wel of er een dorpsidioot staat.
6 -10
RuffRhythim
Ach sodemieter toch een oneindig eind op naar een andere planeet man !!
Weet je wat nou echt ultiem laf is? De successen volledig toeschrijven aan de spelers en verlies volledig toeschrijven aan de trainer.

Dus de lafaard ben jij hierin duidelijk. Een laffer statement dan dit bestaat in deze niet, wees er maar trots op !!!
9 -2
Ansjo
Ik kan niet goed pijlen wat de bijdrage van ten Hag op het trainingsveld is, misschien is dat wel gewoon top, maar dan is het dus eigenlijk een goede veldtrainer en heeft hij iemand boven hem nodig in een soort Ferguson rol die de opstellingen maakt, de wissels doorvoert en de interviews doet e.d.

Ten Hag is laf omdat hij keer op keer fouten maakt door veteranen op te stellen, zijn aankopen, ipv jeugdspelers die het wel gewoon goed doen. En het is op manager gebied gewoon een pipo die zich voordoet als tactisch "meesterbrein" maar in werkelijkheid in paniek raakt als er iets gebeurd. Als de basis 11 intact blijft dan is het lekker makkelijk. Met tegenslag weet ie het niet meer. Dat ie tegen Tottenham gewoon Blind tegen de boomlange Llorente liet spelen en de sterke lange de Ligt tegen de kleine Moura. Je ziet toch gewoon gebeuren dat dit fout gaat. En hij komt met die dwaas van een Magallan.

Misschien een goede trainer maar een slechte manager. En ik zie dit soort achterlijke dingen al sinds zijn aanstelling hoor.

Die wedstrijd van afgelopen zondag. Ik zou graag willen dat ik eens niet ten Hag kan afzeiken maar die mafklapper zet gewoon Siem de Jong weer in de basis. Dan wacht ie veels te lang met wisselen wat al in de rust had kunnen gebeuren maar nee ze moeten eerst nog op 2-0 komen. En dan komen de wissels en dan begint het eindelijk te lopen, zet ie Huntelaar erin die tegenwoordig ook maar meer in de weg loopt dan echt wat toevoegd en daardoor gelijk in 1 klap de hele organisatie van Ajax teniet doet.

Maar goed als jij lekker wilt meelopen met de rest ga je gang maar hoor. Ik blijf ten Hag afkraken om zijn amateuristische beslissingen. Ik heb het beste met Ajax voor en ik weet niet of ten Hag door zijn domme beslissingen de beste man voor Ajax is. Zoals gezegd ik heb geen idee van zijn invloed met de trainingen en wil best geloven dat het een goede veldtrainer is maar hij zou iemand boven hem moeten hebben die de moeilijke beslissingen moet maken die eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zijn.
0 -1
ajaxdordtt
Alles valt of staat met de kwaliteit van de spelers. De successen kwamen inderdaad door Frenkie en co. De kwaliteit is nu minder, daar kan ten Hag weinig aan veranderen. Door Siem en Veltman echter op te stellen, of Alvarez op het middenveld trekt hij de kwaliteit onnodig nog verder omlaag.
1 -1
Ajax27
Je bent zo goed als de spelers om je heen. Tjah... als er dan 4 basisspelers wegvallen, is het logisch dat de vervangers het minder en/of wisselvalliger doen. Gravenberch een prima speler met veel potentie, maar kan nog gewoon niet op zo'n belangrijke positie wekelijks of zelfs 2-wekelijks staan. Die moet gewoon met z'n 17 jaar in genoeg potten 15-30 minuten invallen en rustig worden gebracht.
4 -1
Henkjanklaas
Tekenend was het interview van Jan Joost van Gangelen met Ten Hag na de verloren pot tegen FC Groningen “ maakt u zich zorgen na 3 nederlagen in 5 wedstrijden ? “ was de vraag. De manier waarop ETH hierop reageerde was absurd. Het verval is ondanks een aantal geblesseerden gewoon te groot en opnieuw mogen vragen worden gesteld bij het aankoopbeleid incl. Het huren van Babel. en de opstelling. Na de wissels ging het ineens beter, waarom dan niet eerder gewisseld?
En dan niet aankomen met “ Groningen raakte vermoeid “ . In het aankoopbeleid de laatste jaren zaten te veel miskopen. Ik hoef het hele rijtje niet te noemen, is bekend bij iedere supporter.
3 0
Babangida83
Zijn grootste fout vond ik nog Gravenberch er uit halen. Een beetje de man van de rekening, terwijl de vedetten en ervaren krachten niet thuis gaven en er een paar toch minder speelden dan Gravenberch.

Nu heeft Gravenberch wéér geen 90 minuten in de benen en dat heeft hij nodig op dit niveau om mee te kunnen. Straks gaan we 2 wedstrijden per week krijgen en deze jongen moet nu nog steeds fysiek naar 1 wedstrijd per week toegroeien.

Maw, tegen PSV gaan we weer een wedstrijd met twee gezichten zien. Na 70 minuten zal t omslaan. Want ook Eiting moet nog naar 90 minuten Eredivisie toegroeien.
2 -2
JariHeijden
Gravenberch speelde een heel slechte wedstrijd. Dat gebeurt wel eens met een 17-jarige speler. Niet erg, maar om hem dan te laten staan terwijl je de wedstrijd probeert te winnen, zou wel gek zijn.

Tegen PSV zou hij er best weer kunnen staan. Het is niet zo dat Ten Hag nu het vertrouwen in Gravenberch verloren heeft, maar hij speelde een slecht potje. Geen probleem, maar het zou wel raar zijn als de trainer dan niet ingrijpt.
0 0
FreddyAX
Gravenberch speelde gewoon heel erg matig en was verantwoordelijk voor de fatale tweede Groningse treffer.
Hij zal moeten groeien en zijn zwakkere punten moeten aanscherpen.

Ten Hag is zeker niet de messias, degenen die denken dat een trainer een wedstrijd op zeker kan beslissen snappen niets van het begrip 'sport'.
Er is zeker het nodige in te brengen tegen keuzes die hij maakte, we vergeten dat dit altijd is nadat en dan wel nadat een keuze verkeerd uitpakte.

Ook een heel goede trainer kan niet zomaar de meest dragende spelers missen zonder dat dat gevolgen heeft.
Als supporter zie ik dit met de nodige onrust aan; een langere afwezigheid van Blind en Ziyech kan ons de komende weken de titel en doorgaan in Europa kosten.
De zwarte piet aan Ten Hag geven heeft geen enkele zin, in feite is dat de positie van Ajax verder verzwakken;in deze lastige weken moeten spelers en staf maximaal op ons kunnen rekenen.

Alle cliche's van 'de provinciaal die ons niet kan leiden' zijn uitgesproken en gelijkertijd feitelijk onjuist gebleken.
De resultaten die Ten Hag heeft gehaald ,ook tegen de absolute top in Europa, spreken voor zich.
Mensen die hem blijven wegzetten als een onhandig boertje die de mazzel heeft dat hij de beste selectie in Nederland heeft zullen dit blijven doen.

Het is nogal wat; als Ajax niet wint moet ik mijn teleurstelling weg kunnen leggen bij een ander voordat anderen me sarcastisch aanspreken op een tegenvaller.
Ik had het niet mis : het komt door die Ten Hag!

Media spelen hier handig op in ; tegenvallers bij Ajax leveren de meeste aandacht op : De niet - Ajacieden genieten en worden daarin gesterkt door de mainstream media , de grote schare Ajacieden is teleurgesteld en zoekt oorzaken en vaker nog zondebokken.
1 -2
JariHeijden
Helemaal met je eens, Freddie. Goed gezegd.
0 -1
Ajax412
Gravenberch was hoofdelijk verantwoordelijk voor de tweede tegengoal door simpel balverlies en echt heeeel amateuristisch en slapjes zijn eigen fout niet recht willen zetten, dan verdient zo'n jongen gewoon die wissel als hij in de top thuis wil horen, zo werkt het nu ook eenmaal.
5 -1
ovopiet
Gravenberch op deze positie maakt teveel fouten(zoals Zyech trouwens ook deed toen hij pas bij Ajax was). Hij wil te beslissend zijn. Neemt niet weg dat het geen heel goede voetballer is. Hij had al eerder gewisseld moeten worden.
1 0
Cupmetgroteoren
Ziyech liet ook een surplus aan klasse zien. Gravenberch gaat het op deze manier gewoon niet redden. Het zit ingebakken in zijn spel, dat nochalante. We hebben het wel vaker gezien bij dit soort type nonchalante en dromerige spelers: emanuelson, van der wiel, bazoer. Stuk voor stuk konden ze voetballen, maar uiteindelijk te weinig pit en power.
0 -1
Babangida83
Driessen is weer eens negatief over Ten Hag. Nu heeft hij wel een paar punten misschien. Ik zou het stukje op tv moeten zien, want dit is wat onsamenhangend. Maar hij blijft natuurlijk compleet ongeloofwaardig.
1 0
JariHeijden
Natuurlijk is Ten Hag niet de Messias. Dat is niemand. Zelfs Johan Cruijff niet.
Wel heeft Ten Hag een fantastisch tactisch inzicht en is hij gewoon een enorm goede coach die net als ieder ander zijn fouten maakt. Dat deed Van Gaal ook, en Michels, Hiddink. Ook Cruijff.

Siem de Jong op 10? Tuurlijk is dat een fout, en zo zijn er wel meer. Maar dat neemt niet weg dat hij door de bank genomen gewoon erg goed is, absoluut de beste trainer van de eredivisie en ik hoop dat hij nog jaren bij Ajax blijft.
13 -1
Ansjo
Ten Hag is een oplichter en een lafaard. Als iedereen heel is dan is het makkelijk. Worden er dingen verwacht van ten Hag omdat er spelers wegvallen stapelt hij flater op flater. Ik hang de vlag uit als hij weg is want hij blijft achterlijke amateuristische beslissingen maken.
0 -5
JariHeijden
Ik heb van mijn moeder geleerd om respect te hebben voor anderen. Wat jij hier doet is het meest laffe dat je kunt doen. Lekker anoniem van achter je computer of telefoon haatteksten versturen.

Ten Hag een oplichter? Hoe zielig ben jij?

Kan deze man geen ban krijgen? Kritisch zijn op een trainer is toch wel heel iets anders dan dit soort praktijken.
1 0
Ansjo
Iemand een ban proberen aan te naaien omdat ie een mening heeft die jij niet deelt dat is niet zielig?
1 0
Schip
Dat fantastische inzicht. Waar blijkt dat precies uit?

Verder lijkt Slot mij minstens zo'n goede trainer. Betekent overigens niet dat TH niet op zijn plaats zit bij Ajax, al vind ik wel dat de jeugd echt belachelijk laat aan bod komt bij hem. Pas als er blessures zijn en hij het niet meer weet. Dat vind ik dan weer niet Ajax waardig.

Tot slot: TH is echt op geen enkele manier een plaats in het rijtje Van Gaal - Michels waardig.
2 -2
JariHeijden
Inzicht? Tadic in de spits posteren, de manier waarop hij Frenkie de Jong liet renderen (veel mensen riepen hier dat hij aanvallende middenvelder moest zijn), de manieren waarop hij zorgt dat Ajax druk zet op de tegenstander, zijn tactische vondsten tegen Real bijvoorbeeld en met name tegen Juve.
Ten Hag kan als geen ander een wedstrijd lezen en zijn plan daarop aanpassen. Dat doet ie echt goed. Het duurt even voordat hij een groep achter zijn ideeën krijgt, maar hij heeft er bij GA Eagles, Bayern II, Utrecht en Ajax al veel succes mee gehad.

Slot vind ik absoluut een trainer met een sterk tactisch inzicht. Maar dat is niet het enige wat een trainer moet hebben. Slot komt er wel, maar is nog erg onervaren. Ik snap het als hij op termijn bij Ajax terecht zou komen. Maar dat is, gelukkig, nu nog niet aan de orde.
0 0
FreddyAX
Je kunt mij ook uitleggen waarom Slot minstens net zo goed is?
Dat hij jeugd eerder brengt als er blessures zijn is volkomen logisch dat deden van Gaal, Cruijff en Michels ook hoor.

Dat hij het dan niet meer weet is een losse flodder die ik aan jou laat, Ten hag heeft zeer goede resultaten gehaald In Europa, dat is bijzonder en toont aan dat de man iets kan.

Een gegeven is dat als het langer dan een maand tegenzit bij een voetbal club de trainer meestal als eerste wordt geofferd,een ander gegeven is dat dit vrijwel nooit iets uithaalt op een iets langere termijn.
3 0
Francisco81
Siem op het middenveld te brengen was gewoon een slechte keuze. Beter met Eiting kunnen beginnen en als hij op was had je altijd nog siem ofzo kunnen brengen. Maar on toppic, dit is natuurlijk koren op die schijtbak Valentijn zn molen. Heeft te lang te weinig aanvoer gehad en nu kan hij ff weer lekker los
6 0
fanforeffer
ach Judas steekt zijn kop weer op ,heeft weer een stok gevonden.
9 0
PetrusKeizer
gelukkig. in elk geval 1'tje waar je van op aankan. Altijd bereid om olie op t vuur te gooien: V. Driessen aka Bram Stoker.
5 0
Ajaxhart
De onbegrijpelijke opstellingen/wissels van EtH zijn wel degelijk een groot zorgpunt. Hij doet dit al sinds zijn aanvang bij Ajax. Dus hij leert duidelijk niet van eigen fouten.
6 -6
Babangida83
Hij hoeft t ook niet per se te leren. Als iemand naast hem dat aanvult, dan kan t ook prima werken.
0 0
Benleiden
Is het dan nog erger dan het al is en kan hij ook niet delegeren?

Of heeft hij de verkeerde staf aangesteld? Ook erg!

Hoe dan ook: hij is verantwoordelijk voor zijn wisselbeleid. En dat trackrecord is echt belachelijk slecht te noemen. Ik denk dat hij te koppig is om te luisteren naar anderen.
0 -1
JariHeijden
Zijn wisselbeleid was tegen Groningen prima. Daar lag het niet aan. Het lag aan een heleboel andere dingen, waaronder verkeerde keuzes van Ten Hag bij de beginopstelling. Maar niet aan zijn wissels.
0 0
ajaxinho
Onder TH ontstaat er geen crisis.
Ook niet bij Utrecht.

Ik verwacht dat hij zijn opstelling verbetert.
Hij gaf Siem en Ryan(s) de kans zich te bewijzen.
Tegen PSV staan de poppetjes op de juiste plaats.
De vol
4 0
Duif63
We zullen zien met wat voor tactische vondsten Ten Hag tegen Psv gaat komen. Hij is voor mij de afgelopen weken flink door het ijs gezakt. Hij heeft ook niets geleerd van de zwakke start na de winterstop vorig jaar, want het is nu net zo droevig. Maar het verval begon natuurlijk al voor de winterstop. In één week tijd 3 keer verliezen is een doodzonde voor een Ajax trainer en de uitschakeling voor de CL kan hij niet meer goed maken.
Laten we hopen dat hij geleerd heeft van zijn fouten en niet weer met Babel en/of de Jong aan komt zetten. Overigens is Overmars net zo verantwoordelijk met al zijn miskopen en tientallen miljoenen verdampte euro's. Babel huren, hoe verzin je het.
3 -3
Boer Gijs
Ik weet niet wat jou mint, Erik en Marc misschien, maar hier valt geen speld tussen te krijgen. Hag is bepaald geen puntenpakker. Er is dit seizoen met de feestopstelling (heel) goed gespeeld, maar er is nog vaker verzaakt. Hag is er geen moment in geslaagd dan in elk geval een resultaat te halen. Nee, het gaat absoluut niet goed met Ajax 1 al sinds Twente / Willem 2 en Hag is blijkbaar niet in staat dat te keren.
2 -1
blessure
Onzin van Driessen.
Geen enkele club , kan 4 basisspelers missen, zonder schade op te lopen.
Uitzonderingen, daar gelaten.
9 -2
Ferd
Maar dan kan je als trainer evengoed nog met logische opstellingen komen. Bijvoorbeeld met Eiting op 6 en Donny op 10 in plaats van De Jong. Of met Tadic of Promes op 10 en Traore in de spits.
2 0
blessure
Die opstelling had ik ook verwacht.
Maar Ten Hag grijpt pas in , als het te laat is.
Het is altijd wachten, tot de zeventigste minuut.
0 0
31xAjax
En die uitzondering behoort Ajax in NL dus wel te zijn. Maar of je nu 1, 4 of 6 spelers mist, het is nooit een reden om andere spelers op verkeerde posities te zetten of spelers die het niveau niet hebben in te zetten. Of te laat, verkeerd of niet te wisselen. Of een verkeerde tactiek te hanteren als iedereen al van te voren heeft aangegeven hoe te tegenstander gaat spelen. Of om de spelers niet optimaal aan de aftrap te krijgen.....
3 0
RuffRhythim
jouw laatste zin: dat ligt niet alleen aan de trainer, helaas ook te vaak aan de spelers zelf.
0 0
31xAjax
Absoluut waar, maar ook aan de trainer. En dat opgeteld bij mijn andere argumenten maakt Erik ten H. niet de toptrainer die een aantal hier in hem zien. Nog een voorbeeld, vorig jaar overwinterd in Florida waarna ze verre van fit terugkwamen. Nu naar Dubai met hetzelfde resultaat. Waarom?
1 0