'Promes lelijke eendje onder Nederlandse topvoetballers'

SJvanveen, 23-09-2019 om 08:24, 7247 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hugo Borst heeft het opgenomen voor Quincy Promes. Het Nederlandse publiek is over het algemeen niet heel positief over de Ajacied, maar volgens de analist en schrijver verdient de aanvaller van Ajax meer lofzang. Tegen Sparta, Lille OSC en PSV scoorde hij en dat zegt iets over zijn kwaliteiten, aldus Borst. 

In een column in het Algemeen Dagblad bijt Borst op de volgende manier het spits af: 'Voor bijna 16 miljoen kwam Promes deze zomer van Sevilla naar Ajax. Zo had Ajax zich ingedekt tegen het vertrek van Ziyech, Neres en/of Van de Beek. Toen geen van de drie ging, kwam Promes op de bank terecht. Waar je ook je oor te luister legde: van zijn tragische lot lag niemand wakker. Promes kan amper op vertrouwen of sympathie rekenen', aldus de scribent. 

Borst is het ermee eens dat Promes niet van hetzelfde niveau is als Hakim Ziyech of Dusan Tadic. 'Die gasten zijn productief, maar ook leuker om naar te kijken', aldus de Sparta Rotterdam-supporter. 'Quincy Promes is een beetje het lelijke eendje onder de Nederlandse topvoetballers. Maar kijk eens goed. Quincy Promes wordt onderschat. Gelukkig waarderen niet de minste trainers hem wel. Zij herkennen klasse, of ze nou Ten Hag of Koeman heten.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
simok
Behoorlijk minachtend als je iemand een lelijk eendje noemt. Ook erg onterecht. Maar als je een gekke mening hebt of veel roept kom je sneller in het nieuws (ofzo).
0 0
Cupmetgroteoren
De meesten kenden hem louter van Oranje, waar hij nooit iets goeds heeft laten zien, dus was men skeptisch. Hij heeft mij positief verrast. Hij is vooral effectief.
1 0
AFCAMM
Promes is gewoon een hartstikke goede speler. Het hele elftal draait nog niet zoals vorig seizoen. Zowel het geheel als de nieuwelingen zullen nog beter gaan draaien.
0 0
Thaitshirtfactory
het is zo simpel, promes verdient het nu om te spelen die geeft alles, schijnt ook moeilijk tezijn tegenwoordig kijk maar naar een neres. Sinds die voor brazilians eleftal heeft gespeeld leeft die in een hele andere wereld, dat gaf hij duidelijk aan toen meneer werd gewisseld. Mischien tijd voor een long weekend terug naar de favelas, trekt i wel weer bij.
3 0
HStorm
Hij is professioneel en gedreven met goede team mentaliteit.

Als ik beelden uit Rusland terugkijk zie ik hem heel makkelijk positie kiezen en balvast in kleine ruimte. Kan wrs nog beter worden binnen dit Ajax.

3 0
AnsB
Goh, eindelijk iemand die hetzelfde zegt als ik wat betreft onderschatting. Promes is de Veltman onder de aanvallers/verdedigers: zelden wordt erkend dat hij gewoon goed heeft gespeeld. De massa lijkt vooral te zien wat ze niet goed doen en wat ze wel goed doen wordt niet gezien, gebagatalliseerd of genegeerd. Ik heb al heel vaak gehad dat ik hem goed zie voetballen en dan lees dat iemand anders hem de slechtste vond of iets dergelijks.

Ja, hij is wel eens te druistig, wil wel eens iets te mooi doen en hij verspeelt de bal wel eens knullig, (net als Ziyech, Tadic, Neres en alle anderen trouwens), maar hij heeft wel degelijk een goede techniek, in- en overzicht, snelheid, scorend vermogen, een goed schot en kan prima combineren. Dat laatste is zelfs zijn core bussiness (net als Van de Beek).
Hij is bovendien heel erg aanwezig op 10, veel meer eigenlijk dan Van de Beek, biedt zich veel aan en weet zich heel goed te positioneren tussen de linies.
Op zijn best is hij als hij rust heeft in zijn spel, niet te veel nadenkt en 'gewoon' voetbalt - zoals eigenlijk de meeste spelers maar sommigen, en Promes behoort daar ook toe, hebben soms net te veel eerzucht, om iets 'gewoon' te doen; dan willen ze zich te graag bewijzen, hun stempel drukken en dat soort dingen. En dan zijn ze juist slechter omdat ze dan te vaak verkeerde keuzes maken.
Maar buiten dat is Promes gewoon een heel goede, veelzijdige voetballer, niet met uitzonderlijke kwaliteiten zoals Ziyech of Tadic, maar wel heel belangrijk voor Ajax, zeker met zijn doelpunten.
4 -2
Dexy
Promes moet gewoon in het elftal blijven. Heeft de laatste weken bijna iedere wedstrijd wel een assist of doelpunt, is dreigend tussen de linies en houdt de achterhoede van de tegenpartij continu bezig. Doet het al weken verrassend goed vanaf het middenveld.

Eigenlijk is Neres al weken de zwakste aanvallende speler binnen het elftal. Tegen Lille werd zijn zwakke spel nog gecamoufleerd door die assist op Alvarez, maar gisteren heb ik me weer geërgerd aan hem. Er komt zo weinig dreiging vandaan, bijna al zijn acties mislukken en als er al een actie lukt, dan is het vervolg slecht.

Het liefst wil ik Donny wel eens naast Martinez zien. Neres voorlopig maar even banken. Eventueel zou je dan met een 6 kunnen gaan spelen (Martinez als CVM) met daarvoor Van de Beek rechtshalf en Promes linkshalf. Alvarez kan dan met Veltman de RCV-positie uitvechten.
0 -1
Rentokill
We hebben eigenlijk prima materiaal om met een 6 te spelen ipv n 10.
Dus Martinez op 6 want dat rijmt.
VdBeek en Promes daarvoor
Neres, Tadic en Ziyech daarvoor.
2 0
RedFeather
Open huis?
2 -3
Rentokill
Toen we zo speelden kregen we minder tegendoelpunten... ook toen er nog geen frenkie en matthijs waren.

Wat overigens niet per se wil zeggen dat dit mijn favoriete systeem is. Spelen met een 10 geeft meer diepte en snelheid denk ik. Maar gezien het aantal creatieve aanvallers momenteel...
0 0
Wesl
Ik vind Promes geen 'lelijk eendje' maar gewoon een hele goede voetballer die van onschatbare waarde kan zijn voor Ajax en dat ook al is met twee doelpunten en een assist in de laatst drie wedstrijden.

En ik denk dat in tegenstelling wat Borst zegt hij wel van het niveau Ziyech en Tadic is. Hij is een combinatie van vdBeek en Neres. Kan als 10 opduiken in de 16 en kan als buitenspeler voorzetten en naar binnen komen om te schieten.

Gisteren speelde hij super sterk, won veel luchtduels en was heel sterk aan de bal. Soms hebben speler de schijn tegen en moeten ze heel hard werken om de schijn om te keren.
2 -1
AlexIbarra
Hij is technisch geen mooie speler om naar te kijken, heeft niet altijd rust en overzicht aan de bal. Dat vinden veel Ajacieden nou eenmaal belangrijk.

Wijnaldum heeft echter hetzelfde probleem en wint de CL dus ik ben helemaal met je eens dat Promes van grote waarde kan zijn voor ons. Vorig jaar had je behalve Neres niemand met snelheid voorin, toch een belangrijk wapen.

Ik vergelijk hem niet met Bergkamp of Cruijff maar met Fischer, Bertje Traoré of Younes. Meer rendement, meer snelheid en meer betrouwbaarheid / ervaring. Dit jaar kan hij zich rustig aanpassen, volgend seizoen waarschijnlijk vast in de basis.

Hoe meer hij laat zien, hoe meer de fans hem ook zullen mogen.
Hopelijk gaat hij een soort omgekeerd traject van Dolberg afleggen.
1 0
behangdelul
Bijna alles wat nieuw binnenkomt heeft de schijn tegen helaas. Marin, Magallan, Alvarez (misschien nog niet helemaal), Pierie, Scherpen etc. allemaal al afgeschreven na een paar wedstrijden en sommigen na enkele minuten of zelfs helemaal geen minuten. Supporters moeten eens meer geduld hebben.
5 0
Ruff Rhythim
Vind het momenteel prima werken met Promes. Plus voorlopig scoort ie zowat elke wedstrijd nu dus wat is precies het probleem eigenlijk?
4 0
bdsngsfs
Het leuke van de voorhoede Neres-Tadic-Ziyech-Promes is dat alle spelers constant van positie kunnen wisselen. Een heel modern type voetbal wat nergens anders wordt gespeeld. Neres-Tadic-Ziyech-Promes kunnen allen op 10 en op de vleugels en Promes / Tadic kunnen de spits-positie van elkaar overnemen. Wanneer deze 4 spelers constant van positie wisselen in een wedstrijd is deze voorhoede ongrijpbaar voor elke tegenstander.
Voeg er Van De Beek aan toe op het middenveld (ipv Alvarez) en je hebt een heel bewegelijke aanvalslinie.
3 0
RaynoFischer
Promes is zeker voor de Eredivisie gewoon top, als hij, Ziyech, Neres en Tadic in vorm zijn is dat gewoon bijna oneerlijk ;)
5 0
Rentokill
Promes is gewoon een hele goeie aankoop. Derksen zal het wel nooit meer toegeven. Maar als Ajax elk jaar zo'n klapper weet te maken, na (Tadic en Blind) dan ben je gewoon bezig om structureel aan te sluiten in de top van Europa.
8 0
DannTheDon020
Promes heeft gister bewezen beter te zijn dan Bruma
0 0