Cruijff waarschuwt De Ligt en De Jong voor transferkeuze

BartVeenstra, 31-12-2018 om 07:15, 23549 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jordi Cruijff denkt dat Matthijs de Ligt en vooral Frenkie de Jong er goed aan zullen doen om bij een transfer voor FC Barcelona te kiezen, zo schrijft hij in zijn laatste column in De Telegraaf. Het Ajax-duo staat in de belangstelling van de Catalaanse club, maar ook Manchester City en Paris Saint-Germain hebben verregaande interesse.

Cruijff schrijft dat geld niet meer belangrijk is zodra dergelijke clubs zich melden. Toch heeft hij bij een aantal clubs twijfels, zo vervolgt de columnist. 'Neem Manchester City. Voor zowel De Jong als De Ligt is Pep Guardiola de perfecte trainer. Maar wat gebeurt er als hij vertrekt? Blijft het DNA van Manchester City dan hetzelfde? Hetzelfde geldt voor Paris Saint-Germain. Wat gebeurt er als de huidige eigenaar eruit stapt? Hoe top blijft het dan?'

In dat geval biedt FC Barcelona meer zekerheid, zo vindt Cruijff. Wie er ook trainer is en welk bestuur er ook zit: het technische beleid is altijd hetzelfde. Bovendien zijn er parallellen met Ajax. 'De druk van het altijd moeten winnen en de verplichting richting de supporters om aanvallend en aantrekkelijk te spelen. Vooral voor De Jong zou Barcelona daarom een logische keus zijn. Natuurlijk ook voor De Ligt, maar die heeft dankzij zijn fysiek ook mogelijkheden in de Engelse en Duitse competitie.'

Cruijff ziet bovendien ook een gevaar in een behoorlijk hoge transfersom. 'Als er zoveel is betaald, dan komt zo’n speler daarna niet gemakkelijk meer weg. Het is absoluut niet zo dat na een trainerswissel een dure voetballer zomaar kan vertrekken als hij op de bank terecht komt', vervolgt de voetbaltrainer, die De Jong het liefst bij FC Barcelona ziet spelen. 'Niet alleen vanwege de overeenkomsten met Ajax, Nederlanders passen zich in Catalonië vaak prima aan en worden daardoor snel geaccepteerd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Barcelona is ook wel een heerlijke stad hoor, zeg ik uit ervaring. Niks mis mee :-).
Manchester daarentegen...
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als Barcelona het meeste betaald prima anders opzouten
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Beetje zielig commentaar dat waarschuwen. Laat hem zelf beslissen. Heeft Frenkie om zijn advies gevraagd? Ik zie hem voor Ajax naar de hoogste bieder gaan.
1 0
Duif63
Dit is wel een heel gekleurde mening van Cruijff jr. maarre... wat gebeurd er bij Barcelona als Messi stopt ? Daar hoor je hem niet over.
0 0
Babangida83
Sinds Xavi gestopt is, hebben ze Internationaal niks meer gewonnen. Middenveld is altijd belangrijker. Laat De Jong die rol nu perfect passen.
Als Messi weggaat gaat dat natuurlijk wel eventjes wennen zijn, dat is zeker.
0 0
chrisjuhhh
Laten ze maar een seizoen extra spelen bij Ajax !
Boei mij het nou wat ze bij Barca , Real , MC ,MU , PsG , Bayern willen gewoon AJAX 1 seizoen nog pieken , dan het EK en dan kijken wat je nog wil kan je ook de trainers carrousel eens bekijken tegen die tijd .
7 0
Bocarra
Dezelfde naam dragen wil nog niet zeggen dat je het zelfde intellect hebt. De appel is hier wel erg ver van de boom gerold. Of toch niet?
4 -5
Sterretje73
Beetje meer context graag ? Wat zegt hij dan dat zo vreemd is ?
3 -1
Bocarra
Hij laat zich duidelijk voor het karretje spannen van zijn meest favoriete clubje. Vragen om lagere transfersommen en de keuze maken voor zijn favoriete clubje is zooooo doorzichtig dus niet slim. De argumenten zijn discutabel. Zeker als de Jong en de Ligt tegen Real aantonen het niveau aan te kunnen. Als geld niet meer belangrijk is dan is dat natuurlijk wel belangrijk voor Ajax. Als zijn hart ook voor Ajax klopt dan had hij de vraag om lagere transfersommen niet gesteld. Toen zijn vader trainer van Barca werd begon hij gelijk uit rancune te trekken aan Ajax spelers. Dat vonden de Ajax supporters niet leuk.
3 -1
Babangida83
Dat argument van lagere transfersommen is vanuit de optiek voor het NLs voetbal. Je wilt zulke talenten niet verliezen. Jordi is naar mijn weten meer Nederlands opgevoed dan Spaans/Catalaans.
0 0
Mundus
Na Messi (die enkele dagen geleden aangaf De Ligt en De Jong graag bij Barcelona te zien) wordt nu Cruijff jr. ingezet door Barca. Is overduidelijk op deze manier door Barca ingestoken. Cruijff noemt 1 argument tegen City en 1 argument tegen PSG en dus moeten ze maar voor Barca kiezen. Maar waarom niet naar Bayern, Liverpool of Real Madrid ? Barca heeft nog nooit iets voor ons gedaan. Ook niet toen we het moeilijk hadden. Kregen enkel een paar afdankertjes als huurling. Daarom nu geen enkele tgemoetkoming richting hen. De hoofdprijs en anders niks !
6 -2
Babangida83
Bojan een afdankertje? Ook heb ik die Cuenca bij Barça veel aan het werk gezien en was ik zeer in mijn nopjes met die transfer. Echt een typische Ajax buitenspeler. Misschien lag t aan ene De Boer die niet overweg kon met creatieve buitenspelers?
0 0
Deepblue
Hij wil dus dat ze naar Barca gaan, en het liefst voor zo min mogelijk geld.
Zoals iedere Barca-fan.
7 -2
Van Reenen
KAN AS dat woord REAGEER even naar rechts plaatsen i.p.v, naast het duimpje naar beneden. Wil ik een reactie pkaatsen, positief, druk ik op duimpje naar beneden. Waarom ook niet een duimpje bewerken net als de tekst??
Goede stelling van Jordi als hij het verschil van de transfersommen er zelf bijlegt. Hij heeft toch in zijn denkvermogen minder klasse dan zijn vader had.
0 0
3*stars*3
Jordi heeft gelijk maar hij is niet echt objectief mbt Barca.
Zou mij trouwens niet verbazen als United zich ook in de strijd gaat mengen voor De Ligt.
Engnek Mourinho is weg en er zal in de zomer ook weer geïnvesteerd worden om aan te haken bij de Engelse top.
7 -1
Mundus
Zou Cruijff misschien bevooroordeeld zijn ?
7 -1
BokkieBokstra
Vast, maar er zit wel wat in.
4 -1
Adam2017
Meneer Jordi weet het wel die heeft natuurlijk de pet van Barcelona op , ik zeg de club die het meeste bied is gewoon de winnaar voor deze spelers en ik denk dat Marc Overmars er zo ook over denk.
Voor niks gaat de zon op.
2 0
Tinus
Leuk gezegd, maar een speler is geen slaaf. Die heeft ook zelf wel wat te vertellen over waar hij heen wil. Bovendien zou het op langere termijn slecht nieuws zijn als Ajax alleen verkoopt aan de hoogste bieder. Spelers zullen daar niet blij mee zijn. Natuurlijk preekt Jordi hier een beetje voor eigen parochie, maar hij heeft wel goede argumenten.
1 -4
WesleySonck
allemaal leuk en aardig, maar barcelona mag gewoon net zoveel duiten overleggen als psg en city
9 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Eigenlijk nog meer net als Tottenham Hutspot
0 0