'De Ligt past perfect bij Barcelona en City'

ArthurV, 14-05-2018 om 08:05, 15926 views, Telegraaf |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Het lijkt er steeds meer op dat Matthijs de Ligt deze zomer vertrekt bij Ajax voor een buitenlands avontuur. Jordi Cruijff denkt dat de talentvolle verdediger, wanneer hij Amsterdam daadwerkelijk achter zich laat, goed tot zijn recht zou komen bij teams als FC Barcelona en Manchester City.

'Op zich zou Atletico Madrid ook een mooie club zijn voor De Ligt', schrijft Cruijff in zijn column in de De Telegraaf. 'Alleen als je de speelstijl goed analyseert, dan zie je toch een verschil dat niet in het voordeel van De Ligt is. Hij past perfect bij Barcelona en Manchester City, ploegen die van achteruit voetballen. Daar begint de aanval bij de doelman.'

'Bij Atletico gebeurt dat vanaf het middenveld en dan komt de veelzijdigheid van De Ligt minder tot zijn recht', gaat Cruijff verder. 'Maar goed, dat is niet aan de orde omdat zowel Barcelona als Manchester City de zinnen op hem heeft gezet. Een mooie volgende stap voor een terechte winnaar van een mooie prijs.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
De ligt is een prima verdediger die nog niet klaar is in zijn ontwikkeling.
Raiola zal ongetwijfeld zijn best gaan doen om hem weg te brengen en het is jammer dat mensen als van Hanegem en Jordi Cruijff hem daar rugdekking in geven.
Ajax heeft zich er bij neer moeten leggen dat ze als opleidingsclub voor de Europese top dienen, domweg omdat we niet het geld hebben om er mee te concurreren.

Loyaliteit is iets van vroeger mede doordat er in de topsport op de korte termijn veel geld verdiend moet worden door spelers en zakenbehartigers.Ik hoop dat Matthijs nog minstens dit seizoen bij ons blijft, zijn houding tot nu toe geeft me die hoop.
0 0
Bennyben
Hahaha ik heb deze jongen 2 x tegen Exelsior gezien mag heel erg blij zijn dat die bij Ajax voetbalt
0 0
ram
De Ligt past overal én iedereen wil De Ligt. Klaar: dan hebben we alle geruchten gehad. Nu alleen nog zorgen dat we hem nog tenminste een seizoen kunnen behouden.
0 0
Peteronline
Als spelers een contract tekenen, dat zijn ze zo blij dat ze Ajax mogen voetballen, en het liefst zo snel mogelijk naar het eerste elftal willen verkassen. Mooie woorden uitspreken, het shirt kussen en meer. Mochten ze verkocht (kunnen) worden dan zijn ze er als de kippen bij, er kan immers geld, meer geld verdient worden.
Als ze dan een interview geven, dan hoor je vaak dat Ajax in hun hart zit, en dat ze zeker weer terugwillen komen bij Ajax later. Nou vergeet het maar, allemaal praatjes, ik begrijp namelijk niet dat ze zo snel weg willen, voetbal tot je midden 20 bent, en vertrek dan, dan kan misschien iedereen het begrijpen, maar verkondig geen onzin praat. Ik snap de supporters in deze, hoe kan je nou met 18-19 jaar vertrekken en denken dat je de beste bent, vele zijn ze al voorgegaan, en mislukt (uitzonderingen daar gelaten) belachelijk gewoon. Maar als ik het programma Rondo bekijk hoor ik Van de Sar vertellen dat Ajax slechts een opleidingsclub is, en helaas is dat ook zo....het is een bedrijf, en een bedrijf heeft omzet nodig. Triest voor de supporters, dus maak er eens een voetbalclub van, dan kan Ajax vaker kampioen worden en CL spelen, dan komen pas de centen binnen, maar goed, dit is Ajax's bedrijfsbeleid zo als het nu gaat, en niemand kan dat (helaas) veranderen
2 0
Freddy Al
De vraag is niet zozeer of Ajax weer gewoon een voetbalclub moet zijn, dat zijn ze wel maar de wereld rondom ons heen is veranderd
Het grote geld op korte termijn is voor spelers een vanzelfsprekendheid geworden waar wij niet in mee kunnen.
Wel kan Ajax bekijken hoe ze talenten meer kunnen binden aan Ajax en daarmee hun loyaliteit naar de club toe vergroten , helaas vermoed ik dat het niet realistisch is om de echt grote talenten te kunnen stoppen in hun zoektocht naar het grote geld.

De enige methode die ik denkbaar acht is dat Ajax actief met een speler de markt opgaat en in samenspraak met de speler een mooie club vindt die de speler tegen een schappelijke vergoeding mag overnemen als ze nog een tijd bij Ajax blijven.
De macht van de Raiola's van deze wereld zou er dan mee beperkt worden.
0 0
Bocarra
De riool rat krijgt gelijk als Ajax direct na het verlengen van een contract een speler verkoopt. Je verlengt dan alleen maar om te kunnen cashen. 2 a 3 jaar van het contract uitdienen is verdedigbaar en geeft het juiste signaal af. Dus Ajax niet verkopen!
1 0
Joseph
Ik weet ook een mooie club waar hij perfect zou passen, AFC Ajax!

Wat is dit allemaal voor een gezeur, die jongen is 18 jaar, heeft nog geen prijs gepakt met Ajax en wordt nu al weggepraat. Ik zie geen enkele reden om hem te laten gaan. Super talent dat alleen maar beter wordt met een langlopend contract, minimaal een jaar nog bij Ajax!

Als ze Ajax dat jaar willen afnemen, zullen ze flink moeten betalen. Talentvolle aanvallers zijn er genoeg, een verdediger van dit niveau uiterst zeldzaam. Minimaal 150 miljoen, anders volgend jaar terug komen!
1 0
Bocarra
Hoeveel zaakwaarnemers heeft de Ligt wel niet? Iedereen wil zich laven aan zijn succes. Zelfs de omhoog gevallen zoon van probeert een graantje mee te pikken. Wel duidelijk waar zijn loyaliteit en prioriteit liggen.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Het is mooi weer buiten zuurpruimpje.
0 -1
Nosky
Och, Jordi, ga jij daar nu óók mee beginnen?

Als we met z'n allen nou willen dat het Nederlandse voetbal weer een weg naar boven vindt, ons nationaal elftal het weer wat beter gaat doen en bovenal Ajax betere prestaties gaat leveren, dan zijn we het er toch over eens dat een van de belangrijkste factoren is, het feit dat (jonge) spelers té snel vertrekken naar het buitenland?

Kunnen we die tendens niet eens gaan omdraaien? Dus niet bij één goede wedstrijd al over "wereldtop" en weet ik niet wat voor clubs te spreken, maar zo lang mogelijk volhouden dat een speler 'nog niet klaar is' voor een stap hogerop?

Deze tendens en daarmee de publieke opinie werken namelijk ook niet mee hierin.

We hebben voorbeelden te over van mislukte spelers. Wat zeg ik, vrijwel alleen maar voorbeelden, zie het nationale elftal.

"een speler moet eerste 4 jaar excelleren in de Eredivisie alvorens klaar te zijn voor een stap hogerop"
Laten we die stelling eens massal gaan hanteren..
0 0
amthree
Echt hoor die gasten willen zo snel mogelijk cashen, help godverdomme eerst je club met prijzen die je de kans geeft om professional voetballer te zijn! Ik word hier zo pissed om, andere clubs helpen ze prijzen te pakken en ons laten ze in de steek....
0 0
ajaxinho
Als ik dit lees heb ik het gevoel dat de journalist iets weglaat.

"Welke club bij hem zou passen? ..."

Of "... Maar bij Ajax kan hij eerst verder ontwikkelen en spelen om de prijzen."
0 0
chrisjuhhh
de Ligt past perfect bij Ajax !
Zeker als je zie dat veel spelers pas weggingen na een kampioenschap of gepresteerd hadden in de CL .
6 0
Bjorn
Het is nu of nooit een signaal afgeven wat betreft talenten. Als je De Ligt en Kluivert nu laat gaan, is het hek van de dam.

Talenten moeten vertrekken met een kampioenschap en dus grote prestaties op zak.
0 0
ETM
Het hek is toch gewoon al hartstikke van de dam?
5 0
Ruff Rhythim
Er is helemaal geen hek meer....
Al het water wat nog tegengehouden werd heeft vrij spel en overspoelt ons.
We zijn alleen nog maar een opleidingsinstituut voor het buitenland. Zelf mogen we niet meer profiteren van de moeite en de jarenlange tijd die je aan die talenten hebt besteed.

Zijn ze nauwelijks klaar met dat opleidingstraject, bam weg !
Je levensader afgesneden. En Ajax verdrinkt...
4 0
amthree
Dit dus! Wij helpen andere clubs aan prijzen en blijven met legen handen staan en worden alleen maar rijker en rijker! En dan de directie met “Wij willen terug naar de top” Nou zo gebeurt het het dus nooit en maak je andere teams alleen maar sterker en sterker....
0 0
Jan Doedel
Ik heb t idee dat Ajax dat niet zoveel uitmaakt als er maar veel centjes binnen komen. Ajax gaat al jaren voor de poen ipv eremetaal. Tenminste dat is mijn idee. Als er een prijsje wordt gewonnen is t mooi meegenomen maar is geen must. Ajax had naar mijn mening wel al 8 keer op rij kampioen kunnen worden zonder al teveel moeite. Al 4 jaar geen kampioen maar de leiding vindt eigenlijk dat t best aardig gaat. En dat isvt probleem. De leiding vindt t wel best zo, treurig maar helaas de realiteit bij Ajax tegenwoordig.
0 -1
Hagmag
Ook Matthijs is nog veel te jong. Hij moet eerst wat op zijn CV gaan krijgen.
Heeft nu nog steeds de status van een "talent", daar breek je geen potten mee in de kleedkamer van een "grote"club.
Dus minimaal nog 1 jaar Ajax en wie weet nog wel 2 jaar.
1 0
Nosky
Goed genoeg is oud genoeg. Dat lees ik hier zo vaak..

Leeftijd maakt niet uit. Maar we zijn hier in Nederland zó opportunistisch en we overschatten ons dusdanig, dat we denken dat een speler met een redelijk seizoen Eredivisie in de benen het in een topcompetitie ook wel kan maken. Dit terwijl de voorbeelden van mislukkingen met grote getalen blijven komen.

Is toch wel een beetje vreemd, want niemand neemd die Eredivisie serieus, we noemen het de Mickey Mouse competitie, maar dan wel verwachten dat iemand die daar nét iets bovengemiddeld presteerd, een topcompetitie aankan. Zo krom als een hoepel.

Goed genoeg is oud genoeg, maar de Eredivisie is maar een hele beperkte graadmeter om "goed genoeg" te kunnen vaststellen.

Al denk ik bij de Ligt dat hij het waar kan maken bij een topclub. Maar dat is werkelijk waar de enige speler (naast Ziyech, maar die heeft al wat meer in de benen) waar ik geld op in zou zetten.
0 0
pinballmagic
Waarom wil iedereen De Ligt weg praten.
Die jongen moet nog gewoon lekker bij Ajax blijven
Je wilt toch niet elke week net als Cillessen banken lijkt me
4 0
chrisjuhhh
Is ook iets wat ik niet snap en ze gooien met clubs en bedragen of dat het van hun zelf is hahahahaha en ow ja tegenspraak dulden ze niet hier .
0 0
gras
Waarom lijkt dat er steeds meer op dan?
0 0
Redrum
Omdat steeds meer 'kenners' nu aangeven waar hij allemaal wel niet zou kunnen spelen. Het is haast alsof ze hem met zijn allen naar de uitgang duwen.
3 0
Rujar
Spelers moeten wel door de voordeur weg met een kampioenschap op zak.
8 0
Michelinho
Minstens.
0 0
Redrum
Precies, ze moeten nu blijven en volgend jaar kampioen worden, de beker pakken en ver komen in de Europa League. Dan kunnen ze met opgeheven hoofd vertrekken en staan de volgende talenten klaar om het over te nemen. Zo moet het zijn. Nu weggaan is de club in de steek laten in mijn ogen. We hebben het hier godverdomme over jochies van 19 he, het is niet zo alsof dit hun laatste kans is om een stap hogerop te gaan. Na dit dramatische seizoen zou iedereen nu al moeten staan te popelen om wat recht te zetten.
2 0
Nosky
Iedereen verwacht maar loyaliteit, maar dit is nogal een misplaatste verwachting. Die spelers kiezen primair voor zichzelf. Het zijn géén supporters.
En geef ze ongelijk: de hele maatschappij is erop ingericht.

Of denkt iemand hier dat wanneer een willekeurig persoon, die nu 4000 Euro in de maand verdiend, nog jong is, kan switchen van werkgever voor 7000 Euro, dat die dan loyaal is naar zijn huidige werkgever? Dat zijn er maar heeeel weining.

Alles wat die spelers verweten wordt in dezen, dat doet 90 procent van die groep zelf ook. Er speelt dan alleen geen sentiment of clubliefde mee.
0 0
Geoffajax06
Als ik me nog niet klaar voel voor de verantwoordlijkheid bij de baan van 7000 euro zou ik wachten. Zeker als ik verwacht dat die kans over 1 a 2 jaar nog eens voorbij komt. Ipv er wel voor gaan en falen en dan later te eindigen bij een baan van 1500. Waarom zou je denken? Om al die velen die me voorgingen.
0 0
Loek14
Matthijs de Ligt is over 1 of 2 jaar het dubbele waard als dat hij nu is
2 0
Nosky
Dat gebeurd alleen maar als hij zich:
1. Door ontwikkeld;
2. Fit blijft;
3. Op Europees niveau speelt en presteert.

En zijn contract verlengd.

Dus als het om enkel en alleen om geld te doen zou zijn, en je kan hem nu verpatsen voor een mega bedrag, moet je dat doen. Want je hebt 0 garantie dat hij hetzelfde volgend jaar ook nog opbrengt.
Maar geld is geen issue, ergo, lekker niet verkopen.
0 0
gi0vanni
Dat is alleen zo als hij zijn contract verlengd. En dat gaat hij zeer waarschijnlijk niet doen. Enkele voorbeelden uit het verleden zijn Vertonghen en Eriksen die dit niet deden. Het gaat denk ik niet gebeuren maar het mooiste zou zijn als hij nog 2 jaar blijft en over anderhalf jaar zijn contract met 5 jaar verlengd. Mocht hij dan beter zijn geworden kun je Barca en City tegen elkaar laten bieden. Ergens tussen de 60 en 100 miljoen moet dan met 2 vingers in de neus lukken. Jammer dat spelers niet meer wat langer blijven en bijtekenen.
0 0
robsch
Ik zie geen speler uit de eredivisie vertrekken voor 80/100 miljoen. Maar het kan zijn dat hij dat waard is over 2 jaar na 2 jaar Barca
3 -1
Jelle2500
Hij past ook uitstekend bij Ajax volgend seizoen!
27 0
Marcao
Dat wordt de grootste transfer ooit voor Ajax. Opvolger Schuurs staat al klaar. Ik krijg het bijna niet uit mijn strot, maar dat heeft Overmars goed gedaan.
1 -4
IJzereRinus
Dat moet Schuurs nog maar eerst laten zien. Dat Overmars er als de kippen bij was om Schuurs vast te liggen is goed. Maar bij een evt vertrek van de Ligt hoop ik toch op een volwassen aankoop. Ala Taglia. Daar kan Schuurs in de luwte meegroeien. Maar hoop dat Matthijs er nog een seizoen aanplakt. Desnoods verkopen en meteen een jaar laten 'stallen' bij ons.
3 0