Ten Hag verklaart: 'Nico is niet wedstrijdfit'

GinoHaverkamp, 31-10-2020 om 19:50, 7792 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Nicolas Tagliafico ontbreekt zaterdagavond bij Ajax, omdat hij volgens trainer Erik ten Hag 'niet wedstrijdfit' is. Dat zegt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. Dušan Tadić krijgt rust en zit derhalve op de bank.

'Hij is niet wedstrijdfit', zegt Ten Hag over de afwezigheid van Tagliafico. Wat de Argentijn precies mankeert, wil hij niet zeggen. Eerder ontbraken Antony en Klaas-Jan Huntelaar ook bij Ajax omdat ze niet wedstrijdfit waren. Beide spelers misten overigens slechts één duel. Lisandro Martínez vervangt zijn landgenoot als linksachter. Logisch volgens Ten Hag. 'Martínez heeft wel vaker als linksback gespeeld', legt hij uit. 'Hij kan daar goed uit de voeten.'

Tadić krijgt rust van Ten Hag en zit op de bank, al wil de trainer het woord 'rust' niet in de mond nemen. 'Dat vind ik een verkeerde benaming', vindt hij. 'Je moet de belasting sturen. Je speelt zo veel wedstrijden, ook met interlands erbij. Dat gaat door tot volgend jaar mei, dat stopt niet. Je moet oppassen dat spelers niet overbelast raken. Je moet dan ook je selectie gebruiken. We hebben meer dan elf basisspelers.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Fortuna Sittard? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Nico speelt al maanden als een natte krant. Mag dat ook een keer gezegd worden misschien, of niet?
1 0
talent020
Gewoon een gevalletje Corona dus, die is er tegen de Denen gewoon weer bij dus,
1 -3
Kingoffdatoilet
Bullshit, dat wordt nu elke keer gezegd maar de volgende wedstrijd zijn ze er telkens weer bij. Dit is puur het monitoren van de belasting en het op tijd rust geven.
0 0
PierreHeno
Igv corona dus net niet ben ik bang wanneer hij positief is getest...
0 0
Mocrodammerr
kan toch niet? 14 dagen quarantaine, dacht ik.
2 -1
JariJari
Huntelaar is er ook gewoon weer bij.
4 -1
Kingoffdatoilet
Had ook geen corona
1 -1
talent020
Huntelaar had 2 dagen ervoor amper 30 min meegedaan en gezien zijn plek op de reservebank de laatste weken is rust en monitoren dan wat vreemd,( ook gezien Huntelaar zijn fitheid op zijn 37e,) door die privacy wet is niet wedstrijdfit nu opeens erg populair om aan te halen, Bogarde bijv ontbrak ook vandaag, maar omdat hij geem speler is, konden ze alleen zeggen ivm medische privacy,
0 0
JariJari
Wat dan?
0 0
TusanDadic
Wat rust is inderdaad niet verkeerd, totaal nog niet in vorm. Zal ook wel te maken hebben met het feit dat hij geen transfer gemaakt heeft. Tijd om de knop om te zetten.
1 -1
TheRiviera
Wat heeft een transfer hiermee te maken? Je weet toch wel dat Tadic vorig jaar nog een contract to 2026 heeft getekend. Het is de bedoeling dat hij na zijn carrière gelijk doorgaat bij Ajax als trainer in opleiding. Dus een transfer is voor Tadic helemaal niet aan orde.
0 -1
TusanDadic
Wat is de titel van dit artikel? Tadic?
0 0
TheRiviera
Nee maar je sprak specific over het geven van rust. Er word niks gezegd over het rust geven aan Tagliafico maar wel over rust geven aan Tadic waardoor ik ervan uit ging dat je het over Tadic had.
0 0
Ajacied33
Nico heeft dus positief getest
1 -2
mickey2602
Of uit voorzorg in quarantaine omdat ie in contact is geweest met iemand die wel positief was.
Die andere spelers waarbij dit werd gezegd waren nl er na een paar dagen weer bij. Als ze positief getest waren werd het 10 dagen in quarantaine.
2 0