Ten Hag schimmig over mogelijke aanwinst op zes-positie

BartVeenstra, 18-09-2020 om 14:25, 20759 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag was tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag schimmig over het wel of niet aantrekken van een extra controlerende middenvelder. De oefenmeester zegt tevreden te zijn over zijn huidige selectie, maar aan de andere kant staat de deur open voor een speler van buitenaf.

Ten Hag geeft tijdens de persconferentie antwoord op de vraag of Ajax nog een nieuwe speler gaat halen voor de zes-positie. Het antwoord is een verwachte: 'Als wij dingen doen en gedaan hebben, melden wij dat', aldus de trainer, die tevreden is over zijn huidige spelers. 'Álvarez en Gravenberch hebben het uitstekend gedaan in de voorbereiding. Daarachter hebben we nog Kudus en daarnaast heeft Martínez er eerder ook uitstekend gespeeld. In de jeugd heeft Jurriën Timber er ook regelmatig gespeeld en dat deed hij ook uitstekend.'

Toch lijkt het niet uitgesloten dat Ajax zich voor het einde van de transferperiode gaat versterken met een nieuwe middenvelder. 'Zolang de transferwindow open is, kijken wij altijd naar kansen. We zijn tevreden met de huidige selectie, maar als wij een kans zien om ons te versterken of als we onverwacht een speler kwijtraken, zullen we ons begeven op de transfermarkt.'

Aanvallende opties bij Ajax

In aanvallend opzicht is Ten Hag eveneens tevreden, zo zegt hij. De vraag is of Dusan Tadić binnenkort weer in de spits zal spelen. 'We weten dat Dusan daar uit de voeten kan, zo trainen wij ook weleens. Maar zowel Labyad als Traoré heeft het daar uitstekend gedaan. Ons aanvalsspel was verrassend en we behaalden veel rendement.'

Nu David Neres steeds fitter wordt, is de kans op Braziliaanse vleugels steeds groter. In dat geval zouden zowel Antony als Neres op de flanken spelen. 'Dat is zeker weten een optie. Maar het moet ook rendement opleveren. Ik heb wel dingen in mijn hoofd, maar we moeten zien hoe zich dat ontwikkelt.'

Jeugdspelers en kansen bij Ajax

Ook enkele jeugdspelers rammen op de deur van Ten Hag. De trainer geeft aan dat een aantal van hen er klaar voor is, al geeft hij toe dat hij ze niet allemaal tegelijk kan brengen. 'Timber is in staat om in het eerste te spelen. Rensch heeft het uitstekend gedaan in de voorbereiding. Als hij fysiek doorgroeit, is hij er ook klaar voor. Taylor heeft het ook een aantal keer uitstekend gedaan. Als hij zijn ontwikkeling doorzet, zou het kunnen. Het is ook afhankelijk van hoe het team en hoe hij zich ontwikkelt.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 6,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jojo49
Haal dan wout weghorst , inzet ,en super actief, voir de goal,spurs wil hem , en hij kan koppen.
0 0
MosesD
Wordt Veerman de Ziyech van 2020? Ik zou zijn komst iig van harte toejuichen.
0 0
Okocha078
Ajax speelt onder TH een 4231 opstelling,zou het zo wel willen zien:
------------------Tadic-------------------
------Promes-Neres-Anthony-----
--------Gravenberch-Martinez-----
--Nico-Blind-Schuurs-Mazraoui--
----------------Onana--------------------

Dan heb je als wissels
Sp: Traore, Klaas
AM:Lang, Kudus,Labyad
VM:Alvarez, Taylor
Ver: Timber,Rensch
GK: Streek, Scherpen

Zou naast Eiting ,Ekkelenkamp en Kotarski verhuren.
Dest zou wel weggaan en Alvarez en Martinez kunnen ook achterin, maar moet toch echt minimaal 1 verdediger bij. Liefst 1 die linksback en centraal kan.
Vind het wel goed verder, veel kansen voor de jeugd op speelminuten en basis kan een goed nivo halen.
Snap wel dat ze.nu voorzichtig zijn en heb vertouwen in de jeugd.
Brobbey, Unuvar komen er ook aan naast Quinten Timber en Salah eddine na hun blessures.
2 -1
ProfessorX
Rensch die moet uren maken in jong net als Taylor .

Bank zitten is funest voor jongelingen .
0 0
Willamys
Ajax is not interested in Mike Trésor Ndayishimiye? it would be an excellent and low-cost acquisition. Skilled and incisive player for the midfield. If ajax does not bring it, it will probably be sold to a French or English club soon
1 0
Lane 8
Don't really need a cam right now
0 0
appiehappie
Joey Veerman heeft zich in de kijker gespeeld en staat in de belangstelling.
Dit heb ik vernomen van een zeer betrouwbare bron. (R.R te Z!!!)
1 0
eros
Voorin zit t wel goed:
Promes/Lang - Tadic/Huntelaar/Traore - Neres/Anthony

Midden:
Joey Veerman voor 6.
Götze transfervrij oppikken voor 10.

Gotze/Kudus
Martinez/Veerman - Gravenberch

Achter:
Een linksback/linker cv lijkt nodig. Zeker wanneer Tagliafico of Dest vertrekt.

Tagliafico - Blind - Schuurs/Timber/Rensch- Mazroui/Dest

0 -2
Rentokill
nee...
0 0
mingjen_tk@hotmail.com
TH maakt het voetbal veel te ingewikkeld.
Zet een echte spits ( the Hunt voor mijn part) in de spits, een verdediger ( Alvarez) niet als middenvelder en een aanvaller ( Promes) niet op het middenveld en laat de beste spelers in vorm spelen aub( Lang ipv Tadic). Dan gaat het weer lopen. Zo moeilijk is het allemaal niet.
4 -5
Sterspeler
Je set dus serieus Tadic op de bank om Huntelaar in de spits te zetten. Wauw
1 0
MosesD
game, set, match?
1 0
Sterspeler
Typo. Zit op de telefoon.
0 0
Bruno04
Snap ook niet dat het altijd zo omslachtig moet bij ons. Ik heb verder een tering hekel aan PSV maar daar zijn ze gewoon duidelijk waar er versterkingen bij moeten. Vertellen rustig dat een spits gewenst is en een extra verdediger en middenvelder. En wij komen aan met: kudus kan het profiel hebben van een back maar kan ook op het gehele middenveld uit te voeten of als spits?! Altijd dat om de brij heen draaien word ik zo moe van.
3 -3
Frank1978
Ik zeg niet dat ik altijd even blij ben met ons aan- en verkoopbeleid, maar om nou met jaloerse ogen naar zo'n Psv te kijken... Vaak toch schimmige deals en over hun dealtje met de gemeente hoeven we het niet meer te hebben, denk ik. Psv is een zielloze club en ze denken daar werkelijk dat het bij elkaar counteren van wat ED titels hen groter maakt dat Ajax. Psv is in mijn ogen de derde topclub van NL. Maar goed, laten we hopen dat er bij ons nog een 6 bijkomt en wellicht toch een makkelijk scorende echte 9.
3 -1
MosesD
Vertel over de deal met de gemeente?
0 0
Bruno04
Het gaat niet om het beleid het gaat mij gewoon om de manier van communiceren. Altijd dat wazig e gedoe. Bij psv en Feyenoord vertellen ze ook gewoon waar ze mee bezig zijn. Bij united etc ook.

Het gaat mij om dat wazige gedoe en rare oplossingen voorstellen
2 0
jutter
Krijgt die Valentijn Driessen toch met terugwerkende kracht bijval hier als je al die ktitiek op ten Hag leest. Ik denk dat de houdbaarheids datum van ten Hag stilaan op zijn einde loopt. Heeft hij in ieder geval Ajax op zijn cv staan en nog met het nodige succes ook. Een trainer die bij Ajax werkt of heeft gewerkt heeft daardoor altijd aanzien en een pré t.o.v. andere trainers, en kan vaak bij de wat betere clubs in Europa zo weer aan de slag, zijn kostje is zo gezegd al gekocht!.
0 -5
bremovic
Teun koopmeiners? Propper?
1 -5
Sterspeler
Koopmeiners heeft zich niet doorontwikkeld en Propper heeft verlengd.
0 -3
Ruudje74
Ga verdikke eens een echte klasbak van aan spits halen.
En in de defensie is de spoeling ook dun. Waarom Bakker en Botman zo gemakkelijk verkopen?! Die lopen nu te shinen in Frankrijk.
3 -2
Schip
En ja, daar gaat hij weer. Brazilaanse vleugels zijn mogelijk, 'maar het moet ook rendement hebben'.

Alsof DAT nou nog ter discussie staat bij Neres. En bij Antony ook niet lijkt mij. Die levert direct rendement op. Hij gebruikte dit ook al als argument om Neres een half jaar op de bank te houden, nadat deze bij Keizer een van de beste spelers van Ajax was geweest.

Rendement is geen enkele vraag. De vraag is meer of ze voldoende druk zetten, mee verdedigen etc. Zeg dat dan.

Sommige trainers zien gewoon waar een speler van het best tot zijn recht komt. TH worstelt ermee.
3 -3
ElPistolero9
Ik vrees er al heel lang voor dat TH Neres op de baan houdt en Tadić op links laat staan. Zou een dramatische beslissing zojn
3 -2
Flipper33
Vind TH een aardige vent maar blijf het een vreemde trainer vinden met mensen op posities zetten waar ze totaal niet tot hun recht komen..
7 -4
JesperOlsen74
Kom op he Erikje. Ook jij hebt je afgelopen jaren kunnen ontwikkelen, dus de beste poppetjes op de juiste plaats neerzetten moet nu toch langzamerhand wel lukken, toch? Dus stop met die Labyad en Alvarez. Dit is Ajax, geen Utrecht.
9 -4
appiehappie
De "topper" tegen RKC zet onze Eric tot nadenken. Hoe gaan we tactisch dit "varkentje" wassen.
Gaan we ons aanpassen of......
2 -17
RuffRhythim
Dijenkletser hoor dit....
4 -1
Jornnn
Wat een onzin. Ten Hag presteert gewoon prima met Ajax. Hij zal zijn redenen hebben om af te wijken van de - voor ons - sterkste opstelling. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.
5 -4
Steeph
Hahaha, presteert prima? Sinds winterstop 19/20 is het een drama. Daarnaast komt hij compleet ongeloofwaardig en seniel over. Dat was voorheen nog wel te overzien, want halve finale CL, nu wordt het pijnlijk om naar te kijken.
2 -7
The
De arrogantie druipt van je post af.
2 -2
Sterspeler
Hij kan niks zinnigs antwoorden op dit soort vragen, omdat er geen zekerheden zijn en hij de ploeg niet in verlegenheid wil brengen. Logisch.
6 0
Terranova
Echt wat een mongool is het toch. Waarom blijft ie Labyad proberen...je hebt Tadic,Traore en Huntelaar. Rot op met een middenvelder in de spits
9 -17
DulceDesde
Je kan er alles van vinden maar deze mongool zoals jij de goede man noemt, ziet deze gasten dagelijks op het trainingsveld en ziet wat jij niet ziet.en wij zijn geen trainer hè.
10 -4
ArthurG
In principe is Tadic ook een middenvelder in de spits
7 -2
JOHANisGOD
PSV,
Zahavi 33 jaar, 2.5 miljoen euro per jaar.
3 -2
bremovic
Aantal jaar geleden stond hij ook in de belangstelling van Ajax,scoort volgens mij wel makkelijk
0 0
Bruno04
Toch denk ik dat het stiekem een hele goede aankoop kan worden voor psv helaas.
6 0
Redrum
Bewijs nummer 963 dat psv een zielloze grafclub is.
2 -1
pieke
Ik voel een paniekaankoop aankomen.
0 0
036AFCA97
Als die net zo goed uitpakt als Ziyech vind ik het prima.
9 -1
diamanti
Hoe dik is die plaat die hij voor z'n kop heeft? We weten dat Dusan daar uit de voeten kan wtf wtf wtf wtf #@!#!@$O!@I$!@12
5 -8
The
Neem je pilletje.
2 0
PJSM
Hoop nog steeds op M. Henrique
4 -3
de_pitbull
Had gewoon veltman erbij gehouden. Domkoppen.
1 -14
DrD3k
Als ik het iemand gunde was het juist Veltman.
Volgend jaar Nico.
Als je dat niet snapt dan zul je het nooit snappen.
3 -3
Soccerskins
Zag trouwens dat Hlynsson meetrainde vanmiddag. In de wedstrijden die ik van hem hem gezien maakte hij wel indruk. Ben benieuwd hoe snel hij in jong Ajax staat.
2 0
ambtenaar
jammer dat er niks meer wordt gelekt.
0 0
Sterspeler
Dat gebeurde bij Richarlison ook. Die speelt nu in Engeland.
0 0
036AFCA97
MH
1 0
DrD3k
por favor
0 0
migilo
Het is bij Ten Hag al snel uitstekend hè...
2 -3
Henning
Zo'n persconferentie heeft op deze manier helemaal geen zin. Hij praat wel maar zegt niets.
3 -9
Lazell
Eens hoor, maar hij wil de tegenstander niet wijzer maken dan dat ze al zijn. Hij houdt zijn kaarten voor zich, maar dat is ook klote voor ons, weten we niet of we moeten zeiken of niet. Maar beter dit en goed presteren, dan het van tevoren weten en iets minder presteren.
0 0
Santiago
Omdat het een persconferentie is over de wedstrijd Ajax-RKC. Als je gaat beginnen over geruchten weet je dat je van een club zulke antwoorden gaat krijgen. Die houden hun mond dicht tot dingen officieel zijn. Wat begrijpelijk is.
12 0