Vertonghen niet naar Ajax: 'Geen linksback'

FinnDekker, 23-06-2020 om 09:05, 15592 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De kans is nihil dat Jan Vertonghen volgend seizoen in een Ajax-shirt te bewonderen is. Dat valt op te maken uit de woorden van Marc Overmars in gesprek met Ajax TV. De Belg verlengde zijn contract bij Tottenham Hotspur tot het einde van het seizoen, gaat daarna weg bij de club uit Londen, maar zal niet neerstrijken in Amsterdam.

'Ik heb wel met zijn agent gesproken, maar wij hebben andere keuzes gemaakt. We hebben vertrouwen in Sven Botman en Lisandro Martínez kan daar ook spelen', doelt Overmars op de plek links in het centrum van de defensie. Bovendien is dat de positie van Daley Blind, waarmee Ajax dus drie linksbenige, centrale verdedigers in huis heeft. Voor een andere positie komt Vertonghen niet in aanmerking. 'Jan is geen linksback meer.' 

De directeur voetbalzaken ging ook in op de toekomst van Lisandro Magallán, die momenteel verhuurd wordt aan Deportivo Alavés, in Amsterdam. 'Dat wordt natuurlijk een moeilijk verhaal bij Ajax. We moeten de komende periode zien of we daar een goede oplossing voor kunnen vinden', aldus Overmars.

Erik ten Hag

Tot slot lijkt Erik ten Hag gewoon aan te blijven als hoofdtrainer. 'Binnen een dag kan alles weer veranderen, maar we hebben wel uitgesproken dat hij gewoon blijft. Daar ben ik heel erg blij mee, omdat hij het fantastisch heeft gedaan.'

Denk jij dat Tottenham en West Ham United met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,45 keer je inzet terug!

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Meer? Nooit geweest!

Jan Vertonghen is, net als Blind, een '4 of een '6. Met Vertonghen en Blind in de basis heb je die twee posities heel goed gevuld en heb je de ruimte op op de '3 positie een talent neer te zetten die zich moet kunnen ontwikkelen.
0 0
Marcao
Echt veel te langzaam. Zo blij dat hij niet komt!
1 -1
Sterspeler
Ooijer had minder kwaliteit en was destijds ook traag, maar bewees z'n waarde wel.
0 0
Superman
Prima, veel te duur te oud en te traag. We hebben Botman en Blind en Dest enz enz voor linker kant verdediging.
Wel een aardige gozer onze Jan.
1 -1
PierreHeno
Dest?
1 -1
Superman
linksback
0 -1
Simon1
Linksachter op de bank zul je bedoelen. Tagliafico zie ik nog zo snel niet gaan, vanwege de dalende transfersommen als gevolg door corona. Daarnaast is Dest een talent, maar moet hij eerst nog een half seizoen goed presteren.
0 0
ambtenaar
Jammer, had het blok Blind/Vertonghen wel eens in actie willen zien.
2 -4
JariHeijden
Twee linkspoten in het centrum? Daarnaast zijn ze erg hetzelfde qua voetbalstijl. Allebei moeten ze het hebben van positionering, want snelheid hebben ze niet. Dat had Vertonghen wel, maar hij is duidelijk ouder geworden. Een Blind is op dit moment echt de betere van de twee.
1 -1
Simon1
Met twee opkomende centrale verdedigers een een centrale spil die ertussen staat heb je zelfs een blok van drie spelers waarvan Blind en Vetonghen er twee van zijn. Daarnaast kunnen die twee wisselen van positie waardoor druk zetten minder effectief wordt.
0 0
Schip
Ik zie niet dat Jan als linksback zou moeten worden gezien. Martinez was een linksback en kan dat nog steeds. Blind kan naar 6, Jan op 4.

Maar goed, is niets geworden dus. Jammer, had Jantje er graag bij gezien mits fit. En dan heb je een echte Ajacied erbij die gewend is op hoge intensiteit te spelen en de jeugd kan aansturen.
3 -5
Sampaoli
Martinez heeft nooit als als Ajax-back gespeeld. Wel eens als meest linker LCV in een 3-4-3. Dat kan hij goed, dan hoeft hij namelijk niet veel afstand te overbruggen. Als hij hoger op het veld moet spelen en meer moet pendelen dan komt hij imo in de problemen.
3 -5
Schip
Martinez was back in het Argentijns team onder 21 of i.d. In die rol is hij opgevallen. Maakte in de voorbereiding ook zijn debuut als back en kwam constant op. Dit is zulke prietpraat.
2 -2
Professor
Opkomen is inderdaad een probleem bij hem ook wat er enigszins mee te maken heeft is het gebrek aan snelheid. Hier hebben wel meer Ajacieden last van. En het is niet alleen op te lossen met een goed inzicht. Daarom als Nico weggaat gaarne een nieuwe snelle back en op middenveld een creatieve middenvelder met snelheid. Zal niet goedkoop zijn maar we willen de beste zijn dus.
0 0
Raydo
Martinez was geen linksback. Heeft in de Argentijnse Superliga 5x als LV gespeeld, tegenover 41x als CV.
3 -2
trainerdv
Als je Blind en Martinez hebt, moet je ook helemaal geen Vertonghen kopen. Ik ben uiteraard fan van Jan, maar dit is gewoon goed beleid.
5 0
diamanti
Niet aan beginnen. Jan blijft altijd een held. Maar voegt weinig toe aan deze selectie.
4 0
Soccerskins
Heeft ook te lang geduurd met Vertonghen. Spelers willen vaak pas terugkomen bij Ajax wanneer ze merken het niveau bij hun huidige club niet meer aan te kunnen. Jammer.
9 0
jutter
Men is bij Ajax blijkbaar toch huiverig geworden om spelers in hun nadagen terug te halen, al zou je dat momenteel met Stekelenburg, Huntelaar niet zeggen. Edoch er zijn voorbeelden te over van spelers die nog even wilden cashen bij hin club voor dat ze bij Ajax terugkeerden en hun carriere eigenlijk al over was, zie Verlaat, Winter, Heitinga e.a. Een ander voorbeeld is zeker v/d Vaart die nog even wat centjes wilde ophahalen bij Betis maar daar hopeloos door de mand viel en vervolgens slechts bij een Deens clubje terecht kon en ook daar het liet afweten. Ik denk dat vooral die laatste clubs ook hebben ingezien dat v/d Vaart eigenlijk al wat jaartjes een fysiek wrak was! Kortom, Ajax moet dat soort spelers NIET meer willen. Tenzij je Rijkaard of M. Laudrup heet natuurlijk al was dat in beide gevallen voor slechts één, zeer succesvol, jaar.
0 0
JariHeijden
Rijkaard had twee zeer succesvolle jaren bij Ajax. :-P
0 0
Ar
De komst van Vertonghen leek me sowieso al om meerdere redenen onwaarschijnlijk.
Magallan wordt duidelijk een onmogelijk verhaal, want met Veltman, Alvarez, Schuurs en Timber, plus Blind, Pierie en Botman hebben we al 7 man voor 2 plekken. Bij een vertrek van Nico leek het even nog dat met Martinez naar linksback en Blind naar het middenveld er wel een plekje voor Vertonghen kon komen, maar Vertonghen is 33, dus die gaat hoogstens nog een paar jaar mee. En juist de komende jaren moeten spelers als Eitingh en Gravenberch zich gaan bewijzen, dus de komst van Vertonghen zou de selectie dicht timmeren.
3 0
Simon1
Zeg je nou dat Ajax moet door selecteren? Vraag mij al een tijdje af wanneer ze dat na vorig (dit) seizoen gaan doen.

Veel momenten waren toch niet om te pruimen. Met de verkoop van Ziyech zullen er nog veel meer problemen zichtbaar worden. Magallan, Alvarez, Martinez (als CV) kon mij echt niet bekoren.

Middenveld had totaal geen balans, team viel uit elkaar. Aanvallend was het, op Ziyech - Promes na, zeer mager. Helaas redt je het Europees met alleen die combinatie ook niet.
0 0
wladimir
Met Onana, Veltman, Blind, van de Beek, Labyad, Neres, Tadic en Promes heeft Ajax best een aantal spelers met Champions League ervaring. Een blik vol jonge gemotiveerde talentvolle spelers. Ajax moet vooral niet gaan kopen. Jongens als Magallan, Alvarez en Marin moeten vertrekken. Tagliafico zal wel vertrekken.
0 0
TheTruth
Toch wel jammer, zou toch mooi zijn met Vertonghen er bij.
1 -3
JordanAFCA
Het is graag of niet. Ajax is geen bejaardentehuis.
1 0
Mrkinkle
Zat net even het gesprek met Overmars van AjaxTV terug te kijken. Ik ben weer positief verrast hoe Overmars overal over nadenkt. Realistisch, eerlijk en nuchter. Ook over Vertonghen, tien jaar geleden hadden wij hem sowieso naar Amsterdam gehaald met een dik contract. Voor 'de kleedkamer' en 'de ervaring'. Nu kijkt Overmars eerlijk, ziet dat hij te duur is en dat Botman een prima stand in is voor Blind (zeker niet van hetzelfde niveau, maar wel afdoende). Ik hoop dat Overmars nog lang blijft. Er wordt met een duidelijke visie naar voetbal gekeken en dat is geweldig voor de lange termijn.
6 0
ajax4lifebaby
Hoe kan je nou nog verrast zijn. Deze man heeft onze club zoveel goed gebracht. Slimme gast in het algemeen en geniaal wat betreft voetbalzaken.
1 0
MankeNelis
Ben echt benieuwd naar Botman. Niets mis met zijn fysiek. Kan zomaar een gouden greep zijn. Spelers worden soms te snel afgeschreven. Hetzelfde geldt voor Schuurs, die gasten moeten nu minuten maken en de stap omhoog. Twee bomen van CV's zou niet slecht zijn voor ED begrippen.
4 0
Nijmegenaar
Kunnen we hieruit opmaken dat Ajax bezig is om een linksback aan te trekken? Ik dacht ergens te lezen dat Juan Castillo niet gaat blijven. Als Nico dan vertrekt, dan kunnen we beter een vervanger hebben i.p.v. Martinez of Blind op linksback.
2 0
Joseph
Als Tagliafico blijft, heb je Vertonghen inderdaad niet nodig.

Als Martinez echter op linksback gaat spelen bij een vertrek, dan zal Blind naar het middenveld moeten. Ik dat geval kun je niet terugvallen op alleen Botman, dan is het heel fijn als je Vertonghen op kan stellen.
0 -7
b.hulshof
Jammer, had Jan graag zien terugkeren bij AjAX.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Beetje te laat voor terugkeer
9 0
jutter
Veltman mag zijn imposante foutenlast weer verder uitbouwen naar het zich laat aanzien. Was in de afgelopen CL campagne weer hoofdverantwoordelijk voor de eliminatie. Onbegrijpelijk dat Ajax blijft vasthouden aan deze brokkenmaker die met zijn 27 jaar zowat de enige Ajax speler is die niet de stap over de grens heeft gemaakt, dat spreekt boekdelen lijkt mij, nietwaar?. Vertonghen is bij de Spurs al een tijdje op het 2e plan geraakt. Is niet meer de stuwende kracht van achteruit, en het is niet verwonderlijk dat Ajax geen beroep meer op hem doet. Met Huntelaar en Stekelenburg heb je bovendien al een paar dikke dertigers die de aanstormende jeugd, en die zijn er ook nu weer zeer zeker!, alleen maar in de weg lopen. Al hebben beiden ook maar een contract voor één jaar. Jeugd blijft hoe dan ook de levensader van onze club, een club die al zoveel wereldtoppers heeft voortgebracht en dat ook zal blijven doen met de gelukkige omstandigheid dat de club financieel gezonder is dan ooit tevoren en dus ook elders kan kijken om spelers met meerwaarde aan te trekken. Al gooit dat Coronavirus momenteel roet in het eten, en zal men waarschijnlijk financieel toch pas op de plaats moeten maken. Al blijft e.e.a. wat dat betreft onduidelijk omdat niemand weet hoe dat virus zich verder gaat ontwikkelen zo lang er dus nog geen vaccin is.
7 -15
Kingoffdatoilet
Veltman - Blind is naast de Ligt - Blind het beste verdedigende duo in jaren. Zij zijn absoluut CL waardig en gaan ons komend seizoen kampioen maken. Als Veltman niet erg gaat tenminste
1 0
Ajax4proud
Liever Vertonghen met Blind samen dan Veltman. Alles behalve Veltman, die had Ajax allang weg kunnen doen.
1 -5
Drukwerk1968
Jij hebt lang geen wedstrijd gezien van Veltman. Je kunt zeggen wat je wilt maar de beelden en statistieken wijzen anders uit. Maar jij, azijnzeiker nummer 1, blijft geloven in je eigen waanideeën.
14 -6
Ozymandias
In de wedstrijden dat Blind en Veltman centraal achterin stonden en Vd Beek en Martínez daar als controlerende middenvelders voor speelde heeft Ajax alleen tegen Chelsea (toen Blind en Veltman rood kregen) en Willem II punten laten liggen. Dat viertal deed het controlerend gezien geweldig doordat ze Ajax bij balverlies van achteruit naar voren lieten schuiven zodat er compact druk kon worden gezet.
7 -2
Nosky
Met dat blok heeft Ajax de beste wedstrijden van de afgelopen jaren gespeeld.
Tegen Utrecht bijvoorbeeld, maar ook Chelsea uit waren van ongekende klasse.
Ik denk zelfs beter dan de CL wedstrijden tijdens 18/19.
6 0
ossenaar
Zo, ga je lekker pik.
1 -2
CDS
Pierie ook exit dus?
0 -2
Nijmegenaar
Verhuur aan een Eredivisieclub lijkt denk ik de beste optie voor hem.
1 0
Ajaxxxxx1995
Dan kan Blind doorschuiven naar het middenveld, heb Martinez op die positie nooit wat gevonden. Zou mooi zijn als je Davy propper naast blind kan zetten en dan Donny op 10.
Heb je tenminste weer spelers die het spel kunnen versnellen.
0 -5
Superman
Blind te traag voor middenveld
0 -1
036AFCA97
Zie liever een speler komen die nog wat jaartjes meekan in plaats van Vertonghen. En hij is inderdaad als linksback niet goed genoeg meer. Lisandro kan gewoon linksback toch?

Ik zie nog graag een middenvelder zoals Frenkie komen, een rechter centrale verdediger en een vervanger voor Ziyech. Maar ben bang dat dat teveel is.
2 0
Professor
Er moet gewoon een creatieve middenvelder bijkomen of ze moeten echt heel veel zien in Giovanni. Blind gewoon achterin laten.
0 0
Ar
Een rechter centrale verdediger?!
Want we hebben er nog niet genoeg?
0 0
036AFCA97
Vind Schuurs en Alvarez allebei matig. Een topper naast Blind zou toch lekker zijn.
0 0
EazyMe
Noem is de rechtercentrale verdedigers dan ...?
Misschien dat ik een topper over het hoofd zie na zo’n lange voetbalstop, maar ik kan ze even niet voor me halen.

In Timber naast Blind zie ik nog het meeste wat in.
0 0
Unuvar1980
Igor Gomes! Zou toch geweldig zijn..de magische driehoek Neres/ Gomes / Anthony .. 3 van Sao Paulo..
2 0
Amp
Als donny en nico wrggaan zie ik graag nog een stevige cvm komen die ook goed kan opbouwen. Dan zou ik martinez graag op linksback zien, en dan een van de talenten op de dubbele 6 naast die aankoop. Maar die aankoop moet dan geen klaassen zijn, meer type propper.
0 0
Unuvar1980
Vind juist Martinez geen linksback, als we het er dan toch over hebben
1 0
Amp
Mjah hangt er van af wat je van een lb vraagt. Kan prima verdedigend, voor een back ook een goede traptechniek en niet bang voor de duvel. Moet alleen wat aan zn omschakeling werken in mijn ogen. Maar doet door t gebrek daaraan daar nu op cvm ons meer pijn mee dan straks op lb. Vind m voor cvm nuttig, maar zodra het tempo omhoog moet valt hij net als alvarez als eerst af doordat zn handelingssnelheid wat achterloopt om snel en goed positiespel te spelen
0 0
Unuvar1980
Heeft bij Tottenham eigenlijk altijd linksback/ linkerzone gestaan, vind dit niet zo'n sterk argument. Had voor de eredivisie natuurijk makkelijk gekund. En er hoeft maar iets te gebeuren met Daley en Verthongen had mooi in het centrum kunnen staan. Vind het toch jammer!
Had dan 10 keer liever Verthongen als oud-speler terug gehaald dan Babel.
0 -2
BillSplate
Dan heb je ook wel gezien dat hij het niet al te best doet als linksback.
1 0
SpursAjax
Doodzonde dit...
1 -3
afcasven1995
Jammer, na Appie mijn favoriete Ajacied die ik heb meegemaakt.
1 -1
Van Reenen
Lisandro verhuren aan FC Twente misschien?
1 -6
Web
Ajax moet ook voorzichtig zijn in deze tijd. Eerst maar eens afwachten hoe het verder loopt.
Mooi voor de talenten, en er staat gewoon nog een hele goede selectie
Vertrekken er geen spelers. Zal er waarschijnlijk ook niemand komen
Ziyech ga je missen, natuurlijk.
Ajax zat ook in een moeilijke periode toen. De uitschakeling in de CL is keihard Ingeslagen in het team. Nu iedereen er weer is. Zijn er mogelijkheden genoeg in deze selectie
Ruimte houden voor de grote talenten, die er zeker aan komen
0 0
Hagmag
Botman ?????
Dat meen je niet...
3 -1
fc Barcelona_ke
Botman hebben wij prima stand in voor blind! Vertongben ks gewoon te duur voor coronatijd!
5 -2
MK77
Ik vond Martinez ook een prima stand in. Kan je mee variëren afhankelijk van de tegenstander natuurlijk
2 0
Saanchez
Duidelijk verhaal over Magallan! Dacht dat ze hem misschien toch nog de kans zouden geven, ondanks dat hij dat nou niet bepaald verdiend heeft, maar ook Ajax ziet wel in dat dat een miskoop is gebleken en hij beter naar een andere club kan gaan. Misschien dat een laagvlieger uit Spanje of Engeland het wel in hem ziet zitten. Een club waar hij zich alleen hoeft te focussen op het uitschakelen van zijn tegenstander en met weinig ruimte in zn rug moet spelen. Dan kan hij prima een respectabele carriere hebben in Europa, maar voor Ajax komt hij veel te kort
1 -1
Afca85meer
Dat kan dus zomaar eens betekenen dat Veltman blijft. Ga aub doorselecteren Marc. We kunnen sterker uit de crisis komen dan de rest van Europa.
1 -3
Saanchez
Veltman zou juist een sterke back-up optie zijn voor zowel centraal achterin als rechtsback. Ondanks alle kritiek die hij altijd maar krijgt, kan hij uitstekende statistieken weergeven en met zijn ervaring kan hij zeker een rol spelen binnen de selectie. Zolang hij maar niet talentvolle jeugd zoals Schuurs of Mazraoui in de weg loopt. Maar als die het niveau van afgelopen seizoen vasthouden kunnen we Veltman nog wel eens nodig gaan hebben
7 -1
Benleiden
Logisch besluit, want Jan kan niet meer mee bij Ajax. Snel nog even ergens z’n zakken vullen in een land waar hij met z’n kont in de zestien kan hangen, zoals Italië.
1 0