Crisis van invloed op grote inkomende transfers? 'Kans is groot'

BartVeenstra, 01-04-2020 om 10:15, 7789 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax kan ondanks de coronacrisis nog wel actie ondernemen op de transfermarkt, zo meldt De Telegraaf. De krant voegt er wel aan toe dat de crisis de Amsterdamse club miljoenen euro's kost en dat heeft wel zo zijn gevolgen op de transfermarkt.

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, krijgt de vraag of de coronacrisis in de zomer invloed zal hebben op de grotere inkomende transfers bij Ajax. 'Ja, die kans is groot', brengt Verweij teleurstellend nieuws voor de Ajax-supporters. 'De eerste signalen zijn dat de crisis Ajax miljoenen euro’s kost. Euro’s die niet kunnen worden geïnvesteerd in (dure) nieuwe spelers.'

Toch is de verslaggever niet geheel negatief als het gaat om Ajax' plannen op de aankomende transfermarkt. Verweij schrijft dat Ajax, na de Brazilianen Antony en Giovanni, nog wel aankopen zal doen. 'De Amsterdammers hebben veel geld op de bank, staan er financieel beter voor dan veel andere clubs in Europa en kunnen nog wel iets ondernemen op de transfermarkt.'

Een contract dat bij Ajax is opgezegd, is dat van huurling Bruno Varela. Volgens Verweij is er wel een kans dat Ajax de Portugees koopt. 'Net als met Klaas-Jan Huntelaar is Ajax met Varela in gesprek over volgend jaar. Overigens maakte Ajax vorig jaar geen gebruik van de optie tot koop en werd Varela nóg een jaar van Benfica gehuurd. Wellicht is dat weer een mogelijkheid', schrijft Verweij, die eraan toevoegt dat Ajax vanwege het mogelijke vertrek van André Onana de keepersmarkt afspeurt. 'Is Marc Overmars in staat twee topkeepers aan te trekken, dan is dat waarschijnlijk slecht nieuws voor Varela. Die heeft echter weer het voordeel dat hij relatief goedkoop is op te pikken in Lissabon.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Ik denk dat Ajax vooral kan profiteren van de crisis; veel clubs in de Eredivisie gaan het moeilijk krijgen waardoor er minder concurrentie is. Veel clubs waaronder ook Braziliaanse clubs zullen gedwongen goede spelers moeten verkopen om de balans rond te krijgen; nou kan Ajax dit financieel prima oppakken en is de komende zomer een goede tijd om voor een zachte prijs wat grote talenten binnen te halen.
0 0
Drentenaar
Varela, een jongen die goed in de groep ligt maar niet een geweldige keeper is helaas.
0 0
De Stift
Volgend seizoen? Ik kan me er nog geen voorstelling van maken... Wel dat Corona ook kansen biedt. Want mogelijk is het wat makkelijker spelers te behouden en te halen.
1 0
Hagmag
We gaan Varela toch niet kopen. Is gewoon een grabbelaar.
2 -1
DrFootball
Kan me voorstellen dat er minder geld is voor nieuwe spelers. Echter de inkoopprijs zal ook wat lager liggen. De concurrentie zal minder zijn, omdat veel clubs zijn die het financieel veel zwaarder hebben dan Ajax. Het vervelende is dat dat ook geldt voor uitgaande transfers. Persoonlijk denk ik dat het beter is om Alvarez en Marin komend seizoen te verhuren. Als de transfermarkt dan weer een normaal niveau bereikt kan je ze altijd nog (goed) verkopen, omdat ze langlopende contracten hebben.

Van Varela begrijp ik dat hij goed in de groep ligt. Echter ik vind dat je meer verwachten van een keeper van 25 jaar dan hij tot nu toe heeft laten zien. Waarom geven we Scherpen of Kotarski niet gewoon de kans? Ze hebben nu alleen vlieguren nodig. Onana was ook niet geweldig in Jong Ajax en die heeft zich toch best aardig ontwikkeld.

De grootste prioriteit voor aankopen ligt voor mij op het middenveld. Daar moet echt een minimaal 1 creatieve middenvelder bij. Bij voorkeur 2. Je hebt buiten Van de Beek geen echte middenvelders die geschikt is voor het 1e. En de kans is groot dat hij ook nog vertrekt. Met Ekkelenkamp heb je misschien een vervanger in huis, Niet een verfijnde technische speler, maar werkt hard, heeft functionele techniek en scoort makkelijk. Martinez en Alvarez zijn geen middenvelders. Eiting vind ik goed, maar niet goed genoeg voor Ajax 1. Gravenberch, Unuvar en Taylor zijn nog te jong.
1 0
voorkennis
Tuurlijk heeft de crisis impact voor ajax op de transfer markt, maar daar heeft de hele wereld last van.
Dus feitelijk is er niks aan hand op dat vlak
0 0
DS
Alle clubs in Europa krijgen zo financieel een flinke op donder, de gestoorde transfer bedragen zullen nu wel in de ijskast gaan.
0 0
AFCA020!
Deze corona-crisis kan qua transfers juist heeeeel goed uitkomen. De "concurrentie" (voor zover je de traditionele top 3 nog zo mag noemen) heeft geen nagel om aan hun reet te krabben en kunnen dus zeker niet herinvesteren. Daarnaast kan deze crisis er voor zorgen dat clubs gedwongen worden te verkopen en dus niet de hoofdprijs kunnen vragen. Denk aan Stengs of Boadu bijvoorbeeld. Maar hetzelfde geldt voor buitenlandse clubs
1 0
ajaxrulesz
Weer een jaar Huntelaar en Traore. Jonathan david kunnen we ook op onze buik schrijven vermoed ik als ik de geruchten zo lees van de afgelopen dagen, operationeel verlies, teruglopende transferinkomsten door corona. We kunnen onze cl ambities de ijskast inzetten. AJax gaat geen 20 miljoen voor een spits betalen als er geen voorhoedespeler weggaat die ook 20 miljoen oplevert. En ik zie neres promes of Tadic niet vertrekken.Wordt weer een jaar Traore/Huntelaar in de spits, bah.
0 -1
DrFootball
Brobbey. Ik denk echt dat hij de spits van de toekomst is. Hij maakt het in de KKD nu al ervaren mandekkers moeilijk. Ook is het een wereld van verschil als hij wel of niet meedoet met Jong Ajax. Door zijn fysiek, combinerende en scorend vermogen zie ik hem als de verrassing voor komend seizoen.
0 0
ajaxrulesz
Dat doet niet af aan het feit dat ajax een beweeglijke technische spits nodig heeft met neus voor de goal die er DIRECT staat. Brobbey is prima, als 1ste vervanger voor Jonathan david of een andere spits. Ik las afgelopen jaar ook over geruchten over gustagol van corinthians waar ajax 10 miljoen op zou hebben geboden.Ze moeten nu gewoon eindelijk eens een keer serieus doorpakken voor de spitspositie., maarja dit zeg ik al jaren...
0 0
DrFootball
In mijn ogen is het probleem meer de jongens door wie ze bediend worden, dus de middenvelders. Buiten Ziyech is niemand in staat een goed pass te verzorgen, een steekbal te geven etc. Ik heb vertrouwen in de jeugdspelers die eraan komen. Waarvan de meesten nog direct meekunnen in het 1e. Echter bij Brobbey denk ik dat dat wel het geval is. Ook in Traore zie ik als een prima alternatief. Daarbij heb je met Tadic een speler die prima statistieken heeft in de spits.
0 0
Benleiden
Varela is er dus alleen omdat ie goedkoop is. Moet niet gekker worden.
0 0