Ten Hag: 'We negeren de principes hoe Ajax ze hanteert'

JesseTH, 06-12-2019 om 22:45, 14415 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is teleurgesteld over het niet nakomen van de voetbalprincipes die Ajax wil hanteren. De oefenmeester zag zijn ploeg tegen Willem II niet genoeg energie leveren, te vroeg voor de voorzet kiezen en dus niet lang genoeg aan de bal door combineren.

'We moeten bij onszelf te rade gaan', opent Ten Hag tegenover FOX Sports. 'We hebben een slechte prestatie geleverd tegen een goed Willem II. Alle principes van voetballen die we hebben, hebben we genegeerd. Dan verlies je de controle over de wedstrijd en is het veld veel te lang. Dan kunnen wij niet domineren en krijgen we geen tempo in de wedstrijd.'

Ook het hoge aantal voorzetten wijt Ten Hag aan het niet nakomen van de principes. 'Het heeft heel weinig nut om die ballen maar van heel ver in te brengen. Je kunt beter door combineren, dat is ons spel. Wij negeren de principes van voetballen hoe Ajax ze hanteert. Het is belangrijk hoe we het om gaan draaien. We moeten in de spiegel kijken, iedereen en de coach voorop.'

Niet alleen het voetbaltechnische was onvoldoende, ook de energie die de spelers in de wedstrijd legde geeft de trainer reden tot onvrede. 'Dat was geen honderd procent. Als je dat niet doet, dan krijg je dit. We hebben vorige week in Enschede een waarschuwingsschot gekregen en vandaag hebben we er ook vier gekregen. Zij hadden vier counters nadat wij een corner hadden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Wat ik al zei, we werden met ons eigen voetbal principes om de oren geslagen. De ex-jeugdtrainers van Ajax kennen dat spelletje echt wel beter dan dat Ten Hag dat kent. Ook al hadden we dat beter willen doen. De ‘nieuw’ aangetrokken spelers en daar reken ik Tadic ook nog steeds onder, missen die basis van nauwkeurigheid, tja als je dan tegen ex ajacieden ook uit de jeugd moet, wordt je met je eigen filosofie om de oren geslagen. Vind het wel leuk, het gelijk van Cruijff en Jonk. Het begint bij de basis. Jonk doet het ook super in Volendam, wat zou het mooi zijn geweest, Jonk nog hoofd jeugdtrainer, Bosz het eerste.. tja zo jammer dat dat om zeep geholpen is..
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de ontwikkeling van ajax dit seizoen ivm vorigjaar.

Minpunten
-afjagen en duels winnen
-gebrek aan voetbal intelligentie achterin/middenveld ***
-minder intensiteit leggen in eredivisie wedstrijden, waardoor het nivo een eindterm heeft.dit kan gevolgen hebben voor een verdere ontwikkeling later in het seizoen, je komt enigzins zo nooit op een beter nivo, je moet grenzen verleggen.

-minder verzorg positiespel
-duels worden minder gewonnen, bij balverlies moeilijker heroverd waardoor er meer groepjes van ajacieden uit positie lopen.(het bosz spelletje van de 3 seconden regel raakt in de vergetenheid, en dit is nou juist wat dit ajax nodig heeft zonder frenkie en mathijs.
-ik mis een beetje die positieve vibe van vorigjaar, succes word gewoon.
-teveel kluitjesvoetbal mede door balverlies en door de poging door de bal de heroveren. Hierdoor ontstaan zones die open liggen.
Het is beter om in positie terug te verdedigen, laat je tegenstander dan maar komen, zo ontstaan er ook weer ruimtes om aan te vallen bij omschakeling, en op gegeven moment gebeuren dit soort dingen minder vaak. Het verdigen word er ook beter door, doordat je na moet blijven denken en in scenarios leert te denken.

Pluspunten
+snelheid aanval, combineren, hard op elkaar inspelen, creativiteit. Vind het gewoon nog beter.
+in aanvallend opzicht is de chemie en samenwerking fantastisch tussen de middenvelders en aanvallers(lees:aanvallend)
+minder afhankelijk van tadic, maar tadic blijft belangrijk. Zijn stats zijn nog steeds fenomenaal, alleen nu zijn ze meer ondersteunend minder dragend.
+onana lijkt volwassener te zijn gaan keepen.

Eigenlijk allemaal trainbaar, een ding staat wel vast dat de voetbalintelligentie is gekelderd. Ten hag heeft moeite om met name de wisselwerking tussen het middenveld en verdediging te verbeteren.
Vooral na die interland periodes werd dat hele proces weer opgestart, men vergeet het gewoon.

Dat vind ik de grootste zwakte van ajax dit seizoen.
Uitgelicht.

-3 seconden regel van bosz
-geen intensiteit leggen in eredivisie wedstrijden, waardoor het spel makelijker kan worden gespeeld in verloop van get seizoen.
-oorzaak actie/gevolg niet begrijpen.

Naar los daarvan heb heb nog steeds te maken met een heel sterk ajax, maar het kan nog veel beter.
Maar gaat dat lukken, je kan nu al een beetje het eindivo van dit ajax inschatten, omdat je al in december zit en progressie tot een halt is gekomen.
0 0
louis60
Olympique staat nu 2e in Liga 1.
0 0
louis60
Marc en TH: Boubacar Kamara. 19 jaar. CV van Olympique Marseille. 1,84 m. Waard: 4,4 miljoen. Snel, met veel voetbal 'gochme'. Kopp hem in de winter en je hebt een mooie keuze naast Schuurs. Kijk even op You Tube.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ajax heeft snelle voetbalintelligente spelers nodig.
Helaas word het lastiger om te scouten, omdat nivo van ajax echt hoog is, alles wat je haalt moet er direct staan en moet ipv 1 wapen meerdere wapens hebben.

Het nivo van ajax onder frank de boer en zelfs bosz ligt ver achter ons. Als je een verkeerde speler haalt desintergreer je het hele spel.
0 0
Lagasj
Lang komt helaas nog veel tekort. En het is de vraag of hij ooit de diepgang en gochme gaat krijgen voor het eerste.
We kunnen wel wachten en hopen dat er wat uit de jeugd voortkomt maar tot nu toe is dat niet zo. Ekkelenkamp, Schuurs, Pierie, Eiting, Dest, Gravenbergh, Traore, Bande zijn ontegenzeggelijk talenten.
Maar daar blijft het ook bij want nog lang niet goed genoeg voor het peil dat we nu gewend zijn in het eerste.
Tel daarbij de oude mannen De Jong, Huntelaar op en een kind kan zien dat je selectie te klein is.
Russisch roulette is wat Overmars en co spelen.
Drie blessure gevallen en weg ben je en moet je terugvallen op twee oude mannen.
En als je dan ook nog een trainer hebt die de oude mannen opstelt omdat er niets anders is, en daarmee het hele verfijnde Ajax spel ontregeld door te hopen op voorzetten van de zijkant, dan graaf je je eigen graf.
Dit kan natuurlijk niet lang duren.
Het grote examen volgt deze maand tegen Valencia en AZ.
Verliezen we hier punten dan is een verloren seizoen en echt het de hoogste tijd om schoon schip te maken.
Afscheid nemen van Huntelaar, De Jong, Reiziger, Heitinga, Ten Hag en meerdere jeugdspelers.
Niet ingrijpen en wachten met het inkopen van een spelverdeler, CV, LB en 1 of 2 buitenspelers tot de zomer kan Ajax jaren achterop brengen.
En dit uitstellen terwijl er geld genoeg is wijst op wanbeleid en zal gevolgen moeten hebben.
1 -3
Cupmetgroteoren
En bu the way: Overmars mocht maar een X bedrag uitgeven aan versterkingen van de RvC. De RvC heeft ook enkele maanden geleden aangegeven deze winterstop liever geen aankoop te doen omdat er al veel is uitgegeven. De selectie steekt er voor de eredivisie met kop en schouders bovenuit. Des te knapper is het dat AZ het nog bij kan houden. In Europa kom je met deze selectie vroeg of laat in de problemen ja. Een middenvelder /spelverdeler is prioriteit.
0 0
Cupmetgroteoren
Lang speelt een keer een mindere wedstrijd. Ik zal niet zeggen dat het een absolute topspeler is, maar is dit seizoen een aantal keer goed ingevallen, speelde een goede voorbereiding en tegen Twente was hij de man. Hij is echt wel goed om erbij te hebben. Van alle jonge debutanten (dest, gravenberch, ekkelenkamp, eiting) maakt hij de beste indruk tot nu toe. Ik zie in hem ook geen basisspeler, maar als invaller om nog extra beweging te creëren bij een doodgelopen wedstrijd kan hij zeker wel van pas komen. Tenminste, als ie niet bezwijkt onder de druk en het in z'n koppie gaat zitten. Samen met anderzijds een overdreven vertrouwen in je skills is dat een dodelijke cocktail.
0 -1
kaashaas
We hebben gewoon een complete of dag gehad.
Ik hou van dit Ajax. Ja het was een keer minder.
Maar gewoon doorpakken waar we gebleven waren.
1 0
CS26778uit0341
DOKTER EN MILJONAIRSZOON TEN HAG( hoe was hij als voetballer....?)
WEET NIET EENS WAT AJAX VOETBAL IS!!
HIJ KAN DE SPELERS NIET EENS TRAINEN ELKE DAG! OM EEN AFGEMETEN VOORZET AF TE GEVEN DOOR DE LUCHT!!
KEN JE HISTORIE!!
P.s. Koppers en goeie buiten spelers met afgemeten voorzetten door de lucht heeft de club al 20 jaar afgeschreven...( jonge spelers dan..)
Lekker combineren....maar als dat soms niet gaat moet ik TOCH terug denken aan het Ajax van de jaren 80 met Johan Cruijff als trainer en spelers als Van Basten,BOSMAN,van het Schip etc etc.
P.s. misschien ben ik wel te ouderwets...
maar ziejeechwel en datsiets waren weer lekkker aan het egoeen en 1-2 en dan verlies je dus met 2-0 van willem 2!!
V
ooral lekker barcelona en 2.0 ala zaalvoetbal spelen...Op een Ajax manier Engels voetbal kan ook!! Dick van Dijk?
Clark? 1977 1978 Coach Brom( Amsterdamer)....
Won in zijn eerste jaar de dubbel!
En kon vertrekken namens Ajax bestuur...omdat Don Cor niet op zn Ajax trainde....

De trainer die Ajax ooit groot en professioneel maakte was ook een Engelsman !
2 -4
Johan1
Ten Hag negeert ook de principes van het Ajaxvoetbal, want een gemankeerde oude spits en een afgeschreven 10 die te slecht was in Australie opstellen is echt een teken van onkunde. Tactisch is Ten Hag onvoorspelbaar en niet des Ajax.
3 -2
CS26778uit0341
100 procent eens! Afz John Bosman hahah
1 0
f.m.d.
Voorspelbaar? Wie durfde het aan om Tadic voor het eerst in de spits te zetten bij Bayern uit. Juist ja, Ten Hag, Nu zou je niet anders willen, maar toen was het een grote gok.
1 0
Johan1
Dat is inderdaad de enige goede tactische ingreep van Ten Hag wat tot resultaat heeft geleid. Verder herinner ik me misperen van Ten Hag zoals de posities van Frenkie en Donny, Blind op het middenveld, Alvarez en Martinez op het middenveld, het te laat ingrijpen tegen de Spurs toen we 2-0 voor stonden en zij met Lorente opportunistisch gingen spelen en gisteren Huntelaar en Siem.....
2 -1
b.hulshof
Fout van Ten Hag is dat hij niet ingrijpt als dezelfde spelers als vele wedstrijden hiervoor weer ongeconcentreerd aan de wedstrijd beginnen.
2 0
ajaxdordtt
Siem inbrengen en dan zeuren over de vele voorzetten. Had hij verwacht dat Siem voor meer voetbal zou zorgen?
3 0
FreddyAX
Martinez speelde gisteren niet sterk maar toch vind ik hem een prima speler.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Vind het middenveld de laatste weken wel echt een pijnpunt worden. 

Steeds meer ploegen weten de opbouw van Ajax te ontregelen door Martinez vast te zetten. Maar hij heeft dan niet het vermogen om zich slim vrij te lopen of om met de bal aan de voet linie-doorbrekende openingen te vinden. En dan hebben we ook nog Donny, die ook niet altijd even goed aanspeelbaar is (alhoewel gelukkig al wel een stuk meer dan toen hij nog op 10 stond).

Tel daarbij een tegenstander op die goed druk zet op Martinez, en je hele opbouw stokt. Twente deed dit vorige week ook al in de 1e helft, dus het is niet nieuw voor Ajax dat dit gebeurt. Het gevolg is dat de hele opbouw over de flanken moet. Dat hoeft op zich niet erg te zijn, er zijn genoeg ploegen die successen boeken met goed flankspel (Real Madrid, Liverpool), maar dan moeten de posities in de zones op het veld (zijkanten, halfspaces en centrum) wel goed bezet zijn. En dat was gisteren (en ook tegen Twente trouwens) ook niet het geval. De halfspaces werden amper benut en er geen wisselwerking tussen backs en buitenspelers. Het gevolg was: een stortvloed aan vroege voorzetten. Ik heb sinds tijden niet meer zoveel voorzetten gezien als tegen Twente en Willem II. Dat is eigenlijk nooit een goed teken, want dat betekent vaak dat je er niet doorheen komt met voetbal over de grond.

Eigenlijk vind ik nog steeds dat Ajax in de winter de transfermarkt op moet voor een goede spelmakende mid op de plek van Martinez. Eentje die het passingspel van achteruit kan regisseren, maar toch ook in het verdedigende aspect goed is en sterk is in de duels. Zo'n type missen we nu op het middenveld. Pröpper misschien een idee? Dan kan Martinez vanaf dat moment gewoon gaan concurreren met Nico. Je ziet aan alles dat Lisandro een linksback is, en geen CV of CVM.

Oh ja, en nooit meer Klaas-Jan vanaf de aftrap aub. Je hele combinatiespel voorin gaat erdoor naar de klote.
4 0
altijdwelwat
Koopmeiners van AZ is met afstand de best opbouwende middenvelder van de Eredivisie, fysiek sterk en een prima linkerbeen. Bijkomend voordeel is dat je AZ volledig ontmanteld. Iedereen heeft het over Stengs en Boadu , maar Koopmeiners en Midtsjo zijn de absolute motor van deze ploeg.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Ik vind Koopmeiners en Midtsjo idd ook hele complete mids. Zijn beide zowel aan de bal als verdedigend goed.

Maar ik denk wel dat AZ de hoofdprijs gaat vragen, zeker als Ajax langskomt voor bijv Koopmeiners. Zou jij het dan doen?
0 0
Cupmetgroteoren
AZ gaat natuurlijk niemand in de winterstop verkopen en Ajax heeft iemand in de winterstop nodig. Pröpper wil ook niet naar Ajax komen.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ik denk dat Ajax eigenlijk zo'n spelmakende/dynamische mid had verwacht in Marin.

En Marin vind ik aan de bal ook prima. Als hij erin komt, gaat er altijd veel via hem lopen en zoekt hij bijna altijd de weg vooruit in zijn passing.

Alleen het grootste nadeel van Marin is dat hij in de verdedigende aspecten van het spel erg zwak is. Zijn verdedigende positionering is onvoldoende en hij heeft het fysiek van een kleuter, waardoor hij veel duels verliest.

Eigenlijk zou je een middenvelder willen hebben die verdedigend van het kaliber Martinez is, en voetballend van het kaliber Marin of nog iets beter. Ga die maar eens zoeken, dat is niet makkelijk.
2 0
31xAjax
Maar Marin is ook een uitstekende speler voor Ajax alleen ook hij wordt door Erik ten H. op verkeerde posities neergezet en vervolgens roeptoeter iedereen hier dat het een miskoop is.....
2 0
Duif63
Koopmeiners dus..
2 0
jarenfan
Als je als collectief zo faalt,Huntelaar Ziyech die uit alle standen schiet.
en je brengt Siem de Jong in............
Dan ben als team echt door het ijs gezakt,......
4 0
jtodam
Als coach vooral. Siem inbrengen, dan ben je echt knettergek gewoon.
5 0
BrandjeXL
Die principes negeerde jij ook Erik. Als je combinatievoetbal wil spelen dan zet je dus geen KJH in de spits. Zeker tegen die twee houthakkers van W2 heb je helemaal niks aan hem. Tadic in de spits zet je als eerste op het formulier. Ook geschuif op de RB moet eens stoppen. Persoonlijk heeft Nous mijn voorkeur, die kan ook slecht spelen maar ik wordt doodziek van de aka's van Dest. Dat ventje loopt als een god over het veld maar bakt er helemaal niks van.
4 -1
sabastiann
Ook ten hag mag naar zich zelf kijken
Wij zijn Ajax en geeft de jeugd de kans
Niet de oudjes ,dat is niet de toekomst .
Ook niet op de bank slechte zaak, overmas mag hem daar op wijzen
Je kan niet Huntelaar op eens opstellen die heeft geen ritme zeker op die leeftijd dat geld ook voor de Jong .
4 0
Bky
Want? Hij begon met Lang en Traore mocht invallen. Had je met beide moeten beginnen?
2 -3
sabastiann
Lang laten staan tadic in de spits later traore erbij
Maar lang moet wel aangesproken worden dat het geen lang op de eerste plaats moet staan maar Ajax .
2 0
Aspers73
Nee, hij had Tadic gewoon in de spits moeten zetten
2 0
Bky
En dan met Alvarez en Martinez starten? Dan stond het forum daarover weer in de fik.
2 -2
donpedroh
Az ruikt bloed
1 -1
Duif63
De selectie van AZ is kwalitatief nog smaller als die van Ajax. Als Ajax het al niet volhoud, lukt dat AZ zeker niet.
1 0
JHM
AZ heeft nog een lang programma, en geen al te brede selectie. Als daar Koopmeiners en/of Stengs weg valt zal het ook een stuk moeilijker worden. Dat zag je bij PSV ook met de blessures van Bergwijn en Malen.
1 0
jtodam
Of ze choken juist.
0 0
Sonofafca
Ten hag Raussssss
2 -4
meerzicht
Volgens mij is ten Hag kritisch ook op zich zelf (" de coach voorop"). Je zag gisteren vanaf het begin dat het niet liep. Geen moment het echte ajax spel gezien. Ook ten hag is kritisch op al die hoge ballen. Er werd inderdaad te weinig over de grond en te veel door de lucht gespeeld. Maar om met zn allen nu in paniek te raken. Ajax zal echt nog wel meer wedstrijden gelijk spelen of verliezen. Ze spelen zo veel wedstrijden, het blijven mensen he, geen robots. Beter gisteren zo dan dinsdag.
2 -1
Web
Gelukkig een normale opmerking. Die net zoals ik niet blij was met gisteren. Maar ook ziet dat je dit niet altijd in de hand hebt, en dat je eens fout kan beginnen
Want was het niet Lang en Huntelaar die ons er vorige door een gesleept hebben met goals?
Ten Hag is wel degelijk kritisch naar zich zelf toe
Had ik wel met Huntelaar moeten beginnen?
Had ik niet gewoon Tadic in de spits moeten zetten?
Maar weet ook al te goed dat het team BOVEN zijn stand leeft En dat de voorhoede wissels absoluut het niveau niet hebben wat Ajax na streeft
Analyseer het maar eens
3 -2
altijdwelwat
Zoals vaker verkondig je vooral weer onzin . Een goede coach geeft ook vertrouwen aan spelers , Lang viel prima in tegen Lille en stond mede aan de basis van de 0-2 die de ploeg rust gaf. Daarna red hij de wedstrijd tegen Twente met een hattrick. Maar vervolgens kon Erik gister bijna niet wachten om hem te wisselen , en wat was het effect? Hoe vaak heb ik Neres geen matige pot zien spelen , waarin hij in de 80ste minuut een bevlieging krijgt en de wedstrijd beslist ? Voor Promes geldt tegen Lille exact hetzelfde speelde een dramatische pot tot aan zijn goal , vele malen slechter als Lang gister. Analyseer dat maar eens....
0 -2
Gooseman
Wat me altijd opvalt is dat wanneer Ajax verliest of gelikspeeld, dit volgens Ten Hag altijd ligt aan de spelers. Het niet nakomen van afspraken. Zullen we dan meteen afspreken om Siem er tijdens een wedstrijd waar een extra impulse moet komen, nooit meer te brengen? Jeugdig enthousiasme moet er dan komen! Gravenberch, Traoré of zelfs Marin. Je hebt vervelende blessures in je team, maar opties zijn er voldoende. Geef die gasten een kans, worden ze alleen maar beter van. Nu verlies je ook, en heeft Siem alleen maar tijd gekost. Die is immers weg in de winter, uiterlijk zomer.
3 -2
Web
Iedereen moet in de spiegel kijken en de coach voorop.
Dat zijn de woorden van Ten Hag
Beter lezen jongen
3 -2
Gooseman
En de rest van het stuk gaat over wat de spelers fout hebben gedaan. Ten Hag heeft hier meer verantwoording af te leggen. Manier van spelen en keuze van spelers zijn zijn verantwoordelijkheid, evenals het op scherp zetten van de groep. Dinsdag zal weer anders zijn.

En noem me aub geen jongen! Komt een beetje onnozel over.
1 0
gi0vanni
Voor het niet 100% geven is geen excuus. Moet gewoon uit de spelers zelf komen.
1 0
kaashaas
Wat lees ik veel trieste reacties. Dat is echt jammer.
Je verliest een keer en dan is ten Hag is opeens niet goed.
Wie hier werkt er dagelijks met deze gasten?
Het kan gewoon een keer gebeuren .. klaar .. op naar dinsdag
3 -5
Cupmetgroteoren
Ten hag is nooit een goede trainer geweest. Als je niet kan wisselen, het enige moment dat je als trainer nog enige invloed kan hebben tijdens een wedstrijd, dan kan je er gewoon geen reet van.
2 -4
Web
Ja onze wissels zijn van het niveau wat er in loopt?
Volgens mij ben jij de eerste die roept dat Ajax geen goede vervangers heeft. Jij praat je zelf weer tegen
1 -3
Web
De cijfers geven gewoon aan dat je NIET gelijk hebt
Het is gewoon heel bijzonder wat hij te werk stelt met deze spelers.
Je hebt een keer verloren. Sinds wanneer in de competitie?
Het enigste waar je hem op aan kan spreken is dat hij niet een op een gewisseld heeft. En dus Tadic in de spits had laten spelen
Ajax heeft gewoon geen vervangers voor Neres en Promes. Daar zit het probleem
Onze voorhoede spelers die er achter staan, komen zwaar ( nog ) te kort
2 -3
31xAjax
Ik heb het al vaker geschreven hier. Erik ten H. is trainer van Ajax maar is geen Ajaxtrainer. Structureel spelers op vreemde posities, Niet, te laat of de verkeerde spelers wisselen, vaak schuiven met spelers bij een wissel waardoor er met 1 wissel 3 of 4 spelers van positie wisselen. Bij blessures geen beroep doen op spelers van JA of de A1.......
5 -1
Web
Doodmoe ben ik van jou
Ten Hag is het BESTE wat Ajax kan wensen
Maar dat gaat jou gewoon boven de pet.
Europees zo vreselijk goed, de eerste nederlaag sinds 2 jaar in de competitie, en tegen wie? Juist Ten Hag
Europees zullen wij het maar niet over hebben
Gewoon de volgende post weer zeggen
TEN HAG IS GEEN AJAX TRAINER
Ten Hag is alweer zo veel verder dan die jaren onder Bosz. Het systeem is veel minder risicovol

Zullen wij het over Ten Hag hebben als hij weg is
HOU MIJ ER AAN
2 -5
Cupmetgroteoren
Voor de zoveelste keer, uilenbol: stop met op de man te spelen en ga gewoon inhoudelijk in op zaken. In iedere post loop je maar te hakken op posters.
3 -2
Web
Inhoudelijk stel je NIETS voor
Gewoon super negatief ben jij
Gedaante is een persoon die onderbouwd zijn kritiek
Dat kun jij in de verste verte niet
Voetbal inhoudelijk over spel, breng je niets
0 -4
Cupmetgroteoren
Stop met het op de man spelen en emotioneel te doen als een ongesteld wijf. Als er iemand niks inhoudelijks kan posten, dan ben jij het wel. Even maandverband omwisselen, meisje.
1 -2
Web
Emotioneel nog wel?
Ga jij nou maar lekker door met je negatieve posten, daar kun jij voldoening uithalen.
De cijfers over Ten Hag zeggen alles.
Ja hij maakt wel eens een fout net als jou ( niet zo veel gelukkig ) en ik
0 -1
kaashaas
Laten we gewoon samen achter onze club staan. Trainers en spelers komen en gaan. Europrees doen we mee en we staan boven aan ..
0 0
jollie18
Het kan idd een keer gebeuren maar dat uitgerekend thuis tegen Willem II. Dat mag eigenlijk niet. Maar als het dan een keer moet gebeuren dan liever nu dan volgende week bij AZ. Volgende week hopelijk AZ weer op 6 punten als ze vanavond winnen natuurlijk
1 0
kaashaas
Ja gaan we voor
0 0
Lagasj
Blinde paarden in los zand.
0 0
altijdwelwat
Door Lang te wisselen voor Siem gooit vooral Ten Hag zelf de principes van Ajax overboord. Het leek wel alsof hij niet kon wachten om Lang te wisselen , en waarom precies ? Nee Lang speelde niet zijn beste wedstrijd , maar er waren er een aantal die nog minder in de wedstrijd zaten. Ten Hag wisselt altijd vrij laat , maar deze wissel voerde hij erg gretig door, terwijl Lang prima begon aan de 2e helft met een goede harde strakke bal op van de Beek. Het resultaat van de wissel was vooral dat je nog minder loopvermogen , diepgang en dynamiek in de ploeg kreeg en je dus nog makkelijker te verdedigen bent. Als Ten Hag echt zijn fout wou repareren had hij Huntelaar eraf moeten halen , Tadic in de spits , Ziyech naar rechts , van de Beek naar 10 en dan Gravenberch of Marin moeten brengen.
18 -2
CS26778uit0341
Als hij écht een goede Ajax TRAINER was had hij 2 Échte vleugelspelers achter de hand...die goeie voorzetten kon geven en 2 kopsterke spitsen van een jaar of 20! achter elkaar met spits en schaduw spits...
0 0
EKS
Lang (maar ook Dest) haalden geen subtop Eredivisie niveau, en Traore heeft dat zeker nog niet, en dan snap ik wel dat je kiest voor ervaring ipv gokken op een soort Jong Ajax “plus”. Daar kom je tegen een Twente misschien mee weg maar Willem II was te goed.
De ervaring faalde alleen hopeloos en ben het zeker wel met je eens dat Huntelaar eraf had gemoeten en Tadic naar de spits.
2 -2
HilversumNoord
Helemaal mee eens! Lang was de enige “buitenspeler” die nog gevaarlijk was. Siem de Jong erbij en het was klaar. Ajax moet in de winterstop nog één of 2 buitenspelers halen als we die zelf niet hebben. Ten Hag is en blijft een prutser. En leuk zo’n conclusie maar belangrijker is hoe dit kan gebeuren? Helemaal als je al gewaarschuwd wordt. Iedereen kent die principes toch? Siem en Joël bij Ajax? Dat kan echt niet meer....en wat was Martinez slecht zeg!
4 -3
noahdepoah
Eens. Het is een schande wat er gebeurt. Lijkt wel of ie het moedwillig doet. Kan ie snel naar Bayern.. van mij mag het.
1 -3
noahdepoah
Dat doe je zeker Erik door Siem de Jong in te brengen. Grote schande.
9 -1
Cupmetgroteoren
Het elftal is totaal uit balans. Ik ben me dit seizoen rot geschrokken van het spel, zo opportunistisch en slecht dat het is. Er is bijna geen goede wedstrijd gespeeld en in Europa word je door zowat elke ploeg voetballend en fysiek afgetroefd, maar kom je nog goed weg door individuele brille en opportunistisch spel. In de tactiek en wissels is geen lijn te ontdekken, behalve dan dat ten hag zo conservatief als de neten is: wissels laat inbrengen, liever veteranen inbrengt dan jeugd en liefst met twee controleurs op het middenveld spelen. Er moet hard ingegrepen worden en er moeten 3-4 nieuwe spelers bij in de winterstop. De bank is superdun bezet en er is geen spelverdeler, waardoor je nooit aan goed voetbal toekomt en over meerdere schijven kunt opbouwen. Verdedigend is het ook een ramp. Tegenstanders mogen gewoon als Mozes door het middenveld snijden, met een Zouma van Chelsea als hoogtepunt: 80 meter over het hele veld (nog nooit eerder gezien), in een helft waarin Ajax van het kastje naar de muur werd gestuurd vanaf minuut 1 van de tweede helft, zoals Ajax zo vaak voetballend wordt afgetroefd dit seizoen. Maar iedereen leeft nog met z'n kop in het vorige seizoen en ziet niet wat er werkelijk gaande is. Men past ook zelfcensuur toe: met bier in je bakkes naar de tv kijken, geen kritiek uiten want het goede gevoel van vorig seizoen moet zo lang mogelijk door de aderen blijven stromen. Maar de drugs c q. dopamine is allang uitgewerkt. Het spel is superslecht. Wake up!
7 -2
Zuiderling
Inderdaad...het failissement van het afgelopen transferwindow werd door Ten Hag helemaal bloot gelegd.
1 -1
Sammy Sosa
We weten allemaal wat er staat op het niet nakomen van afspraken. Geen toetje morgen
0 0
Dennis1964
Wedstrijd niet gezien omdat het niet goed voelde. Al sinds gisteren. Helaas is het uitgekomen. Dinsdag volle bak 90 minuten lang plus blessure tijd. Schor en dronken zal ik zijn en hopelijk super blij.
En dan volgende week nog de winterkampioen wedstrijd tegen Az. Het kan alle kanten op.
KOM OP AJAX!!!!!!!!!
1 -2
zskb410
a lot of guys blame Hunt but what about Tadic? he looks terrrible and DO need a rest at the bench.
2 0
Cupmetgroteoren
True
1 0
Ajax412
Nah, he's still important for the team, also the match against Twente showed that. There the play wasn't flowing into te center as much, so when Tadic was positioned at the wing he got more balls and was able to keep possession more, so the rest of the team could connect more and the organisation was more firmly fixed. I agree that he does not seem to score and give assists that much of late, but for the total team balance he still seems to be very important in my opinion, at least "behind the scenes".
0 -1
zskb410
I agree that he is important but it seems to me he becomes a hostage of his own importantness. I think he needs 10-12 days with cocaine, whisky, pile of different whores and big yacht to restart himself
1 -1
Ajax412
Hahaha I get you, he could need a rest from all the responsiblity. I sometimes also find that he wants to combine a little to much and that he just needs to turn and shoot more often, not necessarily today, but just in general. He wants to be a team player to much sometimes haha, but that's also what makes him so good.
0 0
Ajax412
Blij dat we een coach en een aanvoerder hebben die de vinger op de zere plek weten te leggen zonder excuses of laconiek gedrag te vertonen. Er zijn clubs bij waar niemand met een voetbal inhoudelijk verhaal weet te komen en de coach en aanvoerder telkens een sketch van zichzelf lijken te spelen.
2 -1
Schwalbino
Karaktervormende nederlaag. Gewoon doorslikken, heren. Is goed voor de maag en de spijsvertering.
0 0
JanTa
Ik kan niet 1 Ajacied noemen die een voldoende gehaald heeft.
0 -1
Ajax412
Dest en Huntelaar, maar goed Dest verdiende zijn kans omdat Mazraoui vorige week zwaar onvoldoende was op elk aspect van het voetbal. Siem De Jong viel mij trouwens wel zeer positief op, relatief tot de verwachting die ik had, maar hij liep goed mee in het positiespel en het kaatsen verliep ook weer prima zo nu en dan.
1 -5
AjaxAmsterdam
Je vind dus dat Dest en Huntelaar, als enige twee, een voldoende gehaald hebben?
1 0
Johan1
Net terug van een schandalige vertoning in de JCA. Laat ik beginnen met de wederom lakse instelling waarmee Ajax denkt iedere wedstrijd te gaan winnen. Tegen Twente ging het nog goed, maar dat blijft niet goed gaan. Verder viel me op dat Ten Hag tactisch weer volledig de plank mis sloeg. Zijn wissels waren weer te laat en weer verkeerd. Je ziet na een half uur al dat Huntelaar niet in het spel voorkomt. Waarom zo laat wisselen? Dan komt kneus Siem er in voor Lang, terwijl je juist via de flanken Willem 2 kapot moet spelen. Met Siem en Klaas-Jan heb je twee houten Klazen die zelf niks kunnen creeren, geen diepgang op de flanken....het slaat helemaal nergens op wat Ten Hag met zijn opstelling wilde bereiken. Ik herinner me vorig jaar het getwijfel van hem met de posities van Frenkie en Donny (duurde veel te lang), zijn te late wisselen tegen Tottenham nadat zij met Lorente va banque gingen spelen en pas na de 2-2 ingreep en zijn te lang vasthouden aan een middenveld met Alvarez en Martinez. Tactisch vind ik Ten Hag helemaal niet goed en kan iemand mij uitleggen waarom hij altijd zo laat wisselt? In de rust had hij iig moeten wisselen, maar onze eigenwijze trainer wacht tot de 75e minuut! In het interview krijg je dan weer zijn cliché-achtige dooddoeners met zijn restverdediging en al die shit. Zijn tactisch plan klopte gewoon voor geen meter. Gewoon met Tadic in de spits en Huntelaar hooguit als pinchhitter. Dit zou weleens een hele nare week kunnen worden als je uit de CL vliegt en daarna van een gretig AZ moet winnen. Paniek? Dat niet, maar als Ten Hag met een Siem de Jong komt......tsja, dat is niet uit te leggen.
Verliezen kan, maar niet thuis van Willem 2.
4 -1
CS26778uit0341
Wat een gelul zeg ! Siem en Klaas zijn GvD de enige Ajax spelers die aanvallend technisch kunen koppen! De rest kan alleen mooi zaalvoetballen... en een échte links en rechts buiten...Nee die leiden we niet meer op...of een kopsterke spits...Nou daar ga je dan...( 1987 Ajax seizoen gezien onder bepaalde trainer????)
0 0
HilversumNoord
Als je nu in één week CL verkloot en je verliest van AZ dan is het wel crisis bij Ajax hoor. En terecht! Het is al weken drama. Spartelend de wedstrijden door. En gisteren wordt je er eindelijk eens voor afgestraft. Hopelijk wordt die kabouter nu echt wakker samen met zijn vriendjes Marc en Edwin en gaan ze wat doen in de winterstop. Buitenspelers en een spelverdeler. De Jong en Veltman. Opdonderen! Huntelaar, held maar heeft alle wedstrijden dat hij in de basis stond, dramatisch gespeeld. Gewoon Tadic spits, Ziyech erachter met van de Beek. Lang op links of rechts en hopelijk Promes weer deze week.
1 0
Ajax412
Hahaha jonge doe een dutje en bedenk je morgen nog eens goed wat je hier allemaal zegt. Dit is je emotie nu, of je hebt niet op zitten letten, maar minimaal de helft van je verhaal ligt anders dan je het nu schetst. Wissel Huntelaar lekker na 20 minuten, dan weet je zeker dat je de poppen aan het dansen hebt. Verder is zo'n beetje alles wat je over Ten Hag zegt heel erg kortzichtig.
1 0
Johan1
Ooh echt? Ik heb prima op zitten letten, maar als jij het inbrengen van Siem de Jong om hem op 10 te zetten achter de statische Huntelaar tactisch goed vindt, zijn we snel uitgepraat. Dan heb je gewoon geen verstand van voetbal. Traore wisselde hij in de 77e minuut.....rest my case....
4 0
Ajax412
Kijk ik had zelf altijd meteen direct Traore gewisseld voor Huntelaar en Siem er niet in gezet, maar al met al deed hij het naar verwachting prima. Ik vind alleen niet dat je dit verlies aan Ten Hag aan kan rekenen. Als mannen als Huntelaar, Siem en Traore genoemd worden dan vind ik minstens dat je ook kunt stellen dat Tadic, Ziyech en Vd Beek hun werk niet gedaan hebben, dat zijn tenslotte de sterkhouders die de wedstrijden horen te beslissen.
1 -2
Toekomst1900
Als je de vroege voorzetten eruit wil halen, waarom zet je dan Siem erin voor Lang? Haal Huntelaar eraf en zet Tadic in de spits. Nu speelde we gewoon zonder spits.
2 0
HilversumNoord
En zonder buitenspelers. Alles in het centrum
1 0
AjaciedRK
Na siem verloor je je geloofwaardigheid
4 0
ST
Siem de Jong... wat wil je?
2 -1
Leo252
Siem wil voetballen denk ik.
0 0
Dastaan
Door Siem de jong in te brengen laat je wel zien in wat voor armoe we zitten. Huntelaar als 36 jarige waarvan je niet kunt vragen een hele wedstrijd te spelen dat is schandalig. Je hebt marin geen kans gegeven die had voor wat creativiteit kunnen zorgen. En je houdt je vast aan veltman die totaal geen meerwaarde heeft in dit elftal. Nee hoor tactisch ben je gewoon ruk, wedstrijden gehad tegen psv rkc Zwolle Twente en nu dit. Dinsdag hoop ik niet dat we eruit vliegen al ben ik er wel bang voor. Maar dit is gewoon onkunde van ten Hag. De bevliegingen van spelers van Ajax camoufleren de waarheid van de onkunde van ten Hag. Ik kan niet zeggen dat ik de hand van de trainer zie in een positieve zin. Voetbal is niet om aan te zien en daar mag hij zichzelf op aanrekenen. Alvarez en Marin op de bank laten en hou je vooral vast aan veltman en Huntelaar in de spits voor een hele wedstrijd. Winnen we zeker prijzen mee. Top ten Hag! Hoop einde van het seizoen dat je vertrekt
3 -5
Cupmetgroteoren
Ten hag: "we hebben voornamelijk op counters getraind"
Ten hag: "we negeren de principes zoals Ajax die hanteert"
5 -1
Radie125
KUTWISSELS TEN HAG SCHELE TUKKER
4 -8
Labrador
Donder op en kom nooit meer terug. Zielig kut ventje
6 -4
Duif63
Waar zijn de talentvolle jeugdspelers Eric als we ze nodig hebben? Of is de jeugd helemaal niet zo talentvol?
1 -3
ajaxxcied4life
Wat denkt de Telegraafredactie?
0 0
Mözil
Wie zou je in willen brengen dan? Naast Traore zou ik niemand weten
0 0
Duif63
Dat bedoel ik.
1 0
Cupmetgroteoren
Er is genoeg. Timber, Lang, desnoods Hansen of Ünuvar. Traoré gaat het niet redden.
0 -3
Mözil
Lang heb je gezien vandaag. Is nog te wisselvallig zondag goed vandaag minder en ook niet erg. Timber heeft net wat minuten gemaakt in jong. Hansen en Unuvar gaan je op dit moment ook niet naar een overwinning schieten.


Ik denk dat je op dit moment beter uit bent bent Martinez - Alvarez (Marin)- van de beek als middenveld met Tadić als aanspeelpunt en Ziyech en lang eromheen.
1 0
Jojo49
gauw vergeten en voor uit kijken, komt soms eens voor
2 -1
Barric
Het is WEL duidelijk dat je de creativiteit en snelheid van Promes en Neres ontbeert!
0 -1
Vlieske
Die negeer jij ook met siem de Jong.
2 -3
Boer Gijs
Gelukkig is Hag kritisch in zijn reactie en niet zo gelaten en gemakzuchtig als sommmigen hier (al is dat hun recht en positief bedoeld). Maar ook goed dat de coach zelf als eerste in de spiegel kijkt. Hij had juist voor deze pot de boys op scherp moeten zetten. Voor dinsdag hoeft dat niet. En Hag moet juiste mensen op juiste plaats zetten.
4 0
ajax4ever01
Wat ik het ergste vind is dat spelers als Tadic, Blind, Veltman(laten we het daar maar even niet over hebben), Ziyech en Huntelaar het vandaag helemaal lieten afweten juist die spelers zouden op momenten dat het niet loopt de ploeg op sleeptouw moeten nemen maar dat lieten ze allen na.
4 -1
Mocrodammerr
collectief falen. kan gebeuren. op naar dinsdag
10 -1
Boer Gijs
Kan gebeuren? Nee niet zomaar zoals vanavond
3 -4
Lane 8
Zo slecht was het ook weer niet, we hadden ook zomaar kunnen winnen met wat meer geluk dramaqueen
2 -2
Boer Gijs
Geluk dwing je af. En niet door op hslve kracht te spelen.
1 0
Heliumschaap
Stel je niet aan. Kan gebeuren.
4 -2
jtodam
Jij negeert de principes ja!
2 -2
AFCA.
Dan moet je vooral Huntelaar en Siem de Jong opstellen. Dan zal dat combineren wel een stuk beter gaan ja.
6 -1
Bjorn
Danku, heldere teksten.
2 0
Westerpark1982
Restverdediging stond weer lekker met een corner voor Ajax. Mijn hemel. Hoe moeilijk is het om een extra mannetje achter te houden. #nogsteedsniksgeleerdvanSpurs
5 0
altijdwelwat
Man man man ... we hielden ons niet aan de principes zoals wij voetballen ....en dan zelf Huntelaar in de spits handhaven en Siem de Jong brengen. Teleurstellend zwak ook van Ten Hag zijn kant een off-day.
3 -5
FollowAjax1
Slikken, balen en nu op naar dinsdag!

Ps. Het klootjesvolk was in minuut 80 al van de tribunes. Mooi-weer-supporters.
2 -2
vak114
Lekker warm voor de buis gezeten zeker ?
1 -1
Labrador
Heerlijk om te zien dat zuid goed vol bleef en na afloop gewoon als een man achter Ajax bleef staan. Dat zijn de echte.
2 0
Toon meer reacties