Van der Sar over Qatar: 'Makkelijk scoren over onze rug'

BartVeenstra, 15-11-2019 om 16:55, 8130 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar is tijdens de de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders ingegaan op het trainingskamp naar Qatar. Ajax reist in januari af naar het land en dat is volgens veel mensen onacceptabel. Van der Sar vindt de kritiek 'makkelijk scoren'. 

'We zijn een voetbalclub, geen politieke partij', opent Van der Sar over de kritieken van onder andere Amnesty International. 'In Qatar zijn er uitstekende velden, is er een goede temperatuur en zijn er uitstekende tegenstanders.' Er wordt dan ook benadrukt dat de keuze om naar Qatar af te reizen er een vanuit de technische staf is, niet vanuit de club Ajax zelf. 

De algemeen directeur van Ajax is het dus niet eens met de kritiek op de winterse reis naar het Midden-Oosten. 'Het is makkelijk scoren over onze rug.' Tot slot vindt Van der Sar het 'niet de rol van Ajax om de huidige situatie in Qatar te veranderen'. 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VincentTest
Geen idee
0 0
sv
Het doet iig stof opwaaien...
0 0
sv
Zit wat in.
0 0
FreddyAX
Ik snap best dat van de Sar dit besluit verdedigd maar ik ben het er niet mee eens.
Ajax moet zijn naam niet laten gebruiken ten behoeve van een onfris land met een heel dubieus politiek klimaat.
Ik hoop dat Ajax er alsnog van afziet ondanks het feit dat er veel meer Europese clubs naar toe trekken.
We hebben inderdaad geen politieke verantwoording maar wel een naam hoog te houden.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik blijf van mening dat he altijd een trainingskamp moet houden in europa, in een land met voetbal cultuur. Liefst in een omgeving met bergen.

Als je buiten europa reist heb je te maken met jetlags, aclimatiseren kwa temperatuur bij terugkomst, dit zijn allemaal factoren waarop je lichaam weer twee weken nodig heeft om te herstellen.

Je hoort het zo vaak dat mensen na zon reis na 4 dagen alweer gesloopt zijn op het werk en eigenlijk niet het idee hebben gehad dat ze weg zijn geweest.
Je lichaam krijgt gewoon klappen.
1 0
Van Reenen
Als je van oost naar west vliegt v.v. heb je inderdaad last van een jetlag. Maar niet als je van Amsterdam naar het noorden vliegt of naar het zuiden zoals Ajax dat gaat doen. Geen tijdsoverbrugging, nou ja....een uurtje misschien. Dus ook niet van Amsterdam naar Kaapstad heb ik ervaren, laat staan naar Qatar!
0 0
AlexIbarra
Kaapstad ligt een kleine 1000 km ten oosten van A'dam, Qatar ca. 4000 km.

Ondanks dat Kaapstad een stuk verder vliegen is, heb je er qua tijdsverschil absoluut geen last van. Met Qatar ook niet echt, maar het is al wel merkbaar.
1 0
vdhaas
Och arme Edwin. Mensen willen 'makkelijk scoren'. Meer een eigen doelpunt dit.
2 0
Cupmetgroteoren
Het enige wat nog ontbreekt is een lange excuusbrief in naam van de Nederlandse koning en Nederlandse bevolking voor het meedoen aan een illegitieme oorlog in Irak en het vernietigen van dat land. Dán doet Ajax zijn morele plicht, niet door met vingertjes te wijzen over hoe andere landen hun interne zaken moeten regelen. Dat heet hypocrisie.
1 -1
Cupmetgroteoren
Uitstekende reactie van Van der Sar.
1 -4
NUL20
't interesseert Ajax gewoon geen reet.
Begrijpelijk.

Maar een volgende keer denken ze wel wat langer na. Dat is de enige winst.
1 0
paulis
maar wel linkse klimaatpolitiek bedrijven door met de trein naar Lille gaan

complete misser dit Qatar verhaal
15 -2
AlexIbarra
De voornaamste redenen om niet naar Qatar te gaan zijn toch ook links?
Mensenrechten etc.

Waarom vind jij dat ze niet moeten gaan?
0 0
martin1234
Ook rechts, verzet tegen islam onzinnigheid. Wat de oorzaak is van die mensenrechtenschendingen.
0 0
NUL20
dat is niet links, dat is links, rechts en midden... alleen niet ultra rechts.
2 -2
Bky
Heel goed Edwin!
6 -16
Kuningast
Slap verhaal. Als je geen politieke partij bent mag je dus naar die kutlanden gaan waar ze nog nooit van normen en waarden, en mensenrechten gehoord hebben.

Laat je je vrouw thuis Edwin? Die is immers toch nergens welkom daar.
25 -6
martin1234
"Laat je je vrouw thuis Edwin?"

Daarin tegen zal die vrouw in boerka van Labyad zich prima thuis voelen daar! ;-)
0 0
Milko1971
Jij bent zelf slap gast! Ga eerst eens even naar jezelf kijken voordat je met je vingertje begint te wijzen. Jij bent ongetwijfeld zelf een consument van diverse artikelen waarbij tijdens de fabricatie de mensenrechten ( kinderarbeid bijv ) geschonden worden, om over dierenleed nog maar te zwijgen. Ga je straks vanwege je principiele bezwaren ook het WK niet kijken, of is het dan allemaal niet zo erg meer?!
8 -18
Hwb
Ik heb inderdaad besloten het WK in Qatar niet te kijken. Niet alleen vanwege mensenrechten, maar ook omdat het nergens op slaat dat het WK in Qatar is. Is een bizar besluit als je voetbal centraal stelt.

Iedereen die ook maar enige sympathie heeft voor 'Against modern football' zou dat WK moeten boycotten.
3 -2
Redrum
Kan iemand mij even de exacte cijfers geven van het aantal doden dat direct gekoppeld worden aan de bouw van de WK stadions? Ik kan er namelijk via Google (een vrij bekende zoekfunctie) niet achter komen. Wat ik wel vooral tegenkom zijn voorspellingen en schattingen, gebaseerd op helemaal niets. Als ik het allemaal zo lees dan blijkt dat er vaak bij temperaturen boven de 31,5 graden doorgewerkt moet worden in Qatar. Tja, als je daar de grens trekt wordt er denk ik geen enkel gebouw meer opgeleverd in Qatar. Daarnaast lees je vooral dat buitenlandse werknemers worden uitgebuit. Waar ter wereld gebeurd dat niet eigenlijk? De enige conclusie die ik kan trekken is dat Qatar totaal niet geschikt is om een WK te organiseren vanwege de belachelijk hoge temperaturen. Het beeld dat geschetst wordt van een land dat buitenlanders als een soort slaven inzet om tot hun dood te werken aan de bouw van een stadion lijkt mij echter totaal misplaatst. Maar als iemand mij de exacte cijfers kan geven (met een feitelijke onderbouwing) dan wil ik mijn mening graag bijstellen. Dit ruikt vooral heel erg naar manipulatieve beeldvorming tot nog toe voor mij.
5 -10
Hwb
De uitbuiting in Qatar is nog wel iets anders dan op veel andere plekken in de wereld. Arme mensen uit (vooral) Bangladesh worden daar naartoe gehaald. Vervolgens wordt hun paspoort afgepakt, zodat ze geen kant op kunnen. Ze moeten in slechte, onveilige en ongezonde omstandigheden werken. Ze worden beroerd gehuisvest. Als ze over die dingen klagen, verliezen ze hun werk en krijgen ze niet betaald. Als ze dat een bepaalde periode hebben gedaan, krijgen ze hun geld en paspoort en moeten ze weer weg. Terwijl ze daar zijn, moeten ze zo veel mogelijk buiten zicht blijven, gewone Qatari's moeten ze bv niet tegenkomen.
4 0
vdhaas
Als je op de officiele cijfers van de overheid van Qatar gaat wachten, dan ben ik bang dat je teleurgesteld zal worden. Er is genoeg informatie over te vinden via betrouwbare bronnen maar iets zegt me dat je het pas gelooft als je het met eigen ogen ziet
2 0
Koekepeer
Ik dien even een WOB-verzoekje in daar. Komt vast goed.
0 0
Cupmetgroteoren
Het is ook volslagen idiotie. Gewoon framing waar mensen tot aan het einde der tijden aan blijven vasthouden. Er gaan daar jaarlijks tienduizenden mensen naartoe om te werken, vrijwillig.
0 -5
Bky
Kort onderzoek brengt mij op twee bronnen ter verduidelijking en vergelijking.

1. https://occup-med.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12995-018-0211-z (2009).

"Most current information on WRIs in Qatar is based on hospital-based studies capturing (...) with fatality rate of 8.44 per 100,000 workers".

2. https://www.independent.co.uk/sport/football/world-cup/qatar-2022-world-cup-deaths-workers-report-a8943096.html

There have been some improvements, particularly for the 30,000 or so workers (...) Between February 2018 and January of this year, 10 workers died away from building sites.

Dus er vallen wel meer dan gemiddeld doden bij de werkzaamheden als ik het zo lees. De vraag is hoe dat kan.
1 -2
Redrum
Het eerste artikel kan ik niet openen. In het tweede artikel wordt dus genoemd dat er 10 doden zijn gevallen in 11 maanden. Dat zijn er uiteraard 10 te veel, maar dat komt nog niet in de buurt van de aantallen die je hoort. Op andere sites lees ik vooral dat de omstandigheden in heel Qatar gewoon dramatisch zijn. Bij alle bouwwerkzaamheden vallen dus vergeleken met het gebruikelijke opvallend veel doden, maar dus niet allemaal bij de bouw van de WK-stadions.
2 0
Hwb
Oh, maar als het niet alleen bij de bouw van WK-stadions is, maar overal in Qatar is het niet erg. Maakt het juist erger natuurlijk. Deze omstandigheden waren alleen bekend. Toch wordt het WK toegekend, in de wetenschap wat dit betekent voor de mensen die die stadions moeten bouwen.
2 0
Bky
https://occup-med.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12995-018-0211-z
0 -1
Rinus M.
Jij bent echt heel dom.
1 -10
Hans Kraay Jr.
Hij stelt toch gewoon een zeer interessant vraag waar blijkbaar alleen Bky serieus op antwoord.
1 0
The
Wat een domme reactie.
0 -1
Redrum
Ok en waarom ben ik dom dan? Op basis van welke documenten kan jij dan aantonen dat er in Qatar duizenden doden zijn gevallen voor de bouw van de WK stadions? Stuur me de link of hou simpelweg je mond dicht.
6 -2
OpaVerteld
Sterk argument, scherpzinnig ook.
2 0
OpaVerteld
Dank u, Redrum.
Gelukkig zijn er nog zelfstandig denkende mensen hier.
6 -2
Adam24
Ik ben blij dat je even via google hebt gezocht, maar ik baseer mijn mening liever op de rapporten van bijvoorbeeld Amnesty International waar mensen jarenlang onderzoek hebben gedaan.
3 -4
OpaVerteld
Amnesty International heeft vandaag de invoering van het stroomstootwapen bij de Nederlandse politie scherp veroordeeld.
Neem aan dat u nu het NL'se voetbal gaat boycotten..?
4 -2
Adam24
Opaverteld (ik zou het overigens met een t schrijven) je snapt iets nog steeds niet, namelijk: de 1-op-1 relatie tussen het trainingskamp van Ajax met de, volgens ajax, 'top' accommodaties en de geschonden mensenrechten. Dit is één en dezelfde plek. Die stadions gaat Ajax is even lekker testen voor een (overigens zeer bescheiden) zakcentje.
1 -4
OpaVerteld
Adam, ik ga jou toch ook niet vertellen hoe je naam dient te schrijven? We zijn niet allemaal anoniem op fora.
En ik snap het maar al te goed, vriend.
Heb er zelf jaren gewoond en gewerkt en de verhalen waar u mee komt worden op geen enkele manier gestaafd door feiten.
4 -1
Adam24
Nog even een filmpje van the guardian dan:

https://www.youtube.com/watch?v=I0EsOFDA6uM
1 -1
Redrum
Ok dit ziet er zeker niet fraai uit nee.
0 0
Redrum
En hoe betrouwbaar is Amnesty International dan precies?
3 -2
Adam24
Of deze mensenrechtenadvocaat: https://www.parool.nl/amsterdam/mensenrechtenadvocaat-trip-ajax-naar-qatar-is-moreel-verwerpelijk~be687b3a/

Maar ik denk inderdaad ook dat Amnesty International de pik heeft op Qatar en Ajax.
1 -1
Redrum
Omdat Liesbeth Zegveld het zegt is het waar? Ik mis in dit stukje van Liesbeth ook elke vorm van feitelijke onderbouwing. Je kan jezelf elke titel geven die je wil en dan dingen stellig beweren in de media, maar dat maakt het nog niet waar. Helaas geloven veel mensen wel direct dat het waar is en dat is precies wat mensen proberen te bewerkstelligen met dit soort opiniestukjes.
0 0
Adam24
Het is (nog) een andere bron.
0 0
Adam24
Maar waar baseer jij jouw mening op?
0 0
Redrum
Ik heb nog niet zozeer een mening in deze zaak omdat ik de feiten niet ken. Ik vind een artikeltje van The Guardian waarin beweert wordt dat buitenlanders lang door moeten werken bij hete temperaturen iets te weinig om te concluderen dat er duizenden doden zijn gevallen. Als blijkt dat het allemaal waar is dan ben ik de eerste om Ajax te veroordelen dat ze daar heen gaan, maar ik heb nog niks gelezen of gehoord waaruit dit echt blijkt.
0 0
Adam24
Voor mij zijn er meer dan genoeg organisaties en nieuwsbronnen die ik als betrouwbaar bestempel om mij te overtuigen dat daar volop mensenrechten worden geschonden. Als dat voor jou anders is, dan is dat zo.
0 0
Redrum
Als die bronnen er zijn wil ik het best geloven hoor, maar ze zijn dan zeker niet makkelijk te vinden. Ik geloof ook absoluut dat er talloze mensen uitgebuit worden en dat ze in schandalige omstandigheden moeten werken en ik ben dan ook TOTAAL geen voorstander van het WK in Qatar. De verhalen over duizenden doden vind ik alleen moeilijk te geloven. Ik heb op dat gebied sterk het gevoel dat er zwaar overdreven wordt.
0 0
insectenverdelg
Docu the workerscup kijken.
0 0
Redrum
Wat precies de agenda is van Amnesty International weet ik niet. Maar dat zij beweren 231 werknemers te hebben geinterviewd en op basis daarvan een rapport kunnen overleggen waarin blijkt dat er duizenden doden zijn gevallen vind ik een beetje vaag klinken. Waar zijn de feiten? Waar zijn de bewijzen? Tot nu toe kan ik die nergens terugvinden namelijk, maar zoals ik al zei: als iemand de juiste documenten wel aan kan wijzen dan bestudeer ik ze graag.
0 0
Adam24
Je kunt de werkwijze van Amnesty hier inzien:
https://www.amnesty.org/download/Documents/MDE2207932019ENGLISH.PDF
0 0
OpaVerteld
Niemand neemt dat obscure clubje nog serieus.
De NL overheid incluis.
0 -1
Redrum
Deze link doet het niet bij mij.
0 0
Adam24
Als je zoekt op de site kun je het rapport vinden.
0 0
OpaVerteld
Even wat feitjes m.b.t. dit vreselijk land:

Qatar is een gewaardeerd lid van de wereldgemeenschap en de Verenigde Naties.
Qatar is een gewaardeerd leverancier van aardolie met klanten over de hele wereld.
Qatar is een zeer gastvrij land en biedt onderdak aan een ieder die het zich kan veroorloven.
Qatar is een solide rechtstaat met een rechtssysteem gebaseerd op de Sharia.
Qatar is door geen enkel land of organisatie aangeklaagd bij een internationaal strafhof.
Qatar biedt werkgelegenheid en een beter toekomstperspectief aan duizenden werknemers , dikwijls uit armere landen.
Qatar kent net als Nederland een koningshuis.
Qatar's emir werd door kongin Beatrix verblijd met het Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Qatar als onderdeel van de VAE behoort tot de 10 rijkste landen ter wereld.
Qatar is gastheer geweest van de 18de klimaatconferentie van de UN,
Qatar is jarenlang sponsor geweest van Barcelona CF en is nu de trotse sponsor van AS Roma.

Tsja....als je dit even op je in laat werken, snap je echt niet wat een gerenommeerde voetbalclub als Ajax in zo'n shithole te zoeken heeft....niet waar?
9 -10
Ferd
Opa, Qatar is geen onderdeel van de VAE.
1 0
kaashaas
Whaaaa
0 -2
Adam24
Het gaat in eerste instantie niet om het land, wat je overigens zeer rooskleurig omschrijft, maar om de stadions die Ajax gaat 'testen', het complex waar Ajax gaat trainen en het hotel waar Ajax gaat verblijven. Deze zijn allemaal rechtstreeks gelinkt aan de zwaar overtrede mensenrechten. Het gaat om de rede van de uitbuiting van mensen. Waar Ajax nog even doodleuk over zegt dat ze daar heen gaan omdat de accommodaties zo top zijn. Je weet wel die accommodaties waarbij mensen sterven om het te bouwen.
2 -3
OpaVerteld
allemaal anekdotes, geen feiten.
0 -1
Adam24
Ik vind de anekdotes van verschillende instanties die onderzoek doen naar de rechten van de mens, tot op heden erg betrouwbaar.
1 -2
OpaVerteld
Dat maakt ze nog geen feiten
0 0
Sterspeler
"Solide rechtstaat gebaseerd op de Sharia.." Are you fucking kidding me? De Sharia is 1 van de meest infantiele wetgevingen die onze wereld kent. Hoe kan je dat in 1 zin benoemen met "solide rechtstaat".
4 -3
OpaVerteld
Feiten graag, geen emotie.
1 -1
Sterspeler
Jij doet de claim dat de het een solide rechtstaat is gebaseerd op sharia wetgeving. Daarmee doe je een claim die zeer discutabel is. Ik wil best wat huiswerk voor je doen en de wetgeving erbij pakken, maar doe me een lol en probeer is te onderbouwen wat We star een solide rechtstaat maakt gebaseerd op de Sharia.
1 0
Jariiii
Bij 'Verenigde Naties' was ik al helemaal om.
Ha ha ha. Man man, als je ziet wat voor landen het daar soms in commissies voor het zeggen hebben.
Als je wilt aantonen dat met geld heel veel te koop is, ja, dan is je reactie spot on.
3 -2
OpaVerteld
Uw vaderland is lid van de VN en heeft ingestemd met de samenstelling van de door u verfoeide commissies.
1 -1
Jariiii
Ja, en daar geneer ik me ook kapot voor.
1 0
geDaante
Haha een uitstekende temperatuur, goede tegenstanders en uitstekende velden...
Dat is op zoveel plekken, veel dichter bij.

Zeg gewoon dat het om geld draait, daar ben je helemaal op gefixeerd.
En geld is niet sport, dus ook geen geldige reden.
9 -6
RayJordaan
Idd, wat een slap verhaal weer van Edje..
1 -1
mallerd
Welke plekken dan? Turkije? Dit is echt geen besluit gweest dat snel is gemaakt. Ploegen als Bayern, Juve en Liverpool gaan er ook heen, dus waarom kan je niet aannemen dat goede tegenstanders heeft meegewogen in het besluit om erheen te gaan?
4 -1
Babayaka
Er gaat een hoop goed, maar dit is een misser.
Als ik hennis in met een boerka in die zandbak op bezoek zie gaan, en dat je weet dat wanneer die gasten naar europa komen zich totaal niet aanpassen aan wat normaal is in europa, kan je maar 1 conclusie trekken. We hebben geen ene moer daar te zoeken, en als voetbal club al helemaal niet. Vrouwen mogen een wedstrijd bijvoorbeeld niet eens bezoeken.
Maar ja zal wel niet gezegd mogen worden in een tijd waar iedereen blijkbaar op eieren loopt.
Voor we het weten ontploft er weer ergens een bom, of valt amerika een land binnen waar ze niks te zoeken hebben.
5 -1
geDaante
Ontploft er weer ergens een bom op onschuldige, gematigde islamitische gezinnetjes die niemand kwaad doen, door het Westen bedoel je.

Nederlanders passen zich ook niet aan in het buitenland, in Australië en Canada hele Nederlandse wijken, trekken allemaal naar elkaar toe. Hier over de grens, net in Duitsland, hele Nederlandse wijken. Wat te denken van al die toeristen uit Rusland, Engeland en ook Nederland, die in de mediterranee alles kort en klein meppen.

En veruit het overgrote deel van immigranten uit Islamitische landen doen het gewoon prima hier, en vallen niemand lastig, willen er ook echt wat van maken.
4 -4
Godenzoon24
Wat een onzin. De zielige moslims in de slachtoffer rol in jouw verhaal. De omgedraaide wereld in de meeste gevallen.
1 0
Jariiii
Bullshit. Als één volk zich over het algemeen goed aanpast in het buitenland (ja, uitzonderingen daargelaten), zijn het wel Nederlanders. Over je laatste zin ga ik verder maar niet in discussie, die heeft ook niets met het topic te maken. (Ja, jij reageerde op iets anders, ik weet het.)
0 -1
Murtagh
gematigde islam bestaat niet
1 -1
geDaante
Daar ging het helemaal niet om, het ging erom dat Ajax onlangs zogenaamd milieubewust deed door de trein te pakken naar Lille, om zo een hoop kerosine te besparen. Daar deed men wat interessant mee.

Om dan even later aan te kondigen vanuit eigen keuze (dus geen verplichte wedstrijd) naar Qatar te vliegen, heel wat verder, gewoon met het vliegtuig.

En dat puur om een paar ton op te halen. Dan ben je dus full of shit geweest.
8 -1
NUL20
Waar kun je in de winter dan heen? Met goede accomodaties en een aantal goede tegenstanders? Je zult toch altijd ver moeten vliegen...
0 0
Jariiii
Zonder dat laatste zinnetje had ik je comment geliket.
1 0
Jariiii
Nee, Ajax is geen politieke partij, maar de club maakt wel deel uit van de samenleving en bestaat niet in een vacuüm. Dat je ervoor kiest daar te gaan trainen soit, al is het mijn keuze niet. Maar ga dan niet miepen als daar kritiek op komt, en maak al helemaal geen statement waarmee je het bijna alleen maar érger maakt.
2 -2
Dazoo
Geen 'politieke partij'? Je hoeft geen politieke partij te zijn om te bedanken voor een vrijmibo in Auschwitz. En je hoeft geen politieke partij te zijn om te bedanken voor het figureren op openingsfeestje van een stadion dat zoveel mensenlevens gekost heeft. Dat heeft niets met politiek en alles met fatsoen en goede smaak te maken.
8 -2
SammyR
Zeer matig en vrij domme statement. Ajax maakt dik winst en kan net zo goed goed voor iets minder geld de winterstop doorbrengen in een land waar ze de mensenrechten niet gigantisch schenden. Dan voorkom je heel veel gezeik.
11 -2
Adam24
Echt schrijnend dit, geen enkel moreel besef, bord voor de kop eerste klas. Om over het scoren over de rug van een ander maar te zwijgen. Amnesty wil echt even makkelijk scoren over de rug van Ajax?
9 -2
NegentigMinutenLang
Dit is echt een slechte reactie op een slechte actie. Je kop in het zand steken voor een fooitje, daar moet je als club boven staan. Zeker als je zoveel maatschappelijke initiatieven hebt en je je maatschappelijke rol in Amsterdam en daarbuiten serieus wilt nemen, moet je hier anders mee om gaan. Met betrekking tot Quatar gaat het al lang niet meer om een politiek standpunt, dus je daar achter verschuilen is walgelijk.
10 -4
Amsterdam1900
Maar ondertussen klagen mensen wel dat Ajax een bedrijf is en geen voetbalclub
1 0
NegentigMinutenLang
Hoe bedoel je? Het voornaamste doel van Ajax is niet een zo hoog mogelijke jaarwinst, maar mijns inziens de beste prestaties van voornamelijk jonge, zelf opgeleide spelers op het veld door middel van aanvallend voetbal. Inderdaad draait een heleboel in de voetballerij om geld en bedrijfsvoering en is ook onze club daar niet immuun voor, maar ook als bedrijf moet je kijken of je acties in overeenstemming zijn met je ethische waarden. Daar komt dan bij kijken dat juist voetbalclubs een belangrijke maatschappelijke rol innemen. Als je daar ook mee te koop loopt, moet je niet in tegenstelling met je eigen identiteit handelen.
0 0
RedFeather
Het ethisch besef van een dromedaris hoor.
Net als Ronald de Boer afgelopen zondag.
Ik heb hem horen zeggen 'Het waren geen honderden mensen die daar zijn gestorven, het waren er maar (!) drie'
Wow, buiten het feit dat daar helemaal niets van waar is, is het een uitspraak die werkelijk stuitend is.
7 -5
BrandjeXL
Zo is het. Als je echt een statement wil maken dan moeten landen het lef hebben om het WK te boycotten.
8 -4
DaarHoordenZijEngelenZingen
De FIFA bepaalt waar de WK’s gehouden wordt en als je niet gaat dan word je uitgesloten van andere WK’s. Hier kiest van de Sar (samen met anderen) ervoor om voor een trainingskamp helemaal naar Qatar te vliegen waar de mensenrechten worden geschonden terwijl er alternatieven zijn die in alles beter zijn (behalve die 700.000 euro).
1 -3