'Ajax waardeert contract Van de Beek op'

NielsOpdam, 27-09-2019 om 16:00, 29878 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek zet op korte termijn zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. De middenvelder blijft tot medio 2022 onder contract staan in Amsterdam, maar krijgt een opgewaardeerd salaris. Dat meldt Voetbal International

Nadat eerder de contracten van André Onana, Nicolás Tagliafico, Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadić werden opgewaardeerd, volgt nu Van de Beek. Het contract van de Ajacied wordt echter niet verlengd, omdat hij nog lang genoeg vastligt in Amsterdam. Wel sluit Van de Beek een winters vertrek uit. 

De middenvelder stond de afgelopen maanden nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid. Een transfer naar Spanje ging echter niet door. Van de Beek raakte ook geblesseerd, maar stond afgelopen woensdag weer in de basis na een maand blessureleed. 

Denk jij dat Donny van de Beek scoort en Ajax wint van FC Groningen? Zet in en krijg 2,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gecko
Salarispost vsn Ajax rijst de pan uit
Cl halen is een must geworden
Maar goed beleid ven onze Marc
0 0
Sterspeler
Blind de volgende?
0 -2
Ajax68
DIK verdiend Donny, en ook wij hopen dat jij weer snel in je voorheen gewéldige vorm terug komt, want wij hebben jou keihard nodig, succes en gaaaa ervoor.
2 0
altijdwelwat
Blijf dit een vreemde manier van kapitaal vernietiging vinden. Dus een speler met een doorlopend contract komt niet weg , om welke reden dan ook. Dan krijgt hij van Overmars als beloning een salarisverhoging en daar staat helemaal niets tegenover ? Laat ik even in het midden houden of van de Beek wel of niet een salaris verhoging verdient , maar daar moet dan minimaal een jaar contract verlengen aan vast zitten ongeacht hoe rijk je bent als club.
0 -2
Schip
Begrijp je gevoel wel, maar het is geen vernietiging, omdat zoiets ook terugkomt in een transfersom. En tegenover het beter belonen staan andere voorwaarden. Bijvoorbeeld een afspraak over niet in de winterstop vertrekken, afspraken over een bepaalde transfersom, bepaalde clubs etc. Het is op voor-wat-hoort-wat basis en dus per definitie geen vernietiging.

Los daarvan heb je ook te maken met belonen naar prestatie. En als je anderen een verbeterd contract geeft, moet een van de uitblinkers van de hele vorige tweede seizoenshelft ook meedelen. Blind moet dus ook nog volgen.
1 -1
arnoldajax
Zie het als een beloning voor zijn prestaties afgelopen seizoen. Andere spelers om hem heen zijn om die reden toch ook opgewaardeerd. Blind zal ook nog wel een verbeterde aanbieding krijgen.
1 0
Michels
Zelfs niet een eenzijdige optie tot en extra seizoen?! Rare manier van zaken doen...
1 0
JSF
Een bedankje voor zijn bijdrage aan een fantastisch vorig seizoen en gelijk een afspraak over een definitief vertrek eind van dit seizoen.
1 -1
RuffRhythim
Zij degenen hier die lopen te piepen over die salarisverhoging zonder verlenging nou echt te sloom om te bedenken dat de transfersom van zo'n speler daardoor gaat stijgen?
4 -2
BrandjeXL
Toevoeging. De Cijfers van MDL en Dolberg zitten er nog niet in verwerkt. Mijn fout
0 0
BrandjeXL
Ajax maakt slechts 51.9 miljoen winst over het afgelopen seizoen. De bedrijskosten zijn met 60 miljoen gestegen.
1 -3
Ajax68
Jij snapt het wel zo te zien hahaaaa, wijsneus.
0 0
Zollner
Gewoon slim. Hoogte van een afkoopsom hangt onder andere af van het verschil in salaris.
0 0
Bjorn
Verdiend, loyaliteit belonen.
1 -1
Aad82
Wij worden een van de rijkste clubs van Europa.
0 0
Cupmetgroteoren
Barcelona heeft een omzet van 1 miljard. Het gat wordt alleen naar groter. Ajax kan nog enkele jaren teren op een goede golf van Nederlands talent. Daarna wordt het gat echt te groot en het zou me niet verbazen dat alle Nederlandse clubs inclusief Ajax uiteindelijk in handen komen van suikerooms en oliesjeiks.
3 -7
Radikaal
Het verschil tussen 50 miljoen en 200 miljoen omzet is groter dan tussen 200 miljoen en 900 miljoen. Van die zak geld die geen doelpunten maakt en zo. Ergens zit er een kantelpunt waarop een paar miljoen meer omzet niet veel kwaliteitswinst meer brengt. Barca betaalt altijd en overal de hoofdprijs voor alles wat ze doen, of ze willen of niet. We gaan ze heus niet voorbijstreven, vergeet het. Maar op deze weg kan Ajax ook die dikke schepen af en toe verrassen.
0 0
Bky
Raar om te zeggen aangezien Ajax letterlijk vanuit het niets (of vanuit zelfs een redelijk nadelige positie) het gat enorm heeft weten terug te brengen.
2 0
Ajax meister
Als je alle spelers zulke salarissen gaat betalen niet. Qua tv gelden en sponsoren en eventueel een olie oom kom je structueel 1 tot 200 miljoen tekort voor de top.
2 0
OpaVerteld
Geen idee of dit slim of dom is, maar ik vertrouw blindelings op de nuchtere Hollandse koopmansgeest van Marc Netto.
0 -1
Hollister
Dat wordt wat einde van dit seizoen... Ik denk niet dat ik er ver naast zit als Ziyech, vd Beek, Nico, Onana, Veltman, Neres verkocht gaan worden en ik vlak ook niet uit dat bij een juiste bieding Blind en of Tadic ook nog gaan vertrekken. In dat geval zal er toch echt meer dan 250/300 miljoen in de kas vloeien, maar zal er ook wel voor minimaal 100 miljoen aangekocht moeten worden.
Daarom verwacht ik met aangrenzende zekerheid dat Overmars deze winter al minimaal 2 spelers koopt met het oog op volgend jaar. dat kan tevens wel eens de beslissende winst mbt dit seizoen betekenen. Kampioenschap is wel heel erg belangrijk.. dan heb je een iets langere voorbereiding om een nieuw team te smeden.
0 -2
Joodhannus73
Wanbeleid! Lang genoeg? Twee jaar zul je bedoelen? Volgend jaar dus weg, want anders verkoop je hem niet goed meer (met een dan nog 1-jarig contract). Ajax denkt alleen maar met de spelers mee! Waar is het eigen belang? Wel meer verdienen, maar dan ook een jaar langer bijtekenen. Toch logisch?! Welke topclub in Europa doet dit? Geen! Behalve wij. Met dank aan mismanagement. En maar roepen dat het zo goed is dat ze blijven. Kom op man, wij zijn Ajax! Geen Koekebakkers! Bijna in de finale CL gestaan. Elke thuiswedstrijd 50.000 man op de tribune. Schitterende historie. En nu ook een goed salaris. Dan is het toch niet zo moeilijk om (bij) te tekenen? Spelers staan meer in de rij als nooit tevoren. Dan mag je ook eisen stellen als club. Veel te lief! Er mag aan onze kant best wat meer Raiola bloed door de aderen stromen...
4 -5
Hollister
Joh .. loop niet zo te zeiken mannetje.. jij weet helemaal niets, nada
Misschien ligt er wel een afspraak dat Van de Beek al verkocht is aan Real maar dat dit pas 2020/2021 in gaat.. dan maakt die hele duur van zijn contract nu geen ene moer uit.. jij zaait paniek om niets. Volgens mij heeft Overmars wel aangetoond dat hij het kan of niet. Volgende week staat er richting of zelfs meer dan 300 miljoen op de bank en volgend jaar nog wel 100 miljoen erbij... man wat een droeftoeters zijn er toch ook hier.... nooit goed.. PSV heeft met 4,6 miljoen haar grootste winst ooit in de laatste 10 jaar.... laat dat ff op je inwerken sukkel
4 -4
BrandjeXL
Als er al een afspraak ligt waarom dan nog zijn contract opwaarderen?
4 0
Hollister
Zoals het er staat.. om hem te belonen net als alle andere vaste krachten voor bewezen diensten.. hij en velen met hem die net zijn contract opgewaardeerd zijn gaan Ajax binnen nu en 2 jaar vertrekken.. hoezo is dat dan dom van Overmars?. Sommigen zijn echt een dom
1 -2
Aspers73
Nu Daley nog.
2 -1
Mocrodammerr
Hij verdient een opwaardering maar dat had absoluut een verlenging tegenover moeten staan van zeker 1 seizoen.
16 -2
NatureTwo
Je weet dat transfer sommen ook gebaseerd worden op salaris.. Dus door deze verhoging wordt Donny weer duurder voor andere clubs om te halen. Plus Hij heeft de club aardig wat gegeven afgelopen seizoen..
0 -1
Michels
Op salaris idd. En op de looptijd van het contract, en de status van de club én hoe goed de speler daadwerkelijk is en zou kunnen worden. Salaris is echt niet 100% leidend bij een transfersom...
1 0
Cupmetgroteoren
Marc deelt de laatste tijd cadeautjes uit omdat ie op een dik pak geld zit. Maar in Europa telt elk dubbeltje gezien andere begrotingen.
3 -3
trodat4030
Je spreekt nu in 1 zin jezelf tegen, das best knap. Hij verdiend het, maar omdat hij niet verlengd verdient ie t niet......
1 -7
Mocrodammerr
vermoeiend ben jij. Ik zeg dat daar een verlenging tegenover had moeten staan. heb nergens geïnsinueerd dat hij het niet verdiend. moet ik het voor je uittekenen?
5 -1
BrandjeXL
Zielige manier van een discussie aangaan. Jij snapt heel goed wat hij bedoeld maar gaat nu zoeken naar een foutje op de manier hoe hij het zegt.
4 -2
Mocrodammerr
precies. hij begreep niet wat ik bedoelde
2 0
Mocrodammerr
nu formuleer ik mezelf verkeerd.. leven is tekort. ik ga eten. oooesss
1 0
BrandjeXL
Dat vind ik dus ook
0 0
RJB1979
Wat is hier precies de gedachte achter? Zou hiervoor in ruil een gelimiteerde afkoopsom eruit gehaald worden?
0 0
Leprechaun
Een goede werkgever willen zijn voor je personeel. Voorkomen dat goede spelers voor het geld vertrekken. Dank uitspreken voor het feit dat hij de club trouw is gebleven. Als motivatie voor andere spelers (als je presteert, word je beloond).
3 -1
AFCAwooz
Over het algemeen kost het meer om een hoger salaris af te kopen. Gunstig voor Ajax dus. Daarnaast voorkom je dat donny voor het salaris naar bv everton of sevilla gaat (omdat hij bij ajax meer krijgt). In feite werkt dit bij Ziyech ook al twee transferperioden zo.
4 0
BrandjeXL
Naar everton of Sevilla via arbitragezaak? Wat bedoel je? Verder levert een drie jaar contact altijd meer op dan opwaarderen zonder verlengen dus dat argument kan al weg.
0 0
AFCAwooz
Ik bedoel dat ze voor het salaris niet meer naar dat soort clubs hoeven. Ajax betaalt dezelfde zo niet hogere bedragen aan de topspelers.
0 0
BrandjeXL
Die clubs betalen sowieso niet de bedragen die Ajax voor haar topspelers wil. Doen ze dat wel dan is dat toch ook prima.
0 0
AFCAwooz
Volgens mij was ajax in principe akkoord met het bod van sevilla op ziyech. Voor everton is het inmiddels ook niet meer gek om in een transferperiode 60 miljoen uit te geven.
1 0
BrandjeXL
Snap nog steeds je punt niet. Als er namelijk een speler is die niet voor geld weg gaat dan is het Hakim. Kon bij Feyenoord meer verdienen als bij Twente maar ding naar die laatste. Als Ajax en Sevilla überhaupt eruit waren heeft Hakim nog altijd gezegd dat hij Sevilla geen verbetering vind tov Ajax. Dus als jij zegt dat Ajax Hakim heeft weten te behouden vanwege het salaris dan sla de plank zo mis
0 -1
Ajax#1900
Naar de buitenwijken kan Ziyech zich natuurlijk er niet echt over uitlaten hè. Kan best zijn dat hij best voor het geld had gekozen als er een substantieel verschil zou zitten in z'n Ajax contract en een eventueel Sevilla contract. Dat zou helemaal niet vreemd zijn. Hij is nu ook op een andere leeftijd dan toen hij weg ging bij Heerenveen. Toen koos hij voor speeltijd en vertrouwen.
2 0
BrandjeXL
Laat maar. Je gaat nu dingen beweren die niet bewijzen zijn. Als jij op deze manier een punt wil maken dan is dat prima. Het enige wat we beiden hebben zijn de woorden van Hakim. Plus dat de laatste verlenging van zijn contract pas later kwam toen hij zei dat hij Ajax niet wil verlaten voor Sevilla. Hakim heeft tig keer gezegd dat zijn gevoel bij een club het belangrijkste voor hem. Hij wilde ook niet meer naar Roma, terwijl de clubs eruit waren, dat zij niks meer lieten horen. Dus succes met je giswerk zou ik zeggen
0 0
Lars93
De transferwaarde van een speler wordt bij mijn weten mede bepaald door de waarde van het contract, ofwel de hoogte van het salaris. Dat zou betekenen dat Ajax gewoon meer kan vragen. Zou me niks verbazen als het dus een afspraak is dat Ajax bedrag X wil ontvangen en daarom het salaris van Donny opschroeft naar bedrag Y.
3 0
BrandjeXL
Ajax werkt niet met gelimiteerde transfersommen.
0 0
Rentokill
Behalve bij Ziyech.
0 0
Hollister
En als dat al zo zou zijn afgesproken bij zijn vorig contract, denk jij niet dat Overmars die zgn clausule van 30 miljoen er bij zijn opwaardering er niet uit heeft onderhandeld> Of tenminste zal dit bedrag zijn verhoogd .. Als Overmars uiteindelijk Ziyech verkoopt zal hij er zeker van zijn dat Ziyech over zijn gehele periode bij Ajax wel degelijk winst heeft opgeleverd.. dus aankoop, plus salarissen en bonussen zullen zeker ruimschoots terugverdiend worden.. Denk maar gerust aan een bedrag van minimaal 50 miljoen, zeker als hij voor het 2e jaar op rij weer zo n prestatie aflevert.
0 0
BrandjeXL
Dat is nooit cotractueel vast gelegd. VD kwam er ooit mee. Enige is dat Ajax na twee niet de hoofdprijs zou vragen.
0 0
gi0vanni
Goed nieuws. Nu kan Ajax al zijn sterkhouders naar de juiste club laten vertrekken maar niet voor een appel en een ei. Volgend jaar zouden Onana, Tagliafico, Veltman, van de Beek, Neres en Ziyech kunnen vertrekken en als dat echt gebeurd gewoon de hoofdprijs vragen.
1 0
Lazell
Die reeks aan spelers is lastiger op te vangen dan De Ligt / Frenkie. Dat is letterlijk je halve elftal.
1 0
BrandjeXL
Onbegrijpelijk. Sinterklaas Overmars gaat maar door. Opwaarderen betekent ook verlengen!
3 -5
trodat4030
Dat betekent het dus overduidelijk niet, anders was dat wel gebeurd.
1 0
BrandjeXL
Het is niet de eerste keer dat Overmars dit doet en zie er niet de logica van in. Je kan best alsnog met een speler een afspraak maken dat hij het jaar erop weg mag maar dan teken je ook bij zodat Ajax meer voor die speler kan krijgen. Brands deed dat destijds dus met Depay en Wijnaldum.
0 0
Ajax#1900
Transfersom is gebaseerd op zowel contractsduur als contract zelf (salaris).
1 0
BrandjeXL
Daar is de derde papegaai. Zelfde rekensom voor jou. Donny zijn contract loopt tot 2022. Dus na dit seizoen nog twee jaar. Zelfde voorbeeld. Hij gaat drie miljoen per jaar verdienen. Wat levert Ajax volgens jouw redenatie meer op? Een twee- of driejarig contract afkopen?
0 -1
Ajax#1900
Daar gaat het niet helemaal niet om hè. Bijtekenen was blijkbaar geen optie, dan is dit alsnog prima. Natuurlijk had ik ook veel liever gezien dat hij z'n contract zou verlengen. Het is niet verkeerd is om een speler wat waardering te geven. Andere spelers zien dat ook.
1 0
BrandjeXL
Zeg dat dat dan gewoon dat je vind dat Donny dat verdiend en we geld zat hebben. Maar bijna iedereen komt ineens met argumenten dat hij nu ook meer oplevert dus vind je het dan gek dat ik dan counter met als je zijn contract verlengt dan kan je nog meer vangen
0 -1
Aspers73
Ajax kan nu een hogere transfersom vragen.
1 0
BrandjeXL
Nog zo een. Ook voor jou dezelfde rekensom. Na dit seizoen nog twee jaar contract. Pakken we, als voorbeeld, dat Donny drie miljoen gaat verdienen. Wanneer kan Ajax meer vragen? Een twee- of driejarig contract afkopen?
0 -2
Bky
Behalve dan dat het twee jarig opgewaardeerde contract normaliter voor een hoger bedrag af te kopen is dan een twee jarig onopgewaardeerde contract.

Die twee of drie jaar speelt dan geen rol in dat verhaal.
1 0
BrandjeXL
Hahahaha dus volgens jouw redenatie is maakt de duur van een contract niks uit? Twee of drie jaar dat kost evenveel om af te kopen? Raar dat dat argument juist werd gebruikt toen Felix naar AM ging want zijn contract liep veel langer door dan die van MDL. Hou aub op je onzin
0 -1
Bky
Verschillende voorwaarden maken een contract duurder om af te kopen, lengte van het contract is waarschijnlijk de belangrijkste, maar andere zaken in het contract maken deze ook duurder om af te kopen, waaronder de hoogte van het salaris.
1 0
BrandjeXL
Dus dan maakt het toch degelijk een verschil of hij na dit seizoen nog drie jaar contract heeft ipv twee. Maar jullie denken, hij levert nu al meer op omdat zíjn contract opgewaardeerd is. Dat is ook helemaal waar maar ik vind dat Ajax altijd hét onderste uit de kan moet halen qua transfers.
1 -1
Bky
Ja, maar als dit het hoogst haalbare is dan is dat toch prima?
0 0
BrandjeXL
Ik heb geen idéé hoe Overmars zo'n gesprek in gaat. Het valt mij alleen op dat het vaker gebeurd dus dan concludeer ik dat Overmars daar te makkelijk in overstag gaat. Voetballers zijn gek op geld dus als je dan toch alleen wil opwaarderen doe hét dan niet meteen naar een topsalaris. Maar geef dat topsalaris als diegene ook wil verlengen. Ik vind het állemaal wel erg van een kan komen.
1 0
Ajax#1900
Die eerste zin is heel belangrijk. Uiteindelijk gaat zo'n discussie al snel over allemaal aannames. Daarom vind ik het veel te makkelijk om te stellen dat Overmars een verkeerd beleid voert.
0 0
trodat4030
Een 2 jarig contract van 1 milj p/j of een 2 jarig contract van 3 milj p/j.
1 0
BrandjeXL
Mooi dit hoe mensen zich vastdraaien in hun eigen gezever. Maar ik ga met je mee! Twee jaar drie miljoen contract afkopen of drie jaar drie miljoen? Jammer joh. Nu mag jij weer.
0 -1
trodat4030
Aspers stelt dat Ajax nu, na zn opwaardering, meer kan vragen dan gisteren voor zn opwaardering. Mijn rekensom laat overduidelijk zien dat Aspers gewoon gelijk heeft. Net zoals jouw openingspost te weerspreken is met het feit dat Donny gewoon wordt opgewaardeerd zónder te verlengen, al stel jij dat dat niet kan.

Dat jij het daar allemaal niet mee eens bent is weer een totaal ander verhaal en doet verder niet ter zake.

2 jaar met een waarde van 1 milj per jaar of 2 jaar met een waarde van 3 milj per jaar, ik weet niet hoe jouw rekenmachine werkt, maar de mijne zegt dat Donny's contract in dat geval (als deze geschatte bedragen allemaal kloppen) 4 milj meer waard geworden is.

Ik stel verder hélemaal nergens dat een 3 jarig contract a 3 milj per jaar niet nog meer waard is, de conclusie trek jij gebaseerd op niets.

En dan roepen dat anderen zich vastdraaien in hun eigen gezever, best opmerkelijk.
1 0
BrandjeXL
Hij heeft helemaal gelijk want Julie argument is dat Ajax nu meer kan vragen. Als ze hem ook verlengt had hadden ze dus nog méér kunnen krijfen.
0 0
trodat4030
Niemand ontkent dat, we stellen enkel allemaal dat zijn opgewaardeerde contract meer waarde vertegenwoordigd en dus meer oplevert dan voor die opwaardering. Dat zeg ik ook allemaal in de voorlaatste alinea.
0 0
Joker
Heb jij nooit tussentijd salaris verhoging gehad?
Bij nee moet je je gaan afvragen hoe dat komt..

suggestie zoek het bij jezelf
1 0
BrandjeXL
Ik zat op deze vergelijking te wachten en die gaat natuurlijk totaal niet op want ik heb op mijn werk een contract voor onbepaalde tijd en als ik weg wil heb ik alleen een maand opzegtermijn. Als je wijs wil doen kom dan even met een goed vergelijk.
0 0
Bky
Oke dan, dus mensen met een tijdelijk contract krijgen nooit salarisverhoging?
0 0
BrandjeXL
Wtf? Ga je nu echt het normale bedrijfsleven vergelijken met de voetbalwereld? Maar ik wil best op je onzin in gaan hoor. Ik heb nog nooit zowel bij mijzelf als mensen in mijn omgeving gehoord dat iemand met een jaarcontract tussentijds een verhoging kreeg, of het moest dmv een CAO zijn gegaan.
0 0
Bky
Je slaat raar om je heen, eerst begin je over je eigen situatie (waarschijnlijk dus normale bedrijfsleven) om het argument van Joker tegen te gaan.

Gaat iemand daar verder op in, dan ga je zeggen dat je het normale bedrijfsleven niet met deze situatie kan vergelijken. Wat dus in conflict staat met je argument tegen Joker.
0 -1
BrandjeXL
Lezen vriend. Ik reageerde op het bedrijfsleven leven als antwoord op een ander. Die zei tegen mij of ik nooit tussentijds een verlenging heb gekregen. Daar reageerde ik op.
1 0
EricAjax1
Onbegrijpelijk dat jij denkt dat jij het beter weet dan de TD van Ajax..
0 0
BrandjeXL
Valt mij mee dat je niet zegt " doe jij het dan als het beter weet".
0 0
EricAjax1
Was ook op zijn plaats geweest. Ik zie je heel vaak dingen zeggen hier alsof je er allemaal verstand van hebt.. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat je dat niet hebt
0 0
BrandjeXL
Mag jii vinden maar ik onderbouw mijn mening. Daar kan je hét mee eens of oneens zijn maar er zijn er voldoende, zoals jij, die alleen maar dingen roepen zonder onderbouwing.
0 0
gi0vanni
Zal waarschijnlijk wel een afspraak met Real hebben dat hij volgend jaar voor rond de 70 miljoen daar naar toe mag.
0 0
BrandjeXL
Prima als die afspraak er ligt maar dan hoef je dus ook zijn contract niet op te waarderen.
0 -1
gi0vanni
Hoe hoger het contract hoe meer hij waard is. Ajax vroeg dit jaar al 60 miljoen voor hem dus met zijn nieuwe contract kan hij volgend jaar voor een mooi bedrag weg.
0 0
BrandjeXL
Ga nou eens simpel rekenen. Na dit seizoen heeft hij nog twee jaar contract. Laten we als voorbeeld nemen dat hij drie miljoen per jaar gaat verdienen. Wat levert Ajax, volgens jouw redenatie, dan meer op? Een drie- of tweejarig contract afkopen?
0 0
MK77
Lijkt me dat Donny het verdiend heeft en een opgewaardeerd contract afkopen bij transfer kost al meer
0 0
BrandjeXL
Kan zijn maar na dit seizoen nog drie jaar contract bijvoorbeeld drie miljoen per jaar levert altijd meer op dan twee jaar drie miljoen per jaar. Niet zo moeilijke rekensom hoor.
0 0
DeKenner
Of een bepaald minimum bedrag waarvoor hij volgend jaar op te halen is.
0 0