Ajax reageert vol onvrede op ADO-besluit

SJvanveen, 23-09-2019 om 12:57, 12726 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax baalt er flink van dat er ook dit seizoen geen uitsupporters van de Amsterdamse club bij de uitwedstrijd in Den Haag mogen zijn. Op 6 oktober aanstaande speelt Ajax in de Hofstad tegen ADO Den Haag, maar voor het zoveelste jaar op rij gebeurt dat zonder uit publiek.

Vorige week kwam het nieuws van gemeente Den Haag naar buiten dat Ajax-fans niet bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag aanwezig mogen zijn. Ajax heeft kennisgenomen van dat besluit en is op zijn zachtst gezegd verrast. Via een officieel statement brengt de club naar buiten niet blij te zijn met de beslissing, helemaal omdat er telkens andere redenen worden gegeven. 

'Ajax heeft de afgelopen jaren meermaals het initiatief genomen om in gesprek te gaan over de organisatie van de wedstrijd en het beheersen van de eventuele veiligheidsrisico’s. Keer op keer wordt een nieuw argument bedacht om dit af te houden', laat Ajax weten via de officiële kanalen.

Standpunt KNVB

De Amsterdammers richten zich nu tot ADO Den Haag en de KNVB. 'Aangezien ADO Den Haag zich niet lijkt te willen of kunnen conformeren aan de door de KNVB gestelde regels en geen enkele inspanning verricht om hier in de toekomst wel aan te kunnen voldoen, heeft Ajax de voetbalbond gevraagd een standpunt in te nemen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Met 2 aanpassing heet dat stadion niet Kyocera stadion, maar kijk klere stadion en dat past wel bij ze. Trouwens ook bij hun denkwijze.
1 0
Bobbaasje
Kunnen ze dat pleuris Den Haag laten degraderen.
1 0
afcas
Voor de mensen die hier nog steeds willen beweren dat de ajax fans de schuldige hierin zijn een stukje over de vorige ontmoeting: 'Er is heel veel nagedacht of de Ajacieden weer naar het ADO-stadion kunnen komen', vertelt Krikke tegenover Omroep West. 'Het blijkt dat het draagvlak onder de ADO-supporters niet vreselijk groot is om de Ajax-supporters weer toe te laten. Daarom heb ik uiteindelijk ook gezegd: geen uit-supporters bij de wedstrijd ADO – Ajax.'
1 0
Van Reenen
Krikken moet haar kuil house. Ze lag te krikken toen een 120-tal inwoners het normaal vonden om op het strand een toren van 50 meter hoog hout in de fik te steken. De wind kwam uit het westen en heeft helaas dat stadion niet bereikt! Maar omdat het traditie is, heeft Krikke niet ingegrepen.
1 0
Babayaka
weiger te spelen, simpel zat.
0 0
Sterspeler
Dat de KNVB dit toestaat. Is gewoon competitievervalsing.
1 0
niquedegraaff
Eisen dat het duel dan op neutraal terrein gespeeld gaat worden.
0 0
Hollister
Ben benieuwd of AZ-Ajax dan wel met supporters gespeeld mag worden... Wel weer een extra kunstgraswedstrijd voor Ajax....
1 0
AFCA-B93
Vind dat kunstgrasargument niet zo op gaan. AZ speelt dit seizoen zo’n 25 keer op kunstgras, en verder heeft elke club een pot op kunstgras extra.
0 0
kaashaas
Ik zou ado fans ook gewoon niet meer welkom heten
4 -2
De_Realist
Ik ging er al vanuit dat Ajax fans voor een hele lange tijd niet meer welkom zijn in Den Haag of Rotterdam. Ik ben dus allerminst verbaasd, daarnaast interesseert het mij ook helemaal niks.
0 -3
TontoKarnaggel
Mischien off topic ( maar ook niet helemaal ) maar zat zojuist even op fr12 (leedvermhahahahaak) en zag daar een column voorbij komen over de bedreigingen aan het adres van karsdorp. De mafklapper die dat schreef hield doodleuk de optie open dat dat mischien wel was gedaan door Amsterdammers om de zaak te saboteren. Imo een prachtig voorbeeld van hoe de haat daar, en bij veel andere clubs, tegen ons wordt opgepompt. En als die haat dan uit de hand loopt worden wij geweerd en mogen we niet zeuren want " het is altijd Ajax dus zal het wel aan hun liggen"
3 0
f*ck010
Hahaha ja want Ajacieden gaan ook echt bij die kakkies in het uitvak zitten tegen Rangers "om de zaak te saboteren." Wat een fantasten daar zeg...
3 0
NelsonAFCA
Kut ADO.
3 0
MichelAngelo66
Auto. Atisch verloren wedstrijd. Prima, hoeft Ajax ook niet op een plastic veld te spelen. Ook makkelijk voor dd knvb. Kunnen ze makkelijk een wedstrijdje voor AZ inplannen.
0 0
Whatever
Dat word ADO - Ajax voortaan rondom Europese wedstrijden plannen. Krijgt Ajax een vrije dag om de punten voor NL in Europa te pakken en krijgen ze 3 punten van ADO cadeau. Probleem opgelost Ajax de punten Den Haag “veiligheid”
1 0
Caldberg
Het onbegrip volgt alleen uit het feit dat er in Den Haag niet 1 lijn wordt getrokken. Als ze daar gewoon duidelijk in zijn en “de echte” reden geven is er niks aan de hand en klaagt er ook niemand.

En hoewel ik zelf altijd ontzettend veel plezier heb bij Europese uitwedstrijden en eigenlijk ter plekke ook nooit iets zie van ongeregeldheden snap ik inmiddels wel dat er in Europa niet zoveel steden meer op ajax supporters zitten te wachten. Begrijp me niet verkeerd, de meerderheid is denk ik wel van goede wil maar de groep onruststokers en vooral de meelopers die even stoer willen doen met een capuchon wordt steeds groter helaas.
2 -5
Terugnaardemeer
Eh? Je bent blijkbaar, regelmatig bij uitwedstrijden. Je ziet nooit iets van ongeregeldheden. Maar je snapt het wel. OK!
2 0
ambtenaar
Dit soort reacties zijn zo vermoeiend........
0 -2
Van Reenen
Is toch echt niet zo moeilijk. Laat de KNVB de clubs die weigeren Ajaxsupporters toe te laten, weten dat Ajax 3 punten krijgt en de wedstrijd niet gespeeld wordt. Zijn we er snel mee klaar.
4 0
Red Devil
Ze vergallen het elke keer voor zichzelf dus moeten niet lopen janken want zodra er weer uitfans meemogen zal het weer fout gaan en dat geldt ook voor 010 uit.
Ook Europees wordt het draadje steeds dunner zie de 633 kaarten bij Chelsea uit. Ajax moet niet bij de UEFA zeiken maar ballen tonen en dan laffe tuig aanpakken dat de boel steeds loopt e vergallen waardoor de echte fans de dupe zijn.
2 -8
TontoKarnaggel
En hoe gaat Ajax dat doen dan? Ik zal wel gekke henkie zijn maar in al die jaren dat ik naar wedstrijden van Ajax ga heb ik serieus nog niks ernstigs aan rellen meegemaakt ( met uitzondering van juve thuis vorig seizoen maar daar zijn vriend en vijand het over eens dat dat volkomen aan de me zelf lag ) Volgens mij zijn er alleen problemen in europese uitduels en dan vooral in de stad de dag voor de wedstrijd. Moet Ajax dan paspoorten gaan afpakken en mensen verbieden naar een buitenlandse stad te reizen?
2 0
Labrador
Noem mij 1 incident in Nederland in de afgelopen jaren waarbij het volledig uit de hand is gelopen. Daarnaast krijgt Ajax 833 kaarten voor Chelsea en geen 633. Dit heeft in mijn optiek weinig met veiligheid te maken want dit weekend speelden Chelsea,Arsenal,Crystal Palace én West ham thuis en kwamen oa Liverpool en United op bezoek. En 3500 Ajaxfans zouden dan een probleem vormen? Pure onwil
4 -1
Jari_held
Celtic, spurs, cambuur, milan, standard luik... heb je nog even? Ajax (en overigens alle clubs want is zeker geen ajax probleem) moet eens ballen tonen en lui die rellen weren bij de club. Moet in samenwerking met politiek: voetbalwet met meldplicht moet gewoon doorgevoerd worden
2 -4
Labrador
IN Nederland. Niet daarbuiten. Dat er internationaal wel het een en ander is voorgevallen daar ben ik het helemaal mee eens maar de politie in Londen doet nu net of Ajax levensgevaarlijk is. Zeg het maar. 3500 man verspreid over de stad of 3500 gecontroleerd in een uitvak. Wat zou jij kiezen als burgemeester?
1 0
Lane 8
Handgranaatje bij supportershome the hague
0 0
Labrador
Wie zegt dat Ajax daarachter zit.
1 0
pieke
Dat is er bij Chelsea maar 833 kaarten zijn heeft niets met onwil te maken maar alles met de hevige rellen tijdens de vorige uitwedstrijd in Londen tegen Tottenham Hotspur.
Bij ADO heeft dat nog altijd te maken met de aanval van VAK 410 destijds op het honk van ADO waarbij ook kinderen werden aangevallen.
0 -2
Juichtoon
ADO dient puntenaftrek te krijgen. Ajax heeft volgens de reglementen recht op kaarten. Als ADO / den Haag dit niet kan organiseren dient zij straf te krijgen. Bij herhaling puntenaftrek etc.
8 -1
voorkennis
Het is heel simpel, het is voor die tokkies de wedstrijd van het jaar, en zonder ajax supporters proberen ze daar voordeel uit te halen.
4 0
Oliveira
consequent zijn door ADO supporters ook te weren.
2 -3
Juichtoon
Nee daar hebben we niks aan. En dat interesseert ADO ook niet.
1 0
Lazell
Juist niet. Als de ene kinderachtig doet, ga je je niet verlagen en kinderachtig terug doen. Dit is de enige juiste stap. Zo kan de KNVB ze dwingen.
6 -1
Draufgänger
Dat heeft geen zin, want die komen nu ook al niet. Nemen hun kaarten niet af.
0 0
JesperOlsen74
Laat gaan man, onbeduidend armhartig clubje.
Duidelijk dat ze het niet willen. Negeren die tokkies.

Moet je niet eens willen, op een en dezelfde plek met dat walgelijk volk.
1 -3
Labrador
JUIST wel. Man, hoe lekker is het. Juist bij de rivaal helemaal uit je plaat gaan na een goal. Dat is zo lekker. Gisteren was dat ook genieten!
2 0
MrPink
Tijd voor een keihard statement, komen we toch niet? Het gezeik moet een keer over zijn. Of probeer het een keer met 500 man, kijken hoe dat gaat.
2 0
Labrador
Er kunnen er niet meer dan 500 in volgens mij. :)
0 0
MrPink
Ja, klopt. Ik dacht 750.
0 0
AFCA2211
Ongelooflijk hoe bang ze in Den Haag voor Ajax zijn
1 0
ajaxfan83
az ajax dan graag in een alternatief stadion .
waar wel supporters mogen komen
2 0
Labrador
AZ Ajax wordt waarschijnlijk in het Afas stadion gespeeld. Zonder dak.
0 -1
KingJames23
Ik hoorde dat Az Ajax misschien in Enschede gespeeld wordt.
1 0
RuffRhythim
Dat was sowieso al duidelijk.
AZ mag voorlopig alle thuiswedstrijden in den haag spelen...behalve die tegen Ajax....

Ook zo lekker gefikst dat...
0 0
Lazell
Als je ADO bedoelt: goede oplossing. Als ze het niet kunnen faciliteren zijn zij in gebreke. Dan maar ergens waar het wel kan.
0 0
Ajacied33
Belachelijk man dit, kan ook alleen in NL. Truttig gedoe
3 0
trodat4030
Haha, de KNVB die een standpunt inneemt... Die komen op zn hoogst met 'foei jongetjes' voor de buhne, maar als voormalige directie van Feyenoord weten ze heel goed dat de burgemeester en ADO leiding hun eigen leven en dat van hun gezinnen in gevaar brengen als ze niet doen wat de doorsnuif-capuchonnetjes op de tribunes eisen. Die hebben het aan de lijve ondervonden toen ze leken te bewegen naar een Klassieker met uit-publiek, die hadden ze al weer in de tuin staan met fakkels en bivakmutsjes. Zo werkt het helaas. Je kan in dit land iedereen bedreigen zonder enige vorm van consequentie, sterker nog, je krijgt zo juist je zin..

Al moet ik wel opmerken dat die volslagen imbeciel die die handgranaat in Den Haag achter liet nou niet bepaald geholpen heeft. Die Amsterdammer (ja, dat was er 1 van 'ons') is gelukkig veroordeeld, maar het helpt de beeldvorming niet, integendeel. Nu kunnen ze weer wijzen en 'zie je wel' roepen.
1 -1
Juichtoon
Desnoods hangen Hagenezen deze zelf op.
0 0
DemyV
Echt een uitstekende statement van Ajax, hierin laten ze duidelijk merken dat de gang van zaken nu lachwekkend begint te worden in Den Haag. Pak terug op de beginselen van de regelgeving van de KNVB, goed om de bal daar neer te leggen.
3 0
Labrador
Want Partizan en United vormen geen risico voor den Haag. Een wereldtop organiseren kunnen ze wel maar 500 ajaxfans ontvangen is te moeilijk.
7 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
In het ‘veiligste stadion van Nederland’ nog wel.
3 0
FSideMaluku
Neem gelijk die klaplopers uit 010 mee in het statement.
2 0