'Hoffenheim hoopt Dolberg te huren van Ajax'

BartVeenstra, 16-08-2019 om 07:05, 18313 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Kasper Dolberg maakt de rest van dit seizoen mogelijk door in de Duitse Bundesliga. De Telegraaf schrijft vrijdagochtend dat het TSG 1899 Hoffenheim - de club waar Alfred Schreuder sinds deze zomer hoofdtrainer is - de Deense spits voor één seizoen wil huren van Ajax.

Er zijn ook clubs die zich bij Ajax hebben gemeld om Dolberg definitief over te nemen, maar naar verluidt boden deze clubs niet het door Ajax gewenste bedrag. Daarnaast heeft men in Amsterdam nog altijd de hoop dat de spits zijn topniveau uit 2017 kan halen.

Een seizoen in de Bundesliga onder Schreuder zou Dolberg het laatste zetje moeten geven, zo schrijft De Telegraaf. Schreuder was in de afgelopen anderhalf jaar assistent-trainer bij Ajax en hij kent de Deen dan ook als geen ander.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
nickzonny
Deze speler is niet geschikt voor Ajax. Wanneer er druk op de club komt te staan bezwijkt hij. Genoeg kansen gehad hopelijk verkopen ze hem voor een redelijk bedrag. Huntelaar met ze 36 jaar is productiever.
0 -1
FrankBeton
Mooi.
Dan is een obstakel uit de weg om eventueel met Traore en / of Brobbey aan de slag te gaan in AJAX 1.
Tevens nog steeds hopen, bidden en duimen dat Bande weer gezond, fit en in vorm komt, ooit.
1 -1
Ferd
Als je hem dan toch een jaar in de Bundesliga wilt laten spelen, kijk dan over Bosz hem niet wil huren.
0 0
Gronkjaer
Hij moet in een team komen waar hij verzekerd is van een basisplaats. Bij Hoffenheim lijken ze ook dit jaar met 2 spitsen te gaan spelen en daar hebben ze er al een aantal van in de rondte lopen.. ik zie hem daar weinig minuten maken.
1 0
Daniii
Misschien klinkt het raar maar als ik Dolberg steeds zo zie dan lijkt het alsof hij Autisme of dergelijk heeft.

Hij komt niet bepaald sociaal over aflezend van zijn houding afgelopen 3 jaar bij Ajax, en bij Andy van der Meyde in de auto was ook niet bepaald vloeiend van zijn kant.

Ook het 1e jaar van hem onder Bosz werd niets van hem verwacht met minder ogen op hem gericht (dus minder druk) speelde hij wel goed, maar nu wanneer mensen constant op hem letten of het deze keer nu wel eruit komt iedere wedstrijd op nieuw. Dus misschien dat hij faalt onder de druk van het moeten presteren en concurrentie hem eerder opjaagt dan scherp maakt.
0 -2
Hollister
Als hij als autist er jaarlijks 25 in schiet zal je niemand horen hoor...
0 0
Lazell
Is gewoon introvert. Niet iedereen zonder vlotte babbel is autistisch :)
4 -1
AFCAsphere
Precies haha. Dat iemand niet zo vaak praat of dat hij/zij soms moeite heeft met uit zijn/haar woorden te komen betekend niet dat je dat onder autisme hoeft te scharen.
0 0
Rood Gevaar
Het heeft puur met vertrouwen te maken.
Bosz zette hem in de basis en als hij 3 slechte wedstrijden speelde kreeg hij een arm om hem heen en hoorde hij dat hij er de volgende wedstrijd gewoon weer in zou staan
3 -1
waayop
En toch is het raar, een paar maanden geleden was ie volgens TH nog goed genoeg voor een basisplaats in de halve finale tegen de Spurs.
1 -2
Sterspeler
Heeft in 2 jaar tijd 70 wedstrijden gespeeld. Lijkt me dat het een keer klaar is.
0 0
Daniii
Het is ook beetje politiek, want moeten ze anders zeggen? Dat Dolberg er niks meer van bakt en niks brengt in wedstrijden? Dan verliezen ze marktwaarden plus die jongen zijn motivatie/vertrouwen helemaal.
1 0
036AFCA97
Top man, hoop geen optie tot koop. Misschien bloeit dolberg daar wel helemaal op en hebben wij volgend jaar weer een spits.

Beckham werd ook ooit verhuurd ;)
1 0
Ardoe
Top, hoop dat hij daar weer zijn vertrouwen kan vinden en terug op niveau kan komen. Iedereen wint met zo'n deal. Verhuur is de beste optie, verkopen kan altijd nog.
0 0
Babangida83
Laten we eerlijk zijn, hier wordt iedereen beter van. Dolberg kan de concurrentie niet aan en heeft ritme en vertrouwen nodig. Dan maar naar Hoffenheim, waar ik hoop dat het team beter op hem is afgestemd. Wel blij dat ze hem niet verkopen. Want als Dolberg weer goed is, dan is bijna elk schot een goal.
2 0
MosesD
Gewoon verkopen met een heel mooi doorverkoop percentage. Ajax heeft genoeg spitsen.
0 -1
pizzapunt
Als ze het vandaag afronden krijgen ze Labyad er gratis bij!
3 -5
afc020
Hou je smoel ga feyenoord samenvatting kijken
0 -10
Sterspeler
Nou eerlijk is eerlijk. Jij pakt zijn kans niet. Zelfs niet nu er ruimte ontstaat op het middenveld. Lekker verkopen. Luie speler
1 -1
pizzapunt
Mafkees!
3 -2
DT10
Plus Van Leer en De Jong!
2 -3
Babayaka
Ajax is gek, stel die gast 10 potjes op achter elkaar . het is de beste spits in de selectie.
3 -10
skinny hein
en dan 10 wedstrijden 3 goals maken ? Eens houdt t op, en das nu.
1 -1
Ferd
kijk naar z'n statistieken. Dan weet je dat het er 6 of meer zijn.
0 0
afcas
Zolang hij niet leert wat hij in de wedstrijden moet doen kan hij nog zo goed zijn, maar dan heb je er niks aan... Zolang hij zijn spel niet wil aanpassen om van nut te zijn is hij geen basisplaats waard...
1 -1
Montana
De lat ligt bij Ajax te hoog daarvoor. Je kan het niet maken om een spits die niet rendeert 2 maanden in de basis te houden zonder daar resultaat voor te zien. Bij het Ajax van FdB kon dit misschien wel (denk aan Sightorson die ook super weinig scoorde). Maar sinds Bosz moet je simpel weg meer brengen als spits, en snel ook.
1 0
DT10
Tuurlijk joh..
2 0
Santiago
Ideaal
2 0
pinballmagic
Wat gaan we doen als Tadic of Huntelaar geblesseerd raakt ?
1 -1
ajax4ever01
Dan gaat Promes in de spits spelen
1 -1
Ajacied33
Promes kan in de spits en Brobbey ook
3 0
BowedUkelele
Siem de Jong natuurlijk.
3 0
Ajaxvooraltijd
En of.... Nog een groter rampscenario.
0 -1
DT10
Promes, Traore, Danilo, Brobbey..
2 0
Flipper33
Bande ook nog en als ze Olmo halen ook
0 0
DT10
Dit zou voor Ajax en voor Dolberg het ideale scenario zijn!
2 -2
Daan772585
Zlatan Ibrahimovic tells Cristian Pavon to leave LA Galaxy after two matches because he’s ‘too good for MLS’
0 -3
stopperspil
Off topic: Zlatan lyrisch over nieuwe teamgenoot Pavon..
0 -3
WZAWZDB14
Top! Schreuder kent natuurlijk dolberg en ajax. Dolberg is daar denk ik wel gebaat bij.
Bij hoffenheim ligt de druk niet zo hoog als bij ajax. Als er maar geen optie tot koop bij wordt gedaan, daar heb je als ajax zijnde helemaal niks aan.
Ik heb ook liever dat we met hem nog een gokje wagen door te verhuren dan dat we nu 15 miljoen binnen harken.
7 0
Wimmel
Slecht plan. Hij heeft juist zekerheid op speeltijd nodig. Bij een subtopper in NL is daar meer kans op dan bij Hoffenheim waar al goede spitsen lopen.
2 -2
Gonzalez75
Doen. Goede competitie. Schreuder kent Dolberg. Hoffenheim is ook een ploeg die graag aanvalt. Hier leert hij nog meer vanwege de fysieke speelwijze in Bundesliga en meer topwedstrijden. Wie weet komt Dolberg er weer tot bloei en komt hij met genoeg ervaring terug of verkopen we hem alsnog naderhand. Voor alle partijen is dit het beste.
3 0
SjaakWolfs
Niet doen. Verhuren aan subtopper in de Eredivisie, waar hij veel speeltijd krijgt.
1 -1
Sterspeler
Er is naast de Bundesliga maar 1 andere competitie die niet te veilig is (Denemarken) en waar hij in de Luwte zich kan herpakken en dat is België. Verder zie ik hem overal door het ijs zakken.
0 0
appeltje
Nee, niet in Nederland. Die jongen moet even weg van de druk. Als hij bij een subtopper gaat spelen is de druk om te presteren nog steeds hartstikke groot omdat iedereen iedere week ziet hoe hij speelt.
0 0
BowedUkelele
als ie daar niet mee om kan gaan kan ie beter stoppen met voetballen.
0 0
AlexIbarra
In de Bundesliga is toch ook druk?

Nieuwe trainer neemt zijn vriendje mee, wordt kritisch bekeken.
0 0
de_pitbull
Verhuren vind ik prima, maar dan wel eerst z'n contract verlengen natuurlijk.
En die Olmo binnen hengelen zou ook wel leuk zijn.
0 0
Nosky
Prima plan. Dolberg moet gewoon elke week spelen en momenteel is dat bij Ajax lastig, aangezien we variant hebben in de opstelling die heel effectief gebleken is, waar hij net buiten de boot valt.
Zonder wekelijks te spelen, ga je ook de vorm niet vinden.

Bovendien vind ik het allemaal wel meevallen bij Dolberg qua vormcrisis. In de relatief weinig minuten die hij vorig seizoen heeft gemaakt, na een blessure, heeft hij er toch best wat ballen ingeprikt. En dat waren voor het grootste gedeelte ook weer doelpunten zoals alleen hij ze maakt.

Ik hoop dus dat dit doorgaat en dat hij bij Leverkussen wekelijks gaat spelen. Ik heb er veel vertrouwen in.
9 0
Lazell
Die schoten van hem zijn ook gewoon van grote klasse. Laag, hard en precies. Alleen zijn spel is zo nonchalant, in de kaats, in de 1-op-1, bij een voorzet.
0 0
Leo252
Leverkusen ? Zullen we er maar Hoffenheim van maken dan.
0 0
oud-west
Als je in de eredivisie al niet kan scoren tegen alle incompetente verdedigers wordt dat in Duitsland natuurlijk niks. Ik zeg verhuur hem aan Sparta!
1 -6
Sterspeler
Pelle scoorde tot z'n 28e niet. Daarna schoot ie zowel de ED als PL naar de knoppen.
1 0
Ferd
Als je op AS al niets zinnigs kan zeggen dan wordt dat elders op internet natuurlijk ook niets. Ik zeg: geef je internetconnectie weg.
1 0
ajaxminimax
Dat zegt helemaal niks, Dolberg blijft de potentie hebben, dat heeft hij bij Ajax laten zien. Het is nu te hopen dat Schreuder hem in Duitsland wel aan de praat krijgt.
1 0
MankeNelis
Apart dat de trainers Ten Hag, Bosz en Schreuder het nog steeds zien zitten in Dolberg. Wat gaat er mis met Dolberg in de wedstrijd?
0 0
Tiemen_S
Dolberg is meer een atletische 'afmaker' die de bal er onder de gekste omstandigheden inprikt dan een balvast aanspeelpunt als Tadic of een heerser als Huntelaar. Het spelletje met alle diepgaande spelers zoals Ten Hag het nu laat spelen, ligt hem niet zo lijkt het. Dolberg komt niet zo in zijn kracht als die bal zo lang in/rond het strafschopgebied zwerft en het daar mokertje druk wordt. Toch zou je zeggen dat ook dat gewoon te leren is, maar verhuren lijkt me nu ideaal daarvoor. Wel minuten maken, minder elkaar in de weg lopen.
1 0
Web
Geweldige oplossing den ik? Zowel voor Dolberg als voor Ajax
Een jaartje in alle rust werken met Schreuder, ze kennen elkaar goed, weten wat ze aan elkaar hebben. En ook Ten Hag en Schreuder kunnen goed door een deur
3 0
Rinus M.
Benieuwd wat Dolberg zelf wel al schijnt dat er hier niet zo veel toe te doen.
0 0
Web
Dat staat voorop mee eens, maar ze kennen elkaar goed, zou misschien de beste oplossing zijn?
0 0
WZAWZDB14
Dolberg keek ook niet heel vrolijk uit zn ogen toen die afgelopen dinsdag op de tribune zat.
0 0
AjaxWatergraafsmeer
Zo kijkt hij in het veld ook altijd.....
1 0
ajaxminimax
Beste optie dit, het blijft in potentie een fantastische spits. Hopelijk krijgt Alfred hem dit jaar wel aan de praat. Vorig jaar is het hem ook niet gelukt, maar misschien wel nu in een andere omgeving.
2 0
Superjan
Zou fantastisch zijn. Hoffenheim speelt onder Schreuder een soort 3-5-2 formatie. Lijkt me veel geschikter voor Dolberg dan dat gepriegel op de vierkante meter.
0 0
Tedupitu
Goeie zaak. Hoop dat hij daar zijn oude vorm weer vindt. Gun het die jongen echt wel.
3 0
Tscheu
Beste lijkt me hem te verkopen. Als het even niet draait daar, kans lijkt me redelijk groot, dan verpietert hij daar op de bank. Men zal niet veel investeren in een gehuurde speler.
3 -7
Ajax27
Ajax speelt gewoon moeilijk voetbal voor een klassieke spits. Huntelaar kan daar prima mee omgaan, weet precies hoe die ondanks de kleine drukbezette ruimtes goed moet staan. Dolberg moet die feeling nog krijgen en heeft nu nog meer ruimte om zich heen nodig. Dan heb je klassiekere buitenspelers nodig die het veld groot houden en voor veel aanvoer zorgen, zodat je als spits net 1-3 meter ruimte meer om je heen hebt.

We hebben gezien wat ie kon in het eerste jaar... dat verleer je niet. Hij moet alleen gewoon weer even het vertrouwen krijgen en gaan scoren, dan zit hier gewoon een potentiele wereldspits in die je voor 50-80 miljoen kan verkopen. Nu is ie er misschien 15 waard. En dat risico durft Ajax best te lopen. Als ie nu weinig aan spelen toe komt is ie wellicht 7-10 miljoen waard. Dat verlies weegt niet op tegen de potentie die erin zit.
1 0
Tscheu
Ben het niet met je oneens, maar als je heel eerlijk bent, heeft Dolberg in zijn eerste jaar eigenlijk alleen het eerste half jaar goed gespeeld. De tweede helft was het al een stuk minder, behalve dan die mooie goal tegen Lyon. Ajax was toen met Traore in de spits en 2 van de 3 buitenspelers Younes, Kluivert en Neres al beter. Ik gun Dolberg het allerbeste, en Ajax natuurlijk ook.
0 0
RuffRhythim
Juist wel als hij naar de club van Schreuder gaat
0 0
kampioen0809
Goed dit! Dat Dolberg kan ballen hebben we allemaal in 2017 wel kunnen zien. Ben persoonijk ook best wel 'fan' van hem, jammer dat het er nu niet helemaal uitkomt.
4 0
Bean
Perfect! Ik hoop dat hij zijn oude niveau weer haalt zodat hij volgend jaar als Klaas Jan is gestopt zijn klasse weer kan laten zien
2 0
MaximilianRosse
Dit is de beste optie vind ik zelf. Hij heeft genoeg potentie, hopelijk krijgt Schreuder hem aan de praat.
2 0
masterrr
Uitstekend, top Alfred! Hoop dat je Dolberg weer aan de praat krijgt, want in potentie natuurlijk een geweldenaar
2 0
3*stars*3
Nog niet verkopen, dit is beste optie.
3 -1
Ajax34
Het zou hem goed kunnen doen even helemaal in een andere omgeving.
1 0
Antafca
gewoon verkopen waarom verhuren
2 -4
MarcelvTol1971
Omdat je er niets voor krijgt in deze staat.
0 -1
DarkDefender
De prijs die je er nu nog voor krijgt zal niet al te hoog zijn denk ik. De kans dat de verkoopwaarde omhoog gaat door een jaar verhuur lijkt me groter dan de kans dat deze afneemt.
1 -1
MarcelvTol1971
Perfecte oplossing, andere omgeving bij iemand did hem door en door kent. Hopen voor Dolberg dat ie daar de draad weer terug kan vinden en op kan pakken.
Ook mooi dat Schreuder dit wil doen voor Dolberg maar ook voor Ajax.
5 0
AjaxWatergraafsmeer
In potentie echt een fantastische speler, kan gewoon de vaste spits van het Deense elftal zijn.
Maar bij grote overwinningen van pak hem beet 6-0 tegen de Fortuna's en Emmen's van deze wereld staat hij gewoon niet op het scorebord. Zou het hem in de sterkere Bundesliga dan wel lukken?
1 0
Stroeve
De vaste spits van het Deense elftal. Dat zegt niet zoveel toch. Wie is z’n voornaamste concurrent? Lord Bendtner? Jorgensen?
1 0
Ajax27
Doen!
1 -2
NoPants
Direct doen.

Tadic eerste keus, huntelaar pinch hitter, traore en brobbey af en toe minuten maken.
3 -2