Ten Hag kritisch: 'Het was een hectische wedstrijd'

GinoHaverkamp, 13-08-2019 om 23:25, 14127 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Trainer Erik ten Hag heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen PAOK Saloniki. Enerzijds zag hij een ploeg die veel veerkracht toonde, maar aan de andere kant een ploeg die aardig slordig was.

'Het was wel een hectische wedstrijd waarin ook heel veel dingen niet goed gingen', opent de oefenmeester tegenover Ziggo Sport. Vooral de mentale weerbaarheid van zijn ploeg kan op complimenten rekenen. 'Ze hebben er ongelofelijk voor gevochten. De weerbaarheid nadat we achterkwamen, dan moet je toch maar weer je rug rechten en dat hebben ze toch maar weer gedaan. En dan ook die penalty missen; dat zijn ongelofelijke dompers en daar moet je maar mee om kunnen gaan als ploeg. En dat hebben ze uitstekend gedaan.'

Er klinken echter ook wat kritische noten. Zo is Ten Hag niet te spreken over de restverdediging. 'Maar ook hoe we daar mee omgaan. Als ballen eruit vallen, in plaats van zakelijk zijn gaan we dribbelen of ballen verliezen. Dan zet je ze (PAOK, red.) in de counter. Dan zijn ze ongelofelijk gevaarlijk. Dat hebben we in de analyse gezien en dan overkomt het toch ons. Dat mag niet.'

Dat Ajax veel beter voor de dag kan komen, komt volgens de 49-jarige trainer dan ook omdat het team nog altijd beter op elkaar ingespeeld moet zijn. Dat had naar eigen zeggen niet alleen met de restverdediging en spelhervattingen te maken. 'Wel vanuit het open spel. De restverdediging was een aantal keer niet goed en dat had ook te maken met de laatste linie, die stond te ver weg en had meer moeten aansluiten. Dat zijn dan een aantal afstellingsprobleempjes en wil je succesvol in Europa zijn, dan moet dat beter.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
zoeken naar de juiste opstelling is niet zo heel moeilijk na al die wedstrijden. je moet alleen even doorbijten en beseffen dat het nooit beter word dan vorigjaar, je hebt gewoon minder materiaal.

blind centraal voor de verdediging daarachter schuurs alvarez. deze heren moeten alleen naar voren verdedigen ipv achteruitlopen, en joey moet beter communiceren en letten op ruimteverdeling op RB.

ik zou alleen martinez op LM zetten, niet centraal in de verdediging, die jongen heeft de lengte niet, en heeft een te grote drang naar voren. donny moet je niet centraal zetten dan creeer je alleen maar twijfels, dit jaar gaat dat gewoon niet. daar kan je beter alvarez neerzetten, dan heb je met de as blind en alvarez eigenlijk een frenkie de jong gecreeerd
0 0
Ajax34
Daar kan een trainer op in grijpen, Had veel eerder Huntelaar moeten brengen maar ook Schuurs moeten brengen. Schuurs is minder ervaren maar brengt wel meer rust van achteruit zowel aanvallend als verdedigend.
2 -1
ajaxdordtt
Is dat Twents voor kutwedstrijd?
7 0
Yeshyeshyall
Ik hoop dat Alvarez het ontbrekende stukje is en dan mogelijk als cvm. Schuurs is af en toe nog wat onrustig of onwennig maar speelde merendeel van de voorbereiding gewoon heel sterk en vol vertrouwen. Ik zou denk ik Blind naast hem zetten en Martinez of (straks) Eiting naast Alvarez. Wellicht lever je dan wel erg veel creativiteit in maar vooralsnog vind ik Marin geen cvm, Mazraoui te kort komen op die plek (kan nog groeien maar hij is denk ik niet voor niets op de rb plek terecht gekomen) Blind misschien wat te langzaam voor het middenveld, Eiting is geblesseerd (lijkt me eigenlijk de beste optie al speelde hij ook wat wisselend) en Gravenbergh is er ook nog niet.
1 -3
Minsc
Eiting, hahaha. R.I.P. Ajax dan.
5 -6
Yeshyeshyall
Eiting stond in de jeugd al bekend als een groot talent. Heeft in zijn wedstrijden voor Ajax in mijn ogen een aantal keer verbluffend goed gespeeld en oogde een paar andere keren kwetsbaar. Dat laatste zou moeten mogen voor een jonge jongen die lang geblesseerd was en aanhaakt in een fantastisch, op zeer hoog niveau spelend Ajax. In die goede wedstrijden vond ik hem Frenkie niveau benaderen, en echt niet zo gek dat hij dat nog niet week in week uit haalt natuurlijk. Maar goed we kunnen hem ook gewoon afkraken
1 -1
Web
Frenkie niveau benaderen gaat veel te ver.
Of je schat Frenkie verkeerd in of Eiting?
1 0
Yeshyeshyall
Nou ja bij wijze van spreken inderdaad. Frenkie is natuurlijk uitzonderlijk. Vond Eiting wel echt verrassend goed op momenten
1 0
Ajaxleferink
Te aanvallend voor de meeste wedstrijden en met de punt naar achteren, maar deze opstelling zal ik graag een keer willen zien.

Promes------Tadic------Neres
--------Ziyech----VdBeek--------
--------------Martinez-------------
Nico---Blind----Alvarez---Dest
6 0
DonQ
Terug naar het kamikaze voetbal van Bosch :P, en dat bedoel ik positief. Zonder dollen zie ik hier wel muziek in. Het is wel belangrijk dat van de Beek dan een stuk minder diep gaat staan en ook zijn verdedigende arbeid doet. Een Ziyech die Promes en Neres in de diepte kan wegsturen gaat voor veel problemen zorgen bij de tegenstander.
0 0
Babangida83
Bosz had Schone op 6. Martinez is veel verdedigender, waardoor je veel voetbal mist. Essentieel voor tegen counterploegen. Martinez is voetballend prima, maar mag qua creativiteit natuurlijk niet tippen aan Schone of De Jong. Ander type speler.
0 0
Sterspeler
Gisteren speelden we ook kamikaze voetbal. Op den duur was er een counter van PAOK met 5 aanvallers tegen 2 verdedigers. Sloeg helemaal nergens op.
0 0
Liam
Dat is eigenlijk alleen bij afgeslagen corners of vrije trappen. Ajax houdt dan altijd 1 mannetje achter, daar zou ik 2 van maken. Met maar 1 xtra man is het te gevaarlijk. Als de tegenstander dan heel snel omschakelt zit je meteen in de problemen.
Kijk maar terug: die zogenaamde ‘5 tegen 2’-situaties ontstaan bijna altijd na corners .
0 0
Web
Ga maar eens terug kijken, zie je dat het veld veel te groot was, niet aan te lopen. Daar ging het fout
2 0
Sterspeler
Ook dat speelde een rol. Het zwaard snijd aan 2 kanten.
0 0
Web
Heeft ook met de afstelling van de rest te maken, het stond veel te ver uit elkaar, daarom kwam Blind te zwemmen op het middenveld, maar Donny stond wel erg diep ja. Duidelijk nog wennen, en ik zou Martinez en Blind omruilen
1 0
Caelintroy
Zou misschien niet eens zo gek uitpakken. Denk gevaarlijker dan wat ik gisteren heb gezien.
0 0
Rentokill
Gevaarlijker op 2 manieren ja.
0 0
Adam24
Ik vind Martinez centraal achterin zeer gevaarlijk en onrustig. Persoonlijk zou ik Blind weer lcv zetten zodat hij vooral ook de hoogte van de achterste linie kan bepalen, die nu veeeeel te laag is, al weken. Waardoor het veld veel te lang is en je geen pressing kunt spelen. Alvarez heb ik geen idee van. Marin en Martinez is stuivertje wisselen en graag zou ik Ziyech vanaf links willen en Neres vanaf rechts.

Onana
Veltman - Schuurs - Blind - Tagliafico
Mazraoui - Marin/Martinez
Vd Beek
Neres - Tadic - Ziyech
0 -2
Web
Ik zie hem ook liever op het middenveld, onrustig deels waar, maar zocht constant voetballende oplossingen, ik vond hen zelfs de beste gisteren, en in delen Ziyech
0 0
vincent_DV
Ik heb er nog eens over nagedacht en begin het bijna met de minuut vreemder te vinden dat Ajax geen extra verdedigende middenvelder wilt halen.

Als nu Blind, Martinez of Tagliafico geblesseerd raakt heb je al een groot probleem aangezien dan Blind naar CV moet en Martinez naar LB. Maar een middenveld met Marin en Mazraoui is toch vragen om problemen? Maar een andere mogelijkheid is er niet. Of je moet met 2 rechtsbenige centrum verdedigers gaan spelen maar dat is ook niet wenselijk in mijn ogen. Dit terwijl het middenveld met Blind en Marin/Mazraoui al totaal niet loopt. Ook moet je nu om een middenvelder te wisselen, een verdediger er in zetten. Voor 1 wissel wijzig je dus al minstens 2 posities, ook al niet wenselijk.

We hebben dus momenteel maar liefst 1 echte middenvelder en dat is Marin. (De aanvallende middenvelders laat ik even buiten beschouwing want die zijn voor de verdedigende posities niet relevant) Verder hebben we alleen maar gelegenheidsmiddenvelders die eigenlijk verdedigers zijn. Als we heel eerlijk zijn kan dat toch eigenlijk niet? Vorig jaar hadden we tenminste nog Sinkgraven op de bank die er eventueel kan spelen, nu helemaal niemand meer op de bank. Enkel Gravenberch en Taylor kunnen er spelen maar die zijn nog geen eens 18. Ook heb je Eiting alleen die is nu geblesseerd en vrijwel het hele vorige seizoen, daar kan je dus ook niet vanuit gaan.

Ik vind echt dat Ajax een heel groot risico neemt door het maar zo te Laten aangezien Overmars gisteren aangaf dat ze niet meer op zoek zijn naar spelers.
5 0
DonQ
Ten Hag beperkt zichzelf vooral doordat hij vasthoudt aan het systeem van vorig seizoen. Echter, met het huidige spelersmateriaal is het veel beter om met een enkele 6 te spelen. Dan komt een Marin ook veel beter tot zijn recht op de 8 positie en speelt Donny niet continu als tweede spits.

Want daar zit wat mij betreft de crux. Er ligt veel te veel ruimte op het middenveld omdat de aansluiting vanuit verdediging en aanval nog onvoldoende is.
Verder is het al vaak geopperd, maar ik wil Martinez toch wel eens een paar keer op het middenveld zien. Ik denk dat Blind de verdediging zodanig kan sturen dat daar in ieder geval wel aansluiting is.
1 0
Web
Dan kan ik jou vertellen dat je aan Ziyech en Tadic minder hebt
Aan de lijn blijven met buiten spelers, moet er niet meer aan denken
Het heeft te maken met de ruimtes gisteren, ze stonden veel te ver uit elkaar, er werd niet goed doorgelekt, vandaar dat Blind komt te zwemmen
Donny stond te diep gisteren, was een van zijn mindere wedstrijden, leek weer de Donny van begin vorig jaar. Daarbij te veel spelers net niet gisteren
Wie je ook op het middenveld zet, dat moet beter, niet aan te lopen
0 0
vincent_DV
Ik denk niet dat dat de oplossing is eerlijk gezegd. Je hebt namelijk vaak twee buitenspelers die vaak naar binnen komen, vooral Ziyech. Dan ga je dus 2 middenvelders juist in die as plaatsen. Dat zorgt toch alleen maar voor veel te veel drukte. De punt naar achteren is alleen nuttig met twee buitenspelers met het krijt aan schoenen en veel voorzetten. Omdat je dan ook meer spelers voor de goal hebt. Ook zal van de Beek daar alleen maar last van hebben omdat hij dan veel vrijheid inlevert. Ook zorgt dat ervoor dat Blind in zijn eentje de opbouw moet verzorgen vanuit het middenveld.
0 0
Sterspeler
Als je de keuze maakt om Ziyech op het middenveld te zetten (als ETH dat wil) kan je jouw gestelde probleem oplossen door Neres weer op rechts te zetten en Promes/Tadic (afh van de variant) op links zetten. Je krijgt dan zoiets:

Onana;
Mazraoui, Schuurs, Blind/Martinez, Tagliafico;
Ziyech, Martinez/Blind (6), van de Beek;
Neres, Tadic/KJH, Promes/Tadic
0 0
Vlieske
Ik vind het ook vreemd dat Dani de wit de voorkeur krijgt boven ekkelenkamp op de bank. Ekkelenkamp is op meer posities inzetbaar. Kan op 6 en op 10 spelen. Te triest voor woorden dat er bij Ajax en al zijn miljoenen iemand op de bank zit die alleen maar invalt om druk te gaan zetten en zelfs dat kan hij niet.
2 0
Rentokill
Duelkracht.
0 -1
trainerdv
En toch beter dat ze het eigen spel bleven spelen in plaats van inzakken en bijvoorbeeld een CV erbij zetten (Schuurs). Dat hadden 9 van de 10 trainers gedaan. Respect voor Ajax en zijn trainer. En ja, eht moet veel beter wil je iets in te brengen hebben tegen Bayern, Real etc. Maar das logisch.
0 0
Pas
Ik lees steeds vaker dat Blind en Martínez moeten worden omgedraaid. Ik ben het er mee eens hoor, dus ik zeg doen. Maar een paar weekjes geleden werd ik zo ongeveer voor gek verklaard. Blijkbaar zien nu meer mensen de kwaliteiten van Martínez als middenvelders.
0 -1
superman0313
Nou het is meer dat Blind schijnbaar nodig is achterin, want op deze manier ontstaat er gewoon teveel ruimte tussen verdediging en middenveld. Veld wordt vervolgens lang (zeker in de counter), degelijke spelers als akpom, pelkas en biseswar, kunnen met deze ruimte wel gevaarlijk worden.

Stel dat je blind weer naar achter haalt, is het natuurlijk maar hopen dat zo'n Martinez de positie van cm goed invuld.
0 0
Pas
Ik denk dat dat wel gaat lukken.
0 0
Van Reenen
Hallo Erik, hoezo restverdediging. Waarom wordt Alvarez nog niet opgesteld naast Martinez? Je gaat mij toch niet vertellen dat de trage Veltman daar blijft staan? En waarom moet Veltman zo nodig bij hoekschoppen aanwezig zijn? Laat hem bij hoekschoppen op de middenlijn staan.
0 0
Rentokill
PAOK heeft voor het eerst sinds heel lange tijd weer een wedstrijd verloren. Das geen toeval he. We lopen teveel op Ajax te zeiken. Het is fucking half Augustus en we moeten al knock-outwedstrijden leveren!
2 -2
gerard
Missen gewoon een speler als Frenkie de jong die rust in het spel brengt! Verder ook een speler als Schone werd wel gemist!
3 -2
Bramble1988
Net als vorig jaar zijn automatismen (vooral in de onderlinge afstemming) ver te zoeken. Geen paniek, die afstemming komt wel. Je hebt erg goed spelersmateriaal en een tactisch goede coach. Overmars heeft gelukkig zijn werk gedaan, waardoor individuele klasse het verschil maakt in deze fase. Met een aantal wedstrijden zal het allemaal wel op zijn plaats vallen.
5 -2
altijdwelwat
De Wit = Joeri de Kamps
3 -3
Bky
"Volwassen PSV slaat dubbelslag, schaft creatief haar scouting af en gaat vol voor Doan".
0 0
preme
Er moet gewoon een controlerende middenvelder bij. De spoeling is na vertrek van Schone en De Jong te dun, en er is geen jeugd om dat gat op de vullen. Bovendien lijkt Marin niet klaar voor die rol.

Als Blind weer zakt, heb je voor wat betreft de verdediging maar een positie in de verdediging die anders is tov van vorig jaar, namelijk die van De Ligt. Dat zou goed opgevangen moeten worden door Alvarez, Schuurs of Veltman. Het gemis van de Jong en Schone voel je zwaarder.
1 -2
vincent_DV
Dat gaat niet gebeuren aangezien Overmars aan gaf dat er niks meer bij komt helaas....
1 0
Web
Gisteren was het probleem dat de linies veel te ver uit elkaar staan, de verdediging zette niet goed druk naar voren, en dan word het speelveld veel te groot. Kun je niet tegen voetballen
Blind maar ook Marin komen daar door aan het zwemmen, Donny stond te ver naar voren, had minder uit gemaakt als Tadic iets balvaster was, maar die was geen top gisteren net als Neres, allemaal net niet. Mazaroui heeft het nog niet, in vind hem minder dan vorig seizoen
De laatste goal was ook nog eens een foutje van Onana

Maar ik zie voldoende perspectief in dit Ajax, vergelijken met vorig seizoen is niet eerlijk, want je bent gewoon twee toppers kwijt. Buiten dat Frenkie ontzettend goed kan voetballen, haalde hij. ( vooral in de CL ) heel veel counters er uit met zijn snelheid, en kan ook nog eens goed verdedigen, dat maakte Frenkie zo uniek.

Als het team beter aan sluit ( was gisteren echt slecht ) en ook te veel spelers hadden niet de echte vorm, dan is het gewoon lastig met zo veel positie wisselingen, maar dat gaat echt wel verbeteren.

Martinez zou ik op het middenveld zetten ipv Blind, die kan echt goed ballen, heeft ook nog eens overzicht, daar gaan wij nog heel veel plezier van krijgen

Ik zou heel graag een middenveld zien van. Martinez- Donny -Propper
Marin is meer een Donny type, kan hartstikke goed voetballen maar heeft zijn tijd nodig
Of Alvarez moet het doen daar, maar ken ik niet goed genoeg, beelden zeggen niet alles, zal ook aan Ajax moeten wennen

Blind in het centrum met Alvarez ( ben erg benieuwd naar hem ) of Schuurs
3 -3
Joseph
Het was gewoon ontzettend slecht, middenveld is volledog uit balans en dat komt door een tekort aan visie. Blind moet de rol van Frenkie overnemen, inclusief de opbouw vanuit de verdediging, en dat werkt gewoon niet.

Ten Hag moet het systeem aan de spelers aanpassen en niet andersom. Op deze manier wordt het een teleurstellend jaar zonder wereldtoppers als Frenkie en de Ligt die elke tactische fout goed maken door individuele klasse!
3 -2
Web
Komt omdat de aansluiting niet goed was, kun je net tegen voetballen
En de meesten waren niet top, dat is het probleem
Als het team compact staat had Blind niet door de mand gevallen, toch zou ik het omruilen. Martinez en Blind
0 -2
DS
Hopelijk is Alvarez snel wedstrijd fit, en gaat het kwartje achterin snel vallen.
Ieder balverlies voorin of tegenaanval van de tegenstander is levensgevaarlijk en een kans.
Martinez is wel een aanwinst hoor, wat een strijders zijn Martinez en Tagliafico samen, heerlijk.
1 0
jaripettersson
TH kan puzzelen wat ie wil, maar blijven spelen met een diepe vdBeek, zoals vorig jaar, moet hij misschien loslaten. In dat systeem legt hij precies het niet te vervangen gemis van de Jong maar ook de Ligt bloot. De bal werd vorig jaar constant bij de voorste 4 gebracht en bij balverlies hadden ze hem vaak al weer direct heroverd. TH heeft de man met de meeste toekomst (Dolberg, potentiële Europese topspits, ondanks de manier hij ook door supporters wordt afgeserveerd) al op halsstarrige manier kapot gemaakt en Huntelaar (groot respect) geeft het laatste zetje, en dat kan je hem natuurlijk niet kwalijk nemen.
2 -1
Web
Aansluiting klopt niet, daar ging het fout, compact spelen, dat is het
Martinez kan op het middenveld de counter er uit halen.
Het heeft tijd nodig, geloof mij maar
2 -1
Gajes
Ik ben benieuwd naar Martinez en Alvarez als 6'en, Blind is daar zeker niet slecht maar doordat hij toch wel erg traag is kan een snelle tegenstander daar soms van profiteren. Blind dan als linkermiddenvelder meter Donny uiteraard op 10 zie ik graag gebeuren.
0 -2
GerardAjax26
Ik vraag mij af waarom Ten Hag in die Europese potjes steeds de Wit laat invallen.

Overigens had ik vorig seizoen gedacht dat zowel Blind als Mazraoui het goed zouden doen op het middenveld, maar beide speelde slecht daar. Dat is wel een probleem, we zitten erg ruim in de verdedigers en aanvallers maar hebben weinig alternatieven op het middenveld. Frenkie, Schone en Sinkgraven zijn weg en alleen Marin is daar voor terug gekomen. En hoewel ik best vertrouwen heb in Marin, is hij nu nog wel wat onwennig.
2 -1
Web
Ja joh ga lekker over details zeuren, want als de nummer 12 of 13 er in komt maakt zoveel verschil, hier word ik nu moe van
1 -6
altijdwelwat
Dani zeurt nooit en zit altijd als eerste bij het ontbijt , in de bus , in de kleedkamer ( veegt deze ook ongevraagd aan , ook in de rust) . Bij de tactisch bespreking zit Dani vooraan ja te knikken en veegt daarna het bord schoon. Dat is voor Erik zo een meerwaarde dat hij hem af en toe mee laat doen , want Dani werkt altijd zo hard. Dani kan heel hard blind op iemand af rennen, soms schrikt een tegenstander daarvan en krijgt Dani de bal op zijn scheenbeen. Dan klapt Dani in zijn handen en roept heel hard iets, wat precies weet niemand behalve Erik. Veel vaker word Dani simpelweg uitgekapt en gepasseerd , zo ook gisteravond waardoor het nog even spannend werd.
1 -4
Web
Met een andere wissel had je wedstrijd gekanteld te laatste 10 minuten he?
Want wat belangrijk om ipv de nummer 12 nummer 13 er in zetten
Naar mannetje ben jij, ook erg triest
1 -3
altijdwelwat
Gaat het niet om , ik heb die jongen ook in de jeugd vaak genoeg zien voetballen om een mening te hebben ! Het inbrengen van de Wit is een regelrechte belediging voor de jeugdopleiding, die mag nooit nummer 12 of 13 zijn.
1 -1
Just_wes
Jij hebt echt altijd wat.
1 -1
Rentokill
De Wit brengt duelkracht op het middenveld.
1 -4
Cupmetgroteoren
Slaap lekker.
2 -1
altijdwelwat
Dat is echt onzin , want de Wit wint helemaal niet veel duels . Ergens heel hard blind op af rennen ziet er leuk uit , maar als er verder geen idee achter zit is het niet meer dan heel hard ergens blind op af rennen. Ballen veroveren heeft vooral te maken met een goede positionering , anticiperen, duelkracht , tactisch goed onderlegd zijn. En het is ook wel prettig dat wanneer je een bal veroverd je hem ook nog naar de goede kleur speelt.
2 -1
Bocarra
De wissel met Nous als 2de 6 op het middenveld maakte het alleen maar nog ingewikkelder. Blind liep in de eerste helft al als een kip zonder kop en stond veel te vaak bijna op 1 lijn met de aanvallers. In de 2de helft liepen er 2 6’n te dolen op het middenveld. Wat een drama.
2 -1
MarcelvTol1971
Niet allemaal roepen dat Blind een linie naar achter moet want dan doet ten Hag het zeker niet.
2 -1
Rentokill
Blind mag van mij tegen clubs als Emmen en Feijenooit op het middenveld. Tegen dit soort tegenstanders hoort hij in de verdediging. Martinez had op het middenveld niet misstaan tegen deze counterploeg.
0 0
Daveajax1976
Ik hoop dat ten hag inziet dat de opstellingen niet goed waren afgelopen wedstrijden!

Veltman alleen nog gebruiken als rechtsback.
Martinez alleen gebruiken als linksback
Blind weer een linie naar achteren
1 0
Rentokill
Martinez alleen gebruiken als linksback?
0 -2
Web
Martinez op het middenveld als controleur, ideale speler voor, kan de counter er uit halen, ben ook benieuwd of Alvarez daar kan spelen
1 0
Daveajax1976
Ja of een grote sterke verdediger naast hem maar geen veldman!
Martinez zou een top linksback zijn ik denk beter dan Nico
0 0
Saanchez
Dan ben je 43 jaar oud en weet je nog niet hoe je Veltman schrijft. Kom op gast...
1 0
Superturk1
De opvolger van frrnkie is voor mij al gevonden... Martinez !!!! En davey een linie terug.
3 0
Web
Gaat ook wel gebeuren, prima speler
0 0
Rentokill
Helemaal mee eens. Omwisselen die 2.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
volgende keer blind centraal voor de verdediging in de frenkie rol, in een driehoek met perr en alvarez.
die boys moeten alleen naar voren verdedigen.
1 -1
Gonzalez75
Waarom gooit hij,, Ten Hag, de verdediging om. In feite slachtoffer je zo Schuurs. Waar vielen gisteren weer de tegendoelpunten? Vanaf de rechterzijde. Veel te slap en weer te ver van het doel verdedigen. Ziyech had gisteren z'n dag niet. Zeven van de tien passes eindigden bij de tegenstander. De 1-1 kwam tot stand doordat hij niet het kopduel rechts bij de middenlijn aanging. Hij sprong maar wat mee.. Nee, ik begrijp niet dat Ten Hag zo de verdediging neerzet. Je ziet ook dat Mazroui niet in vorm en fit is. Als middenvelder loopt die meer met de bal dan dat hij afspeelt. Leidt daardoor ook balverlies. Maar goed, we zijn met de hakken over de sloot door en een winnende coach heeft dan altijd gelijk.
1 0
altijdwelwat
Ook met Schuurs regent het tegendoelpunten , we hebben dit seizoen nog geen 1 x de nul gehouden. Zelfs tegen de amateurs van Quick 20 lagen er 2 in het netje. Grootste probleem is dat je zowel verdedigend maar vooral op het middenveld te weinig persoonlijke duels wint , en teveel onnodig balverlies leidt. Dat Ziyech niet altijd zuiver is in zijn passing is toch alom bekend , Ziyech is een alles of niets passer. Dat levert af en toe ballen op om van te watertanden , maar nog vaker knullig balverlies. Tegen ploegen met een goede omschakeling is dat levensgevaarlijk, omdat Blind en Marin worden overlopen op het middenveld. Dat Erik dacht dat te repareren met Mazraoui en in een veel later stadium ook nog de Wit , is lachwekkend want die missen beide tactisch inzicht en voetballend vermogen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
erik moet niet zonlopen klooien met die opstellingen.
het laatste uur veltman centraal zetten, en blind op LM zijn geen handige keuzes, als het elftal daar niet op in is gespeeld.
en waar was donny in godsnaam mee bezig centraal op het middenveld? die deed in verdedigend opzicht alles fout.
3 0
Vlieske
Nu komen de gebreken van dit systeem naar boven. Donny staat veel te diep waardoor je altijd een minderheid krijgt op het middenveld waardoor iedereen maar achteruit loopt. Vorig jaar had je frenkie die heel veel eruit haalde en de ligt die elk duel won en wel vooruit verdedigde.
7 -1
Jan60
Dit is in dit Ajax inderdaad het grootste probleem. Donny staat te diep waardoor bij balverlies het middenveld wordt overlopen. Dit diep staan kon vorig jaar wel, maar nu (nog) niet. Het zal nog wel even zoeken worden naar de balans, want de wedstrijden in de eredivisie zijn geen graadmeter.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
waar het grotendeels aan lag, waren het aantal verloren individuele duels. bijna niemand kon een bal heroveren, en als je dan tegen een geoliede machine speelt als paok, kom je in de problemen.
deze ploeg is niet voor niks ongeslagen kampioen geworden, ik vond het een fantastisch team.
2 -3
Schip
Lag niet aan duels, maar aan het feit dat je er niet onderuit kwam. Er werd geen man extra gecreëerd. Je zag het toch. En TH zag het ook en grijpt zoals altijd niet in. Net als tegen PSV uit of Spurs. Hij bevriest. Waarom hij de naam heeft tactisch sterk te zijn is beyond me. Vindt het tegenvallen dat zo'n ploeg bijna volledig desintegreert door counters. Met zoveel aankopen. Mag niet.
1 0
Ajacied33
Ik zag ze gisteren voor het eerst spelen en idd, Paok is geen misselijke ploeg.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ja, echt een goed uitgebalanceerd elftal:)
het is dat we veel spelers hebben die een goal kunnen maken, in elk ander jaargang(m.u.v vorig jaar) had je eruit gevlogen.
0 0
Cupmetgroteoren
Ten hag moet deze wedstrijd vooral kritisch zijn op zichzelf. Wisten wij niet al een jaar of 7 dat veltman niet centraal moet staan? Dat is al bewezen mislukt. Als rechtsback heeft ie z'n waarde gehad, en ik vind mazraoui gewoon erg slap verdedigend de laatste maanden (eigenlijk sinds de winterstop). Dus veltman kan daar zelfs gewoon de concurrentiestrijd (weer) winnen. Waarom stel je 'm dan opnieuw centraal op? Iedereen heeft ook al gezien dat martinez en blind omgewisseld moeten worden. Blind voelt zich niet meer prettig op het middenveld, wordt overlopen, mist sprintsnelheid en actieradius. Die moest dus al terug in de verdediging, en dat zal ook gebeuren maar opnieuw een wedstrijd te laat. Martinez mag zijn plek op het middenveld overnemen. Kortom, ten hag faalt op tactisch vlak hier.
3 -2
Schip
Blind mist actieradius? Hij heeft drie paar longen en vorig jaar de meeste wedstrijden van allen gespeeld zonder noemenswaardige blessure. De man is van roestvrij Duits oorlogsstaal en heeft een loopvermogen, waar vermoedelijk alleen Donny boven uit komt.

Hij is verder niet traag zoals ik elders lees, alleen niet explosief. Had hem wel wat dominanter verwacht, maar de afstemming is er nog niet. Wel eens dat TH zich dat mag aantrekken.

Hij heeft al 1,5 jaar met deze ploeg gewerkt en het is alsof ze voor de eerste keer samenspelen. De backs zijn hetzelfde, de 10 is hetzelfde, er zijn zat vervangers voor de De Ligt en zonder Frenkie konden we het tegen Bayern al.

TH grijpt ook totaal niet in. Terwijl je in de eerste helft het probleem al heel snel zag: alles stond in koppeltjes. Anders gezegd, er was geen vrije man. Dan ga je toch instructies geven.

Moet nog heel veel gebeuren voordat deze ploeg het grote ploegen lastig kan maken.
0 0
ETM
Met alle respect, maar ik vind dit een tamelijk roeptoeterige post.
Blind op het middenveld als uitgangspunt, begin dit seizoen, met inmiddels Schone en Frenkie weg is helemaal niet raar. Martinez is in principe ook cv en doet het ook goed. Dat je ze ook om kunt draaien dat denk ik zeker ook (mijn voorspelling bij komst Martinez), maar dat maakt de beslissing van Ten Hag niet ineens heel raar. Blind kan als 6 en werd nog niet zo lang geleden zeer hoog beoordeeld voor zijn wedstrijd daar door vrijwel iedereen. En als je kijkt naar de aanloop naar PAOK was het al helemaal logisch. Wel zag je tegen Emmen al dat ook Ten Hag speelt met de gedachte van Martinez een linie naar voren.

Veltman als cv dat is dus tov Schuurs. Dus niet zozeer omdat Ten Hag in hem ineens de gedoodverfde cv voor dit seizoen vindt. Hij heeft niet voor niets Schuurs al veel laten spelen en Ajax heeft niet voor niets Alvarez gehaald.
1 0
Cupmetgroteoren
Nee, helemaal niet raar, maar we hebben nu gezien dat het niet werkt en dat martinez het prima doet als ie daar geposteerd wordt en dat blind graag terug wil naar de verdediging. Dan grijp je op basis van nieuwe feiten gewoon op het moment zelf in als trainer en dan hoef ik niet te wachten op een ingreep die al uitgevoerd had moeten worden op het moment dat het gros van de supporters het al had gezien. Trainers lopen altijd maar achter de feiten aan. Ik verwacht dat een trainer/ten hag met een vondst komt vóórdat ik het zelf heb gezien en niet achteraf. Daar worden ze immers rijkelijk voor beloond (een miljoen per jaar, zo'n 30k per wedstrijd, een bedrag dat jij en ik in een jaar verdienen). Als je dan ook nog eens veltman wéér centraal posteert dan ben je die 30k per wedstrijd niet waard, want dat is een 'vondst' waarvan we al sinds 2011 zonder trainersdiploma weten dat het niet werkt en ook nooit zal werken. Een armoedige keus.
0 -1
ETM
Ik snap je gedachtegang, maar wat supporters zien en denken is op basis van een tijdelijke realiteit (een resultaat van keuzes), hierin een evident verschil met de trainer. Een trainer weegt veel meer af dan een toeschouwer. Jij hebt t over een ingreep die niet heeft plaats gevonden, maar in theorie Ajax goed had gedaan.
Dat Blind de 6 was heeft een achtergrond, als hij dat niet naar behoren uitvoert creeert dat een nieuwe situatie. Een team omzetten tijdens een wedstrijd doe je niet zomaar. Je moet je bedenken dat je met een plan de wedstrijd in gaat, en dat er in een wedstrijd vervolgens verhoudingen tot de tegenstander groeien. Dan moet je hopen dat een team zich herstelt of weet terug te grijpen naar het plan. Zie hier ook het fenomeen dat supporters vrijwel altijd menen dat trainers laat wisselen.

Ik zeg niet dat een trainer niets kan doen tijdens een wedstrijd, maar ik hoop dat je begrijpt dat er een breder perspectief is.
Ik beoordeel zelf een trainer in eerste instantie op basis van spelontwikkeling over enige periode. Dit seizoen moet de opbouw van Ajax opnieuw vorm krijgen en tegelijkertijd moet Ajax puur resultaat halen op korte termijn.

Dat Veltman niet centraal kan is een conclusie die veel te kort door de bocht is. Hij is uiteraard volledig overvleugeld door Mathijs en Sanchez in 16/17, en heeft zich toen als rechtsback verder ontwikkeld.
Zoals ik al zei het zou me wel enorm verbazen als Veltman daar nu blijft staan. Maar de keuze voor Veltman in deze fase van dit seizoen is echt niet zo 'idioot' als dat jij het stelt. Als jij denkt dat Schuurs een veel betere verdediger is dan Veltman dan vergis je je. Wel kun je beargumenteren dat Schuurs (bijv) zich kan ontwikkelen tot een betere cv en dat Ajax daar nu op in moet zetten. (dit seizoen).
1 0
ajaxdordtt
Heerlijk rustig hier weer zonder de gloryhunters. Ondanks mijn 39 minnetjes had ik toch behoorlijk gelijk. Veltman totaal ongeschikt als CV, en zonder Dolberg is het veldspel eerder slechter dan beter. Je mag God op je blote knietjes danken dat die scheids 3 penals geeft, waarvan volgens mij er maar 1 echt terecht was. Zeker die 2e met Biseswar was schandalig. Daarnaast kop je nog een corner binnen met Tagliafico (onmogelijk op CL niveau) maar verder creeer je geen kans.
5 -7
insectenverdelg
de 1e pingel hoort over genomen te worden, keeper had wel 5x geel kunnen krijgen, in de 2e helft wordt nico gewoon in de 2e helft met 2 voeten op zn enkel in de 16 getorpedeerd.

En ja, de restverdediging was niet g9ed. Maar kijk de stats is na van beide wedstrijden. Als je deze pot met 6-3 wint is t ook niet vreemd.
0 -1
ETM
Genoeg kansen gehad hoor. Alleen die pingel na hands is enigzins discutabel. Andere 2 waren 100% strafschoppen.
Zoals TH terecht aangeeft was Ajax niet compact genoeg, aansluiting achterste linie en middenveld klopt niet, en er ontbreekt een dynamiek in de passing waardoor je te veel geloop krijgt met de bal.
Scheids was overigens verdomd slecht, zat er te vaak naast.

Dat je Dolberg erbij haalt begrijp ik niet. Althans, dat komt neem ik aan voort uit je frustratie over hoe het Dolberg vergaat, maar is niet relevant voor deze pot. Tadic deed het prima, daar lag het probleem niet.

Je riep ook ergens dat deze pot het bewijs was dat vorig seizoen alles op conto van Frenkie geschreven kon worden, en doet zo je best om met terugwerkende kracht Ten Hag alsnog onderuit te halen. Toch wat doorzichtig he Dordt? Bayern werd overigens van het kastje naar de muur gespeeld toen met Schone en Blind op het middenveld.

Veltman zag er niet goed uit bij de 0-1. En ik hoop ook niet dat hij centraal blijft staan. Ik denk ook van niet. Ik ga er vanuit dat die speelde vanwege zn ervaring en vaak slimme Europese optredens. Maar in het interview met Veltman klinkt ook een beetje door dat hij er zelf niet van uit gaan dat hij daar mag blijven staan. Blijft een opmerkelijke keuze, dat ben ik met je eens.

Tagliafico kopte overigens ook raak tegen Madrid in de Arena, dus hoezo onmogelijk op CL niveau?

Je bent weer gezellig ;)
4 0
ajaxdordtt
Volgens mij zijn we het redelijk eens mijn waarde vriend.

Raakvlakken:
-Veltman is geen CV voor het niveau dat we willen zijn
-De scheids kon er geen kut van en neigde behoorlijk naar ons
-Het spel was niet om aan te gluren

Oneens:
- Frenkie is een legend, ten Hag gewoon een trainer. Daar herinner ik je over 15 jaar nog wel aan.
- Dolberg is 1 van de weinigen in onze selectie die absolute top is (kan zijn)
-3e(!) Penal was ook goedkoop

Sterk van jou: Nico tegen Madrid, ik heb geen weerwoord

En ja, ik ben gezellig.
1 -1
ETM
Welnu, dat Frenkie een sleutelspeler was en fantastisch zal ik beamen. De mate waarin Ten Hag een sleuteltrainer daarover valt te discussieren. Ik kom wel positiever dan jij uit in het oordeel.
Over Dolberg zijn we het niet eens. Althans dat het een bijzonder talent is, dat kan ik beamen, maar hij mist een hoop om nu een topper voor Ajax te zijn. Tadic is een paar klassen beter.
1 0
ajaxdordtt
Dat zijn we inderdaad oneens dan. Tadic is een topper voor Ajax of Southampton, Dolbergs top ligt bij Real of City. Uiteraard is Tadic met een jaar of 10 meer ervaring wat stabieler.

Frenkie was geen sleutelspeler maar gaat 1 van de grootsten ooit worden. Daarmee hadden wij als coach ook de dubbel gewonnen. Ik vond ten Hag ontzettend gegroeid en ere wie ere toekomt. Ik vond hem echter voor vorig seizoen kut, en ik zie nu weer dat bange hertje. Al ben ik uberhaupt van mening dat de invloed van een trainer ontzettend klein is, positief of negatief.

Oh ja, noem eens een kans?
3 -1
NoPants
‘Oh ja, noem eens een kans?’

Kijk anders even de samenvatting terug?
Ik tel zeker 5 kansen, zonder de doelpunten.
0 0
ETM
Over de rol van een trainer denken we ook anders. Kan ermee te maken hebben dat ik zelf trainer ben ;)

Frenkie 'gaat worden'.
Dolberg 'kan worden'.

Dolberg leest t spel niet goed. En dat is geen klein dingetje. En was ook al een dingetje toen hij onder Bosz floreerde.

Tadic leest t spel fantastisch en is gewoon ondergewaardeerd en verkeerd gebruikt. Vandaar Southhampton. En ik roep in deze niet maar wat, ik heb hem gevolgd.
Tadic behoorde vorig seizoen als valse 9 tot de besten van heel Europa.

We zijn denk ik een beetje tegenpolen qua benadering. Maar dat hoeft t zeker niet minder gezellig te maken. ;) Posten vaak op zelfde vreemde Nederlandse tijdstippen. Jij ook in buitenland of ben je gewoon een nachtdier?
1 0
ajaxdordtt
Ik ben een dronken student met zomervakantie.

Tadic speelde geweldig afgelopen jaar. Overachiever. En ik ben een fan van Dusan, begrijp me niet verkeerd. Dolberg lijdt vooral onder Huntelaar. Gehaald als mentor maar meer een "Waterreus" gebleken. Iemand die de concurrentie sloopt.

Kijk ff Dolberg tegen Celta. Dat is geen geluk. Dat kunnen er maar heel weinig.
1 0
ETM
Oh ik ben de prachtige acties van Dolberg niet vergeten. Genoten!
Geen toeval nee, zeker niet.

Maar Ajax moet altijd en zo sterk mogenlijk zijn en investeren in talenten. Dat is het spanningsveld.

De rol van de man die de opstelling maakt, en over een periode moet aanpassen is uiteraard niet heel klein. Wel is de rol van de de mannen die voetballen nog groter. ;)

Ik ben nooit meer student, maar nog wel eens dronken. Dat is toch het belangrijkste :)
Ik leef in een omgeving met 2 seizoenen. Best saai eigenlijk.
1 0
ajaxdordtt
Inderdaad, opstelling maken. Niet verpesten vooral.

Als die 2 seizoenen lente en zomer zijn teken ik ervoor!
0 0
NoPants
Denk jij echt dat hoofdtrainer zijn zo simpel is als opstelling niet verpesten?

Dat vind ik echt een studenten visie..
0 -2
Cello
Volgens mij waren alle gegeven penals terecht gegeven.
4 -1
ajaxdordtt
Ja maar Cello, jouw Ajax bril is zo dik dat enige objectiviteit onmogelijk is. Ik ben dolgelukkig dat ze door zijn, maar als ik speler van PAOK was had ik nu 18 maanden schorsing.
1 -6
Web
Dat zegt alles hoe jij in elkaar zit, past beter in Rotterdam Zuid
0 0
Cello
Ik denk dat Schuurs het toch echt wel beter zal doen dan Joel Veltman. Daar kan Blind dan naast, want ik zie op dit moment liever Alvarez (zoals ik hem deze zomer zag bij Mexico op de Gold Cup) op het middenveld samen met Van de Beek en toch wel Marin (of Martinez). Voorin dan met Neres, Tadic en Ziyech. Achterin dus met Mazraoui (of Dest), Schuurs, Blind en Tagliafico. Onana natuurlijk op de goal.
Blind zijn grootste makke op het middenveld is niet alleen zijn handelingssnelheid maar ook zijn sprintsnelheid., zowel op de eerste meters als ook langer. En dat valt het meeste op wanneer we geen balbezit hebben.

En ik ben geen Veltman basher/hater, kan ook niet, daarvoor heb ik te veel respect voor al die jaren Ajax die hij inmiddels heeft (19). Maar eerlijk is eerlijk....hij past er gewoon niet echt meer tussen. Kan niet echt meer mee. Het lukt in sommige wedstrijden in de ED nog wel, maar verder niet meer en zeker niet in het systeem dat we graag willen spelen.
2 0
ajaxdordtt
Het slaat nergens op idd. Veltman is een redelijke Rb, geen Cv. Blind is een prima Cv, geen middenvelder. Mazraoui kan behoorlijk rb spelen, als middenvelder komt hij al heel zijn leven tekort. Ten Hag maakt er een zooitje van, en nu is er geen Frenkie om hem te redden.
7 -1
ETM
Welk middenveld ga jij voor?
0 0
ajaxdordtt
Op dit moment is het nagenoeg onmogelijk een middenveld te vormen, in zoverre snap ik Erik. Met deze selectie moet je met de punt naar achteren spelen en Marin op 6 zetten en Tadic of Ziyech naast Donny zetten. Maar er moeten gewoon 2 middenvelders bij. Een vervanger voor Schone en een stand in voor Don. Eiting is geblesseerd, Ekkelenkamp en Dani niet goed genoeg en Gravenberch te jong. We hebben 2 middenvelders, 16 verdedigers en 12 aanvallers.
3 0
ETM
Qua punt naar achteren draaien, dat lijkt me idd niet gek. Anderzijds snap ik ook, en zeker in dit stadium dat je verder gaat met de nog ongewijzigde voorhoede incl Donny.
Marin lijkt me absoluut geen 6. Dat zou dan Blind, Martinez of wie weet Alvarez moeten zijn. Met Ziyech, Donny en Marin heb je dan denk ik goede opties op de half posities.
De crux wordt nu iig hoe Ten Hag het middenveld gaat oplossen.
0 0
ajaxdordtt
Eens. En vooral hoe Marc het gaat oplossen. Ik zie in Martinez een Lb en in Blind een Cv.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
vind martinez meer een LM,
die is echt te klein om in de verdediging te staan, bovendien in zijn acceleratie handig bij uitbraken en terugverdedigen.

als je straks een ploeg als bayern treft, die lachen om een verdediger van wat is ie 1,68?

het is trouwens wel een hele goede speler:) als je zo makkelijk in een ploeg sluipt, dan beloofd dat wat in de toekomst.
1 -1
altijdwelwat
Tjaa wat kan je zeggen , onze hele achterhoede was gemiddeld 1.73 ... nog nooit vertoond op dit niveau de achterhoede van o17 is groter. Blind laat wederom zien geen middenvelder te zijn door ernstig gebrek aan atletisch vermogen, dat compenseert hij af en toe nog aardig met spelintelligentie maar vaak is dat niet genoeg. Marin is leuk voor de breedte maar niet meer dan dat , en waar Mazraoui zijn status als middenvelder aan te danken heeft is mij een raadsel. Een nog groter raadsel is het inbrengen van Dani de Wit , is dat een sociaal project van Erik ofzo . De beste jongen heeft in 2 minuten alleen maar ellende veroorzaakt en werkelijk niks goeds gedaan.
9 0
DUDE92
Ik vond deze invalbeurt van Dani inderdaad wel echt erbarmelijk, maar zou hem nog niet 100% afschrijven, meer iets van 90%. Verder ben ik het vaak met je oneens, maar deze reactie kan ik me zeker in vinden.
0 -1
Stoffer
Draai Blind en Martinez gewoon om. Die Martinez is veel explosiever, en heeft ook gewoon een goede pass in de benen. Rent de gaten sneller dicht en heeft meer een dribbel en versnelling naar voren dan Blind. Dan Alvarez naast Blind en je verdediging staat tenminste. Maar de positie van Marin/Schone lijkt ook een probleem te gaan worden.
6 0
MaximilianRosse
Helemaal mee eens. Alvarez en Blind achterin en Martinez op het middenveld. Positie Marin/Schöne kan je donny neerzetten maar ik vind dat je donny beter op 10 kan zetten. Vorig jaar heeft hij het op die positie ongelofelijk goed gedaan. Je zou ook nog met Schuurs en Blind achterin kunnen spelen en Alvarez op die positie. Speelt bij Mexico vaak net voor de verdediging.
0 0
Mocrodammerr
heeft die alvarez de Mexicaanse griep? 15 miljoen en nog geen minuut gemaakt
3 0
AFCAsphere
Had jij het een goed idee gevonden als hij hem voor de leeuwen had gegooid in de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen? Stel je voor dat we door zijn toedoen de kwalificatie weggooien, dan weet ik wel wat er voor reacties komen van sommige 'supporters'... We hebben allemaal gezien hoe dat kan aflopen met Magallan tegen Feyenoord. Het zijn natuurlijk twee verschillende spelers, maar ik begrijp wel dat EtH hem liever wilt laten debuteren tegen een makkelijkere tegenstander.
0 0
PetrusKeizer
dat was niet Magallan tegen Feyenoord. dat was Magallan tegen zichzelf. t Is gewoon een koekenbakker. Kan er weinig van.
1 0
ajaxdordtt
Je komt door dankzij de scheids, laten we zo eerlijk zijn aub.
1 0
Cello
Niet waar. Je komt door omdat PAOK niet goed en slim genoeg de mogelijkheden heeft uitgespeeld. Je komt door omdat de spelers van PAOK door pure lompheid (en ook domheid) penals veroorzaakte, die zo ontzetten onnodig waren. Doen ze deze dingen beter of hadden ze dit beter en slimmer aangepakt dan was PAOK doorgegaan en niet Ajax.
1 -2
diwa
ik vind de kritiek wat overdreven. Vorig jaar was briljant, maar de jaren daarvoor lagen we errond deze tijd uit in europa. Een matig Ajax is een maatje te groot voor Paok. Dat vind ik een geruststellende gedachte. Neres en Hakim komen nog wel op stoom en dan wordt het gewoon een leuk seizoen. Hoewel we Frenkie verdomme wel missen.
6 0
AFCA.
Kap eens met die klote dubbele 6. Dat werkt totaal niet zonder Frenkie die moeiteloos de rol van nummer 4,6 en 8 tegelijk invulden.

Neres - Dolberg - Ziyech
Tadic - Donny
Martinez
Tagliafico - Blind - Alvarez - Mazraoui/Dest
Onana

Kunt ook Tadic naar de spits en Lang op het middenveld erbij.
5 -11
jaripettersson
Dit lijkt mij ook een hele aardige opstelling. Een beter systeem met dit materiaal.
0 -1
AlexIbarra
Martinez zou zomaar eens de terrier met voetballende kwaliteiten voor de CVM-positie kunnen zijn, die we de afgelopen jaren zo vaak zochten.

Maar dat is een rol die je niet zo makkelijk ff invult als je geen woord NL spreekt en nog nooit in het Europese voetbal hebt rondgelopen.
Martinez met Marin (of iemand anders) en Donny ervoor vind ik op dit moment nog te riskant maar TH is slim genoeg om zijn systeem aan te passen aan zijn spelers.

Wie weet hoe het team zich in de loop vh seizoen gaan ontwikkelen?
Het zou iig fijn zijn als Donny snel besluit te blijven.
0 0
Sterretje73
Marin duidelijk nog niet op stoom en heeft daarnaast een onmogelijke taak gekregen om tegen op te boksen. De Ligt vervangen, die op zijn absolute drive en top zat aan het einde van afgelopen seizoen is voor Veltman ook een monstertaak ondanks dat hij een meer dan nuttige speler aan het worden is. De capaciteiten van Mathijs zal hij helaas nooit krijgen. We hebben nog een behoorlijke weg te gaan maar de groepsfase moet zeker mogelijk zijn lijkt me. En vanaf daar gaat de gehele groep ook weer (naar elkaar toe) groeien. Vorig seizoen begon ook dramatisch en zie wat er gebeurde....
1 0
talent020
ik neem aan dat je bedoelt Frenkie vervangen ipv Matthijs,
2 -1
Beffie
Lasse had wel mogen blijven. Dan had er in elke linie ervaring gestaan. En dan had Ziyech niet alle vrije trappen genomen. Daar moet hij mee stoppen. Blind moet weer naar de achterste linie. Al dat gelul dat Schuurs steken liet vallen lijkt mij onterecht. Want nu zit het achterin ook niet goed in elkaar. Maar wij worden vooral op het middenveld overlopen. Schuif Martinez eens door naar het middenveld.
1 -2
Patrick78
Natuurljk Erik, met Veltman en Marin in de basis de ploeg is onzeker, de defensie is niet goed voor een wedstrijd in de CL tegen een middelmatge tegenstander en de middenveld is niet in balans.
1 -4
dumperPattiruhu
Inderdaad met Veltman naast Martinez wil ten hag wat meer rust creëren, maar creëert eigenlijk alleen onrust.
Veltman zie ik echt als een back up voor de RB positie. Voor de CV totaal niet.
Dit wordt nog een enorme puzzel, want dit is nog wel echt chaotisch.
3 0
talent020
Vandaag werden er ook veel key duels verloren op het middenveld, duels die net het verschil maken tussen een gevaarlijke counter en herovering van balbezit, ik zou daarom zo graag Martinez met Blind van positie zien wisselen, maar de mentale weerbaarheid was zeker top vandaag, daar mag je als ploeg trots op zijn
2 0
Cupmetgroteoren
Er is totaal geen hiërarchie in het elftal sinds Schöne weg is. Blind loopt er gefrustreerd bij op het middenveld omdat hem de aanvoerdersband is ontnomen. Tadic doet z'n best als aanvoerder maar speelt helemaal in de punt, dus kan geen spelers voor hem coachen. Van coaching in het veld is sowieso geen sprake meer.
2 -12
Ruff Rhythim
Megagelul !
1 -3
diwa
zeg dat
0 -1
Joseph
Ten Mag moet aan de bak, wat er nu staat is niet goed genoeg. Misschien moet je ook anticiperen op een Marin die het toch niet redt.. Middenveld mist een creatieve speler met wat extra's.
2 -2
Gerard36
marin gaat het wel redden, laten we nieuwe spelers nou eens even de tijd gunnen om te wennen, er zijn wel meer spelers die op dit moment niet het gewenste niveau halen.
5 -1