Ajax bevestigt vertrek Schöne naar Genoa

BartVeenstra, 09-08-2019 om 15:00, 13551 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft het vertrek van Lasse Schöne naar het Italiaanse Genoa bevestigd. Op Ajax.nl schrijft de Amsterdamse club dat er een overeenstemming is bereik met Genoa. Bij Ajax had de Deen nog een contract tot medio 2020.

Schöne speelde sinds de zomer van 2012 voor Ajax. Destijds nam de club hem transfervrij over van NEC. In totaal speelde Schöne 287 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin maakte hij 64 doelpunten. Schöne won bij Ajax drie landstitels, een KNVB-Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

In zijn begintijd speelde Schöne vaak als hangende rechtsbuiten, terwijl hij ook als aanvallende middenvelder werd gebruikt. Onder Bosz is Schöne als controlerende middenvelder gaan spelen en op die positie speelt hij nog steeds. Bij zijn nieuwe club Genoa zal hij eveneens als 'zes' gaan spelen.

Denk jij dat Ajax in het eerste kwartier scoort tegen FC Emmen? Zet in en krijg 2,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
goblinmaster
Wie weet krijgt ie heimwee, komt ie in de winter terug ;P
0 0
Sterspeler
Dit maakt mij somber. Op en top prof. Boegbeeld voor onze club.
1 0
kaashaas
Echt klote voor ons .. Lasse is echt heel belangrijk voor ons.
Uiteraard is het deze grote Ajacied met alle liefde gegund.
1 0
RedFeather
Ziyech verlengt!!!
4 0
Klasseman
Heel erg jammer
0 -6
FrankBeton
WAT?!
2 -1
Rentokill
Yessss. Nu alleen Donny nog.
1 0
Leviathan
Extending Magic Hz22 2022 !
0 0
Pjait
Grootste Ajacied van de afgelopen 10 jaar. Zonde dat hij niet bij ons afsluit.
1 0
Rentokill
Schöne! Held. Ajacied 4 life!!!
1 0
Gonzo
Ik miste je al tegen Paok. Het deed me denken aan het vertrek van Wober en Viergever, die meteen gemist werden door gaten die ontstonden in de selectie en vervangers die niet klaar bleken.
Je werd vaker afgeschreven en bewees telkens weer je waarde op het veld.

Ik wens je het allerbeste in Italie
3 0
RusselWestbrook
Je hebt Viergever serieus gemist?

Echt???
0 -1
Jood1983
(K)lasse Schöne! Held succes in Italië ❌❌❌
1 0
Yeshyeshyall
Lasse bedankt! Top Ajacied!
1 0
Leviathan
Voor hem moet er wel echt een fantastisch afscheid komen tijdens een top wedstrijd dat verdient hij echt. Een echte Ajacied begint zelfs Amsterdams accent te krijgen!
1 0
wendoo9
En Ambassadeur van Ajax ! Deze man is fantastische kerel in de omgang. Als je zag hoe hij met jongens en meisjes met een beperking omging( Meet and Greet) kan je alleen maar en diepe buiging voor maken .Deze Lasse is een voorbeeld prof voor veel voetballers. Van Nec naar het grote Ajax. Diep respect voor deze knokker en fijne voetballer !!!
2 0
ambtenaar
Het is hem natuurlijk gegund.
Maar kan mij voorstellen dat hij ook een belangrijke rol heeft in de kleedkamer. Is toch het perfecte voorbeeld van niet zeuren en gewoon voetballen, ook al sta je er een keer naast.

Verder is het voor een club als Genoa echt een topaankoop, die keeper van Juventus schrikt zich rot als hij achter de bal staat.
3 0
DeLeermeester
Ik zal je missen.
1 0
FrankBeton
Tot snel, Lasse!!
1 0
Onpartijdig
Terecht dat Ajax niet moeilijk doet bij deze transfer. Wat deze man allemaal heeft gebracht... bedankt Schone! Heel veel succes bij Genoa
6 0
Tjpknge
Gaan ze nog spijt van krijgen...
1 0
Ajax95Duivendrecht
Wat een ongelofelijk boegbeeld is deze man toch geworden! Ik kan me hem eigenlijk niet meer in een ander shirt dan het Ajax-shirt voorstellen. Zijn vrije trap behoort echt tot een klein eliteclubje van maar een paar andere spelers op de Europese velden. De doelpunten die hij maakte waren vaak van grote schoonheid en hij maakte ze ook meestal op belangrijke momenten. Ook was hij telkens het puzzelstukje dat de trainer nodig had om het elftal goed te laten functioneren: onder Frank als hangende rechtsbuiten, onder Bosz als 6 en onder Ten Hag als rechtercontroleur die de balans bewaakte naast Frenkie.

Lasse, wat ga ik je ontzettend missen!
7 -1
WZAWZDB14
:'(
2 -1
RaynoFischer
Heb hier een dubbel gevoel bij, had hem graag hier zijn carriere af zien sluiten al is dit hem ook wel gegund.
Van wie kan je nog zeggen dat diegene even 7 jaar bij de club blijft en van grote waarde is

Gaat je goed ouwe baas, tot ziens ;)
8 -1
ajaxiscruijff
Toen hij van NEC in 2012 bij Ajax kwam, had niemand verwacht dat het zo'n enorme held bij Ajax zou worden. Af en toe zat hij op de bank (ook onder de Boer), maar dan hoorde je hem niet en zodra hij weer een kans kreeg, bewees hij het ongelijk van de trainer. Hij was de oplossing in het puzzelstuk van Bosz (in het begin). Zijn vrije trappen, zijn enorm belangrijke doelpunten. Te veel om op te noemen. Hij verdient een groots afscheid en ik hoop dat deze held nog een keer terugkomt bij Ajax.
8 -1
AFCA-B93
Lasse verdient het grootste afscheid tot nu toe gegeven in de Arena. Deze man is de grootste Ajacied van de afgelopen 10 jaar.
25 0
ambtenaar
Echt bijzonder, kwam transfervrij van NEC niemand die iets van hem had verwacht.
2 0
pieke
Kan morgen al.
1 0
RaynoFischer
Zeker! :)
0 0
Nosky
Wat een enorme held!!

Hoezeer ik er ook van baal, het is Lasse van harte gegund.

Hij verdient een subliem afscheid in een volle ArenA. Ik kijk er al naar uit.
17 0
ajaxminimax
Tot Ziens oude held! Dat filmpje van Ajax, met zijn goals. Die man heeft alleen maar mooie goals gemaakt. Zelden iemand met zo'n traptechniek meegemaakt. We gaan je missen. Hoop dat hij snel een verdiend afscheid krijgt in een bomvol Johan Cruijff ArenA
11 0
TomAjaciedd
1 woord: HELD!
11 0
Habalaski
Ik weet niet waarom, maar deze transfer is voor mij de pijnlijkste die ik me kan herinneren. Wat ga ik deze gast missen zeg.
15 -2
Leviathan
Zag net het filmpje dat Ajax plaatste van Schöne je hoort hem praten en dan hoor je iemand met clubliefde zo hoor je ze niet vaak meer.
2 0
Nosky
Bij mij ook.
Had in de eerste plaats niet verwacht dat Shone nog weg zou gaan, ten tweede was hij er al zo lang bij.. Voor mijn gevoel gewoon een onderdeel van de club, heel onwerkelijk om hem straks in een ander shirt te zien.
0 0
MK77
BOOOOOOOOOOOOOOOOEEEE!
#Overmarsout :(
0 -9
brullie
Satire??
0 0
GvanderK
#MK77out
4 0
GeleenAjax
#GvanderKout
0 0
JariHeijden
Ik verbaas me altijd over het korte geheugen. Overal Kees ik dat Schöne pas onder Bosz controlerende middenvelder ging spelen. Maar daar begon hij juist onder De Boer. Maar omdat zijn handelingsnelheid niet goed genoeg was - en waarschijnlijk omdat Schöne teveel als aanvallende middenvelder dacht - heeft De Bier hem dat na een aantal wedstrijden toch weggehaald.

Toen Bosz kwam, had hij een probleem om een geschikte schakelspeler op 6 te vinden. Schöne zei toen voor de bekerwedstrijd tegen Bosz - Schöne was toen al een tijdje reservespeler - dat hij ook als controlerende middenvelder kon spelen. En de rest is geschiedenis.
1 0
Frankkie
Nooit gedacht dat ik echte emotie zou tonen bij een vertrekkende speler, maar mijn hemel hoe erg ik het beste jongen gun, wat vind ik dit ontzettend jammer!
6 0
Redrum
Lasse, de beste transfervrije speler ooit die voor Ajax heeft getekend. Het ga je goed ouwe Deense reus. Succes in Italië.
20 0
insectenverdelg
Frenkie kostte idd 1 euro. :)
0 0
Antafca
wanneer afscheid ?
0 0
Mauroafca
Het ga je goed, ouwe baas!
0 0
Robeerke
Bedankt voor alles Lasse, tot snel!
4 0
Redrum
Tot snel? In wat voor functie zie je hem terugkomen bij Ajax dan?
0 -2
Wout1988
waren zijn eigen woorden
0 0
GeleenAjax
Voor wat het nog waard is tegenwoordig: hij heeft gezegd dat dit geen afscheid is, maar een 'tot ziens', dus wellicht als (jeugd)trainer?
1 0